Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

«Μικρό δειλό ανθρωπάκι» – «Πυρά» στον Φιλιππίδη από τον σκηνοθέτη των «Άγριων μελισσών»

"Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος επέλεξε έναν τέτοιον δρόμο από απελπισία, από ανάγκη αθώωσης ή από ανάγκη επιβίωσης. Σε ένα γεγονός που καθ' όλα είναι εις βάρος του"

Ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται σε πανικό και «δολοφονεί» χαρακτήρες, σε μια προσπάθειά του να βγάλει προς τα έξω την εικόνα του θύματος, δήλωσε ένας από τους σκηνοθέτες της σειράς «Αγριες μέλισσες», ο Σπύρος Μιχαλόπουλος, ο οποίος τάχθηκε δημοσίως στο πλευρό της Αννας-Μαρίας Παπαχαραλάμπους στην πολύκροτη υπόθεση του ελληνικού #me_too.

Η τελευταία, ως γνωστόν, συγκαταλέγεται στις ηθοποιούς που έχουν καταγγείλει στο ΣΕΗ τον Πέτρο Φιλιππίδη για σεξουαλική παρενόχληση, την ώρα που ο εκείνος διώκεται ποινικά για έναν βιασμό και δύο απόπειρες εναντίον άλλων γυναικών. Λίγα εικοσιτετράωρα αφότου έγινε γνωστή η υπερασπιστική γραμμή του ηθοποιού, στην οποία υποστηρίζει ούτε λίγο ούτε πολύ πως δεν παρενόχλησε σεξουαλικά την Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους την περίοδο που συνεργάστηκαν στο θέατρο, αλλά είχαν σχέση και μάλιστα εν γνώσει της συζύγου του Ελπίδας Νίνου, ο σκηνοθέτης του δημοφιλέστατου σίριαλ του ΑΝΤ1 δεν έχασε την ευκαιρία να βγάλει το κεντρί του. Μάλιστα, δεν του… ξέφυγε ούτε η Βάνα Μπάρμπα, που τώρα τελευταία υπερασπίζεται δημοσίως τον Φιλιππίδη.

5240 PAPAXARALAMPOYS FILIPIDIS 30032012

«Η Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους δεν χρειάζεται να αποδείξει το ήθος της και την αξιοπρέπειά της. Αλλοι πρέπει να το κάνουν. Οσοι έχουμε δουλέψει μαζί της ξέρουμε. Πετράκο, έχεις χάσει την μπάλα, σου έμεινε μόνο η Μπάρμπα» έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook ο Σπύρος Μιχαλόπουλος, ο οποίος είχε συνεργαστεί με την Παπαχαραλάμπους στο σίριαλ «Επιστροφή» πριν από δύο χρόνια. Ο σκηνοθέτης προέβη στη συνέχεια και σε δεύτερο ποστ, χωρίς όμως να αναφέρει το όνομά του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Στην εγκληματολογική Ψυχολογία αναγνωρίζουμε τον πιθανό ένοχο από μια σειρά σκέψεων και συνειρμών. Συνήθως από τις τακτικές άμυνάς του. Οταν δηλαδή χρησιμοποιεί σαν άμυνα ένα σκεπτικό που σκοπό έχει τη “δολοφονία” του χαρακτήρα του θύματος. Ακούμε, λοιπόν, φράσεις όπως “ήταν προκλητικό το ντύσιμο”, “ήταν προκλητική η συμπεριφορά της”, “τι να έκανα, άνδρας είμαι”, “τα ‘θελε και τα ‘παθε” ή “με ήθελε πολύ και, επειδή δεν ακολούθησα, με εκδικείται”. Τότε αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της ευθύνης του ή την ενοχή του» σημείωσε.

«Η αυτογνωσία έχει πάει περίπατο»

«Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος επέλεξε έναν τέτοιον δρόμο από απελπισία, από ανάγκη αθώωσης ή από ανάγκη επιβίωσης. Σε ένα γεγονός που καθ’ όλα είναι εις βάρος του. Η υπερασπιστική του γραμμή είναι λάθος, και μάλιστα αναφέρεται σε γεγονός που δεν κατηγορείται, λόγω παραγραφής. Κλίμα δημιουργεί με βάση τη ματαιοδοξία του. Κι ένας απλός νομικός απόφοιτος θα το καταλάβει αμέσως το σφάλμα. Η αυτογνωσία έχει πάει περίπατο στη συγκεκριμένη περίπτωση» πρόσθεσε ο Σπύρος Μιχαλόπουλος.

Οι αναρτήσεις του σκηνοθέτη τράβηξαν το ενδιαφέρον των διαδικτυακών φίλων του, που εξέφρασαν τη στήριξή τους στην Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, ενώ δεν εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για τον Πέτρο Φιλιππίδη. «Πάει να υπερασπιστεί τον εαυτό του και βυθίζεται κι άλλο, ντροπιάζοντας την ίδια του την οικογένεια, τους δικούς του ανθρώπους» σχολίασε κάποιος. «Πόσο μικρό, δειλό ανθρωπάκι. Πόσο φτηνός κι αισχρός ο τύπος» σιγοντάρισε ένας άλλος.

Ο σκηνοθέτης των «Αγριων μελισσών» μίλησε χθες και στο «Πρωινό» για την τακτική του Πέτρου Φιλιππίδη, όπως την αντιλαμβάνεται ο ίδιος. «Η υπερασπιστική γραμμή του είναι κίνηση απόγνωσης και πανικού. Απαντάει κάπου ο κ. Φιλιππίδης που δεν έχει κατηγορηθεί. Στα μάτια τα δικά μου είναι πολύ ανήθικο να βάζεις τη γυναίκα σου μέσα σε αυτό. Δεν έχει κανένα νόημα. Πρόκειται για μια καταγγελία παλιά και δεν κατηγορείται γι’ αυτό. Προχωράει σε “δολοφονία χαρακτήρων”. Προσπαθεί να βγάλει προς τα έξω ότι είναι θύμα, αλλά δεν είναι θύμα. Δεν γίνεται να τον εκδικείται για κάτι που έγινε 20 χρόνια πριν…» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Θεωρώ ανήθικη την απολογία του στο κομμάτι της Παπαχαραλάμπους. Με την κυρία Παπαχαραλάμπους συνεργαστήκαμε στον ANT1 και ήταν μια κυρία. Δεν χρειάζεται να αποδείξει το ήθος της. Με ενόχλησε ο τρόπος που προσπαθεί να παρουσιάσει το ζήτημα. Προσπάθησε να τη διασύρει» τόνισε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...