Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Απασφάλισε ο κουμπάρος των γονιών των τριών «Αγγέλων»: «Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για τη μάνα»

Τα πολυαναμενόμενα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας, που πέθανε αιφνίδια το Σάββατο 29 Ιανουαρίου, μπορεί να φωτίσουν ουσιαστικά την υπόθεση των διαδοχικών θανάτων των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, που παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα η κοινή γνώμη.

patra 1

Ο φάκελος με το πόρισμα έχει εξελιχθεί από μόνος του σε θρίλερ. Κι αυτό γιατί γράφτηκε σε αναρτήσεις, που προκάλεσαν ανατριχίλα, ότι στα οστά της μύτης της Τζωρτζίνας βρέθηκαν αλλοιώσεις και ότι ο θάνατός της προκλήθηκε από εισπνοή τοξικού αερίου. Παρά τις διαψεύσεις της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, πυροδοτήθηκε κλίμα μίσους, το οποίο καλλιεργείται στα social media.

tzortina

Ενδέχεται, όμως, η αναφορά στις αλλοιώσεις να αφορά τον θάνατο της αδελφής της Τζωρτζίνας, Μαλένας, σε ηλικία 3,5 ετών τον Απρίλιο του 2019. Τότε η έκθεση της ιατροδικαστού Χριστίνας Τσάκωνα ανέφερε ότι το κοριτσάκι έφερε δυο μικροεκδορές στη ρινική χώρα και ότι το στομάχι της ήταν κενό, αν και η μητέρα είχε καταθέσει ότι την τάισε λίγες ώρες προτού καταλήξει.

tzortzina patra 0

Χθες υπήρξε φημολογία ότι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας θα βρίσκονται άμεσα στη διάθεση των Αρχών και των ιατροδικαστών που ερευνούν την υπόθεση. Ωστόσο, ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, που διενήργησε τη νεκροτομή, το διέψευσε και εξήγησε ότι θα πρέπει να περιμένουμε.

σελ 8 φ1 koritsakia patra

Οι τοξικολογικές εξετάσεις «φιλτράρονται» ξανά και ξανά από τους ειδικούς για να μην υπάρξει η παραμικρή αμφιβολία για τα αποτελέσματα, καθώς οι τρεις διαδοχικοί θάνατοι αποτελούν ένα ιατρικό παράδοξο, με δεδομένο ότι δεν υφίσταται γονιδιακό ζήτημα. Έτσι, οι απαντήσεις αναμένονται στις αρχές Μαρτίου. Και τότε, όμως, ίσως δεν υπάρξουν εξελίξεις, καθώς, αν κριθεί απαραίτητο από τους ειδικούς ή και από τους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών που ερευνούν την υπόθεση ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα από εξειδικευμένα εργαστήρια, ίσως τα δείγματα να σταλούν στο εξωτερικό.

Στο μεταξύ, προκαλεί εντύπωση η επικριτική ανάρτηση της 33χρονης μητέρας των παιδιών στο facebook το 2019, μετά την είδηση ότι ένα αγοράκι 2,5 ετών στο Ιλιον καταπλακώθηκε από στρώμα και πέθανε.

«Να ‘ναι καλά το αγγελούδι εκεί όπου είναι. Αλλά πέσανε το απόγευμα για ύπνο και ξύπνησαν στις 5 το ξημέρωμα για γάλα; Βραδινό δεν τρώνε τα παιδάκια; Και ποιος κοιμάται με δύο παιδιά από το απόγευμα; Τι να πω, πραγματικά…» είχε γράψει τότε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Δυστυχώς, τον Μάρτιο του 2021 η μόλις εφτά μηνών Ιριδα πέθανε στην κούνια της το βράδυ και βρέθηκε νεκρή το επόμενο πρωί στις 11.30 από τη θεία της! Η θεία των παιδιών και αδελφή της μητέρας, Δήμητρα Πισπιρίγκου, εξήγησε πρώτη φορά τι έκαναν οι δύο γυναίκες όταν βρήκαν το βρέφος χωρίς παλμό. «Ηταν σκοτάδι, γιατί η Ιριδα κοιμόταν ακόμη και είδα ότι δεν ήταν σκεπασμένη, όπως κάνουν όλα τα μωρά στον ύπνο τους. Την πιάνω και ήταν παγωμένη. Εν τω μεταξύ, δεν έβλεπα την κοιλιά της να κινείται και εκεί σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει. Ανάβω το φως, την κοιτάω και τα χείλη της ήταν μελανά. Ηταν ό,τι πιο σοκαριστικό έχω ζήσει στη ζωή μου. Το αφήσαμε κάτω, ξεκινήσαμε ΚΑΡΠΑ» είπε η θεία των παιδιών στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι μπορεί να υπάρχουν ευθύνες της μητέρας:

«Ποτέ και για κανέναν λόγο, δεν υπάρχει περίπτωση. Έλιωνε για τα παιδιά της. Ούτε μία στο εκατομμύριο να έχει πειράξει τα παιδιά της. Ποτέ και για κανέναν λόγο…» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Τα παιδιά ήταν “τρελαμένα” με τη μάνα τους και εκείνη με τα παιδιά. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ξεκίνησε αυτό. Ποτέ δεν είχε κανένα ψυχολογικό πρόβλημα η Ρούλα. Δεν είχε κανένα πρόβλημα, είναι μια φυσιολογική μαμά».

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής «τρέχουν» την έρευνα και τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να καλέσουν για κατάθεση τους πρώτους βασικούς μάρτυρες, μεταξύ των οποίων είναι γιατροί και νοσηλευτές που περιλαμβάνονται στη μακρά λίστα των ατόμων τα οποία θεωρείται ότι έχουν γνώση για τους τρεις θανάτους.

φ3 με ελαφρα πιξελ στα ματιαblur

«Ραντεβού» στα δικαστήρια για τα fake news περί εγκλήματος

Σε πλήρη απόγνωση έχουν φέρει τη μητέρα των τριών παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, τα δημοσιεύματα, αλλά και τα σχόλια μίσους στο διαδίκτυο.

Η 33χρονη γυναίκα βρισκόταν εκτός σπιτιού το βράδυ της Δευτέρας και μόλις επέστρεψε είδε τους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία που την περίμεναν έξω από την πόρτα της, ζητώντας της να σχολιάσει την ανεπίσημη πληροφορία που αναρτήθηκε στο protothema.gr, ότι ανιχνεύθηκαν ευρήματα που παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, η μητέρα αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις και ήταν εμφανώς αναστατωμένη. Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε επίμονα πώς σχολιάζει όσα γράφηκαν, είπε: «Η αντίδρασή μου, αν ήμουν στο σπίτι μόνη μου, θα ήταν να πέσω από εκεί πάνω» δείχνοντας την ταράτσα και φανερώνοντας ότι έχει περιέλθει σε απόγνωση από όσα λέγονται σε βάρος της και από τις διαδικτυακές επιθέσεις που δέχεται.

Στήριγμά της είναι ο σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος δεν έκρυψε την οργή του για όσα γράφηκαν, υποστηρίζοντας ότι η σύζυγός του έκανε τα πάντα για να βοηθήσει τα τρία παιδιά τους. Επιπλέον δήλωσε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων δημοσιεύουν ψευδείς ειδήσεις, την ώρα που η οικογένειά του είναι συντετριμμένη από την απώλεια του τρίτου παιδιού της.

«Δημοσιεύματα σαν το απογευματινό (σ.σ.: προχθεσινό) ούτε βοηθούν την έρευνα των Aρχών ούτε τιμούν το δημοσιογραφικό επάγγελμα. Ευχαριστούμε τον προϊστάμενο της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας που με άριστα αντανακλαστικά διέψευσε ταχύτατα αυτήν την αθλιότητα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η απάντησή μας στους εμπνευστές της θα δοθεί πολύ σύντομα στις δικαστικές αίθουσες.

Δυστυχώς, μικρή μερίδα αυτοαποκαλούμενων ως δημοσιογράφων δεν σέβεται ούτε τον πόνο μας ούτε τη μνήμη των παιδιών μας. Ας σταματήσει άμεσα όλο αυτό που ζούμε» ζήτησε εμφανώς οργισμένος.

«Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για τη μάνα»

Αίσθηση προκάλεσαν όσα είπε για τη σχέση του με το ζεύγος Δασκαλάκη ο κουμπάρος τους Πέτρος Σταμίρης, ο οποίος σχολίασε επίσης τη συμπεριφορά και τις αντιδράσεις τους το τελευταίο διάστημα.

Όπως εξήγησε, έγινε κουμπάρος λόγω της φιλίας του με τον Μάνο Δασκαλάκη και έβλεπε ότι η σύζυγός του Ρούλα Πισπιρίγκου πρόσεχε ιδιαίτερα τα παιδιά της και φρόντιζε να είναι εντάξει σε δραστηριότητες και σχολείο.

«Μα και εγώ, ακόμα και τώρα που ανεβαίνουν αυτά, δεν το πιστεύω ότι έχει κάνει κάτι η Ρούλα. Δηλαδή, άμα βγει ότι έχει γίνει, θα πέσουμε όλοι από τα σύννεφα. Ο Μάνος μού λέει ότι είναι όλα fake, δεν τα πιστεύει ούτε αυτός. Δεν θέλει να πιστέψει μάλλον ότι η ίδια του η γυναίκα μπορεί να έχει κάνει κάτι.

ceisydoecs6206cbfb7eb04

Τουλάχιστον για τον Μάνο βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι είναι καθαρός τελείως. Αλλά κι εγώ δεν το πιστεύω, όμως, ότι μπορεί να είναι η Ρούλα. Βέβαια, δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, έτσι; Εντάξει, είναι αυτό που λένε ότι συναισθηματικά θα μπορούσε να δείξει πιο πολύ σαν πόνο. Αυτό μου έκανε λίγο εντύπωση, ότι έπρεπε να ήταν πιο πονεμένη. Μου φαίνεται πιο ρεαλιστική…» είπε στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1. Ο Πέτρος Σταμίρης είχε διαπιστώσει ότι ο πατέρας ήταν πιο συγκλονισμένος σε σχέση με την πιο ψύχραιμη μητέρα. «Οταν έχασαν τη Μαλένα, πάντα ο πατέρας ήταν πιο θλιμμένος. Δηλαδή, ο Μάνος δεν έχει καμία σχέση. Αμα έχει γίνει κάτι, ο Μάνος θα είναι πάντα στην απέξω. Δηλαδή, είναι ο μόνος που ήταν αθώος.

220131200454 patra paidia nekra

Στην Ιριδα ήταν πιο ήρεμοι και στην Τζωρτζίνα το ίδιο, πιο ήρεμοι. Δηλαδή, πιο πολύς πόνος ήταν στη Μαλένα. Τώρα, το συνήθισαν; Δεν ξέρω. Του έστειλα του Μάνου ένα μήνυμα ότι ανέβασαν αυτό (σ.σ.: για το τοξικό αέριο). Μου λέει “είναι fake”» είπε ο κ. Σταμίρης και συμπλήρωσε ότι, μετά τον θάνατο της Μαλένας, το ζευγάρι μπήκε σε μια διαδικασία χωρισμών και επανασυνδέσεων.

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...