Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αέρινη η Ελενα Τοπαλίδου για το brand Kourbela

Η Ελενα Τοπαλίδου έκλεψε την παράσταση και ως μοντέλο...

Η North Star Entertainment παρουσιάζει τα σχέδια του Project VORIA του νέου...

Τα επίσημα σχέδια και τη στρατηγική της για το...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος βλέπει την φωτογραφία του Ντίνου

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο «Top Chef» Σωτήρης Βασιλείου στρέφεται έκανε αγωή στον Αντζούν ζητώντας 100.000 ευρώ

Θύμα του κακού μοντάζ, ο μάγειρας που τάισε τον Ομπάμα ζητάει 100.000 ευρώ

Επαγγελματίας chef με περγαμηνές, ο οποίος έχει ταΐσει μέχρι και τον Μπαράκ Ομπάμα σε εστιατόριο όπου εργαζόταν στο εξωτερικό, «τρέχει» στα δικαστήρια την Acun Medya και τον Σκάι μετά τη συμμετοχή του στο reality μαγειρικής «Top Chef».

sotiris vasileioy chef agogi atzoyn

Ο Σωτήρης Βασιλείου, με προϋπηρεσία σε κουζίνες εστιατορίων εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων, κατέθεσε αγωγή εναντίον του καναλιού του Φαλήρου και της εταιρίας παραγωγής του Ατζούν Ιλιτζαλί, ζητώντας 100.000 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη εξαιτίας του παραποιημένου μοντάζ που, όπως καταγγέλλει, έγινε στο επεισόδιο της αποχώρησής του από τον διαγωνισμό μαγειρικής που προβλήθηκε στο πρώτο μισό της τρέχουσας τηλεοπτικής σεζόν.sotiris vasileioy chef agogi atzoyn

Σύμφωνα με όσα καταθέτει στην αγωγή του, στο επίμαχο επεισόδιο κλήθηκε να δημιουργήσει ένα αλμυρό και ένα γλυκό πιάτο. Κατά τους ισχυρισμούς του, στην αλμυρή παρασκευή έβαλε μισό κουταλάκι ζάχαρη, ενώ στη γλυκιά τον κατέγραψε η κάμερα να ρίχνει τη ζάχαρη από το σακουλάκι, υπολογίζοντάς την με το μάτι. Οταν στη συνέχεια ρωτήθηκε από κριτή της εκπομπής πόση ζάχαρη έβαλε στη σάλτσα της αλμυρής δημιουργίας του, εκείνος απάντησε «μισό κουταλάκι».sotiris vasileioy chef agogi atzoyn

Τότε, ο κριτής τον ξαναρώτησε: «Έχει μισό κουταλάκι του γλυκού; Γιατί σε είδα ότι είχες πάρει το σακουλάκι της ζάχαρης και κάπου έριχνες. Ηταν σε αυτό;» Οπως τονίζει ο Σωτήρης Βασιλείου στο έγγραφο της αγωγής του, «στο σημείο αυτό και πριν τοποθετηθώ, προβάλλεται μονταρισμένο πλάνο από τη γλυκιά παρασκευή μου, όπου κρατάω το σακουλάκι με τη ζάχαρη και αδειάζω σχετικά μεγάλη ποσότητα, ήτοι 600 γραμμάρια, μέσα στην κρέμα του γλυκού και όχι του αλμυρού πιάτου, για το οποίο κρινόμουν – κάτι που φυσικά δεν είναι διακριτό από τον μέσο τηλεθεατή, ο οποίος, βλέποντας αυτό, θεωρεί πως βάζω τόσο μεγάλη ποσότητα ζάχαρης στη σάλτσα της αλμυρής παρασκευής, σφάλμα που δεν κάνει ούτε κάποιος εντελώς αδαής προς τη μαγειρική». Ακολούθως, αναφέρει ο chef, η απάντησή του προβάλλεται ως εξής: «“Εεεε, ναι. Όντως έριξα μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη μέσα στη σάλτσα του ψαριού με το μάτι”. Συνεπώς, στην ερώτηση αν έριξα το μισό κουταλάκι με το χέρι κρατώντας το σακουλάκι της ζάχαρης, η απάντηση ήταν “ναι”».

Φ2 2022 02 01T101033.266

Ο πρώην παίκτης του reality μαγειρικής κατέθεσε αρχικά εξώδικη δήλωση προς την εταιρία παραγωγής, ζητώντας να «διορθωθούν δημόσια τα παραποιημένα πλάνα», τα οποία, όπως υποστηρίζει, τον εξέθεσαν ανεπανόρθωτα και προβλήθηκαν έτσι ώστε να δικαιολογήσουν την αποχώρησή του από τον διαγωνισμό. «Υπήρξε μια αρχική αντίδραση από στέλεχος της Acun Medya, όταν, μετά το εξώδικο που παρέλαβε, με κάλεσε στα γραφεία της για να παραδεχτεί το λάθος, να ζητήσει προφορικά συγγνώμη, αλλά και να μου πει ότι δεν υπήρχε κανένας δόλος και καμία πρόθεση προσβολής μου και ότι επρόκειτο ξεκάθαρα περί λάθους στο μοντάζ. Η μόνη επίσημη αντίδραση της Acun Medya ήταν ένα κρόουλ που πέρασε από την οθόνη του Σκάι κατά την προβολή του τελικού τού “Top Chef”, το οποίο ανέφερε κάτι για “ατυχή στιγμή” και “λάθος στο μοντάζ”. Και πάλι, όμως, το εν λόγω κρόουλ δεν υπήρχε στο τελευταίο επεισόδιο της εκπομπής, που αναρτήθηκε στη συνέχεια στο site του σταθμού.

Ετσι, δεν πρόλαβα να διαβάσω και ακριβώς τι έγραφε, το ίδιο και οι τηλεθεατές φαντάζομαι. Ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι, από την πλευρά του, μου απάντησε γραπτώς, μεταφέροντας την ευθύνη στην εταιρία παραγωγής για ό,τι προβλήθηκε την ημέρα της αποχώρησής μου» δηλώνει στην «Espresso» ο Σωτήρης Βασιλείου, συμπληρώνοντας ότι, μετά τις νομικές ενέργειές του, το επίμαχο μονταρισμένο βίντεο «εξαφανίστηκε» από το επεισόδιο της αποχώρησής του. Ο ίδιος, ωστόσο, λέει ότι το έχει στην κατοχή του.

Σε επικοινωνία μας με τη δικηγόρο του chef Κατερίνα Φραγκάκη, μας ενημέρωσε ότι η αγωγή κατατέθηκε πριν από περίπου δύο μήνες και ότι η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο.

«Ο κ. Βασιλείου, όταν κατανόησε ότι είχε γίνει αυτό το μοντάζ, το οποίο δεν γνωρίζουμε για ποιον λόγο έγινε τελικά, ένιωσε πολύ προσβεβλημένος και αντιλήφθηκε ότι εξαιτίας αυτού πολλοί άνθρωποι γύρω του είχαν αρχίσει πλέον να αμφισβητούν την αρτιότητά του ως chef. Ο ίδιος έχει μια πολύ μεγάλη προϋπηρεσία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και ουσιαστικά παρουσιάστηκε ως ένας αδαής, με αποτέλεσμα να δεχτεί λόγω αυτού πολύ μεγάλη χλεύη» ανέφερε η κυρία Φραγκάκη στην «Espresso» και συνέχισε: «Ως εκ τούτου, αποφάσισε με αυτόν τον τρόπο πλέον να ζητήσει τη δικαίωσή του από τα δικαστήρια και την αποκατάσταση της φήμης του ως μάγειρα. Ο άνθρωπος δέχτηκε μεγάλη ηθική βλάβη απ’ όλο αυτό. Μετά, άρχισαν οι ακυρώσεις στο εστιατόριό του, με αποτέλεσμα, πέραν της ηθικής βλάβης που έχει δεχτεί, να υποστεί μεγάλη ζημιά και στο επάγγελμά του – ακυρώθηκαν και κάποια συμβόλαια που είχε. Το κρόουλ δεν αρκεί. Εκτός του ότι ήταν πολύ μικρό σε σχέση με τη βλάβη που υπέστη, ελάχιστοι το κατανόησαν. Αφήστε που δεν εξηγούσε ακριβώς τι έχει συμβεί…»

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...