Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ο Nότης περνά στην «αντεπίθεση»! Η ειρωνική ατάκα του Σφακιανάκη μπροστά στις κάμερες!

«Ιδού ο εγκληματίας»

  • Από τη
    Νάντια Αλεξίου

Με ειρωνείες, αιχμές και ένα… φιλί οδηγήθηκε χθες το πρωί στην Ευελπίδων ο Νότης Σφακιανάκης, μετά τη σύλληψή του με μικροποσότητα κοκαΐνης και ένα πιστόλι, για την οποία ορισμένοι άνθρωποι από το περιβάλλον του αφήνουν να εννοηθεί ότι κάποιοι του την είχαν «στημένη».

Σηκώνοντας επιδεικτικά τα χέρια του με τις χειροπέδες τη στιγμή που οι αστυνομικοί τον έβαζαν στο γραφείο του εισαγγελέα, ο λαϊκός τραγουδιστής αναφώνησε «ιδού ο εγκληματίας»! Τον δημοφιλή καλλιτέχνη περίμενε στα δικαστήρια ο κύριος Παναγιώτης, φίλος του από την Κω, ο οποίος λίγο πριν μπει στο κτίριο τον αγκάλιασε και τον φίλησε για να του δώσει κουράγιο, όπως ανέφερε. Ο εισαγγελέας άσκησε στον τραγουδιστή ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για τις κατηγορίες της παράνομης οπλοκατοχής και της κατοχής ναρκωτικών για προσωπική χρήση.

Ο Νότης Σφακιανάκης ζήτησε και έλαβε αναβολή λόγω απουσίας του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια, ο οποίος παρίστατο σε εκδίκαση άλλης υπόθεσης εκτός Αθηνών. Έτσι, η δίκη του από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ορίστηκε για αύριο, Τετάρτη. Βγαίνοντας από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο γνωστός τραγουδιστής απάντησε με τον δικό του… αινιγματικό τρόπο στις ερωτήσεις του κόσμου που τον πλησίασε και των δημοσιογράφων: «Θέλω να σας πω κάτι, ότι δεν θέλω να σας πω κάτι, γιατί θα σας πω άσχημα»!

notis1

Στο ύψος του Ελληνικού

Ήταν λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Κυριακής, όταν οι άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής, που διενεργούσαν ελέγχους για την εφαρμογή των διατάξεων για την υγειονομική προστασία του πληθυσμού στη συμβολή της Βουλιαγμένης με την οδό Ιασωνίδου, στο ύψος του Ελληνικού, σταμάτησαν το θηριώδες τζιπ μάρκας Rover με τα φιμέ τζάμια, το οποίο οδηγούσε ο λαϊκός τραγουδιστής, που είναι ο ιδιοκτήτης του. Στον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο Νότης Σφακιανάκης έφερε άδεια μετακίνησης, καθώς πήγαινε στον σταθμό του μετρό στο Ελληνικό για να παραλάβει την κόρη του, όπως εξήγησε ο ίδιος. Όμως, όταν άνοιξε το τσαντάκι του για να δώσει στους αστυνομικούς τη βεβαίωση μετακίνησης, εκείνοι διέκριναν τη λαβή ενός πιστολιού διαμετρήματος 9 χιλιοστών. Στην ερώτηση αν είχε άδεια οπλοκατοχής, ο Νότης Σφακιανάκης φέρεται ότι υποστήριξε πως είχε στο παρελθόν, αλλά δεν την είχε ανανεώσει. Ακολούθησε έρευνα στο τσαντάκι, στο οποίο, εκτός από το πιστόλι, βρέθηκαν επίσης μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης taser και δύο γραμμάρια κοκαΐνη, με τον καλλιτέχνη να φέρεται ότι δηλώνει: «Είναι αυτό που καταλαβαίνετε, είναι για προσωπική μου χρήση». Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο τραγουδιστής ήταν απόλυτα συνεργάσιμος με τους αστυνομικούς και όταν του ανακοινώθηκε η σύλληψή του, φέρεται ότι σχολίασε: «Να κάνετε τη δουλειά σας όπως πρέπει να την κάνετε».

Ο τραγουδιστής ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να προβεί σε ανανέωση της άδειας, επειδή, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, δεν προβλέπεται η άδεια μετακίνησης σε αστυνομικό τμήμα. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει η «Espresso», φέρεται ότι είχε παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από την τελευταία ανανέωση. Έτσι, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο τμήμα Ασφαλείας Ελληνικού, όπου παρέμεινε στα κρατητήρια, ενώ εις βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή. Κατά την παραμονή του εκεί ο τραγουδιστής τηλεφώνησε παρουσία αστυνομικού από το κινητό του στον δικηγόρο του και ενημέρωσε την οικογένειά του.

Θύματα ληστειών

Σύμφωνα, πάντως, με το γραφείο του Αλέξη Κούγια, ο κ. Σφακιανάκης κατέχει επί δεκαετίες το συγκεκριμένο όπλο για την προσωπική του ασφάλεια, λόγω της ιδιομορφίας του επαγγέλματός του, των ωρών που εργάζεται και των χρημάτων που μεταφέρει, αφού πολλοί συνάδελφοί του έχουν πέσει θύματα ληστειών και επικίνδυνων υποθέσεων. «Όσον αφορά τη μικροποσότητα ναρκωτικών η οποία βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, ο κ. Σφακιανάκης δήλωσε ότι δεν ήταν δική του, δίδοντας πλήρεις εξηγήσεις γι’ αυτήν» τονίζει το γραφείο του κ. Κούγια. Ο γνωστός ποινικολόγος επανέλαβε μιλώντας σε Open και Mega ότι η κοκαΐνη που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του τραγουδιστή δεν είναι δική του και δεν γνώριζε πώς βρέθηκε εκεί, καθώς και ότι ο Νότης Σφακιανάκης δεν έχει παραδεχτεί πως είναι χρήστης ναρκωτικών. Κύκλοι από το περιβάλλον του καλλιτέχνη υποστηρίζουν ότι ο έλεγχος της Ομάδας ΔΙΑΣ ήταν στοχευμένος. «Δεν μπορεί σε έλεγχο για Covid-19 να ψάχνουν το αυτοκίνητό του, ενώ έχει επιδείξει τη δικαιολογημένη μετακίνησή του. Προφανώς κάποιοι θέλουν να πλήξουν την εικόνα του» σχολιάζουν με νόημα. Φίλοι και υποστηρικτές του λαϊκού τραγουδιστή αλλά και επιχειρηματίες με τους οποίους έχει συνεργαστεί λένε ότι «η διαρροή του ονόματός του από την πρώτη στιγμή σε ειδησεογραφικά sites και εκπομπές είχε σκοπό τον διασυρμό του». Ποιος, όμως, μπορεί να ήθελε να κάνει κακό στον δημοφιλή τραγουδιστή και τον «κάρφωσε» στην Αστυνομία; Όπως ανέφεραν στην «Espresso» πρόσωπα από το φιλικό περιβάλλον του, «ο Νότης δεν χαρίζεται σε κανέναν και αυτό σε κάποιους δημιουργεί προβλήματα».

Τον τελευταίο καιρό ο Nότης Σφακιανάκης, όπως αποκαλύπτει η «Espresso» δεν βρίσκεται και στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση, αφού από τη μία αντιμετωπίζει κάποια προσωπικά προβλήματα, ενώ από την άλλη ματαιώθηκαν λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό οι εμφανίσεις που προγραμμάτιζε σε νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Και είναι γνωστό σε όλους ότι «ζει για την πίστα» και για να είναι κοντά στους θαυμαστές του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...