Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Απλός κόσμος και επώνυμοι αποχαιρέτησαν τον Τόλη Βοσκόπουλο – Όσα δεν έδειξε η TV

Σπάραξε η Γκερέκου! Η Μαρία λύγισε και γονάτισε πάνω από τον τάφο του πατέρα της

«Αγάπη μου, καλό ταξίδι». Με αυτά τα σπαρακτικά λόγια και με λυγμούς αποχαιρέτησε η Αντζελα Γκερέκου τον «άρχοντα» του ελληνικού πενταγράμμου και σύζυγό της Τόλη Βοσκόπουλο έχοντας στην αγκαλιά της τη μονάκριβη κόρη τους Μαρία.

Διαβάστε επίσης: Τόλης Βοσκόπουλος: «Ράγισε» καρδιές η Άντζελα Γκερέκου με τη φωτογραφία που πόσταρε λίγο μετά τη κηδεία

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Και όταν το φέρετρο έμπαινε στην αττική γη, εκείνη, μη μπορώντας να κρατηθεί, λύγισε, γονάτισε, πήρε λίγο χώμα από κάτω και αποχαιρέτησε τον πατέρα της, που τη λάτρεψε όσο τίποτα άλλο στη ζωή, με την Αντζελα να προσπαθεί να τη σηκώσει. Απλός κόσμος, λαϊκοί άνθρωποι απο τις γειτονιές όλης της Αθήνας, έγιναν ένα με τους επωνύμους για τον δικό τους Τόλη. Αψήφησαν μέτρα (πώς θα μπορούσαν να κάνουν αλλιώς, άλλωστε;) και βρέθηκαν χθες το μεσημέρι στο Α’ Νεκροταφείο για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον σταρ του ελληνικού τραγουδιού, ο οποίος έφυγε από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 81 ετών. Ο πόνος στα πρόσωπα όλων, βουβός. Κάτω από τις μάσκες ήξεραν όλοι ότι κρύβονταν πρόσωπα σκυνθρωπά. Ανθρωποι κάθε ηλικίας από κάθε γωνιά της Αθήνας ήταν εκεί για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Τόλη της καρδιάς τους.

Διαβάστε επίσης: Το «λουλουδάκι» του Τόλη Βοσκόπουλου «μαράθηκε» στην κηδεία του

DSC 6514
Η πιο συγκλονιστική στιγμή! Αντζελα και Μαρία καταρρέουν την ώρα του τελευταίου «αντίο»

20210721162615 1Q4A6776 1 20210721150405 1Q4A6493 1

Διαβάστε επίσης: Συντετριμμένες η Άντζελα Γκερέκου και η κόρη της – Το χάδι στη φωτογραφία του Τόλη Βοσκόπουλου

Κανείς δεν ήθελε να πιστέψει πως ο άνθρωπος που για 60 ολόκληρα χρόνια προσέφερε απλόχερα με τη φωνή του χαρά σε όλους τους Ελληνες δεν θα τραγουδούσε ποτέ ξανά μπροστά σε κοινό. Ενας καλλιτέχνης που, από τις φτωχογειτονιές της Κοκκινιάς, έμελλε να γίνει το μεγαλύτερο λαϊκό είδωλο της Ελλάδας. Σε μια γωνιά της εισόδου του Α’ Νεκροταφείου, από νωρίς, τρεις οργανοπαίχτες από τα Ταμπούρια του Πειραιά έπαιζαν και τραγουδούσαν τραγούδια του δικού τους Τόλη. «Αγωνία», «Ανεπανάληπτος», «Το φεγγάρι πάνωθέ μου» έκαναν ακόμα και τους πιο δυνατούς να δακρύσουν εκείνες τις ώρες, λίγο πριν από το μεγάλο φινάλε, λίγο πριν από το τελευταίο «αντίο».

5345205 24472934

Από τους πρώτους που έφτασαν ήταν ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος μαζί με τον γιο του Νάσο, ενώ λίγα λεπτά αργότερα η Ελένη Ροδά μαζί με τον σχεδιαστή Φιλήμονα έκαναν την εμφάνισή τους. «Τον Τόλη τον λάτρεψα όσο κανέναν άλλον. Εδωσε πάρα πολλή διασκέδαση στον κόσμο. Γι’ αυτό και βλέπετε αυτές τις σκηνές λατρείας» λέει στην «Espresso» η μεγάλη τραγουδίστρια με βουρκωμένα μάτια.

Νάσος Παπαργυρόπουλος
Νάσος Παπαργυρόπουλος

Διαβάστε επίσης: Τόλης Βοσκόπουλος: Με συνοδεία μπουζουκιών στην τελευταία του κατοικία του

Οσο πλησίαζε η ώρα για την εξόδιο ακολουθία, ο κόσμος γινόταν όλο και πιο πυκνός, ενώ πολλοί καλλιτέχνες που αγάπησαν τον Τόλη έφταναν για το ύστατο «χαίρε». Εχοντας αγκαζέ τη σύζυγό του, ο Γιώργος Βογιατζής ήρθε από την Ιταλία για να αποχαιρετήσει τον καρδιακό του φίλο, τον άνθρωπο που τον έκανε να λατρέψει την ελληνική μουσική. «Στον Τόλη χρωστάω πολλά. Ηταν εκείνος που, όταν ήρθα από την Ιταλία, με έμαθε να γλεντάω ελληνικά και να αγαπάω καθετί ελληνικό. Με έπαιρνε απ’ το χέρι και πηγαίναμε στα μπουζούκια. Εκείνος, μεγάλος και τρανός τότε και άρχοντας της πίστας» λέει συγκινημένος στην «Espresso» ο ηθοποιός με τη διεθνή καριέρα, ενώ στο πλευρό του βρίσκεται και η επιστήθια φίλη του Τόλη, Ματούλα. «Τι να σου πω και τι να σου αφήσω για τον Τόλη… Τον Τόλη τον έχω συνδυάσει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μου. Και όταν παντρεύτηκε με τη Μαρινέλλα, ήμουν εκεί. Και όταν χώρισε, πάλι εκεί ήμουν. Και μετά, πάλι δίπλα του. Η Ελλάδα σήμερα κηδεύει τον σταρ του ελληνικού τραγουδιού» λέει βουρκωμένη, σκουπίζοντας τα μάτια της. Ωστόσο και ο Κώστας Πρέκας, έχοντας στο πλευρό του τη Μαίρη Βιντιάδου, συγκινημένος, όπως μας είπε, ήρθε να αποχαιρετήσει έναν καλό φίλο από τα παλιά.

Διαβάστε επίσης: Το «αγκάθι» στην καρδιά του Τόλη Βοσκόπουλου, από την πένα της αδελφής του

Και η νεότερη όμως γενιά καλλιτεχνών τίμησε στο τελευταίο «αντίο» τον Βοσκόπουλο. Αντώνης Ρέμος, Νίκος Βέρτης, Γιώργος Μαζωνάκης (κάποιοι πάντως άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, που δεν ξέρουν από extreme εμφανίσεις, σχολίασαν την αλυσίδα στο πόδι του), οι Αγγελος και Στέλιος Διονυσίου, η Αντζελα Δημητρίου, ο Γιώργος Λεμπέσης έδωσαν το «παρών».

Γιώργος Μαζωνάκης
Γιώργος Μαζωνάκης

Μαρέβα Μητσοτάκη
Μαρέβα Μητσοτάκη

Την ίδια ώρα κατέφθασαν η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι (κρατούσε μπαστούνι, μια και στις 28 Ιουνίου υποβλήθηκε σε εγχείρηση μηνίσκου), η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, καθώς και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αλλά και ο κουμπάρος του Τόλη Βοσκόπουλου, Τέρενς Κουίκ.

Ανάμεσα σε όσους ήταν εκεί, ο φωτογραφικός φακός εντόπισε και τον επιχειρηματία Γιώργο Βαρδινογιάννη, μια και ο «καπετάνιος» διατηρούσε για πολλά χρόνια φιλία με τον μεγάλο Ελληνα τραγουδιστή.

Λευτέρης Πανταζής 1
Λευτέρης Πανταζής

Ο Γιώργος Βογιατζής με τη σύζυγο του Ντιάνα Σκόριτς
Ο Γιώργος Βογιατζής με τη σύζυγό του Ντιάνα Σκόριτς

Τέρενς Κουίκ
Γιώργος Βαρδινογιάννης

Γιώργος Βαρδινογιάννης
Γιώργος Βαρδινογιάννης

Εκεί ήταν και οι Ζωζώ Σαπουντζάκη (ντυμένη στα λευκά), Μαρία Ιωαννίδου, Αλκηστις Πωτοψάλτη, Αντύπας, Λευτέρης Πανταζής, Σταμάτης Γονίδης, Σπύρος Μπιμπίλας, Κώστας Μαυρόπουλος (παλιός σχεδιαστής μόδας), Λουκίλα Καρρέρ (σύζυγος του Μίμη Πλέσσα), Γιώργος Βάλαρης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Μάκης Κωστίνης, Βασίλης Παϊτέρης.

Ο φακός εντόπισε, εκτός των άλλων, και τον Ηλία Ψινάκη αλλά και τον Λάκη Γαβαλά, με το look του να είναι λίγο παράταιρο με το κλίμα, όπως σχολίασαν δηκτικά κάποιοι παρευρισκόμενοι.

Αλκηστις Πρωτοψάλτη
Αλκηστις Πρωτοψάλτη

Αντύπας
Αντύπας

Αντώνης Ρέμος Αγγελος Διονυσίου και Αργύρης Παπαργυρόπουλος
Αντώνης Ρέμος, Αγγελος Διονυσίου

DSC 6569
Ζωζώ Σαπουντζάκη

Αντζελα Δημητρίου 1
Αντζελα Δημητρίου

Λάκης Γαβαλάς
Λάκης Γαβαλάς

Ηλίας Ψινάκης
Ηλίας Ψινάκης

Μαρία Ιωαννίδου Δημήτρης Κρητικός
Μαρία Ιωαννίδου – Δημήτρης Κρητικός

Κώστας Πρέκας
Κώστας Πρέκας

Σπύρος Μπιμπίλας
Σπύρος Μπιμπίλας

Μανώλης Καραντίνης
Μανώλης Καραντίνης

Λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, και ενώ ο ουρανός είχε συννεφιάσει -λες και έκλαιγε και εκείνος για τον χαμό του μεγάλου τραγουδιστή-, η σορός του Βοσκόπουλου βγήκε από την εκκλησία και η ορχήστρα που επί πολλά χρόνια βρισκόταν στο πλευρό του, με μαέστρο τον Μανώλη Καραντίνη, άρχισε να παίζει τις μεγάλες του επιτυχίες. Ο κόσμος, σαν ένα ποτάμι, άρχισε να φωνάζει «αθάνατος» και ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ άλλοι έραιναν το φέρετρο με ροδοπέταλα. Μια υπερήλικη γυναίκα κάτω από τον καυτό ήλιο προσπαθούσε να ρίξει πάνω στο φέρετρο του αγαπημένου της τραγουδιστή λίγα λουλούδια. «Εκείνος με συντρόφευε τις νύχτες που είμαι μόνη. Τώρα είναι σαν να χάνω για δεύτερη φορά την οικογένειά μου» μας λέει με αναφιλητά για τον χαμό του δικού της Τόλη.

5345273
Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Τόλη, Ελένη Τώρου

Οταν το φέρετρο έφτασε στον λιτό τάφο που θα σφράγιζε για πάντα το άψυχο σώμα του, η Αντζελα Γκερέκου κάτω από τα μαύρα γυαλιά της προσπαθούσε με ένα χαρτομάντιλο να σκουπίσει τα δάκρυά της. Η κόρη τους με μεγάλη δυσκολία στεκόταν όρθια. Και όταν ο Μανώλης Καραντίνης άρχισε να παίζει το «Αγωνία», με τον κόσμο να σιγοτραγουδάει, τότε η Μαρία Βοσκοπούλου λύγισε. Προσπάθησε να κρατηθεί από τον ώμο του αγαπημένου οργανοπαίχτη του πατέρα της. Οσο για την επί σειράν ετών συνεργάτιδα του Τόλη Βοσκόπουλου, Ελένη Τόρου; Μετά βίας στεκόταν όρθια, σπαράζοντας στο κλάμα. Η ώρα πέρασε, ωστόσο μέχρι αργά το απόγευμα φανατικοί θαυμαστές του Τόλη έμειναν εκεί, θέλοντας να του ανταποδώσουν την αγάπη τους για τις τόσες όμορφες στιγμές που χάρισε στους Ελληνες!

Λεκτικό «ντου» στον ανιψιό του Τόλη από θαυμάστρια του τραγουδιστή για την αποκάλυψη της «Espresso»

Ομως, στο τελευταίο «αντίο» βρέθηκε και ο ανιψιός του Τόλη Βοσκόπουλου, Απόστολος Παστός. Οπως χθες αποκάλυψε η «Espresso», το 2002 η αδερφή του Τόλη Βοσκόπουλου, Παναγιώτα, μαζί με τον γιο της Απόστολο είχε εκδώσει ένα βιβλίο για τη ζωή του Ελληνα καλλιτέχνη με τίτλο «Χωρίς την έγκρισή μου». Το βιβλίο αυτό, ωστόσο, αποσύρθηκε πολύ γρήγορα από τα ράφια των βιβλιοπωλείων, ύστερα από τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε κάνει ο Τόλης Βοσκόπουλος, καθώς θεωρούσε ότι τον έθιγε με όσα αναφέρονταν σε αυτό.

ανιψιος Τολη
Ο ανιψιός του Τόλη, Απόστολος (δεξιά) με τον Αργύρη Παπαργυρόπουλο

Στην ίδια παρέα

Κατά την εξόδιο ακολουθία, και ενώ ο ανιψιός του βρισκόταν στην ίδια παρέα με τον Αργύρη Παπαργυρόπουλο, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, και με αφορμή το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Espresso», δέχτηκε λεκτική επίθεση από θαυμάστρια του μεγάλου Ελληνα καλλιτέχνη για όσα είχε γράψει για εκείνον στην «απαγορευμένη» βιογραφία. «Δεν έπρεπε να είσαι εδώ! Δεν έπρεπε» φώναζε με οργή η μεσήλικη γυναίκα, μη μπορώντας να συγκρατήσει τον θυμό της.

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...