Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Η θρυλική Καίτη Γκρέυ πήρε εξιτήριο έπειτα από έναν μήνα στην Εντατική

Εξιτήριο για το σπίτι της, έπειτα από σχεδόν έναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 19 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣ: Παρόλο που δεν θα λύσετε οριστικά κάποια σημαντικά...

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ζωντανός νεκρός ο Πέτρος Φιλιππίδης στις φυλακές Τριπόλεως

Σε άθλια κατάσταση ο Φιλιππίδης!

Σιδηροδέσμιος, χωρίς κορδόνια στα παπούτσια του και σε άθλια κατάσταση βγήκε χθες το πρωί ο Πέτρος Φιλιππίδης από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, όπου κρατήθηκε το πρώτο βράδυ μετά την προφυλάκισή του για να μεταχθεί στις Φυλακές Τρίπολης, μετά την απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας να προφυλακιστεί για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμών.

Διαβάστε επίσης: Βάσια Τριφύλλη: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι φίλος μου και τον αγαπώ πολύ» (video)

petros filippidis

Διαβάστε επίσης: Σε κατάσταση σοκ στη φυλακή ο Φιλιππίδης – «Δεν είναι δυνατόν να μου το κάνετε αυτό» 

Ο ηθοποιός βγήκε φορώντας ένα τζόκεϊ καπέλο και με σκυμμένο κεφάλι, ενώ στα χέρια του κρατούσε μια τσάντα με τα λιγοστά προσωπικά του αντικείμενα.

Διαβάστε επίσης: Πέτρος Φιλιππίδης: Η αντίδρασή του μόλις του ανακοίνωσαν τη προφυλάκισή του4257 PETROS FILIPIDIS ELPIDA NINOY 30102018

Στο Σωφρονιστικό Κατάστημα της Τρίπολης έφτασε στις 3 μετά το μεσημέρι της Τετάρτης και ακολουθήθηκε η πάγια διαδικασία, λόγω των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού. Αρχικά θερμομετρήθηκε, υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορονοϊό και οδηγήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κράτησης, όπου θα παραμείνει για εφτά ημέρες. Στο ίδιο «κελί καραντίνας» βρίσκονται ακόμα δύο κρατούμενοι, που έφτασαν λίγες ώρες νωρίτερα.

Διαβάστε επίσης: «Ο Φιλιππίδης δεν είχε δικαίωμα να οδηγηθεί εν κρυπτώ στον ανακριτή. Δεν υπάρχουν μυστικά ραντεβού με τη Δικαιοσύνη»

0194 THANASIS EFTHIMIADIS ANTINOOS ALMPANIS PETROS FILIPIDIS PAVLOS XAIKALIS 532019

Διαβάστε επίσης: Ο δικηγόρος των γυναικών που κατήγγειλαν τον Πέτρο Φιλιππίδη σχολιάζει την προφυλάκισή του

20210728130056 1Q4A9562

Μετά την εφταήμερη απομόνωση, θα υποβληθεί εκ νέου σε τεστ για τον κορονοϊό και μετά θα οδηγηθεί σε έναν από τους πέντε θαλάμους του σωφρονιστικού καταστήματος, όπου θα περάσει το χρονικό διάστημα της προφυλάκισής του. Στις Φυλακές Τρίπολης κρατούνται περίπου 110 άτομα, που έχουν κατηγορηθεί ή καταδικαστεί κυρίως για σεξουαλικά αδικήματα (βιασμούς, παιδεραστία, σεξουαλική παρενόχληση, κακοποίηση κ.λπ.).

Διαβάστε επίσης: Αθηναΐς Νέγκα: «Πολλοί γνώριζαν πως ο Φιλιππίδης ήταν ένας αγενέστατος…»7643 ELPIDA NINOY PETROS FILIPIDIS 4102018

Μεταξύ αυτών είναι και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης, από τον οποίο ξεκίνησε η χιονοστιβάδα αποκαλύψεων για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις και παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό χώρο. Εκτός από τον Λιγνάδη, στην ίδια φυλακή κρατούνται, επίσης, ο ιερέας από τη Μάνη που καταδικάστηκε για τον βιασμό της 12χρονης κόρης της συντρόφου του, ο «παιδεραστής με το βαν», ο «δράκος του Αμαρουσίου», που έχει καταδικαστεί για έξι απόπειρες βιασμού γυναικών στο Μαρούσι, και ο καθηγητής Μουσικής ο οποίος ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριές του.

Διαβαστε επίσης: Κώστας Αρζόγλου: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης συμπεριφέρθηκε σαν ένας νεόπλουτος της εξουσίας»

20210728130053 1Q4A9557 1

Φοβόταν

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις Φυλακές Τρίπολης δεν υπάρχουν κελιά των τριών ή τεσσάρων ατόμων, αλλά θάλαμοι όπου κρατούνται μαζί περίπου 20 κρατούμενοι. Επομένως, πολλοί από τους παραπάνω θα είναι συγκρατούμενοι του Πέτρου Φιλιππίδη.

7549 ANTONIS REMOS PETROS FILIPIDIS GIORGOS LIAGAS 4102018

Ο ηθοποιός πέρασε το πρώτο βράδυ μετά την απόφαση προσωρινής του κράτησης στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν έφτασε εκεί, ρώτησε αν μπορεί να παραμείνει με τους αστυνομικούς στον χώρο τους, καθώς φοβόταν να μείνει σε κελί μαζί με ποινικούς κρατουμένους.

Διαβάστε επίσης: Κώστας Κρομμύδας: «Τι περίμενε ο Φιλιππίδης να τον αφήσει ο εισαγγελέας να πάει διακοπές;»

Οι αστυνομικοί των κρατητηρίων του 7ου ορόφου τον ενημέρωσαν πως δεν επιτρέπεται, τον ηρέμησαν και του εξήγησαν ότι δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας. Στη συνέχεια τον οδήγησαν σε κελί, όπου παρέμεινε μόνος του όλη τη νύχτα. Από τους αστυνομικούς ζήτησε τα φάρμακά του και όσοι τον είδαν διαπίστωσαν πως τα είχε χαμένα και ήταν «σκιά» του εαυτού του.

3155 PAVLOS XAIKALIS DESPINA VANDI PETROS FILIPIDIS 1142019

Διαβάστε επίσης: Το ξέσπασμα του Σκιαδαρέση μετά τη προφυλάκιση του Φιλιππίδη

Κατά τη διάρκεια της νύχτας μίλησε στο καρτοτηλέφωνο με τη σύζυγό του, όμως ούτε ο δικηγόρος του ούτε κάποιος από την οικογένειά του τον επισκέφτηκε στο κτίριο της ΓΑΔΑ. Το πρωί έφαγε ένα κρουασάν και ήπιε χυμό, όπως όλοι οι κρατούμενοι, και ρώτησε τους αστυνομικούς για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

20210728130052 1Q4A9553 1

Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης απολογήθηκε προχθές στη 15η τακτική ανακρίτρια Αθηνών με άκρα μυστικότητα. Στην απολογία του αρνήθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες από τρεις γυναίκες ηθοποιούς, για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμών. Ο βιασμός που αποδίδεται στον καλλιτέχνη από συνάδελφό του φέρεται ότι είχε τελεστεί το 2008 στο θέατρο Ηβη, όπου είχε πάει η ηθοποιός για να τη δει για έναν ρόλο.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, την υποχρέωσε στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων που συνιστούν βιασμό. Οι δύο απόπειρες βιασμών κατά συναδέλφων του ηθοποιών καταγγέλλεται ότι τελέστηκαν το 2010 στο καμαρίνι του στο θέατρο Μουσούρη και το 2014 μέσα στο αυτοκίνητό του σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Φάληρο. Μάλιστα, οι δύο παραλίγο βιασθείσες καταγγέλλουν πως τις απειλούσε με επαγγελματικό αποκλεισμό τους.

Η απολογία του

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες, αλλά δεν έπεισε τη δικαστική λειτουργό και τον εισαγγελέα, που αποφάσισαν την προφυλάκισή του. Στο πλευρό του κατά τη διαδικασία της απολογίας ήταν η σύζυγός του και ο γιος τους. Στο άκουσμα της απόφασης ο Πέτρος Φιλιππίδης είπε: «Δεν το πιστεύω, δεν το περίμενα αυτό που μου κάνατε, δεν είναι δυνατόν».2887 MAINAS MPREMPOY FILIPIDIS MALFA 13112017

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και άλλες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης από τον ηθοποιό, οι οποίες δεν έχουν παραγραφεί, αλλά δεν έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Ομως, εκτιμάται πως μετά την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη θα ανοίξουν και άλλα στόματα…

Οι νέες «παρέες» του ηθοποιού στην Τρίπολη

Εκτός από τον Δημήτρη Λιγνάδη, με τον οποίο σίγουρα θα έχουν πολλά να πουν, ο Πέτρος Φιλιππίδης θα συγκατοικήσει στις Φυλακές της Τρίπολης και με άλλες «προσωπικότητες», όπως ο ιερέας από τη Μάνη που καταδικάστηκε για τον βιασμό της 12χρονης κόρης της Βουλγάρας συντρόφου του, ο μουσικός με το φλάουτο Παναγιώτης Δράκος, του οποίου η υπόθεση προκάλεσε ανατριχίλα στο πανελλήνιο, και πολλοί άλλοι ακόμη.

Ο τρόμος των γυναικών: Στις Φυλακές Τρίπολης εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών και ο 32χρονος Μανώλης Κούτζης, γνωστός ως «δράκος του Αμαρουσίου». Ο 32χρονος έχει κριθεί ένοχος για έξι απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν την άνοιξη του 2016, καθώς υπήρχαν καταγγελίες ότι ένας νεαρός έστηνε καρτέρι σε ανυποψίαστες γυναίκες στην περιοχή του Αμαρουσίου, συνήθως κάτω από υπόγειες διαβάσεις.

Ο «βρόμικος» ποδηλάτης: Σοκ είχε προκαλέσει η υπόθεση με τον 46χρονο Αλβανό παιδόφιλο, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος 27 ανήλικων κοριτσιών, ηλικίας μεταξύ 13 και 15 ετών. Η Αστυνομία έφτασε στη σύλληψή του, έπειτα από πολλές καταγγελίες που είχαν γίνει το τελευταίο διάστημα, τόσο στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων όσο και σε διάφορα τμήματα Ασφαλείας της Αττικής, σύμφωνα με τις οποίες ένας άγνωστος που κυκλοφορούσε με ποδήλατο πλησίαζε κοριτσάκια και τα εξανάγκαζε σε ασελγείς πράξεις. Επειτα από έρευνες, ο 46χρονος Αλβανός εντοπίστηκε να κινείται με το ποδήλατό του στην περιοχή της Δραπετσώνας, ενώ σχεδίαζε το επόμενο «χτύπημα».

Το βαν της ανατριχίλας: Στις Φυλακές Τρίπολης βρίσκεται και ο «παιδεραστής με το βαν» Φίλιππος Λεβέντος, ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 26 ετών, με εκτιτέα τα 25 έτη, και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ κατά συγχώνευση. Είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω πριν από σχεδόν έναν χρόνο, ενώ επιβίβαζε στο ειδικά διαμορφωμένο βαν του έναν 13χρονο για να τον αποπλανήσει.

Ο παπάς «τέρας»: Η υπόθεση βιασμού της 12χρονης κόρης της συντρόφου του από τον ιερέα Νικόλαο Σταματόγιαννη σε χωριό της ανατολικής Μάνης είχε συγκλονίσει την Ελλάδα και την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από σχεδόν 15 συνεδριάσεις κεκλεισμένων των θυρών, το δικαστήριο εξέδωσε την ετυμηγορία του. Ο 56χρονος ιερωμένος κρίθηκε ένοχος για τη σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης και το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας τον καταδίκασε σε κάθειρξη 15,5 ετών.

Ο μουσικός: Η κοινή γνώμη είχε συγκλονιστεί από την αποκάλυψη ότι ο 62χρονος διακεκριμένος καθηγητής μουσικής Παναγιώτης Δράκος αποπλάνησε δύο ανήλικους μαθητές, ηλικίας από 9 έως 11 χρόνων, μέσα σε ωδείο των βορείων προαστίων της Αττικής. Ο μουσικός έχει καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σε κάθειρξη 30 ετών, με εκτιτέα τα 25 έτη, για αποπλάνηση ανηλίκων, κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία.

{{-PCOUNT-}}36{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...