Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

«Βαμπίρ» ψυχών και περιουσιών: Μαρτυρίες – σοκ για το γηροκομείο-φυλακή στα Χανιά

Δεν έχουν τελειωμό οι καταγγελίες πρώην υπαλλήλων του γηροκομείου-φυλακή στα Χανιά, που ερευνάται για 73 θανάτους και για τις σαδιστικές πρακτικές, τις κακοποιητικές συμπεριφορές και τον εξευτελισμό που υπέμεναν καθημερινά οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι τα τελευταία χρόνια!

Εντύπωση έχουν προκαλέσει όσα είπε μία πρώην εργαζομένη του οίκου ευγηρίας, η οποία δεν δίστασε να παρομοιάσει όσους απασχολούνται εκεί με… βαμπίρ που εκπαιδεύονται να «δαγκώνουν» τα ανυπεράσπιστα θύματά τους, «ρουφώντας» και την τελευταία ικμάδα της ζωής τους!

«Για να κάτσει κάποιος εκεί πρέπει να είναι δράκος, πρέπει να είναι βαμπίρ και να εκπαιδεύει μετά και να “δαγκάει” αυτούς που πηγαίνουν στον χώρο. Μιλάμε για σαδιστές! Χαιρόντουσαν να τους δένεις (ενν. ηλικιωμένους).

Το οπτικοακουστικό υλικό

Οι άνθρωποι γίνονταν καταθλιπτικοί, γιατί ούτε καν τους μίλαγαν…» υποστηρίζει και αποκαλύπτει ότι οι υπεύθυνοι του οίκου ευγηρίας έσβηναν το οπτικοακουστικό υλικό που κατέγραφαν οι κάμερες που είναι εγκατεστημένες στους εσωτερικούς χώρους του ιδρύματος, ώστε να μην υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία της βάναυσης μεταχείρισης των γερόντων.

Εξίσου σοκαριστικά είναι και όσα καταγγέλλει ο Δημήτρης Μαυρακάκης, ο οποίος εργάστηκε στο γηροκομείο-κολαστήριο από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2020.

«Εγώ πέντε μήνες είχα δει πολλά φριχτά περιστατικά και με έχουν στοιχειώσει. Είχα πάει να φύγω, μετά έτυχε να ξαναγυρίσω στο δωμάτιο και είδα ξαφνικά νοσηλευτή να χτυπάει γέροντα…

Πεινούσαν, τους έδιναν λειψές μερίδες, τους δίνανε χάπια για να τους ηρεμούν, ήταν σαν φυτά, τους δένανε στα κρεβάτια» καταγγέλλει και υποστηρίζει πως είδε μέσα σε μία εβδομάδα να πεθαίνουν μπροστά του 14 ηλικιωμένοι! Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είχε υποπέσει στην αντίληψή του πως ορισμένοι τρόφιμοι πιέζονταν να μεταβιβάσουν τις περιουσίες τους σε εργαζομένους του γηροκομείου.

«Δεν είχα δει ποτέ μου δικηγόρο ούτε συγγενείς να έρχονται να κάνουν παράπονα για περιουσίες, αλλά κάτι είχε πέσει στην αντίληψή μου» υποστηρίζει ο πρώην βοηθός νοσηλευτή, συμπληρώνοντας ότι είχε τύχει να ακούσει συναδέλφους του να λένε ότι έχουν οικειοποιηθεί περιουσίες.

Οι δικαστικές Αρχές έχουν ήδη αρχίσει να ερευνούν ύποπτες μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων από ηλικιωμένους τρόφιμους του οίκου ευγηρίας.

ghrokomeio 1

Μία από τις καταγγελίες που έχει μπει στο μικροσκόπιό τους, σύμφωνα με το FlashNews.gr, αφορά μία ευκατάστατη τρόφιμο, η οποία απεβίωσε το 2017. Σύμφωνα με τον δικηγόρο συγγενικού της προσώπου, η θανούσα είχε κάνει ένα πληρεξούσιο στην ιδιοκτήτρια της δομής, με το οποίο την εξουσιοδοτούσε να πουλήσει ένα δικό της ακίνητο στα Χανιά, στο οποίο μάλιστα υπήρχαν πολύτιμα αντικείμενα, κοσμήματα, λίρες κ.ά.

Οπως υποστηρίζει η πλευρά της οικογένειας, η συγγενής τους είχε έγγραφη βεβαίωση από νευρολόγο ότι έπασχε από άνοια και απαιτείτο «δικαστική αρωγή» για τις προσωπικές υποθέσεις της.

Μάλιστα, στη συνέχεια διαπίστωσαν με έκπληξη ότι το ακίνητο πουλήθηκε σε συγγενικό πρόσωπο του κατασκευαστή μίας κτιριακής επέκτασης του γηροκομείου. Οι Αρχές ερευνούν, τέλος, και κάποιες καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες έκαναν φτερά μέσα από τον οίκο ευγηρίας δαχτυλίδια, σταυροί, βέρες, μέχρι… μασέλες με χρυσά δόντια, που ανήκαν σε ηλικιωμένους!

Στο μεταξύ, χθες ήταν προγραμματισμένο να καταθέσουν στον εισαγγελέα τρεις νοσηλευτές, ένας εκ των οποίων οδηγήθηκε στο κρατητήριο, καθώς άλλη εργαζόμενη στο γηροκομείο υπέβαλε εναντίον του μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση.

Αντεπίθεση

Από την πλευρά της η ιδιοκτήτρια του οίκου ευγηρίας κάνει λόγο για ανυπόστατες καταγγελίες, υποστηρίζοντας πως όσα ακούγονται είναι ψευδή.

Μάλιστα, περνώντας στην αντεπίθεση, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του γηροκομείου κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφορά – υπόμνημα, με την οποία πρότεινε 53 μάρτυρες να καταθέσουν για τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων, ανάμεσά τους και συγγενείς τροφίμων που έχουν αποβιώσει.

Παράλληλα, ζήτησε την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών, καθώς επίσης να τηρηθούν η μυστικότητα της προανάκρισης και ο σεβασμός του τεκμηρίου αθωότητας.
«Δεν μπορεί πέντε άνθρωποι να σπιλώνουν τη φήμη, όταν στο ίδιο συμβάν ήταν παρόντες άλλοι 1.095, και να μένουν στη σιωπή. Τώρα μιλούσα με Κρήτη, από τις 6 Μαΐου και μετά θα αρχίσει η κλήση δικών μας μαρτύρων στις προανακριτικές Αρχές στα Χανιά» δήλωσε ο Νίκος Ρουσόπουλος, ενώ πρόσθεσε:

«Δεν μπορώ να ακούω ιστορίες ότι εκεί έβγαζαν τις χρυσές μασέλες, ότι τους ψέκαζαν με αεροζόλ και αυτό που άκουσα τελευταία, ότι εγώ έβλεπα τον πατέρα μου να τον κακοποιούν και καθόμουν και τον έβλεπα. Αυτά τα πράγματα δεν στέκουν στην κοινή λογική».

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...