Τετάρτη, 30 Ιουλίου, 2025

Συνθετικά μωρά με κούριερ

Δυστοπικά σενάρια για «συνθετικά μωρά» που θα κατασκευάζονται -κυριολεκτικά- κατά παραγγελία μέσα σε ένα εργαστήριο ανοίγει νέο επιστημονικό

«Grand Hotel»: Φωτογραφίες και βίντεο από τα γυρίσματα του νέου τρέιλερ

Το «Grand Hotel» συνεχίζει τη νέα σεζόν με νέα ανατρεπτικά επεισόδια.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Παναγία της Τήνου για το τάμα της

Εκεί όπου βαπτίστηκε άναψε λαμπάδα χθες η υπουργός Τουρισμού!

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου: Το τρυφερό μήνυμα για τη μητέρα της

Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου πόσταρε φωτογραφία με τη μητέρα της και έγραψε δυο λόγια για να της ευχηθεί χρόνια πολλά.

Το όραμα του αγίου Ιακώβου το 1991 για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια

Πώς η Μονή του Οσίου Δαυίδ στις Ροβιές έμεινε αλώβητη ενώ τριγύρω όλα κάηκαν

Δέος προκαλεί η επιβεβαίωση της προφητείας του αγίου Ιωάννη του Ρώσου, ο οποίος είχε εμφανιστεί το 1991 στον άγιο Ιάκωβο, ηγούμενο -τότε- της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ στις Ροβιές, που βγήκε αλώβητη από τη φωτιά, και είχε προβλέψει τα δεινά με τα οποία θα ερχόταν αντιμέτωπη η χώρα μας, μιλώντας για πόλεμο, πλημμύρες και καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια!

Την ώρα που η Ελλάδα μετράει τις πληγές της από το αδηφάγο πέρασμα του πύρινου θεριού που κατασπάραξε σπίτια και περιουσίες, οι ζοφεροί οιωνοί που αποκαλύφθηκαν στον άγιο Ιάκωβο πριν από 31 ολόκληρα χρόνια μοιάζουν πιο επίκαιροι από ποτέ! Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βιβλίο που εξέδωσαν το 1993 οι πατέρες της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ με τίτλο «Ενας άγιος Γέροντας, ο μακαριστός π. Ιάκωβος», ο φωτισμένος μοναχός (σ.σ.: αγιοκατατάχθηκε το 2017) είδε ολοζώντανο μπροστά του τον άγιο Ιωάννη τον Ρώσο, ο οποίος τον προειδοποίησε για τους κινδύνους με τους οποίους θα ερχόταν αντιμέτωπη η Ελλάδα και, ειδικότερα, η Εύβοια.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα στο οποίο ξεδιπλώνεται η «συνάντηση» του γέροντα Ιακώβου με τον θαυματουργό άγιο της Εύβοιας, στον ναό που φέρει το όνομά του στο Προκόπι. Οπως αναφέρει, το πρωί της Κυριακής 15 Ιουλίου 1990 ο άγιος Ιάκωβος κατέβηκε από το κελί του στη Μονή του Οσίου Δαυίδ για τη θεία λειτουργία και περιέγραψε με πρόσωπο εκστατικό στους πατέρες του μοναστηριού όσα του αποκάλυψε ο άγιος Ιωάννης ο Ρώσος «πνευματικώ τω τρόπω», μπροστά από τη λάρνακα στην οποία είναι τοποθετημένο το ιερό σκήνωμά του!

«Νομίζουν πως κοιμάμαι, πεθαμένος, πως είμαι νεκρός και δεν υπολογίζουν οι χριστιανοί. Εγώ όμως είμαι ζωντανός. Τους πάντας βλέπω. Το σώμα μου είναι μέσα όμως, αλλά εγώ εξέρχομαι πολλές φορές από τη λάρνακά μου. Τρέχω ανάμεσα στους ανθρώπους για να τους βοηθήσω. Πολύς ο πόνος. Αυτοί δεν με βλέπουν. Εγώ τους βλέπω και τους ακούω τι λένε. Και πάλι εισέρχομαι στη λάρνακά μου. Αλλά άκουσε, Πάτερ μου, να σου πω: πολλή η αμαρτία στον κόσμο, πολλή η ασέβεια και πολλή η απιστία» ήταν τα πρώτα λόγια του αγίου.

Οι φλόγες έχουν περικυκλώσει το μοναστήρι

«Τα τέκνα μου»

Ο πατέρας Ιάκωβος ρώτησε τον άγιο γιατί τα λέει όλα αυτά, όταν τόσος κόσμος πηγαίνει να προσκυνήσει τη χάρη του.

«Πολλοί έρχονται, πάτερ Ιάκωβε, αλλά λίγα είναι τα τέκνα μου… Γι’ αυτό πρέπει να γίνει πόλεμος. Διότι πολλή η αμαρτία στον κόσμο» ήταν η απάντηση του αγίου Ιωάννη του Ρώσου, που απάντησε λυπημένα στις εκκλήσεις του ιερομόναχου να μη γίνει πόλεμος γιατί θα χαθούν πολλές ψυχές, πριν προλάβουν να μετανοήσουν:

«Πρέπει να γίνει πόλεμος, πρέπει να γίνει πόλεμος, πρέπει να γίνει πόλεμος… Θα γίνουν ορισμένες πλημμύρες, πυρκαγιές και άλλες καταστροφές στην περιοχή της Εύβοιας και κάποια άλλα δεινά!»

Η Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ, στην οποία ήταν ηγούμενος ο άγιος Ιάκωβος, κινδύνευσε να καεί από την καταστροφική πυρκαγιά στις Ροβιές. Σαν από θαύμα, όμως, παρέμεινε ανέγγιχτη από το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας.

«Η φωτιά τα έχει κάψει όλα γύρω από τη μονή και αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζω τι κατεύθυνση έχει. Οι άγιοί μας φύλαξαν το μοναστήρι από την καταστροφή και, όπως έμαθα, δεν έχει πάθει καμία ζημιά. Με τη χάρη του Θεού σώθηκε το μοναστήρι γιατί ανθρωπίνως -λυπάμαι που το λέω- δεν είχαμε καμία βοήθεια» είχε αναφέρει ο ηγούμενος Γαβριήλ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Αννίτα Πάνια ποζάρει στα 55 με μικροσκοπικό μπικίνι

Η Αννίτα Πάνια το Σαββατοκύριακό της έκανε τις βουτιές της φορώντας μαύρο μπικίνι.

Γνωστή παρουσιάστρια κάνει διακοπές στην Πάρο παρέα με τον πατέρα της

Η παρουσιάστρια μόλις έριξε αυλαία για καλοκαίρι η εκπομπή της έφτιαξε βαλίτσες και έφυγε για την Πάρο.

Γιάννης και Καλλιόπη Ευαγγελίδου: Δείτε να ποζάρουν πατέρας και κόρη

Η Καλλιόπη Ευαγγελίδου ζει μόνιμα εδώ και αρκετά χρόνια...

Αναστατώνει τα πλήθη ποζάροντας με μικροσκοπικό μπικίνι στα 52 της

Προκάλεσε πανικό στα social media με τη φωτογραφία που δημοσίευσε στο instagram η γνωστή κυρία της σόουμπιζ.

Ιωάννα Τούνη – Δημήτρης Αλεξάνδρου: Βγήκαν τα «μαχαίρια» για το πρώην ζευγάρι

Μια νέα ανάρτηση-καρφί έκανε ο Δημήτρης Αλεξάνδρου μετά τη συνέντευξη-χείμαρρος της Ιωάννας Τούνη, που εξιστορούσε στιγμές της προσωπικής

«Δεν μπήκα ποτέ σε καλούπια γι’ αυτό και η συνεργασία μου με τον Ηλία Ψινάκη τελείωσε άδοξα»

Ο γνωστός τραγουδιστής σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Ηλία Ψινάκη.

Κώστας Φραγκολιάς: «Με τη Δώρα χωρίσαμε γιατί είχαμε…»

Ο Κώστας Φραγκολιάς σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στον χωρισμό του από τη Δώρα Πατσιώτη αλλά και στην παρέα της εκπομπής «Happy Day».
spot_img
spot_img