Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Σε αμόκ ο 31χρονος στη Μακρινίτσα που έσφαξε την εν διαστάσει σύζυγό του και τον αδελφό της

Οι σπαρακτικές κραυγές τρόμου και πόνου σήκωσαν στο πόδι την περιοχή της Αγίας Τριάδας στη γραφική Μακρινίτσα Πηλίου το βράδυ της Δευτέρας, όταν ένας νεαρός κατακρεούργησε σαν χασάπης την εν διαστάσει σύζυγό του και μητέρα του δίχρονου παιδιού του και τον αδελφό της, σε ένα σκηνικό που θύμισε το θρίλερ «Ψυχώ» του Αλφρεντ Χίτσκοκ!

  • από την
    Εύα Παπαδάτου

Τα ουρλιαχτά της 28χρονης Κωνσταντίνας Τσάπα που ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια «έσκισαν» τη βραδινή γαλήνη στο βουνό των Κενταύρων, όταν ο 31χρονος Δημήτρης Ραυτόπουλος έσπασε ένα παράθυρο στο πατρικό της, όπου έμενε με τους δικούς της τον τελευταίο καιρό για να γλιτώσει από τα βίαια ξεσπάσματά του, και όρμησε μέσα σε κατάσταση αμόκ. «Βοήθεια, σώστε με. Εχει έρθει να μας σκοτώσει. Σπάει την τζαμαρία για να μπει στο σπίτι μας» φώναζε έντρομη η Κωνσταντίνα στην Αμεση Δράση.

Ομως, ο 31χρονος κινήθηκε εναντίον της και, όταν μπήκε στη μέση η πεθερά του, η οποία προσπάθησε να τον απομακρύνει από την κόρη της, τη γρονθοκόπησε, παρά την προσπάθεια της 28χρονης να μπει στη μέση για να σώσει τη μητέρα της. Ο μανιασμένος εισβολέας έβγαλε το μαχαίρι που έκρυβε μέσα στα ρούχα του και το κάρφωνε ξανά και ξανά στην Κωνσταντίνα. Αμέσως μετά μαχαίρωσε στην καρδιά τον 30χρονο αδελφό της Γιώργο Τσάπα, ο οποίος πήγε να προλάβει το κακό προσπαθώντας με ένα ξύλο να απομακρύνει τον φονιά από την άτυχη κοπέλα!

Το διπλό φονικό έγινε μπροστά στα έντρομα μάτια των γονιών των δύο αδελφών και του μικρού αγοριού, το οποίο απομάκρυνε ο τρομοκρατημένος παππούς του πηγαίνοντάς το στον πάνω όροφο του σπιτιού! Και ενώ ο δολοφόνος έσπευδε να εξαφανιστεί, οι κάτοικοι του γραφικού χωριού έτρεχαν συντετριμμένοι στο σπίτι που βάφτηκε στο αίμα για να βοηθήσουν τα θύματα.

Τα δύο αδέλφια μεταφέρθηκαν αιμόφυρτα στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας όταν οι γιατροί ανακοίνωσαν με βουρκωμένα μάτια στους συγγενείς ότι ήταν και τα δύο νεκρά. Ο Γιώργος, ο οποίος ήταν αρραβωνιασμένος, είχε ξεψυχήσει ακαριαία, ενώ η Κωνσταντίνα άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί έδωσαν άνιση μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή.

Από την πίσω πόρτα

Στο μεταξύ, ο Ραυτόπουλος έφυγε με το αυτοκίνητό του, όμως η Αστυνομία είχε κλείσει όλους τους δρόμους και τον συνέλαβε στις 9.30 το βράδυ στα Ανω Λεχώνια. Εμεινε όλη τη νύχτα στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας και χθες το πρωί οδηγήθηκε στα δικαστήρια Βόλου υπό ισχυρή αστυνομική δύναμη και από την πίσω πόρτα. Οπως έγινε γνωστό, όλη τη νύχτα που έμεινε στο κελί παραληρούσε φωνάζοντας ότι δεν θυμόταν ότι μαχαίρωσε τη γυναίκα του και τον κουνιάδο του, δείγμα ότι πρόκειται για άτομο διαταραγμένο. «Εγώ πήγα για να δω τον γιο μου και με εμπόδισαν. Μου το απαγόρευσαν και μου είπαν ότι θα με κλείσουν σε ψυχιατρείο. Θόλωσα, έσπρωξα τη γυναίκα μου και τον αδελφό της για να ανέβω στον πάνω όροφο που ήταν το παιδί μου. Δεν κατάλαβα ότι χρησιμοποίησα μαχαίρι. Εχω ένα σκοτεινό πέπλο» ισχυρίστηκε.

Συντετριμμένοι οι γονείς των δύο θυμάτων ξεσπούν και ζητούν ο μακελάρης των παιδιών τους να «σαπίσει μέσα στη φυλακή». «Είχε σκοπό να χτυπήσει εμένα, άρχισε με εμένα πρώτα και μετά κατέβηκε η κόρη μου να με σώσει, να δει τι γίνεται και άφησε εμένα και ξεκίνησε εκείνη» περιέγραψε η μητέρα των θυμάτων, Αθανασία, ενώ ο πατέρας τους, Αποστόλης, πρόσθεσε: «Εγινε μπροστά μου. Ηρθε και μας είπε να βγάλουμε το παιδί έξω να το δει και του είπε η κόρη μου πως το παιδί σε αυτή την κατάσταση δεν πρόκειται να το δει και πως παίρνει την Αστυνομία τηλέφωνο. Της απάντησε “αν προλάβεις, πάρ’ την” (…) Επρεπε να πάρω τον νόμο στα χέρια μου. Μόνο το εγγόνι μου έχει μείνει παρηγοριά μου». Ο τραγικός πατέρας μονολογούσε ότι ο γαμπρός του τους είχε προειδοποιήσει πως «θα θρηνήσουμε θύματα». Μάλιστα, χθες θα πήγαιναν να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα, αλλά δεν πρόλαβαν….

Σήμερα το πρωί θα παιχτεί στη Μακρινίτσα η τελευταία πράξη της διπλής τραγωδίας, καθώς τα αδικοχαμένα αδέλφια θα οδηγηθούν στην τελευταία τους κατοικία συνοδεία των γονιών τους, των δύο γιαγιάδων τους, της αρραβωνιαστικιάς του 30χρονου, συγγενών και φίλων.

«Θα με κλείσουν έναν μήνα μέσα και θα βγω»

Η κοινωνία του Βόλου έχει παγώσει από την αγριότητα του εγκλήματος! Οπως αποκαλύπτουν στενοί φίλοι και συγγενείς του ζευγαριού, η γνωριμία του μετράει μόλις τρία χρόνια, ενώ τα προβλήματα στον γάμο τους άρχισαν να εμφανίζονται από την πρώτη στιγμή. Η κατάσταση έγινε χειρότερη με τον ερχομό του παιδιού τους πριν από δύο χρόνια.

Σε λίγες ημέρες ο δράστης θα περνούσε από νέα ψυχιατρική αξιολόγηση στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας, καθώς η άτυχη Κωνσταντίνα είχε ζητήσει από τον Φεβρουάριο να εξεταστεί από ψυχίατρο για την κακοποιητική συμπεριφορά που είχε τους τελευταίους πέντε μήνες και οδήγησε στον χωρισμό τους πριν από έναν μήνα. «Δεν με νοιάζει. Θα με κλείσουν έναν μήνα μέσα και θα βγω» φέρεται ότι της απαντούσε, σύμφωνα με όσα είχε εξομολογηθεί στις στενές φίλες της.

Ο 31χρονος είχε υποβληθεί σε αξιολόγηση, όμως τελικά δεν κρίθηκε απαραίτητος ο εγκλεισμός του και τις επόμενες ημέρες θα γινόταν επανεξέταση, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία! Λάμβανε, πάντως, φαρμακευτική αγωγή, αλλά ο ενδεχόμενος εγκλεισμός του δεν τον απασχολούσε ιδιαίτερα.

Φίλοι και γνωστοί λένε πως ο 31χρονος είχε συμπεριφερθεί βίαια στη σύζυγό του και στην οικογένειά της και στο παρελθόν. Σύμφωνα με μαρτυρίες, την περασμένη Πέμπτη πήγε στο πατρικό της στη Μακρινίτσα και έστησε καβγά, ξυλοκοπώντας την άτυχη κοπέλα και τους γονείς της. Για τον λόγο αυτό η 28χρονη θα ζητούσε την επιβολή ασφαλιστικών μέτρων. Πηγές αναφέρουν πως τα περιστατικά βίας ήταν πολλά και τα ξεσπάσματα συχνά, ώσπου η 28χρονη αποφάσισε να πάρει το παιδί της και να πάει στο σπίτι των γονιών της.

Στα σχόλια κάτω από την εικόνα προφίλ του 31χρονου μακελάρη στο facebook υπάρχει καταιγισμός υβριστικών μηνυμάτων και οργής εναντίον του. «Να σαπίσεις στη φυλακή», «να μην ξαναδείς το φως του ήλιου», «στέρησες από το παιδί σου τη μάνα του», «σκότωσες δύο νέους ανθρώπους και τις ψυχές τριών ανθρώπων, τέρας» έγραφαν όσοι τον γνώριζαν.

Αποκλειστικό: πολύτεκνος και παιδί της εκκλησίας ο αστυνομικός που καταδίωξε εκτός υπηρεσίας τον μακελάρη

Παρά την ανατριχίλα που προκάλεσε το λουτρό αίματος στη Μακρινίτσα, ξεχώρισαν η τόλμη και η υψηλή αίσθηση καθήκοντος ενός αστυνομικού εκτός υπηρεσίας, ο οποίος ήταν ο πρώτος που καταδίωξε τον δράστη και καθοδήγησε τους συναδέλφους του για να τον συλλάβουν. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», πρόκειται για έναν αστυνομικό του Αστυνομικού Τμήματος Βορείου Πηλίου που χαρακτηρίζεται υπόδειγμα ήθους, έναν πολύτεκνο πατέρα πέντε παιδιών και βαθιά θρησκευόμενο χριστιανό.

Ο αστυνομικός είδε τον δράστη την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει από περιφερειακό δρόμο, τον καταδίωξε με τη μηχανή του και προσπάθησε να τον πλησιάσει, για να τον πείσει να σταματήσει. Τότε ο 31χρονος έκανε μια απότομη μανούβρα για να τον αποφύγει και ο αστυνομικός έκανε έναν ελιγμό, προσπαθώντας να μη συγκρουστούν, με αποτέλεσμα να πέσει στην άσφαλτο.

Εδωσε το στίγμα

Παρ’ όλα αυτά, σηκώθηκε και συνέχισε την καταδίωξη, δίνοντας το στίγμα του καταζητούμενου στους συναδέλφους του, οι οποίοι τελικά τον ακινητοποίησαν μεταξύ Αγίου Βλασίου και Ανω Λεχωνίων.

Στην πράξη του αστυνομικού έκανε ιδιαίτερη αναφορά ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας Μιλτιάδης Αλεξάκης, σε ανάρτησή του στο facebook.

«Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν σε αστυνομικό του Αστυνομικού Τμήματος Βορείου Πηλίου, ο οποίος βρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας επέδειξε εξαιρετική δραστηριότητα και η συμβολή του υπήρξε καθοριστική, καθώς αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν κινήθηκε άμεσα και εντόπισε τον δράστη, δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του» έγραψε για τον αξιέπαινο αστυνομικό ο κ. Αλεξάκης.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...