Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Μπότση,Λάμπρη και Μιχαλά κατήγγειλαν δημόσια τον Σπυρόπουλο για σεξουαλική παρενόχληση

Κι εσύ τέκνον Κώστα;

Η «βόμβα» έσκασε και τα «σκάγια» σκορπίστηκαν σε όλη την εγχώρια showbiz! Το όνομα του Κώστα Σπυρόπουλου έδωσαν στη δημοσιότητα (προσεχώς και στον εισαγγελέα) τρεις Ελληνίδες ηθοποιοί, η Τζένη Μπότση, η Αγγελική Λάμπρη και η Λουκία Μιχαλά, κατηγορώντας τον ευθέως για σεξουαλική παρενόχληση.

«Ορμώμενες από το θάρρος των γυναικών που με αξιοπρέπεια και παρρησία κατήγγειλαν τη σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση και τη σωματική ή λεκτική βία την οποία υπέστησαν από ανθρώπους που εκμεταλλεύτηκαν την ισχύ και την υπεροχή τους, έναντι των θυμάτων τους, προβαίνουμε σήμερα σε αυτή τη δήλωσή μας και ανακοινώνουμε δημόσια ότι υπήρξαμε θύματα πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Σπυρόπουλο» αναφέρεται στην κοινή ανάρτηση (εκπροσωπούνται από τη δικηγόρο Εύα Γιασματζή) που έκαναν στο Instagram, στην οποία συμπληρώνουν και το εξής: «Θεωρούμε υποχρέωσή μας απέναντι στα παιδιά μας και σε όλους τους νέους ανθρώπους να στηρίξουμε τη δημοσίευση τέτοιων περιστατικών, ώστε να μειωθούν μέχρι και να εξαλειφθούν».

Η «Espresso» με πρωτοσέλιδα ρεπορτάζ, σάς είχε πληροφορήσει τις προηγούμενες ημέρες ότι μετά την υπόθεση του Γιώργου Κιμούλη επρόκειτο ν’ ακολουθήσει ακόμη μία, τούτη τη φορά ομαδική καταγγελία Ελληνίδων ηθοποιών για σεξουαλική παρενόχληση από πρωτοκλασάτο όνομα του θεάτρου. Όπως φάνηκε, μάλιστα, από τις αντιδράσεις προσώπων της showbiz στα social media πολλοί ήξεραν για τη… δράση του Κώστα Σπυρόπουλου.

«Δικαίωση»

«Είμαι δίπλα σου! Όπως ήμουν και τότε, 22 χρόνια πριν, που ήρθες στο σπίτι μου κλαίγοντας αμέσως μετά από αυτό που σου συνέβη. Θα είμαι δίπλα σου και τώρα και για όσο χρειαστεί μέχρι να πάρεις τη δικαίωση που σου αξίζει!» έγραψε ο Γιώργος Καπουτζίδης κάτω από την ανάρτηση της φίλης του Αγγελικής Λάμπρη. «Από τότε που μου το είπες για πρώτη φορά έβλεπα στο βλέμμα σου πάντα αυτή τη σκιά. Από σήμερα τα μάτια σου θα λάμπουν για πάντα χωρίς τον φόβο που τόσα χρόνια έκρυβες όπως μπορούσες. Σ’ αγαπώ και εύχομαι η κόρη σου να είναι ατρόμητη σε όλη της τη ζωή, γιατί απλά η μητέρα της έπαψε να φοβάται. Η τόλμη σας είναι ιστορική» σημείωσε με τη σειρά του ο Φώτης Σεργουλόπουλος στο αντίστοιχο post της Τζένης Μπότση.

Με αφορμή την ανάρτηση-καταγγελία που «συνυπογράφουν» οι τρεις ηθοποιοί, ήρθε στο φως και μία τέταρτη καταγγελία. Συγκεκριμένα, η ηθοποιός και συγγραφέας Χριστίνα Σαμπανίκου κατηγόρησε κι αυτή τον Κώστα Σπυρόπουλο με δημόσιο σχόλιό της στο Instagram της Μπότση.

«Ευχαρίστως να συνυπογράψω, καθώς είχα επίσης δυσάρεστη εμπειρία σε οντισιόν που βρέθηκα μόνη μου μαζί του» έγραψε χαρακτηριστικά, με την Τζένη Μπότση ν’ απαντά πως θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί της. «Περιμένω, τρέμοντας από νεύρα. Τόσες μέρες γυρνάει στο μυαλό μου να το γράψω, αλλά με σταματούσε το γεγονός πως ήμουν μόνη στην οντισιόν χωρίς μάρτυρα» συνέχισε η Χριστίνα Σαμπανίκου.

Στο πλευρό των συναδέλφων της που κατήγγειλαν δημόσια το περιστατικό τάχθηκε και η Κατερίνα Τσάβαλου, η οποία είχε αποκαλύψει στο παρελθόν ότι δέχθηκε κι αυτή σεξουαλική παρενόχληση στο θέατρο (χωρίς όμως να κατονομάσει το πρόσωπο) και επειδή αρνήθηκε να ενδώσει έχασε τη δουλειά.

Το αδίκημα

«Είκοσι χρόνια το περίμενα να βρει η φίλη μου (σ.σ.: Μπότση) το σθένος. Ευχαριστώ!» σχολίασε με τη σειρά της στο Instagram η Ευαγγελία Μουμούρη, η οποία δήλωσε στη συνέχεια στο «Pop Up»: «Αυτός ο άνθρωπος είναι άρρωστος».

Ο Γιάννης Μπέζος, σχολιάζοντας στο Πρώτο Πρόγραμμα το ζήτημα της παραγραφής του αδικήματος της σεξουαλικής παρενόχλησης, επισήμανε πως για τον ίδιο δεν θα έπρεπε να υπάρχει παραγραφή. «Ο σταυρός που κουβαλάει ο καθένας δεν παραγράφεται ποτέ» είπε.

Η «Espresso» προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Κώστα Σπυρόπουλο, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Παρά τις αλλεπάλληλες κλήσεις μας, ο ίδιος δεν απάντησε ποτέ. Ωστόσο, ο φίλος του Δημήτρης Σταρόβας δήλωσε στο Open: «Δεν μπορεί ένας άνθρωπος με τόσο ευγενική ψυχή… Ο Κώστας είναι ένας άντρας ωραίος, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που κορίτσια ήθελαν να είναι μαζί του, είναι φαντασίωση του μισού ελληνικού πληθυσμού». Παρ’ όλα αυτά ξεκαθάρισε: «Εάν γνώριζα κάτι δεν θα έβαζα καμία φιλία μπροστά στην κακοποίηση, και ο αδερφός μου να ήταν το ίδιο θα έκανα».

Η δική του απάντηση

Λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση από τις Τζένη Μπότση, Αγγελική Λάμπρη και Λουκία Μιχαλά, ο Κώστας Σπυρόπουλος «απάντησε» μέσω του δικηγόρου Αλέξη Στεφανάκη:

«Σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες από καταξιωμένες γυναίκες ηθοποιούς, σε βάρος του εντολέα μου Κώστα Σπυρόπουλου, υπό τον τίτλο “θύματα πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα”. Αναγνωρίζω ότι τέτοιες καταγγελίες συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και δημιουργούν αισθήματα συμπαράστασης προς τα “θύματα” και αποστροφής προς τον φερόμενο “θύτη”. Ωστόσο, αποτελεί ένδειξη πολιτισμού μιας κοινωνίας ο φερόμενος θύτης να μην στοχοποιείται τόσο βάναυσα, ειδικά όταν δεν υφίσταται καταγγελία που να μπορεί να ερευνηθεί από τον μόνο θεσμό που έχει αυτή την εξουσία, ήτοι τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Ουδείς δικαιούται να την υποκαταστήσει στο έργο της.

Σε κάθε περίπτωση, και σεβόμενος απόλυτα την αξία του ανθρώπου, ο εντολέας μου υπογραμμίζει ότι, εάν προσέβαλε κάποιον ή τον έκανε να αισθανθεί άβολα, λυπάται ειλικρινά γι΄ αυτό και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν ήταν στις προθέσεις του. Υπενθυμίζω ότι στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του έχει συνεργαστεί με πλειάδα ηθοποιών, σκηνοθετών και καλλιτεχνικών συντελεστών. Οι συνεργασίες του υπήρξαν πάντοτε αρμονικές, μέσα σε πλαίσιο αμοιβαίου σεβασμού της ανθρώπινης προσωπικότητας και με στόχο την επίτευξη του καλύτερου δυνατού καλλιτεχνικού αποτελέσματος».

Ο «μεγάλος ερωτικός»: Το love story με την Αλίκη, το ειδύλλιο με τη χήρα του Ανδρέα και ο δεσμός με τη Χριστίνα Πολίτη!

O Kώστας Σπυρόπουλος, εδώ και χρόνια, απασχολεί τα media όχι μόνο για την καριέρα του αλλά και για την προσωπική του ζωή! Βλέπετε, μετά τη σχέση του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη θεωρούνταν από πολλές γυναίκες… είδωλο.

24 112800524650 9190795749 1183 066118687578605212168512 59 49564005 1200x900 1

Πώς όμως φτάσαμε από το να είναι ο μεγάλος έρωτας της Αλίκης στις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης;

Με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Κώστας Σπυρόπουλος γνωρίστηκε το 1987, όταν έκανε οντισιόν για την παράσταση «Λίγο πιο νωρίς, λίγο πιο αργά». Από τους 400 ξεχώρισαν 40 και τελικά πήρε εκείνος τον ρόλο. «Τι ύψος έχεις;». Αυτή ήταν η πρώτη ερώτηση που του έκανε. Όταν τελείωσε η ακρόαση, η Αλίκη αποφάνθηκε, προφανώς εντυπωσιασμένη:

«Μικρέ, έχεις ταλέντο». «Χμ» είπε αμήχανα εκείνος. «Χμούξις» απάντησε η εθνική σταρ. Ύστερα από δύο ημέρες τού τηλεφώνησαν. Ο νεαρός Κώστας με τα κατάξανθα μαλλιά και τα γαλανά μάτια είχε κερδίσει τον ρόλο και την καρδιά της Αλίκης. Ο ηθοποιός σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» πριν από αρκετά χρόνια είχε αναφερθεί μεταξύ άλλων στη γνωριμία τους, που έγινε το καλοκαίρι του ’87: «Τότε ούτε καν μπορούσα να διανοηθώ πόσο μακριά θα έφτανε αυτή η σχέση. Πάντα στη ζωή μου μού έρχονταν καταστάσεις παραπάνω από αυτές που θα μπορούσα να αντέξω. Και τελικά τα κατάφερνα. Η σχέση μου με την Αλίκη ήταν κάτι το υπερβατικό για μένα. Τότε προέκυψε πολύ φυσιολογικά, αλλά δεν ήταν φυσιολογικό. Μέχρι που ήρθε η στιγμή στις πρόβες να κάνουμε το φιλί της παράστασης. Εκεί τα ξεχνάω όλα και κάτι μαγικό συνέβη. Φιλιόμαστε κανονικά και γυρίζει η Αλίκη και λέει μπροστά στους ηθοποιούς, στον σκηνοθέτη, στους τεχνικούς: «Όπα, κοίτα απόδοση ο μικρός!»

Από το 1987 που γνώρισε την Αλίκη έως το 1996 που εκείνη έφυγε από τη ζωή, ο Κώστας Σπυρόπουλος ήταν ένας από τους μεγάλους έρωτες της ηθοποιού. Εκείνη συνήθιζε πάντα να του λέει: «Εμείς οι δύο, αγάπη μου, μαζί… θα γεράσουμε». Για τα 30 χρόνια που τους χώριζαν, μάλιστα, ο ίδιος είχε δηλώσει στο παρελθόν: «Ούτε καν περνούσε από το μυαλό μας. Όταν ξεκινήσαμε δεν υπήρχε σχέδιο. Ήταν η ώρα του ταξιδιού. Είχαμε συνενοχή. “Όσο κρατήσει”, μου έλεγε. Το τι γράφανε δεν περιγράφεται! Από την άλλη, η Αλίκη έδινε και μια ελπίδα σε γυναίκες που βρίσκονταν στην ωριμότητά τους ότι η διεκδίκηση δεν σταματάει. Το ’87, φαντάσου, όχι σήμερα. Εκεί, αν θέλεις, έμαθα ότι πολλές φορές ο φθόνος είναι η κρυφή επιθυμία του άλλου». Η Αλίκη, εκστασιασμένη από την πρώτη στιγμή που τον αντίκρισε, κατάλαβε πως θα μείνουν μαζί έως το τέλος. Ήταν για εκείνη ο νεανικός έρωτας που δεν είχε προλάβει να ζήσει. Ήταν η τρέλα της νιότης του νεαρού τότε ηθοποιού. Και εν μια νυκτί στο πλευρό της Αλίκης ο ηθοποιός λαμβάνει άλλη υπόσταση στην υποκριτική τέχνη. Ήταν πλέον ο μεγάλος έρωτας της εθνικής μας σταρ.

Σκάνδαλο άνευ προηγουμένου

Οι δυο τους θα ζήσουν το παραμύθι του μεγάλου έρωτα έως το 1996, οπότε και η Αλίκη φεύγει από τη ζωή χτυπημένη από τον καρκίνο. Πριν όμως στεγνώσουν τα δάκρυα των Ελλήνων για την εθνική τους σταρ, στο φως έρχεται ένα ερωτικό σκάνδαλο που δεν έχει γνωρίσει προηγούμενο: Ο μεγάλος έρωτας της Αλίκης, ο Κώστας Σπυρόπουλος, συνάπτει δεσμό με τη χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου, Δήμητρα Λιάνη. Η γυναίκα μάλιστα που τους έφερε πιο κοντά ήταν η Ζωή Λάσκαρη. Όσοι έζησαν τα γεγονότα τότε μιλούν για ένα ειδύλλιο που ίσως να είχε τις «ρίζες» του πριν από τον θάνατο του Ανδρέα και της Αλίκης.

0080 DIMITRA LIANI 5102010

Λιάνη-Παπανδρέου και Σπυρόπουλος για μήνες ολόκληρους προσπαθούσαν να κρυφτούν από τους paparazzi! Και ξαφνικά οι πρώτες φωτογραφίες αποτυπώνονται στην παραλία της Κινέτας, κάτω από το σπίτι του Κώστα Καρρά. Ο Καρράς ήταν εκείνος που για δέκα μέρες περίπου έκρυβε το ζευγάρι στη βίλα του. Οι φωτογραφίες αυτές μάλιστα πουλήθηκαν σε Ελλάδα και εξωτερικό έναντι 15.000.000 δραχμών, όπως είχε ειπωθεί τότε. Ο δεσμός Σπυρόπουλου – Λιάνη κράτησε σχεδόν δύο ολόκληρα χρόνια, ώσπου το ζευγάρι πήρε οριστική απόφαση χωρισμού.

Στη συνέχεια ήρθε στη ζωή του η ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου, με την οποία γνωρίστηκε στα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς «Σαν τον σκύλο με τη γάτα» και ο δεσμός τους κατέληξε στα σκαλιά της εκκλησίας το καλοκαίρι του 2008. Ο γάμος τους κράτησε τρία χρόνια. Όπως είχε δηλώσει τότε ο ηθοποιός στο περιοδικό «Down Town» Κύπρου, «Ο χωρισμός μας είναι οριστικός. Όχι όμως ο αποχωρισμός. Τους ανθρώπους που αγαπάς δεν τους αποχωρίζεσαι, ακόμη κι όταν χωρίζεις».

Και φτάσαμε μέχρι πριν από τρία περίπου χρόνια, όπου μέσω φίλων γνωρίζεται με την κοσμικογράφο Χριστίνα Πολίτη, με την οποία έχει δεσμό μέχρι σήμερα! Θα έχει ενδιαφέρον μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις αν η ίδια θα βγει να υπερασπιστεί τον σύντροφό της ή αν θα βυθιστεί στη σιωπή…

141938466 2875933799304435 6422124687429032871 n1

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...