Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Η απάντηση της Σάττι στους haters

Τη στιγμή που το ελληνικό «Ζάρι» της Eurovision ανεβαίνει...

Τα ιστορικά Κούλουμα του ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου στο σπίτι ατελιέ κάτω από...

Καθαρά Δευτέρα του 1925. Ενας νεαρός σπουδαστής της Σχολής...

Γιώργος Σαμπάνης: Στο δυναμικό της Panik Records

Στο δυναμικό της Panik Records ανήκει πλέον (και) ο...

Η Κερασία Σαμαρά στο πλευρό του Βασιλόπουλου για το «Κουαρτέτο»

Η Κερασία Σαμαρά πήρε τη θέση της Νάντιας Μουρούζη...

Όλα τα μυστικά του Τόλη στα χέρια της Γκερέκου – Τι συνέβαινε στο σπίτι του λίγο καιρό πριν φύγει από τη ζωή

Οι χειρόγραφες σημειώσεις, ο «θησαυρός» μιας βιογραφίας γραμμένης από εκείνον και οι στιγμές που τον έκαναν να λυγίσει

Χειρόγραφα, σελίδες με σημειώσεις και υπογραμμισμένες φράσεις, σβησμένες λέξεις αλλά και πεταμένες σελίδες στο καλάθι. Αυτό ήταν το σκηνικό που θα μπορούσε να αντικρίσει κάποιος μέχρι και πριν από λίγους μήνες στο γραφείο του σταρ του ελληνικού πενταγράμμου Τόλη Βοσκόπουλου, στο σπίτι του στα νότια προάστια.

  • Από τον
    Νίκο Νικόλιζα

Αυτές είναι και οι εικόνες που αντίκριζε καθημερινά η γυναίκα της ζωής του Αντζελα Γκερέκου, η οποία στάθηκε βράχος στο πλευρό του, μέχρι το τέλος, μέχρι ο «άρχοντας» της πίστας να προδοθεί από την καρδιά του. Τι ήταν όμως όλα αυτά που έγραφε ο τεράστιος Τόλης; Σήμερα η «Espresso», για πρώτη φορά, αποκαλύπτει την πρόθεση που είχε ο ίδιος προτού φύγει από τη ζωή να έχει κυκλοφορήσει την αυτοβιογραφία του, γραμμένη από τον ίδιο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Εδώ και αρκετά χρόνια πολλοί δημοσιογράφοι προσέγγισαν τον μεγάλο ερμηνευτή προκειμένου να γράψουν την αυτοβιογραφία του. Ο Τόλης Βοσκόπουλος, ωστόσο, ήταν κάθετα αντίθετος, θεωρώντας πως η ζωή του ήταν πάντα ανοιχτό βιβλίο και δεν είχε νόημα να γραφτεί κάτι τέτοιο για εκείνον. Πριν από περίπου επτά χρόνια, ωστόσο, ο μεγαλύτερος εκδοτικός οίκος της χώρας, εν λευκώ, του έδινε όσα χρήματα επιθυμούσε, προκειμένου να γράψει τη βιογραφία του, έτσι όπως ο ίδιος ήθελε.

Και πάλι όμως εκείνος ήταν ανένδοτος. Κάποια στιγμή, και ενώ τα χρόνια περνούσαν, η γυναίκα της ζωής του, η Αντζελα, που τη συμβουλευόταν πάντα, του ζήτησε να ξεκινήσουν τη συγγραφή της αυτοβιογραφίας του. Ο ίδιος, αν και διστακτικός, πείστηκε. Ετσι άρχισε να γράφει όλα όσα θυμόταν.

«Ο Τόλης είχε αποφασίσει εδώ και μερικά χρόνια ότι θα γράψει ο ίδιος την αυτοβιογραφία του, με τη βοήθεια της συζύγου του. Ετσι, όποτε είχε κενό στην καθημερινότητά του, έγραφε τα απομνημονεύματα της ζωής του. Είχε γράψει αρκετές σελίδες και τα θυμόταν όλα με λεπτομέρειες. Ωστόσο, μια μέρα σταμάτησε να γράφει. Εκλεισε το ντοσιέ με τις σελίδες που είχε γράψει και δεν ξανασχολήθηκε» μας λέει ένα από τα πιο κοντινά του πρόσωπα, που βρισκόταν στο πλευρό του μέχρι και την τελευταία μέρα.

φ1 new 56881
Ακόμη κι όταν τραγουδούσε ο Τόλης έσταζε έρωτα για την Αντζελα Γκερέκου. Και τα αισθήματα ήταν αμοιβαία

«Πράσινο φως»

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει στην «Espresso» η ίδια πηγή, «η συγκινησιακή φόρτιση για τα παιδικά του χρόνια και τις αναμνήσεις του ήταν τόσο έντονη που δεν μπόρεσε να ξαναγράψει τίποτα. Μέσα στο ντοσιέ είχε πάνω από 40-50 σελίδες χειρόγραφες» μας εκμυστηρεύεται το ίδιο έμπιστο πρόσωπο της οικογένειας.

Οταν η Αντζελα του ζήτησε να συνεχίσει, εκείνος της απάντησε «δεν θα μπορέσω να το τελειώσω ποτέ. Εσύ όμως ξέρεις τα πάντα για μένα. Στα έχω πει όλα, θα μπορούσες να το τελειώσεις με τη δική μου υπογραφή και συγκατάθεση». Είχε δώσει λοιπόν το «πράσινο φως» στη γυναίκα της ζωής του να γράψει τη μυθιστορηματική πορεία που είχε στο θέατρο, το τραγούδι αλλά και όσα έζησε για περισσότερα από 60 χρόνια! Το μόνο πλέον που απομένει να δούμε είναι αν η Αντζελα που ξέρει ακόμη και τα πιο ανομολόγητα ίσως μυστικά από τη ζωή του Τόλη θα αποφασίσει να τα δημοσιοποιήσει μέσα από τη βιογραφία του. Και τότε ίσως ρίξει βόμβες μεγατόνων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Βικτώρια προσπαθεί να κρύψει την ταραχή

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ελένη Νταράλα: Στο ψυχιατρείο η αδελφή του Νταλάρα!

Ωρες αγωνίας για την ετεροθαλή αδελφή του Γιώργου Νταλάρα,...