Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

«Έξαψη» σεξουαλικών επιθέσεων από τον αν. καλλιτεχνικό διευθυντή του ΚΘΒΕ Νίκο Νικολάου!

Στη δίνη ενός ξαφνικού «κυκλώνα» στροβιλίζεται το τελευταίο 24ωρο ένας ακόμα «εκλεκτός» της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Μετά τον Δημήτρη Λιγνάδη, τον οποίο είχε διορίσει η ίδια στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού θεάτρου, σειρά διαδικτυακών δημοσιευμάτων «έδειξαν» χθες ως εμπλεκόμενο σε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών ένα πρόσωπο που υπήρξε επίσης επιλογή της υπουργού για σημαντική θέση σε κρατικό πολιτιστικό οργανισμό.

Ο λόγος για τον πρωταγωνιστή της σειράς του Mega «Έξαψη» και αναπληρωτή καλλιτεχνικό διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) Νίκο Νικολάου, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που διαδόθηκαν μέσω των ιστοσελίδων news2u.gr και tvxs, πρωταγωνιστεί σε σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης!

Η απάντηση του ηθοποιού για όσα του καταλογίζουν ήταν άμεση! «Κυκλοφορούν δημοσιεύματα που με εμπλέκουν αόριστα σε υπόθεση “σεξουαλικής παρενόχλησης”. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι σε όλη μου την πορεία ως ηθοποιός, η οποία ξεπερνάει πλέον τα σαράντα χρόνια, αλλά και στο σύνολο της διαδρομής μου ποτέ δεν έδωσα δικαίωμα να συνδεθεί το όνομά μου με οποιαδήποτε αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ούτε θα επιτρέψω να συμβεί τώρα» τόνισε χθες το μεσημέρι, σε επίσημη δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ).

«Κανένα ψεγάδι»

«Ποτέ δεν έχω προσβάλει, ούτε με λόγια ούτε με πράξεις, οποιονδήποτε από όσους βρέθηκαν δίπλα μου ως συνεργάτες σε όλη αυτή τη μακρά διαδρομή. Αγνοώ παντελώς την ύπαρξη οποιασδήποτε καταγγελίας, καθώς κανείς δεν με έχει ενημερώσει για κάτι τέτοιο, αλλά, σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει κανένα ψεγάδι στην πολυετή σταδιοδρομία μου και αυτό θα το βεβαιώσουν όλοι οι συνάδελφοι και οι συνεργάτες μου» συνέχισε.

Μέσω της δήλωσής του, μάλιστα, ο Νίκος Νικολάου έστειλε μήνυμα προειδοποίησης προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «όποιος επιχειρήσει να σπιλώσει το όνομά μου, καλυπτόμενος πίσω από αόριστες δήθεν “πληροφορίες”, θα κληθεί άμεσα να αποδείξει τα λεγόμενά του ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων ως κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση. Είμαι στη διάθεση κάθε αρμοδίου για να δώσω οποιεσδήποτε εξηγήσεις μού ζητηθούν, αν βεβαίως υφίστανται οι υποτιθέμενες “καταγγελίες”, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και του θεσμούς του κράτους δικαίου». Ο αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ δεν παρέλειψε στο τέλος της δήλωσής του να αφήσει και πολιτικές αιχμές επί του θέματος:

«Αυτοί που επέλεξαν εμένα για να παίξουν παιχνίδια, πολιτικά ή άλλα, καθώς και τα άθλια μέσα που νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τη ζωή και την τιμή ανθρώπων για να εισπράξουν πενταροδεκάρες από κλικ στα χυδαία τους δημοσιεύματα, έκαναν μεγάλο λάθος. Η καθαρότητα της διαδρομής μου και η εντιμότητά μου δεν θα επιτρέψω να αμφισβητηθούν. Πέραν της όποιας καλλιτεχνικής αξίας των πεπραγμένων μου, το προσωπικό μου ήθος συνιστά την παρακαταθήκη που θέλω να αφήσω στον χώρο του θεάτρου και στην οικογένειά μου» κατέληξε.

Οι πληροφορίες που εμπλέκουν τον Νίκο Νικολάου σε υποθέσεις καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης σήμαναν χθες… συναγερμό τόσο στο Mega, όπου ο ηθοποιός κρατά βασικό ρόλο στο σίριαλ «Έξαψη», υποδυόμενος τον ρόλο του βουλευτή Τζώρτζη Αξιώτη, όσο και στο υπουργείο Πολιτισμού, καθώς ο συγκεκριμένος άνθρωπος διορίστηκε με απευθείας ανάθεση τον Νοέμβριο του 2019 στη θέση του αναπληρωτή καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΚΘΒΕ. Το γεγονός αυτό, μάλιστα, είχε προκαλέσει θόρυβο, καθώς ήταν αιφνιδιαστική η απόφαση της υπουργού να αντικαταστήσει ταχέως και πριν από τη λήξη της θητείας του το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού, το οποίο είχε δείξει μέχρι τότε επιτυχημένο έργο. Μάλιστα, είχε κριθεί και ιδιαίτερα άκομψο από την πλευρά της κυρίας Μενδώνη να ανακοινώσει αυτή την αλλαγή με δελτίο Τύπου, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να πληροφορηθούν την καθαίρεσή τους από τα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», ο ηθοποιός συνεχίζει κανονικά τα γυρίσματά του στην «Έξαψη», καθώς μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε γίνει κάποια νομική ενέργεια εναντίον του. Οπως μάθαμε, ωστόσο, ακόμα και να συμβεί αυτό, και να χρειαστεί να τον αποδεσμεύσουν από το κανάλι, οι τηλεθεατές θα συνεχίσουν να τον βλέπουν στο σίριαλ, καθώς τα γυρίσματα έχουν προχωρήσει και υπάρχει stock επεισοδίων. Μένει τώρα να δούμε τι στάση θα κρατήσει και το υπουργείο Πολιτισμού αναφορικά με τη θέση του στο ΚΘΒΕ, σε περίπτωση που υπάρξουν όντως καταγγελίες σε βάρος του και τον καλέσει ο εισαγγελέας. Είναι γεγονός, πάντως, ότι ο Νίκος Νικολάου είχε εκφράσει την απόλυτη στήριξή του στο πρόσωπο της Λίνας Μενδώνη, όταν σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος ζητούσε την παραίτησή της με αφορμή το σκάνδαλο Λιγνάδη.

«Ξεκάθαρα πολιτική σκοπιμότητα κρύβεται πίσω από όσους ζητούν την παραίτηση της Μενδώνη. Η κυρία Μενδώνη έκανε κάποιες τοποθετήσεις σε κρατικούς οργανισμούς. Προέκυψε αυτό το θέμα. Βγήκε και είπε ότι εξαπατήθηκε. Και επειδή εξαπατήθηκε, της ζητούν να παραιτηθεί; Δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα» είχε πει τότε σε εκπομπή του Mega ο Νίκος Νικολάου. «Η υπουργός, όταν αποφασίζει ποιους θα διορίσει στους κρατικούς οργανισμούς, δεν έχει μπροστά της το “ποινικό μας μητρώο”. Φαντάζομαι ότι εννοούσε πως ως προϊσταμένη Αρχή, αντιλαμβανόμαστε την τοποθέτηση κάποιων ανθρώπων σύμφωνα με το εύρος της καλλιτεχνικής τους επιτυχίας και αναγνωρισιμότητας. Το υπουργείο Πολιτισμού ασχολείται με το καλλιτεχνικό κομμάτι. Δεν είναι ΕΥΠ, δεν είναι άνθρωποι που γνωρίζουν άλλα πράγματα για τη ζωή μας, αν μας παρακολουθήσουν» είχε προσθέσει ο ίδιος.

Οσο για τις καταγγελίες για παρενοχλήσεις στον χώρο του θεάτρου, είχε σημειώσει ότι θλίβεται. «Το αν ξέραμε ή όχι είναι δύσκολο να απαντηθεί. Ξέρουμε τους συναδέλφους, και τους καταγγέλλοντες και τους καταγγελλόμενους, από τη συνεργασία και την παρέα που κάναμε. Οταν κλείνει κανείς την πόρτα του σπιτιού του, κανείς δεν ξέρει τι γίνεται. Μπορούμε να ακούσουμε πολλά, όπως σε κάθε χώρο. Ακούγαμε κάποια πράγματα. Οχι στο μέγεθος και στο βάθος που έχουν έρθει στην επιφάνεια» είχε πει, ζητώντας στο τέλος ένα θεσμικό πλαίσιο από την Πολιτεία, ώστε να μη φοβούνται οι άνθρωποι να καταγγείλουν ανάλογα περιστατικά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...