Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Ιερέας που δικαζόταν για υπόθεση ναρκωτικών βιτριόλισε 7 δεσπότες

Τρόμος από δαιμονισμένο παπά

Πρωτοφανείς στιγμές φρίκης και πανικού εκτυλίχθηκαν χθες το απόγευμα μέσα στη Μονή Πετράκη, όταν ο 37χρονος ιερέας Θεοφύλακτος Κόμβος, ο οποίος δικαζόταν από το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο για υπόθεση ναρκωτικών, σηκώθηκε από τη θέση του μόλις άκουσε την απόφαση για την καθαίρεσή του και περιέλουσε με καυστικό υγρό επτά μητροπολίτες, τον γενικό γραμματέα του Συνοδικού Δικαστηρίου, αρχιμανδρίτη Σεβαστιανό, δύο δικηγόρους και έναν αστυνομικό, προκαλώντας τους σοβαρά εγκαύματα!

Θύματα της απίστευτης επίθεσης έπεσαν οι μητροπολίτες Κηφισίας Κύριλλος, Αρτης Καλλίνικος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Κονίτσης Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος, Γλυφάδας Αντώνιος και Γουμενίσσης Δημήτριος, ενώ από το καυστικό υγρό τραυματίστηκαν επίσης δύο δικηγόροι που παρευρίσκονταν στην αίθουσα, ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός και ένας αστυνομικός της Μονής Πετράκη στην προσπάθειά του να σταματήσει τον δράστη.

Όλα έγιναν λίγο πριν από τις 8 χθες το βράδυ και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Δευτεροβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου, το οποίο εκδίκαζε την υπόθεση του 37χρονου ιερέα από τη βόρεια Ελλάδα, ο οποίος ανήκε στη Μητρόπολη Βεροίας και είχε εμπλακεί σε υπόθεση κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών. Ήταν 14 Ιουνίου του 2018, όταν είχε πέσει σαν βόμβα στην Εκκλησία η είδηση ότι ο 34χρονος (τότε) ιερέας με καταγωγή από τη νότια Ελλάδα, που λειτουργούσε σε χωριό της Αλεξάνδρειας στην Ημαθία, συνελήφθη σαν κανονικό «βαποράκι» έχοντας κρυμμένη… κοκαΐνη κάτω από το ράσο του και μάλιστα στα απόκρυφά του!

Ο ιερέας πίστευε ότι οι αστυνομικοί θα σέβονταν την ιδιότητά του και δεν θα του έκαναν έρευνα, όμως γελάστηκε, καθώς οι άνδρες της Ασφάλειας Βέροιας είχαν πληροφορηθεί για το πάθος του και τον παρακολουθούσαν διακριτικά, ώσπου σταμάτησαν για έλεγχο το αυτοκίνητό του. Όταν έκαναν σωματική έρευνα στον ιερωμένο, διαπίστωσαν ότι κάτω από το ράσο, και μάλιστα κρυμμένο σε «επίμαχο» σημείο, έκρυβε ένα «φιξάκι» με 1,8 γραμμάριο κοκαΐνη!

Ο νεαρός παπάς οδηγήθηκε τότε με χειροπέδες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας, στον οποίο υποστήριξε ότι βρέθηκε σε… στιγμή αδυναμίας και ότι η κοκαΐνη ήταν για προσωπική του χρήση. Μετά την άσκηση δίωξης για κατοχή ναρκωτικών αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρασοφόρος είχε χειροτονηθεί στη Λιβύη και είχε υπηρετήσει για σύντομο χρονικό διάστημα στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Έπειτα ήρθε στην Ελλάδα και εντάχθηκε στη Μητρόπολη Βεροίας.

Χθες, μόλις οι ιεράρχες, οι οποίοι και στο πρωτόδικο Συνοδικό Δικαστήριο είχαν αποφασίσει την καθαίρεσή του, ανακοίνωσαν στον 37χρονο την επικύρωση της καθαίρεσης, εκείνος πετάχτηκε από τη θέση του, έβγαλε ένα μπουκάλι με καυστικό υγρό και ράντισε με αυτό τους μητροπολίτες! Στο σημείο επικράτησαν σκηνές αλλοφροσύνης, καθώς οι μητροπολίτες ούρλιαζαν από τους φρικτούς πόνους καλώντας σε βοήθεια, ενώ ο δράστης της πρωτοφανούς επίθεσης προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας. Ένας αστυνομικός που άκουσε τις κραυγές απόγνωσης των ιεραρχών έτρεξε και προσπάθησε να ακινητοποιήσει τον δράστη, με αποτέλεσμα να δεχτεί κι αυτός καυστικό υγρό. Τελικά, ο… δαιμονισμένος παπάς συνελήφθη από πεζή περιπολία αστυνομικών και μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.

Αστυνομικές δυνάμεις

Σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες η ΕΛ.ΑΣ., ο δράστης είχε πάει προετοιμασμένος, καθώς είχε στην κατοχή του μεγάλο μπουκάλι καυστικού υγρού, το οποίο έχει συλλεχθεί και έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Στη Μονή Πετράκη έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, τα οποία μετέφεραν τους εγκαυματίες ιεράρχες στο Λαϊκό Νοσοκομείο που εφημέρευε.
Ωστόσο οι γιατροί αξιολόγησαν ότι οι μητροπολίτες Αρτης και Γουμενίσσης έπρεπε να αντιμετωπιστούν από τη Μονάδα Εγκαυμάτων του ΚΑΤ, όπου και μεταφέρθηκαν, ενώ ο μητροπολίτης Κηφισίας διακομίσθηκε στην Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Γεννηματάς». Στο Λαϊκό μεταφέρθηκαν και οι δύο δικηγόροι, καθώς και ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός, ενώ ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί σε μια συναυλία, μόλις ενημερώθηκε για την επίθεση στη Μονή Πετράκη, ζήτησε σοκαρισμένος να μεταβεί αμέσως στο Λαϊκό προκειμένου να δει από κοντά τους μητροπολίτες και να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας τους. Στο νοσοκομείο έφτασε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας των ιεραρχών.

Λίγη ώρα αργότερα σε δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας και τους συνεργάτες του για την άμεση αντίδραση. «Δύσκολη η κατάσταση, αποφύγαμε τα χειρότερα» είπε συγκλονισμένος από την αγριότητα της επίθεσης ο κ. Ιερώνυμος.

«Με τη φροντίδα των γιατρών θα ξεπεραστεί η δυσκολία. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών.

Το γεγονός σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αρχιεπισκόπου συνέβη ως εξής: «Ο δράστης δικαζόταν για πράξεις που δεν ταίριαζαν με το λειτούργημά του και στην απελπισία του, εκδικητικότητά του, εφοδιάστηκε με βιτριόλι και έριξε με το κιβώτιο προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου. Επτά πάθανε εγκαύματα και πιστεύω ότι με τη βοήθεια του νοσηλευτικού προσωπικού θα πάει καλύτερα η υπόθεση. Είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους μας και χρειάζεται προσπάθεια από πολλές πλευρές για να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...