Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Στις 28 Απριλίου η πρεμιέρα του ριάλιτι «TV Queen» στο Open

Ολοταχώς ετοιμάζεται να βγει στον «αέρα» στις 28 Απριλίου...

Χωρισμένη και λαμπερή η Λάσπα!

Λαμπερή και ανανεωμένη Κατερίνα Λάσπα σε μία από τις...

Ο πρίγκιπας Χάρι «έκοψε» επισήμως τους δεσμούς με τη Βρετανία

Να δίνει ο πατέρας σου μάχη με τον καρκίνο...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον...

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ο σύζυγος της Λινού, παγκοσμίου φήμης επιστήμονας, χειροτονήθηκε ιερέας

Ο Δημήτρης Λινός είναι διευθυντής του Υγεία στη χειρουργική και θα συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες στην ιατρική

Στροφή 180 μοιρών έκανε ο επί σειράν ετών σύζυγος της καθηγήτριας Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ Αθηνάς Λινού, ο οποίος αποφάσισε να χειροτονηθεί ιερέας και να φορέσει τα ράσα, έπειτα από πολλά χρόνια ενεργού δράσης στα χειρουργεία!

Η χειροτονία του ομότιμου καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Λινού στον βαθμό του διακόνου έγινε το περασμένο Σάββατο στην Ιερά Μονή Τίμιου Προδρόμου στην Ανατολή Αγιάς και χθες ο καταξιωμένος χειρουργός χειροτονήθηκε ιερέας στην Ιερά Μονή Παναγίας Ταξιαρχών Πηλίου.

Μάλιστα, η χειροτονία του έγινε από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, με τον οποίο συλλειτούργησαν ο αρχιερατικός επίτροπος της Αγιάς, πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Αθανάσιος Μακρής, και ο πρώην δήμαρχος Κιλελέρ και νυν ιερέας στην Ανατολή Αγιάς Ρίζος Κομήτσας. Ο κ. Λινός θέλησε να κρατήσει την τελετή σε οικογενειακό επίπεδο, καθώς επιθυμούσε να είναι η δική τους, προσωπική στιγμή και να μην πάρει δημοσιότητα. Αυτός, εξάλλου, φαίνεται πως ήταν και ο λόγος που επελέγησαν οι συγκεκριμένες δύο ιερές μονές, οι οποίες βρίσκονται μακριά από την Αθήνα.

Για πολλούς η επιλογή του διευθυντή του Υγεία στη χειρουργική, με σπουδές στο Χάρβαρντ, Δημήτρη Λινού να χειροτονηθεί ιερέας αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη. Ωστόσο, ο ίδιος ανέκαθεν είχε βαθιά πίστη στον Θεό, την οποία είχε ομολογήσει δημόσια μέσα από πολλά άρθρα του. Την ίδια ώρα, πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι ο πρωτοπόρος σε διεθνές επίπεδο χειρουργός, ο οποίος διαθέτει τεράστια εμπειρία στην ενδοκρινική χειρουργική, θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ιατρική, ακόμα και από τη θέση του ιερέα.

Μεγάλη εμπειρία

Ως πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργών Ενδοκρινών Αδένων (IAES) και ως καθηγητής σε διεθνή συνέδρια ο Δημήτρης Λινός μύησε χιλιάδες χειρουργούς στην Αμερική, στην Ευρώπη, στην Ασία και την Αφρική στη σύγχρονη αντιμετώπιση των παθήσεων του θυρεοειδούς, των παραθυρεοειδών και των επινεφριδίων. Μάλιστα, η εμπειρία του στη χειρουργική των παθήσεων αυτών ήταν ίσως η μεγαλύτερη εν ενεργεία χειρουργού στον κόσμο.

Εκτός από διακεκριμένος επιστήμονας, ο Δημήτρης Λινός είναι και πατέρας πέντε παιδιών, τα οποία απέκτησε με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Αθηνά Λινού, η οποία, μέσω των τηλεοπτικών εμφανίσεών της, ενημερώνει τους πολίτες για την πανδημία του κορονοϊού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...