Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

«ξεπαρθενων» στην Ακρόπολη! Gay τσόντα στον Ιερό Βράχο

Μετά το τσιμέντο στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και τη μετατροπή του Παρθενώνα σε… πασαρέλα για τις ανάγκες του οίκου μόδας Dior, το παγκόσμιο μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μετατράπηκε και σε σκηνικό υπαίθριας γκέι τσόντας για τις ανάγκες μιας εμετικής ταινίας 36 λεπτών με τον ειρωνικό τίτλο «Ξεπαρθενών»!

Το νέο… επίτευγμα του υπουργείου Πολιτισμού, που δείχνει ότι επί ηγεσίας της Λίνας Μενδώνη η Ακρόπολη έχει μετατραπεί σε «ξέφραγο αμπέλι», κάνει πλέον από χθες τον γύρο του κόσμου μέσω διαδικτύου και καθένας μπορεί να δει τις… σεξουαλικές περιπτύξεις δύο γκέι ανδρών στην Ακρόπολη! Κάτω από τη μύτη των υπευθύνων του υπουργείου Πολιτισμού, οι δύο άνδρες έκαναν σεξ στο πλαίσιο του σεναρίου της μικρού μήκους ταινίας, που παρουσιάστηκε στις 17 Δεκεμβρίου στο… Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης! Χωρίς κανείς να αντιληφθεί τι συνέβαινε, οι δύο άνδρες ήρθαν σε σεξουαλική επαφή στα… όρθια σε κάποιο σημείο του ναού του Παρθενώνα, ενώ γύρω τους άλλοι «καλλιτέχνες» είχαν σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα, προφανώς για να μην είναι ορατοί οι δύο ερωτικοί σύντροφοι από τους φύλακες και τους επισκέπτες της Ακρόπολης! Μάλιστα, οι επισκέπτες στον αρχαιολογικό χώρο έγιναν άθελά τους… κομπάρσοι της ταινίας, καθώς περιλαμβάνονται σε πλάνα της ταινίας, συνολικής διάρκειας 36 λεπτών.

Σε άλλο σημείο της ταινίας, οι πρωταγωνιστές ερωτοτροπούν με πλάνο την ελληνική σημαία στον Ιερό Βράχο. Οι «δημιουργοί» δεν αρκούνται στη βεβήλωση του αρχαιολογικού μνημείου, αλλά προσβάλλουν και το εθνικό σύμβολο της πατρίδας μας, μια και κάποιοι στιγμή ακούγεται να λένε «τι ωραία που θα ήταν να έμπαινε η σημαία με το ουράνιο τόξο»!

Ας σημειωθεί πως, από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στον Παρθενώνα, η ομάδα των νεαρών «ηθοποιών» είχε κάνει αισθητή την παρουσία της φορώντας κουκούλες για να κρύψουν τα πρόσωπά τους και φωνάζοντας «Υγεία, καύλα και εξέγερση», όπως καταγράφεται στο φιλμ! Ουδείς φύλακας της Ακρόπολης ενοχλήθηκε…

Σε άλλο σημείο της ταινίας χορεύουν με δυνατή μουσική σε απόσταση αναπνοής από τον αρχαιολογικό χώρο, καθώς διακρίνονται τα προστατευτικά κάγκελα. Και σε αυτή την περίπτωση, ουδείς τούς σταμάτησε… Το σενάριο τους θέλει να μπλέκουν τη σκηνή σεξ στην Ακρόπολη με την ανάγνωση αποσπασμάτων από το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα, αλλά και με ρωμαϊκά όργια με άνδρες και γυναίκες να χορεύουν, να λικνίζονται και να χαϊδεύονται όλοι μαζί…

Αν και υποτίθεται ότι θέλουν να αναδείξουν τα δικαιώματα των διαφορετικών ανθρώπων και της LGBT κοινότητας, οι συμμετέχοντες στην ταινία δεν έχουν το θάρρος να δείξουν τα πρόσωπά τους και να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων χρησιμοποιούσαν μάσκες ή κουκούλες για να μην είναι ορατά τα πρόσωπά τους, ενώ στους τίτλους τέλους της ταινίας αναφέρονται μόνο τα ψευδώνυμά τους…

Θύελλα αντιδράσεων

Η δημοσιοποίηση της ταινίας και της σεξουαλικής επαφής των δύο ανδρών στον ναό του Παρθενώνα προκάλεσε χθες θύελλα αντιδράσεων στα social media αλλά και στον καλλιτεχνικό χώρο, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρο Μπιμπίλα να δηλώνει στο «πρωινό»: «Εγώ, όπως το είδα, δεν το θεωρώ ακτιβιστική πράξη, το θεωρώ βλακεία. Δείχνει, όμως, ότι είναι ελλιπής και η φύλαξη του Βράχου. Φαντάζομαι ότι το υπουργείο Πολιτισμού θα ψάξει να βρει πώς έγινε αυτό και να αποδώσει ευθύνες».
Χθες λοιπόν το απόγευμα, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, το υπουργείο Πολιτισμού της κυρίας Μενδώνη ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγιναν τα γυρίσματα της ερασιτεχνικής ταινίας.

«Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με βίντεο που περιέχει σκηνές, οι οποίες γυρίστηκαν παράνομα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, από το Γραφείο Τύπου του ΥΠΠΟΑ διευκρινίζονται τα εξής: Για τις συγκεκριμένες σκηνές προφανώς δεν έχει δοθεί καμία άδεια από τις καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης δεν προσφέρεται για κανενός είδους ακτιβιστική ή άλλη δραστηριότητα, η οποία προσβάλλει και συμπεριφέρεται ασεβώς στο μνημείο.

Με εντολή της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού προς την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον Κώδικα Κατάστασης Δημόσιων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό και να αποδοθούν ευθύνες». «Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε» λέμε εμείς, κυρία υπουργέ…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...