Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Συγκλονιστικός Γιώργος Αρμένης στη σκηνή του θεάτρου Αργώ

Ο Γιώργος Αρμένης σκηνοθετεί τον εαυτό του, δίνοντας σάρκα...

Θέμης Καψής: Νέο βήμα από τον πολλά υποσχόμενο καλλιτέχνη

Ενα medley που αποτελείται από τρία πασίγνωστα ερωτικά τραγούδια...

«Η γη της ελιάς»: Το σοκ της Ειρήνης είναι τεράστιο

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στη σειρά «Η...

H Κωνσταντίνα Μιχαήλ αποκαλύπτει: «Υπήρξε άνθρωπος που απομακρύνθηκε από τον θίασο επειδή...

Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Fay’s...

Ο ιός «χτυπά» με λύσσα το αστέρι της Βηθλέεμ

Αν έχουν μετρήσει σωστά τις μέρες, τότε πρέπει να πούμε «αντίο» στη ζωή που ξέρουμε τη Δευτέρα!

Αν δεν αντέχετε άλλο το 2020 γιατί νιώθετε ότι τα έχει φέρει όλα, να σας πούμε ότι υπάρχει ενδεχόμενο και να τα τελειώσει όλα! Με την κακή έννοια! Κήρυκες του διαδικτύου υποστηρίζουν ότι, σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγιας, το τέλος του κόσμου έρχεται τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου. Αυτή η εκτίμησή τους βασίζεται επίσης και στο σπάνιο αστρικό φαινόμενο της ερχόμενης εβδομάδας με τη σύζευξη Δία και Κρόνου.

Ο πάστορας Πολ Μπέγκλεϊ, γνωστός εσχατολόγος, είναι ο βασικός εισηγητής αυτής της θεωρίας. Όπως εξηγεί, οι τροχιές του Δία και του Κρόνου θα έρθουν τόσο κοντά τη Δευτέρα, που θα δημιουργήσουν ένα φαινόμενο «διπλού πλανήτη» στον ουρανό. Αυτό θα σηματοδοτήσει τη σύνοδο των δύο πλανητών που θα σχηματίσει αυτό που κάποιοι αποκαλούν Αστέρι των Χριστουγέννων. Όσο για τους Μάγιας, ο Μπέγκλεϊ υποστηρίζει ότι δεν έκαναν λανθασμένους υπολογισμούς για το τέλος του κόσμου που υποτίθεται ότι θα ερχόταν στις 21 Δεκεμβρίου του 2012, οπότε και τελείωνε το ημερολόγιό τους, αλλά ότι οι σύγχρονοι δεν υπολόγισαν καλά την ημερομηνία.

Ο σωστός υπολογισμός «δείχνει», κατά τη γνώμη του, την 21η Δεκεμβρίου του 2020, που καθόλου τυχαία συμπίπτει με τη χειμερινή ισημερία, γεγονός που σηματοδοτεί ένα τρίο προφητικών γεγονότων. «Θα είναι η μικρότερη απόσταση μεταξύ Δία και Κρόνου από το 1623 και δεν θα ξανάρθουν τόσο κοντά για τα επόμενα 500 χρόνια» εξηγούσε από τον Ιούνιο κιόλας ο Μπέγκλεϊ και συνεχίζει. «Οπότε αυτό είναι τόσο σπάνιο και θα συμπέσει και με το χειμερινό ηλιοστάσιο. Θα είναι στις 21 Δεκεμβρίου του 2020. Οι αναλυτές των Μάγιας τώρα αναδιοργανώνονται και λένε ότι σίγουρα μπορεί να είναι το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε». Τι αναδιοργανώνουν όμως οι αναλυτές των Μάγιας;

Το ημερολόγιο

Το ημερολόγιο των Μάγιας είναι ένα σύστημα από ημερολόγια που χρησιμοποιούνταν από διάφορους πολιτισμούς στην Κεντρική Αμερική. Χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π.Χ. και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σε μερικές κοινότητες ακόμα και σήμερα. Το ημερολόγιο αυτό έχει στην ουσία τρία ημερολόγια: τη Μεγάλη Απαρίθμηση, το κύριο ημερολόγιό τους, το Tzolkin, που ήταν το θρησκευτικό ημερολόγιό τους, και το Haab, το πολιτικό ημερολόγιό τους. Όλα τους ήταν κυκλικά, πράγμα που σημαίνει ότι ένας συγκεκριμένος αριθμός ημερών έπρεπε να περνάει πριν αρχίσει ο νέος κύκλος. Αυτοί οι κύκλοι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των Μάγιας, έφταναν μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2012. Τώρα όμως υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι δεν πρόκειται για λάθος των Μάγιας που δεν καταστραφήκαμε τότε, αλλά για λανθασμένο μεταγενέστερο υπολογισμό εξαιτίας της μετάβασης στο Γρηγοριανό Ημερολόγιο. «Ο αριθμός των ημερών που χάθηκαν κάθε χρόνο λόγω της μετάβασης στο Γρηγοριανό Ημερολόγιο είναι 11 μέρες. Το χρησιμοποιούμε εδώ και 268 χρόνια, οπότε, όταν τα πολλαπλασιάσουμε με το 11, οι μέρες που προκύπτουν είναι 2.948, δηλαδή οκτώ χρόνια» εξηγεί ο επιστήμονας Πάολο Ταγκαλογκούιν, οπότε 21 Δεκεμβρίου 2012 συν οκτώ χρόνια, πέφτουμε στην ερχόμενη Δευτέρα

Ο εφιάλτης της πανδημίας θα αργήσει να τελειώσει και οι κυβερνήσεις βουλιάζουν ολοένα και περισσότερο στη δίνη της οικονομικής κρίσης.

Η σύζευξη Δία – Κρόνου που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου είναι επίσης γνωστή ως η μεγάλη σύζευξη που συμβαίνει κατά μέσο όρο κάθε 19 χρόνια. Η σύζευξη πέφτει πάνω στο χειμερινό ηλιοστάσιο και η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν στις 4 Μαρτίου του 1226!

Όπως αποκαλύπτει η πολιτική αστρολόγος Δήμητρα Παπανικολοπούλου, το σπάνιο αυτό αστρικό φαινόμενο, το οποίο αποκαλύπτει και το αστέρι της Βηθλεέμ, θα σηματοδοτήσει μια τεράστια εξέλιξη στην επιστήμη, με τη νέα τάξη πραγμάτων να καιροφυλακτεί! Η προσπάθεια των πολιτών να αποτινάξουν τον ζυγό του εγκλεισμού συναντά εμπόδια, με σκοτεινές δυνάμεις να προσπαθούν να υποτάξουν όσους αντιστέκονται! Η σύζευξη της 21ης Δεκεμβρίου 2020 είναι προάγγελος γεγονότων, με την πανδημία να εξακολουθεί να είναι στο επίκεντρο. Παρά τις προσπάθειες της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, ο εφιάλτης θα απομακρύνεται αργά και βασανιστικά, ενώ η οικονομική ανάπτυξη, η οποία είναι ταυτισμένη με το τέλος της πανδημίας, θα είναι εξίσου αργή και βουτηγμένη στις αποτυχίες και στους λάθος χειρισμούς!

Ορθώνει τείχος

Ο Δίας και ο Κρόνος παλεύουν μεταξύ τους. Από τη μια, ο πρώτος θέλει να φέρει αέρα αισιοδοξίας και, από την άλλη, ο δεύτερος ορθώνει τείχος και εξακολουθεί να επιβάλει καθεστώς πανδημίας και φτώχειας σε όλο τον πλανήτη! Θυμίζω ότι οι συζεύξεις Δία – Κρόνου του 1981 έφεραν την παγκόσμια ύφεση του 1981-1982 και μετέπειτα τη φούσκα του Χρηματιστηρίου. Έτσι, λοιπόν, και η σύζευξη Δία – Κρόνου στον Αιγόκερω στα τέλη του 2020 ταυτίστηκε με την ανθρωπιστική και υγειονομική κρίση που χτυπά αλύπητα τον πλανήτη εξαιτίας του Covid-19.

Aξίζει να σημειωθεί ότι η επόμενη συνάντηση Δία – Κρόνου θα πραγματοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου 2040. Η οικονομική άβυσσος στην οποία έχουν περιέλθει τα περισσότερα κράτη θα κρατήσει για καιρό και η ανάκαμψη και στη χώρα μας θα είναι πολύ δύσκολη. Το τοπίο γίνεται ακόμη πιο ανατριχιαστικό, μια και η φύση δείχνει και πάλι την οργή της και εκτός από τον χορό των Ρίχτερ, ηφαίστεια που ξυπνούν θα δημιουργήσουν λάβες τρόμου. Στο τέλος, όμως, θα ξεπροβάλει χαραμάδα αισιοδοξίας και είναι ο Υδροχόος αυτός που τη φέρνει. Ο Υδροχόος είναι ο επαναστάτης του ζωδιακού κύκλου και είναι γνωστός για τα φιλικά, κοινωνικά και ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά του.

Ο Υδροχόος

Καθώς ο Κρόνος ταξιδεύει στον Υδροχόο, παγκόσμιοι ηγέτες θα βρεθούν ενώπιον των ευθυνών τους και θα πάρουν γενναίες αποφάσεις για το καλό των λαών τους. Νέοι νόμοι, διεθνείς συνθήκες και παγκόσμιες αλλαγές πρόκειται να συμβούν σύντομα. Θα έρθουν εξεγέρσεις, τόσο σε ατομικό επίπεδο (άτομα που εγκαταλείπουν τον χώρο της εργασίας τους, ανακαλύπτοντας ξανά τον εαυτό τους) όσο και σε συλλογικό (παγκόσμιες διαμαρτυρίες που απαιτούν αλλαγή)!

Οι δεσμοί της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα κλονιστούν. Με τη μεταγενέστερη διέλευση του Άρη στον Κριό, που τετραγωνίζει όλους τους πλανήτες του Αιγόκερω, δεν είναι παράλογο να προβλέψω ότι η Ελλάδα μπορεί να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένας νέος κόσμος θα γεννηθεί λουσμένος στο φως. Και όπως είπε ο Ελύτης, «για εμάς η Ελλάδα είναι αυτές οι στεριές οι καμένες στον ήλιο κι αυτά τα γαλάζια πέλαγα με τους αφρούς των κυμάτων. Είναι οι μελαχρινές ή καστανόξανθες κοπέλες, είναι τ’ άσπρα σπιτάκια τ’ ασβεστωμένα και τα ταβερνάκια και τα τραγούδια τις νύχτες με το φεγγάρι πλάι στην ακροθαλασσιά ή κάτω από κάποιο πλατάνι. Είναι οι πατεράδες μας κι οι παππούδες μας με το τουφέκι στο χέρι, αυτοί που λευτερώσανε την πατρίδα μας και πιο πίσω, πιο παλιά, όλοι μας οι πρόγονοι που κι αυτοί ένα μονάχα είχανε στο νου τους – όπως κι εμείς σήμερα: τον αγώνα για τη λευτεριά».

Τα «διδάγματα» στους Κριούς, τα… ζόρια στους Καρκίνους και τα οφέλη στους Παρθένους

ΚΡΙΟΣ
Περνάτε μια περίοδο που θα αποδειχθεί διδακτική! Τα «μαθήματα» που παίρνετε αναφορικά με τη διαχείριση οικονομικών ζητημάτων είναι ιδιαίτερα χρήσιμα, έτσι ώστε να μην επαναλάβετε λάθη του πρόσφατου παρελθόντος. Στα αισθηματικά υπάρχουν σκαμπανεβάσματα.

ΤΑΥΡΟΣ
Η τύχη είναι με το μέρος σας και βοηθά το πορτοφόλι σας. Ανέλπιστες πηγές εσόδων εμφανίζονται και αυτό ανεβάζει τη διάθεσή σας, αλλά και της/του συντρόφου σας, που τώρα τελευταία γκρίνιαζε για τα οικονομικά!

ΔIΔΥΜΟΙ
Ο Δεκέμβριος περνά με το δίλημμα «γάμος ή όχι» να κυριαρχεί. Δέχεστε στενό μαρκάρισμα και αυτό σας αποσυντονίζει, με αποτέλεσμα να έχετε νεύρα. Αν νιώθετε στριμωγμένοι, δεν έχετε παρά να συζητήσετε με τον/τη σύντροφό σας τι είναι αυτό που σας προβληματίζει.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Οικονομικά ζορίστε (όπως η πλειονότητα) και ο πανικός δεν ωφελεί. Κρατήστε ψυχικές δυνάμεις γιατί σύντομα εργασιακά θα χρειαστεί να κάνετε ένα restart. Οσον αφορά την υγεία σας, το στρες που απορρέει από την οικονομική σας κατάσταση δημιουργεί διαρκώς πονοκεφάλους. Δώστε προσοχή.

ΛΕΩΝ
Κάποιοι από εσάς θα έχετε επαφή με φιλικά πρόσωπα από το παρελθόν. Με την αγάπη του πλανήτη Αφροδίτη να πηγαίνει στον Τοξότη, οι σπινθήρες του έρωτα χτυπούν την καρδιά σας. Είναι καιρός να σκεφτείτε τι σημαίνει πραγματικά η λέξη δέσμευση.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Οι απροσδόκητες εξελίξεις που συνδέονται με έναν συνεργάτη σας θα σας διδάξουν μερικά πράγματα για το πώς θα πρέπει να κινείστε στον εργασιακό σας χώρο, ενώ οικονομικά ένα αναπάντεχο εισόδημα θα αυξήσει τον τραπεζικό σας λογαριασμό.

ΖΥΓΟΣ
Αυτός ήδη είναι ένας μήνας όπου ανταλλάσσετε ιδέες και σκέψεις αναφορικά με μελλοντικά κέρδη σας. Θα μπορούσατε να έχετε μια πολύ συντηρητική προσέγγιση σε όλα αυτά, καθώς υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες που σας κρατούν σε επιφυλακή.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Στις αρχές του 2021 έχετε τη διάθεση να βοηθήσετε τους άλλους, με την προσδοκία να σας το ανταποδώσουν. Κρατήστε μικρό καλάθι και μην είστε τόσο βέβαιοι. Σεξουαλικά η Αφροδίτη έρχεται σε σύγκρουση με τον Ποσειδώνα και δημιουργεί νύχτες πάθους.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Ο Δίας, ο κυβερνήτης του Ήλιου σας, φτάνει τώρα στο σωστό σημείο στη ζωή σας και ήρθε η ώρα να βάλετε μεγαλεπήβολους στόχους επαγγελματικά, παρά την αβεβαιότητα της πανδημίας. Οικονομικά περιορίστε τις ιντερνετικές αγορές σας και βάλτε κάνα φράγκο στην άκρη, που λέει και ο λαός μας…

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Κάποιοι θα μπορούσατε να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας όσον αφορά την απόκτηση παιδιών. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες για ορισμένους από εσάς να αποκτήσετε επιτέλους την οικογένεια που τόσο πολύ επιθυμείτε.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Η αλλαγή της κατοικίας σας θα μπορούσε να είναι ένα από τα πράγματα που θα σας κάνει να ξεκολλήσετε από την ψυχολογική κατάσταση στην οποία έχετε περιέλθει. Σταματήστε να πιέζετε τον/τη σύντροφό σας για το παραμικρό και δώστε χώρο να αναπνεύσει. Το έχετε παρακάνει!

ΙΧΘΥΕΣ
Το τέλος του Δεκεμβρίου σάς βρίσκει να εστιάζετε στην καριέρα σας. Και καλά κάνετε γιατί πρέπει να ανασυνταχθείτε. Η ανοιχτή επικοινωνία με τα αγαπημένα σας πρόσωπα πρέπει να γίνεται με αρμονικό τρόπο, έστω και μέσω… skype λόγω των συνθηκών, ώστε να μπορέστε να δείξετε όλες τις ανησυχίες σας. Τα άστρα λούζουν με ρομαντισμό τη σχέση σας.

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νάντια Χαλαμανδάρη: Το βασιλικό παραμύθι που έγινε δράμα

Την 1η Μαρτίου, στα 50 του μόλις χρόνια, έφυγε...

Πέθανε η Τέτη Σχοινάκη

Η Τέτη Σχοινάκη έφυγε από τη ζωή στα 68...

Τα μποστάνια των Παπανδρέου στο «μπαλκόνι» της Αθήνας!

Μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας, μέσα στον...

Ο πατέρας του Κοκλώνη «φόρεσε» χειροπέδες στον Μένιο Φουρθιώτη

Στα άκρα έχει φτάσει η κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για τη Δευτέρα 04 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣ: Ορισμένες τροποποιήσεις είναι απαραίτητο να γίνουν από εσάς...

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Η «μπάντα» θέλησης του Χρήστου Δάντη

Κάθε φορά που ακούω τον Χρήστο Δάντη να τραγουδάει...

Ευγενία Σαμαρά: Θα δούμε την ηθοποιό στην παρουσίαση του τηλεπαιχνιδιού «Switch»

Η Ευγενία Σαμαρά αρέσει στη διοίκηση της ΕΡΤ και...