Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

«Η Φρόσω οδηγούσε το μοιραίο μαύρο τζιπ»! Κατάθεση «φωτιά» στην υπόθεση Παντελίδη

Λίγο προτού συμπληρωθούν πέντε χρόνια από τον τραγικό χαμό του Παντελή Παντελίδη και ενώ το ποινικό σκέλος της υπόθεσης έδειχνε να έχει κλείσει οριστικά, καθώς η δικογραφία για το φονικό τροχαίο έχει μπει στο αρχείο με απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, μια νέα μαρτυρία «φωτιά» αναμένεται να φέρει πλήρη ανατροπή στο θρίλερ, που εξακολουθεί να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης!

Η ανακοίνωση-βόμβα, που εξέδωσε χθες το δικηγορικό γραφείο του Απόστολου Λύτρα, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας Παντελίδη, υποστηρίζει ότι δεν οδηγούσε ο 33χρονος τραγουδιστής το μοιραίο μαύρο τζιπ που καρφώθηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στη στροφή της λεωφόρου Βουλιαγμένης τη νύχτα της 18ης Φεβρουαρίου του 2016, αλλά η Φρόσω Κυριάκου!

12670037 10206940860572541 3163085481366309537 n
H Φρόσω Κυριάκου

Ο ισχυρισμός και μόνο ενδεχομένως δεν θα προκαλούσε εντύπωση, δεδομένου ότι οι συγγενείς του αδικοχαμένου τραγουδιστή υποστηρίζουν σθεναρά από την αρχή ότι στο τιμόνι του αυτοκινήτου βρισκόταν η συνεπιβάτιδα του Παντελή. Όμως, μια αποκάλυψη που γίνεται στη συνέχεια της ανακοίνωσης έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω σε μια υπόθεση που έμοιαζε προ πολλού χαμένη για την πλευρά της οικογένειας του τραγουδιστή.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

Κι αυτό γιατί, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της, η οικογένεια ισχυρίζεται ότι εμφανίστηκε νέος αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος κατέθεσε ενόρκως ότι συνόδευσε τον Παντελή Παντελίδη μέχρι το αυτοκίνητο και τον βοήθησε να επιβιβαστεί στη θέση του συνοδηγού, λίγο προτού αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο!

«Η οικογένεια του άτυχου τραγουδιστή υποστηρίζει μέχρι και σήμερα ότι στις 18/02/2016, τη μοιραία εκείνη ημέρα που συνέβη το τροχαίο δυστύχημα, οδηγός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ο Παντελής Παντελίδης ήταν η Ευφροσύνη – Στυλιανή Κυριάκου. Σημειωτέον δε ότι, πέραν των ήδη υπαρχόντων αποδεικτικών στοιχείων που συντείνουν στο ότι οδηγός του εμπλεκόμενου οχήματος ΔΕΝ ήταν ο Παντελής Παντελίδης, και κατόπιν έρευνας που πραγματοποιήθηκε, εισφέρθηκε ένα νέο αποδεικτικό στοιχείο, το οποίο αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας το αληθές των ισχυρισμών της οικογένειας του θανόντος Παντελή Παντελίδη» αναφέρεται στην αρχή της ανακοίνωσης, ενώ στη συνέχεια τονίζονται τα εξής:

«Πιο συγκεκριμένα, έχει ήδη καταθέσει αρμοδίως αυτόπτης μάρτυρας των όσων εκτυλίχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα προ του μοιραίου γεγονότος. Μεταξύ άλλων, ο μάρτυρας αυτός έχει καταθέσει ότι ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Παντελή Παντελίδη, καθώς ο ίδιος τον συνόδευσε στο αυτοκίνητο και τον βοήθησε να επιβιβαστεί στη θέση του συνοδηγού. Καταθέτει, δε, ότι είδε το αυτοκίνητο να φεύγει με τον Παντελή Παντελίδη στη θέση του συνοδηγού. Η μαρτυρία αυτή καταδεικνύει και ενισχύει με σαφέστατο και αναντίρρητο πλέον τρόπο, σε συνδυασμό με τα ήδη κατατεθειμένα αποδεικτικά στοιχεία, ότι οδηγός του μοιραίου οχήματος ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ».

Συνταρακτικές εξελίξεις

Αν και προκαλεί εύλογη απορία γιατί πήρε σχεδόν πέντε χρόνια στον εν λόγω μάρτυρα για να αποκαλύψει όλα όσα συνέβησαν το μοιραίο ξημέρωμα της 18ης Φεβρουαρίου, η κατάθεση δρομολογεί συνταρακτικές εξελίξεις. Σημειώνεται ότι, 20 μήνες μετά το τραγικό τροχαίο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας είχε θέσει τη δικογραφία στο αρχείο, κρίνοντας ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες τόσο για τη Φρόσω Κυριάκου όσο και για τη Μίνα Αρναούτη, οι οποίες βρίσκονταν στο αυτοκίνητο μαζί με τον Παντελή Παντελίδη.
Καθοριστικό ρόλο στην εισαγγελική κρίση φέρεται ότι έπαιξε το πόρισμα του πραγματογνώμονα, σύμφωνα με το οποίο τα χτυπήματα που έφερε στο σώμα του ο αδικοχαμένος καλλιτέχνης ήταν συμβατά με τη θέση του οδηγού. Η επίμαχη πραγματογνωμοσύνη επιβεβαίωνε παράλληλα τους ισχυρισμούς των δύο κοριτσιών, ότι η Φρόσω Κυριάκου καθόταν στη θέση του συνοδηγού, ενώ η Μίνα Αρναούτη, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά κατά την πρόσκρουση, βρισκόταν στο πίσω κάθισμα. Λίγο μετά τη γνωστοποίηση του πορίσματος του εισαγγελέα, η μητέρα του τραγουδιστή Αθηνά είχε γράψει στον λογαριασμό της στο facebook τη φράση: «Οδηγός ο Παντελίδης… για γέλια είστε»!

12498418 490108697857947 28140064 n
Αναποδογυρισμένο το μαύρο τζιπ

Η τελευταία εξέλιξη-σοκ αναπτερώνει την ελπίδα της οικογένειας ότι η υπόθεση θα ανοίξει ξανά, έστω την ύστατη στιγμή, αφού τον Φεβρουάριο του 2021 συμπληρώνεται η πενταετία για την παραγραφή της. Μάλιστα, ο κ. Λύτρας, ο οποίος έχει αναλάβει μεγάλες υποθέσεις, με πιο πρόσφατη αυτήν της επίθεσης με βιτριόλι στην άτυχη Ιωάννα, εξέφρασε σε δηλώσεις του την άποψη ότι ο εισαγγελέας θα προχωρήσει ακόμη και στην άσκηση ποινικών διώξεων!

Όταν ο Χάρος έστησε καρτέρι σε γέφυρα της λεωφόρου Βουλιαγμένης

Στις 18 Φεβρουαρίου 2021 συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τον χαμό του λαϊκού παιδιού «της διπλανής πόρτας», που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στο ελληνικό πεντάγραμμο και αγαπήθηκε όσο λίγοι καλλιτέχνες. Εκείνη η αιματοβαμμένη Πέμπτη έμελλε να συνδυαστεί με το αγαπημένο τραγούδι του Παντελή Παντελίδη «Κόλλησε το γκάζι», το οποίο έπαιζε δυνατά σε ραδιόφωνα της επικράτειας, ως φόρος τιμής στον αξέχαστο καλλιτέχνη.

Ο θάνατος παραμόνευε τον 33χρονο στη γέφυρα που οδηγεί από το παλιό αεροδρόμιο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Σε εκείνο το σημείο, το μαύρο SUV του αδικοχαμένου τραγουδιστή ξέφυγε από την πορεία του, προσκρούοντας στις προστατευτικές μπάρες της ασφάλτου. Μαζί του στο μοιραίο αυτοκίνητο, από το οποίο ανασύρθηκε νεκρός, επέβαιναν η Φρόσω Κυριάκου και η Μίνα Αρναούτη, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά κατά την πρόσκρουση και έμεινε για μήνες στο νοσοκομείο. Λίγο πριν από το τραγικό τροχαίο, οι τρεις τους διασκέδαζαν σε γνωστό μαγαζί της παραλιακής και σε σπίτι-λέσχη στην περιοχή του Ελληνικού, ανυποψίαστοι για όσα θα ακολουθούσαν.

Το «φαινόμενο» του λαϊκού τραγουδιού μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. Λίγη ώρα αργότερα, τα μέλη της οικογένειάς του, που κλήθηκαν να αναγνωρίσουν τη σορό του αγαπημένου τους ανθρώπου, επιβεβαίωσαν την τραγική είδηση.

για ενθετο 2 0138 PANTELIS PANTELIDIS 2022016
Φαν του Παντελίδη στο σημείο του τροχαίου

Η κηδεία του καλλιτέχνη, που γνώρισε την αποθέωση του κόσμου, έγινε δύο ημέρες μετά στη Νέα Ιωνία, με μια λαοθάλασσα να τον συνοδεύει στην τελευταία του κατοικία. Ακόμα και σήμερα, οι χιλιάδες θαυμαστές του αγαπημένου τραγουδιστή της νεολαίας αδυνατούν να αποδεχτούν ότι «έφυγε» τόσο άδοξα, τη στιγμή που η καριέρα του απογειωνόταν.

Ο άγριος δικαστικός πόλεμος ανάμεσα στους γονείς του Παντελίδη και στα δυο κορίτσια

Άγρια δικαστική διαμάχη ξέσπασε μετά τον θάνατο του Παντελή Παντελίδη ανάμεσα στους συγγενείς του, στα δύο κορίτσια που επέβαιναν στο μοιραίο αυτοκίνητο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 33χρονος τραγουδιστής και στην ασφαλιστική εταιρία. Μάλιστα, για την ερχόμενη Παρασκευή είναι προγραμματισμένη η συζήτηση των αγωγών αποζημίωσης που έχουν ανταλλάξει οι τρεις πλευρές, όμως πιθανότατα θα ματαιωθεί λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού και θα προσδιοριστεί σε νέα δικάσιμο.

Η πρώτη αγωγή, ύψους 1.100.000 ευρώ, έχει κατατεθεί από τη Μίνα Αρναούτη κατά της ασφαλιστικής εταιρίας. Μέσω αυτής, ζητά να αποζημιωθεί ηθικά και οικονομικά για τις 189 ημέρες νοσηλείας της στο νοσοκομείο, τα 16 χειρουργεία, αλλά και τη ζωή της που ανατράπηκε βίαια. Η δεύτερη αγωγή, ύψους 100.000 ευρώ, έχει κατατεθεί από τη Φρόσω Κυριάκου, επίσης κατά της ασφαλιστικής εταιρίας.

106368217 3569344689743843 6924265273978354984 o
Η Μίνα Αρναούτη

Η τρίτη αγωγή, ύψους 600.000 ευρώ, έχει κατατεθεί από την οικογένεια του Παντελή Παντελίδη κατά της ασφαλιστικής εταιρίας και της Φρόσως Κυριάκου, για την οποία οι συγγενείς του τραγουδιστή είναι πεπεισμένοι ότι καθόταν στη θέση του οδηγού. Ειδικότερα, στην αγωγή των περίπου 100 σελίδων που κοινοποίησε η οικογένεια Παντελίδη στις 7 Σεπτεμβρίου μέσω των τότε συνηγόρων της, περιλαμβάνονται φωτογραφίες του οχήματος και του σημείου του δυστυχήματος, καθώς και οι πραγματογνωμοσύνες, η ιατροδικαστική έκθεση και τα αποτελέσματα του γενετιστή που η ίδια όρισε. Η έκθεση των πραγματογνωμόνων της οικογένειας καταλήγει στο «ξεκάθαρο και χωρίς αμφιβολία συμπέρασμα ότι ο οδηγός του οχήματος ήταν η Κυριάκου Ευφροσύνη – Στυλιανή, ενώ ο Παντελεήμων Παντελίδης βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού», αν και από το DNA που βρέθηκε στο κάθισμα, τη θέση, τη στάση του θανόντος και από μαρτυρίες προέκυψε ότι το αυτοκίνητο οδηγούσε ο 33χρονος τραγουδιστής.

Εντύπωση είχε προκαλέσει ότι όλα αυτά τα στοιχεία που επικαλούνται οι συγγενείς στην αγωγή τους είχαν κατατεθεί και στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος αρχειοθέτησε την υπόθεση, αλλά και στον εισαγγελέα Εφετών, που έβαλε τελεσίδικα την υπόθεση στο αρχείο, κρίνοντας και αυτός ότι ο Παντελής Παντελίδης ήταν ο οδηγός του οχήματος που καρφώθηκε στις μπάρες της στροφής θανάτου στην αερογέφυρα του Ελληνικού.

Ωστόσο, η εμφάνιση του νέου μάρτυρα-κλειδί, ο οποίος φέρεται ότι κατέθεσε πως είδε τον τραγουδιστή να κάθεται στη θέση του συνοδηγού, ίσως ανατρέψει τα δεδομένα και δρομολογήσει νέες εξελίξεις στη δικαστική διένεξη της οικογένειας με τη Φρόσω Κυριάκου.
Η εκδίκαση και των τριών υποθέσεων έχει ήδη πάρει μία αναβολή, καθώς η εταιρία στην οποία ήταν ασφαλισμένο το μαύρο SUV του Παντελή Παντελίδη, μετά την τελευταία αξίωση της οικογένειάς του, «απάντησε» με αγωγή εναντίον της, ζητώντας να της καταβάλει τυχόν αποζημίωση που θα επιδικαστεί στις δύο συνεπιβάτιδες του αδικοχαμένου καλλιτέχνη.

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...