Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Με λυγμούς ο Δημήτρης Μοθωναίος σόκαρε με την ανατριχιαστική εξομολόγησή του! «Με βίασαν στα 6 μου» (video)

Τα κρατούσε για χρόνια ολόκληρα μέσα του και τώρα έφτασε η ώρα να τα αποκαλύψει με δάκρυα και λυγμούς! Ο ηθοποιός και πρώην πανελίστας της εκπομπής «Το πρωινό» Δημήτρης Μοθωναίος, μέσα από αυτή την μπόχα που αναδίνεται από τον χώρο του θεάτρου για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών από ηθοποιούς και σκηνοθέτες πρώτης γραμμής, δεν άντεξε άλλο. Ελυσε τη σιωπή του σε ένα πρόσωπο οικείο γι’ αυτόν, που τον έκανε να νιώθει ασφάλεια.

Η Φαίη Σκορδά, που συνεργαζόταν μέχρι πριν από λίγους μήνες με τον Μοθωναίο, ήταν εκείνη που άκουσε όσα ανατριχιαστικά της εξομολογήθηκε ο ηθοποιός, με την κάμερα να καταγράφει τα πάντα. Οχι μόνο τη μαρτυρία του αλλά και όσα τράβηξε, αλλά ακόμη και τους λυγμούς και τα δάκρυά του όταν η συνέντευξη τελείωσε και είχε αποκαλυφθεί η σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί ο ίδιος σε ηλικία 6 ετών και μάλιστα από συγγενικό του πρόσωπο. Μια κακοποίηση που τον στιγμάτισε και στην ενήλικη ζωή του, καθώς ο ηθοποιός δημιουργούσε συνεχώς κακοποιητικές ερωτικές σχέσεις… Οσοι παρακολούθησαν την εξομολόγησή του ένιωσαν έναν κόμπο στο στομάχι, με τη διήγησή του να είναι αποκαλυπτική. «Δεν επιτρέπεται κανένας να χαλάει τα όνειρά μας» άρχισε να λέει ο ηθοποιός, θέλοντας με τη δική του ιστορία να δώσει θάρρος και σε άλλους ανθρώπους να μιλήσουν σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση.

φ1 7

«Εμένα με αφορά η κακοποίηση προσωπικά. Ακούω πάρα πολλά πράγματα που με θυμώνουν. Δεν μπορώ να δεχτώ το σχόλιο για το μέσο όπου γίνεται η καταγγελία. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια με πολλή αγάπη, με φροντίδα, με γνώση, αλλά υπήρχε ένα πρόσωπο στο πολύ στενό οικογενειακό μου περιβάλλον που με κακοποίησε σε πολύ μικρή ηλικία. Εγώ δεν το αναγνώριζα. Ξεκίνησε στα έξι και γινόταν κατ’ εξακολούθηση. Εγώ αισθανόμουν ότι αυτός ο άνθρωπος με αγαπάει πάρα πολύ. Η τελευταία φορά που έγινε πάγωσα. Εκανα 11 χρόνια ψυχανάλυση για να δουλέψω αυτό που μου έχει συμβεί. Αυτό με τρόμαξε, αγνοούσα αυτά τα περιστατικά και, όταν ήμουν 26 χρονών, αυτός ο άνθρωπος με προσέγγισε ξανά με τον ίδιο τρόπο. Οταν ήμουν μικρός, δεν καταλάβαινα τίποτα. Εχω εικόνες διάσπαρτες. Θυμάμαι να πηγαίνουμε για μπάνιο και ξάπλωνε δίπλα μου και μετά δεν θυμάμαι» είπε βουρκωμένος ο ηθοποιός.

«Με απείλησε να μην το πω»

«Υπήρξε περίοδος που μόνο με το αλκοόλ μπορούσα να ξεπεράσω αυτό το σύννεφο. Με ακολούθησε στην πορεία μου, μου διαμόρφωσε όλη τη σεξουαλική μου ταυτότητα και την ταυτότητα ως ανθρώπου. Δεν λέω ότι η κακοποίηση καθόρισε τη σεξουαλικότητά μου αλλά δεν ξέρω πώς θα ήμουν αν αυτό δεν είχε συμβεί. Σε πολύ μεγάλη ηλικία συνειδητοποίησα ότι ο άνθρωπος αυτός με κακοποιούσε. Οταν τον αντιμετώπισα ευθέως, μου ζήτησε να το ξεχάσω! Με απείλησε να μην το πω σε κανέναν, μέχρι που το είπα στους γονείς μου που από δική τους αδυναμία δεν με στήριξαν. Προσπαθούν με πολλούς και διάφορους τρόπους να υποβαθμίσουν το γεγονός σε σημείο που να είναι μη γενόμενο. Αναφέρομαι σε σωματική και σεξουαλική κακοποίηση. Νιώθω την ανάγκη να το πω. Αν είχα μεγαλώσει με άλλον τρόπο, δεν θα συνέβαινε αυτό» ανέφερε ο Μοθωναίος, προχωρώντας στην συνέχεια και σε άλλες ανατριχιαστικές αποκαλύψεις.

«Οι περιπτώσεις των σχέσεων που προσέλκυα ευνοούσαν την κακοποίηση. Εκανα επίτηδες προσπάθειες να κάνω σχέση με κοπέλα, που δεν πετύχαινε πάντα, γιατί το τραύμα δεν είχε δουλευτεί. Θεωρούσα ότι δεν είμαι άξιος να έχω μια καλή σχέση. Υπήρξε μια σχέση που ήταν η κορωνίδα της κακοποίησης που έληξε με ένα τροχαίο ατύχημα. Ηταν κομβικό σημείο. Νοσηλεύτηκα και κατάλαβα ότι πρέπει να γίνει δουλειά. Ηταν μια κακοποιητική σχέση που προέκυψε από μια συνεργασία στο θέατρο το 2008 και διήρκεσε μέχρι το ατύχημα. Εφυγα μετά το ατύχημα όταν βρήκα μια μεγαλύτερη απόδειξη για τις υποψίες που είχα» είπε.

«Οταν διάβασα την καταγγελία που βγήκε πρόσφατα, έκανα εμετό. Δεν χωράει το μυαλό μου το μέγεθος της κτηνωδίας. Το 2017 είχα τρεις προτάσεις για θέατρο και προσπαθούσα να ζυγίσω ποιος από αυτούς είναι λιγότερο κακοποιητικός. Καθημερινά ξυπνάω και κάνω μία άσκηση με αναπνοές που λέω στον εαυτό μου ότι αξίζω. Κουβαλάω πάνω μου την ενοχή όλων των ανθρώπων και δεν μου αντιστοιχεί» είπε ο ηθοποιός και σε εκείνο το σημείο ξέσπασε σε κλάματα, με τη Φαίη Σκορδά, συγκλονισμένη με όσα άκουσε, να τρέχει να τον αγκαλιάσει για να του δώσει δύναμη και κουράγιο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...