Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Ανοίγουν τα στόματα των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης! Η 12χρονη «Μπεκατώρου» της πάλης και η φοιτήτρια του ΑΠΘ

Γροθιά στο στομάχι αποτελεί η νέα περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο του αθλητισμού, καθώς θύμα είναι μια πρώην αθλήτρια μόλις 12 χρόνων, η οποία φέρεται ότι βιάστηκε επανειλημμένα από τον 40χρονο προπονητή της, ένα άλλοτε ευυπόληπτο στέλεχος σωματείου που ανήκει στην Ομοσπονδία της Ελληνορωμαϊκής Πάλης!

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνει το ελληνικό «Me too» μετά τις καταγγελίες της χρυσής ολυμπιονίκου της Αθήνας Σοφίας Μπεκατώρου κατά του τέως αντιπροέδρου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, καθώς τα στόματα άρχισαν να ανοίγουν το ένα μετά το άλλο.

Τα πρώτα 24ωρα μετά τον σάλο που προκλήθηκε, η κοινή γνώμη παρακολούθησε «μουδιασμένη» γνωστές αθλήτριες με σπουδαίες διακρίσεις να περιγράφουν τις δικές τους τραυματικές εμπειρίες. Ωστόσο, χθες το πανελλήνιο πληροφορήθηκε συγκλονισμένο ότι και ένα κοριτσάκι 12 χρόνων έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον προπονητή του και γνωστό στέλεχος σωματείου ελληνορωμαϊκής πάλης, ο οποίος εκμεταλλευόταν τη θέση ισχύος που κατείχε για να ικανοποιεί τις αρρωστημένες φαντασιώσεις του!

Η «Espresso» φέρνει σήμερα στο φως συνταρακτικές πτυχές της ανατριχιαστικής υπόθεσης, που αποκάλυψε δημόσια η δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης Ειρήνη Μαρούπα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας, η ανάρμοστη σχέση του 40χρονου με τη 12χρονη αθλήτριά του αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια κάποιων αγώνων που έγιναν στην επαρχία το 2017. Η άμαθη στα… ερωτικά ανήλικη φέρεται ότι ερωτεύτηκε τρελά τον αθλητικό παράγοντα, ο οποίος την παραμύθιαζε ότι θα αφήσει τη Βουλγάρα φίλη του για να παντρευτεί εκείνη, και έκανε ό,τι της ζητούσε.

Τον πρώτο καιρό οι δυο τους κατάφερναν να κρατούν μυστικό αυτό που συνέβαινε μεταξύ τους. Οταν όμως τους «έπιασε» επ΄ αυτοφώρω μέσα στο δωμάτιο του 40χρονου μια καθαρίστρια του ξενοδοχείου, όπου είχε καταλύσει η ομάδα της ελληνορωμαϊκής πάλης για έναν αγώνα, ήταν θέμα χρόνου να έρθει στο φως η φρικτή αλήθεια.

Επειτα από αυτό το περιστατικό προκλήθηκε μεγάλο σούσουρο και, κάποια στιγμή, μια συναθλήτρια της 12χρονης αποφάσισε να μιλήσει στη μητέρα της για τις φήμες που κυκλοφορούσαν. Εκείνη με τη σειρά της ενημέρωσε τη μητέρα της 12χρονης η οποία, μετά το αρχικό σοκ, παρακολούθησε την κόρη της και όταν την είδε να συναντιέται με τον 40χρονο τού ζήτησε τον λόγο, προειδοποιώντας τον ότι θα μιλούσε στην Αστυνομία. Ωστόσο, εκείνος όχι μόνο δεν έπαψε να προσεγγίζει ερωτικά τη 12χρονη, αλλά την «έστηνε» έξω από το σχολείο της για να της μιλήσει, προκαλώντας την οργή των καθηγητών της οι οποίοι, έπειτα από ένα επεισόδιο, του ζήτησαν επιτακτικά να σταματήσει να περιφέρεται γύρω από το σχολικό συγκρότημα!

Υστερα από όλα αυτά, οι γονείς του κοριτσιού κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του πρώην προπονητή της ελληνορωμαϊκής πάλης, με συνέπεια να συλληφθεί. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, καταδικάζοντάς τον σε 12ετή κάθειρξη. Στην απολογία του εκείνος είχε αρνηθεί ότι κακοποίησε σεξουαλικά την ανήλικη, υποστηρίζοντας ότι από την ανάλυση DNA που παρήγγειλε προέκυψε ότι το σπέρμα που ανιχνεύθηκε στη 12χρονη θα μπορούσε να ανήκει σε άλλον άντρα, αν και ένα τέτοιο σενάριο ήταν μάλλον ανύπαρκτο με βάση τις πιθανότητες!

maroupa
Ειρήνη Μαρούπα

Εντύπωση πάντως προκάλεσε η καταγγελία της κυρίας Μαρούπα ότι η ομοσπονδία γνώριζε για το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά συγκάλυπτε τον 40χρονο προπονητή:
«Η ομοσπονδία τελούσε σε γνώση του αδικήματος και του τρόπου συμπεριφοράς του ανθρώπου αυτού προς ανήλικα κορίτσια και, κατά το κοινώς λεγόμενο, “έκανε τα στραβά μάτια”. Ως αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, παρότι έχει καταγγελθεί το γεγονός και αναφορικά με πρόσωπα της ομοσπονδίας ότι κάλυπταν τον κύριο που έκανε το αδίκημα, δεν έχει γίνει τίποτα» δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, πολύ πριν συμβεί το συγκεκριμένο περιστατικό, ένας διαιτητής είχε καταθέσει στην ομοσπονδία ότι η στάση του 40χρονου είναι πολύ ύποπτη, καθώς ήταν υπερβολικά διαχυτικός με τις αθλήτριές του και τις θώπευε. Ωστόσο, ούτε τότε η ομοσπονδία είχε κάνει το παραμικρό! Πάντως, ο 40χρονος θα παραμείνει στη φυλακή έως τη δίκη του στο Εφετείο, τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Νέα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτητριών στο ΑΠΘ!

Τεράστιες διαστάσεις παίρνουν οι καταγγελίες πρώην φοιτητριών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ότι έχουν δεχτεί σεξουαλική κακοποίηση από καθηγητές της σχολής.

Χθες το πρωί ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου ζήτησε επίσημα την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διερευνηθούν τα περιστατικά, να αναζητηθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι. Την ίδια στιγμή, μετά τις καταγγελίες που έγιναν από πρώην φοιτήτριες της Φιλοσοφικής, έρχονται στο φως ακόμα περισσότερα σοκαριστικά περιστατικά από κοπέλες που φοιτούσαν σε άλλα τμήματα του ΑΠΘ.

Ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε ότι ο ίδιος δεν είχε λάβει γνώση καταγγελιών για τέτοιου είδους περιστατικά, τα οποία χαρακτήρισε «αποτρόπαια», τονίζοντας ότι χρήζουν διερεύνησης ώστε να «λάμψει η αλήθεια» και να «αφυπνιστούν συνειδήσεις από την αρμόδια Αρχή, που είναι η Δικαιοσύνη. Παράλληλα, κάλεσε κάθε μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας να συνεισφέρει στην έρευνα, εφόσον έχει στοιχεία.

«Κάθε καταγγελία θα ερευνάται σε βάθος, με ευαισθησία και προσήλωση στον στόχο να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα μέσα στο πανεπιστήμιο» δεσμεύτηκε ο πρύτανης και τόνισε ότι το ΑΠΘ «παρέχει το δίχτυ ασφαλείας για κάθε μέλος της κοινότητάς του που με τόλμη θα θελήσει να σπάσει τον κύκλο της σιωπής».

Ανοίγουν τα στόματα

Την ίδια στιγμή, ανοίγουν ακόμα περισσότερα στόματα πρώην φοιτητριών του ΑΠΘ που δέχτηκαν σεξουαλική κακοποίηση, αλλά δεν μίλησαν λόγω του φόβου και της ντροπής. Μετά τις καταγγελίες από το Τμήμα της Φιλοσοφικής, μια πρώην φοιτήτρια της Γεωλογίας είχε το θάρρος να αποκαλύψει σε ανάρτησή της στο facebook τη δική της ιστορία.

«Δέχτηκα σεξουαλική παρενόχληση από γνωστό καθηγητή της σχολής μας, ο οποίος δεν μου πέρασε ποτέ το μάθημά του, αν και το είχα δώσει τουλάχιστον δέκα φορές. Εκανα καταγγελία στον τότε πρόεδρο της σχολής, ο οποίος ήθελε να με βοηθήσει, αλλά μου είπε ότι προσπάθησαν και άλλες φοιτήτριες, αλλά δεν κατάφεραν κάτι. Το αποτέλεσμα ήταν να εγκαταλείψω τη σχολή μέχρι το 2016, που έμαθα ότι ο εν λόγω “καθηγητής” επιτέλους συνταξιοδοτήθηκε. Με μεγάλη χαρά ξανά ξεκίνησα να διαβάζω και τελείωσα τη σχολή. Σήμερα έχω πτυχίο και μεταπτυχιακό στην Περιβαλλοντική Διαχείριση και Εκπαίδευση. Αυτός ο “άνθρωπος” μου στέρησε την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, μου εγκατέστησε τον φόβο στην ψυχή μου και με έκανε να μην πιστεύω στη Δικαιοσύνη» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση.

Αμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ Κώστα Παπαζάχου, ο οποίος σχολίασε σε δηλώσεις του ότι «όλα θα βγουν στο φως», ενώ διαβεβαίωσε ότι, ακόμα και αν οι πράξεις έχουν ποινικώς παραγραφεί, μια και έγιναν αρκετά χρόνια πριν, είναι σημαντικότερη η ηθική αποκατάσταση.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...