Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Η σύζυγος του Βαλυράκη μιλά για ανθρωποκτονία! «Αυτοί έστειλαν στον τάφο τον Σήφη μου!»

Διαστάσεις θρίλερ προσλαμβάνει η υπόθεση του ξαφνικού θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, καθώς η σύζυγός του Μίνα Παπαθεοδώρου καταγγέλλει επισήμως ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία!

  • Από την
    Εύα Παπαδάτου

Η διεθνούς φήμης ζωγράφος, που βρισκόταν επί 30 χρόνια στο πλευρό του και είχαν αποκτήσει δύο γιους, επικαλείται στοιχεία και μαρτυρίες που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι προηγήθηκε καβγάς του 78χρονου πρώην υπουργού με τον καπετάνιο αλιευτικού σκάφους.

«Δύο μέρες μετά το τραγικό γεγονός που οδήγησε στην απώλεια της ζωής του αείμνηστου συζύγου μου, οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική Αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας. Τα επαγγελματικά σκάφη στην περιοχή είναι λίγα και πολύ λιγότερα αυτά που βρίσκονταν στη θάλασσα κατά τον χρόνο του συμβάντος» αναφέρει στην επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη η Μίνα Παπαθεοδώρου και καταλήγει: «Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα, έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».

Ο δικηγόρος

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, έχοντας στα χέρια της μαρτυρίες ανθρώπων που το μοιραίο μεσημέρι έτυχε να κοιτούν προς τη θάλασσα. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη Γιώργος Σπύρου επικαλείται μάρτυρες που έχουν καταθέσει ότι είδαν ένα αλιευτικό να πλησιάζει το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη και τον καπετάνιο να λογομαχεί μαζί του.

«Του μίλησε άσχημα και του είπε να φύγει από την περιοχή και να μην ψαρέψει. Υπάρχει αυτόπτης που είδε όλη τη σκηνή από απόσταση 500 μέτρων. Ο επαγγελματίας άρχισε να περιφέρεται γύρω από το σκάφος κυκλικά και να εκφράζει επιθετική συμπεριφορά. Η συμπεριφορά του αυτή προκάλεσε την πτώση του Σήφη από το σκάφος και μάλιστα, επειδή ο Σήφης είχε βάλει την πρόσω ταχύτητα για να τον αποφύγει, το φουσκωτό συνέχισε να κινείται ευθεία γιατί είχε μικρή ταχύτητα και δεν μπορούσε λόγω του κυματισμού να πάει πιο γρήγορα. Δεν είναι δυνατόν να τον χτύπησε η προπέλα του σκάφους του. Η πτώση του ήταν ανάλογη με των βατραχανθρώπων. Εφυγε δεξιά. Είναι αδύνατον να έχει χτυπηθεί από τη δική του προπέλα» τόνισε σε τηλεοπτική εκπομπή και πρόσθεσε:

σκαφος βαλυράκη
Το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη

«Προφανώς ο επαγγελματίας ο οποίος έκανε αυτούς τους κύκλους, μάλλον δεν αντιλήφθηκε την πτώση. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ηθελημένα τον πάτησε. Βλέποντας, όμως, το σκάφος του Σήφη να κινείται χωρίς επιβάτη, είναι βέβαιο ότι κατάλαβε ότι προκάλεσε ατύχημα. Οτι υπήρχε άνθρωπος στη θάλασσα. Και προφανώς θα είδε και τον Σήφη σε άσχημη κατάσταση αιμόφυρτο».

Θέμα χρόνου

Ο δικηγόρος κάλεσε τον κυβερνήτη του αλιευτικού να προσέλθει αυτόβουλα να αναλάβει τις ευθύνες του και να δώσει τέλος στο μαρτύριο της οικογένειας, καθώς είναι θέμα χρόνου να βρεθεί. «Ο αυτόπτης, βλέποντας το συμβάν, δεν μπόρεσε να υποθέσει εξαρχής ότι υπήρξε δυστύχημα. Είδε το σκάφος του Σήφη να φεύγει προς μια κατεύθυνση και το άλλο προς άλλη κατεύθυνση και υπέθεσε ότι έληξε το συμβάν. Μόλις είδε το βράδυ τις ειδήσεις κατάλαβε τι έχει γίνει και έσπευσε να καταθέσει. Ξέρει τα χαρακτηριστικά του σκάφους. Είναι ένα αλιευτικό μέσου μήκους περίπου οκτώ μέτρων».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Νίκο Καλογριά, ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη επήλθε από βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από θλων και τέμνον όργανο, αλλά μένει να αποδειχθεί αν πρόκειται για την προπέλα του δικού του σκάφους ή άλλου. Ωστόσο, όπως είπε, ανιχνεύτηκε νερό στους πνεύμονές του, καθώς δεν είχε καταλήξει από τα βαριά χτυπήματα, ενώ δεν είχε προηγηθεί καρδιακό επεισόδιο. Επειτα από αυτά, η οικογένεια ανέβαλε την κηδεία που επρόκειτο να γίνει σήμερα το μεσημέρι στο Κοιμητήριο Παπάγου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...