Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Όλα από το μηδέν για το φόνο της Λαγούδη

Ανοίγει ξανά, τέσσερα χρόνια μετά, ο φάκελος με τον μυστηριώδη θάνατο της 44χρονης από την Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας

Τέσσερα χρόνια μετά τον μυστηριώδη θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη, η οποία εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο μισοκαμένο αυτοκίνητό της, στη θέση Μυρτιά Θέρμου Τριχωνίδας, στις 8 Ιανουαρίου του 2018, ο φάκελος της υπόθεσης άνοιξε πάλι με πρωτοβουλία της νέας ανακρίτριας Αγρινίου!

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της 44χρονης χήρας από την Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας, Βασίλης Ταουξής, έπειτα από κλήση της δικαστικής λειτουργού έχουν ήδη καταθέσει τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της Ειρήνης Λαγούδη. Την ίδια ώρα, η νέα ανακρίτρια Αγρινίου «τρέχει» την υπόθεση, ώστε να πέσει άπλετο φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η άτυχη μητέρα τριών παιδιών:

«Από τον περασμένο Σεπτέμβριο ανέλαβε νέα ανακρίτρια στο Αγρίνιο, η οποία έθεσε σαν προτεραιότητά της να “ανοίξει”, να “τρέξει” και να διαλευκάνει πλήρως αυτήν την υπόθεση. Κάλεσε, λοιπόν, τα δύο μεγάλα παιδιά της Ειρήνης Λαγούδη, που είχαν καταθέσει και προανακριτικά, και κατέθεσαν εκ νέου. Η κυρία ανακρίτρια, χωρίς να μου επιτρέπεται να πω περισσότερα, γιατί η ανάκριση είναι μυστική, “τρέχει” τις διαδικασίες και καλεί και άλλους μάρτυρες, έως ότου εξαντλήσει τον κατάλογο των μαρτύρων και μετά ταύτα θα αποσταλούν κλήσεις προς απολογία» τόνισε ο κ. Ταουξής στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Ήταν ανήμερα των Θεοφανίων του 2018 όταν χάθηκαν τα ίχνη της 44χρονης. Προτού εξαφανιστεί, είχε μιλήσει με τον γιο της και του είχε πει ότι θα πήγαινε να αγοράσει γλυκά για την ονομαστική εορτή του, την επόμενη ημέρα. Δύο ημέρες μετά, το άψυχο σώμα της εντοπίστηκε από άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θέρμου στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της, στην παραλία Φωτμού της Τριχωνίδας.

Δίωξη για ανθρωποκτονία

Αν και η Αστυνομία απέδωσε τον θάνατο της 44χρονης σε αυτοκτονία, η οικογένειά της δεν πίστεψε ποτέ αυτό το ενδεχόμενο και μιλούσε για στυγνή δολοφονία, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε λόγο να δώσει τέλος στη ζωή της. Τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με τον νομικό συμπαραστάτη της οικογένειας, ο εισαγγελέας Αγρινίου άσκησε δίωξη κατ’ αγνώστων για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για ηθική αυτουργία σε βάρος του γιατρού πρώην συντρόφου της 44χρονης.

«Προφανώς και απορρίπτεται το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. Το έχει απορρίψει ο εισαγγελέας κ. Πέτρου, ο οποίος άσκησε δίωξη σε συγκεκριμένο πρόσωπο για ηθική αυτουργία στη δολοφονία. Από τη στιγμή που δεν έχει κληθεί επισήμως για απολογία με την ιδιότητα του κατηγορουμένου, δεν μπορούμε να πούμε ονοματεπώνυμο. Πιθανόν, ο φυσικός αυτουργός να είναι κάποιο από τα πρόσωπα που ερευνώνται, που έχουν σχέση με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τη μοιραία ημέρα» επισήμανε ο κ. Ταουξής.

Βαρύτατες κατηγορίες

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του 55χρονου ορθοπεδικού, Σπύρος Μπουρδανιώτης, υποστήριξε ότι δεν έχει προσωποποιηθεί δίωξη σε βάρος του εντολέα του και πως ο γιατρός έχει στοχοποιηθεί άδικα. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν έχει προκύψει ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος του πελάτη του και μίλησε για «ακατανόητη εμμονή» στο πρόσωπό του. Τέλος, διευκρίνισε πως η πλευρά του 55χρονου δεν αμφισβήτησε ως πλαστό το έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αγρινίου, σύμφωνα με το οποίο φέρεται ότι έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία σε βάρος του με βαρύτατες κατηγορίες.

«Μιλήσαμε για γνήσιο έγγραφο της Εισαγγελίας, το οποίο έχει ψευδές περιεχόμενο» είπε, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Ταουξή: «Απειλούσαν θεούς και δαίμονες, εισαγγελείς, δικηγόρους, ότι το έγγραφο είναι πλαστό. Σήμερα, για πρώτη φορά, ακούσαμε από την άλλη πλευρά ότι δεν είναι πλαστό, είναι ψευδές κατά περιεχόμενο» σχολίασε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...