Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Κλοπή μαμούθ σε έπαυλη μεγιστάνα στην Κρήτη

Η χήρα, το 1.000.000€ και το μυστήριο!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ασφάλειας Ηρακλείου μετά την καταγγελία της χήρας ενός Ρώσου κροίσου ότι από την πολυτελή έπαυλή της στον Δήμο Μαλεβιζίου έκανε φτερά το ιλιγγιώδες ποσό του 1.000.000 ευρώ, το οποίο -σύμφωνα με τα λεγόμενά της- ήταν… ξεχασμένο τα τελευταία χρόνια μέσα σε χρηματοκιβώτιο!

Η 55χρονη χήρα του ζάπλουτου Ρώσου επιχειρηματία, στον οποίο ανήκε η βίλα των τεσσάρων επιπέδων που είναι χτισμένη μέσα σε συγκρότημα κατοικιών στα παράλια του Ηρακλείου, αδυνατούσε να εκτιμήσει ακριβώς το ύψος του ποσού που περιείχε το χρηματοκιβώτιο. Αρχικά έκανε λόγο για 500.000 ευρώ, έπειτα το ανέβασε στα 850.000 ευρώ και κατέληξε στο 1.000.000 ευρώ, ποσό που τελικά καταγράφηκε στη δικογραφία ως η λεία της κλοπής. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της προανάκρισης η Ρωσίδα κλήθηκε να απαντήσει πώς μεταφέρθηκαν τα χρήματα στο σπίτι και ποια ήταν η προέλευσή τους.

Όπως έγινε γνωστό, ο σύζυγός της, που έφυγε από τη ζωή πριν από περίπου μία πενταετία, είχε αγοράσει πριν από χρόνια την έπαυλη που «κοιτάει» το απέραντο γαλάζιο, όμως η ίδια η 55χρονη δεν είχε πατήσει το πόδι της στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια κι έτσι κανείς δεν μπορεί να ξέρει με ακρίβεια πότε έγινε η κλοπή.

Οι αστυνομικοί που έχουν αρχίσει μια σειρά ερευνών για να βρουν την άκρη του νήματος στην περίεργη αυτή υπόθεση δεν διαπίστωσαν ίχνη παραβίασης στη βίλα. Από την πλευρά τους, πάντως, η 55χρονη και ο νέος σύντροφός της εκτιμούν ότι οι δράστες μπήκαν στο σπίτι χρησιμοποιώντας ένα κλειδί που είχε άφησε σε μια… γλάστρα (!), ενώ το ίδιο έγινε και με το χρηματοκιβώτιο, καθώς φαίνεται ότι οι δράστες βρήκαν τον θησαυρό χωρίς να χρειαστεί να αναστατώσουν το σπίτι!

Ψάχνουν για αποτυπώματα

Οι χώροι στο εσωτερικό της έπαυλης «ξεσκονίστηκαν» για αποτυπώματα και DNA, ενώ παράλληλα εξετάζονται καρέ καρέ βίντεο από κάμερες ασφαλείας στο φυλάκιο του οικισμού, στις κατοικίες γύρω από το σπίτι και στην παραλία του οικισμού. Κάτι τέτοιο, όμως, μοιάζει μάταιο, αφού δεν μπορεί να προσδιοριστεί πότε έγινε η καταγγελλόμενη κλοπή, για την οποία ενημερώθηκε και ο γιος του Ρώσου επιχειρηματία.

Πάντως, οι έρευνες των διωκτικών Αρχών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και λαμβάνονται καταθέσεις από άτομα που μπορεί να γνώριζαν την ύπαρξη του τεράστιου ποσού. Αν αποδειχτεί αληθής ο ισχυρισμός για το κλειδί στη γλάστρα, σημαίνει ότι το γνώριζαν ελάχιστα άτομα τα οποία είχε εμπιστευτεί η Ρωσίδα για να φυλάνε την έπαυλη.
Τα άτομα αυτά θα κατονομαστούν από την αλλοδαπή και θα κληθούν να καταθέσουν για να διαφωτίσουν την έρευνα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...