Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Η ταινία για τη ζωή της Μέριλιν Μονρόε στο Netflix κρίθηκε «ακατάλληλη κάτω των 17 ετών»

Σχεδόν 60 χρόνια μετά τον θάνατό της, οι προσπάθειες...

«Ύαινες» σε σχολική «ζουγκλα»! Θύμα βασανιστηρίων 12χρονη μαθήτρια με προβλήματα υγείας

Ολοένα και πληθαίνουν τα περιστατικά bullying με θύματα μικρούς...

Νέα εποχή για τα παιδιατρικά νοσοκομεία με τη σφραγίδα του ΟΠΑΠ

Ο ΟΠΑΠ, πιστός στη δέσμευσή του να δημιουργεί ουσιαστική...

Ο «γαλάζιος» Πάνος κάνει comeback και φτιάχνει κόμμα

«Πού έχουν πάει σήμερα τα πολλά εκατομμύρια των Ελλήνων...

Ποσό – μαμούθ απαιτεί ο Κιμούλης από τους Δούκα – Ψαρρά – Χρυσικού και ΣΕΗ

Στην αντεπίθεση ο ηθοποιός μετά τις καταγγελίες σε βάρος του για σωματική και λεκτική βία

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Γιώργος Κιμούλης έναν χρόνο μετά τις δημόσιες καταγγελίες εις βάρος του για σωματική και λεκτική βία.

Ο γνωστός ηθοποιός και θιασάρχης, που όλο αυτόν τον καιρό είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας, κατέθεσε αγωγές, με τις οποίες αξιώνει συνολική αποζημίωση άνω του 1.000.000 ευρώ από τη Ζέτα Δούκα, το ΣΕΗ, αλλά και από συμπρωταγωνιστές του στην παράσταση «Πιο κοντά» («Closer») οι οποίοι επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς της 48χρονης ηθοποιού!

6683 KIMOYLIS DOYKA 26112007

Ειδικότερα, στα δικόγραφα που κατέθεσε ο Γιώργος Κιμούλης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών διεκδικεί το συνολικό ποσό-μαμούθ του 1.212.000 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική και περιουσιακή βλάβη, που, σύμφωνα με τον ίδιο, υπέστη μετά την καταγγελία της Ζέτας Δούκα για κακοποιητική συμπεριφορά εναντίον της.

5795 PSARAS DOYKA KIMOYLIS XRISIKOY 01012009 1

Με την πρώτη αγωγή του ο δημοφιλής ηθοποιός στρέφεται κατά της Ζέτας Δούκα και των συναδέλφων του Δώρας Χρυσικού και Νίκου Ψαρρά, που την επόμενη ημέρα της δημόσιας καταγγελίας της ηθοποιού ανέφεραν ότι ήταν μπροστά σε πολλά από τα περιστατικά που φέρεται ότι έλαβαν χώρα το διάστημα 2008-2009 στο θέατρο Αθηνών, ζητώντας από τους τρεις ηθοποιούς να του καταβάλουν «αλληλεγγύως και εις ολόκληρον» για την περιουσιακή ζημία που έχει υποστεί το συνολικό ποσό των 231.227,80 ευρώ.

8227 PSARAS XRISIKOY 10112009

Επιπλέον, ζητάει από τη Ζέτα Δούκα να του καταβάλει 250.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί και από καθέναν από τους άλλους δύο συναδέλφους του το ποσό των 125.000 ευρώ. Χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα ότι δεν είχε κανένα εξώδικο ή άλλη δικαστική όχληση, ο Γιώργος Κιμούλης ισχυρίζεται ότι μάρτυρες διαψεύδουν τους ισχυρισμούς των συναδέλφων του και χαρακτηρίζει «απολύτως συκοφαντικά, ανεπέρειστα, ανυπόστατα και κατασκευασμένα ψευδολογήματα» τις εις βάρος του καταγγελίες.

6698 IORDANIDIS DOYKA KIMOYLIS 26112007

«Ουδέποτε έχω δημιουργήσει κλίμα φόβου και απαξίωσης σε βάρος της πρώτης των εναγομένων, ουδέποτε έχω βρίσει την πρώτη των εναγομένων, ουδέποτε έχω ασκήσει σωματική, λεκτική ή ψυχολογική βία κατά αυτής, ουδέποτε έχω επιδείξει εις βάρος της απάνθρωπη, αντισυναδελφική ή καταχρηστική συμπεριφορά επί σκηνής, ούτε της έχω προκαλέσει οιανδήποτε βλάβη ή ζημιά, όπως ψευδώς ισχυρίζεται.

φ1 25Η οποιαδήποτε, δε, στιγμιαία ένταση στη σχέση μας, στο πλαίσιο της δουλειάς μας, ουδέποτε υπερέβη τα ανεκτά από τον μέσο άνθρωπο όριά του και ουδέποτε ανέπτυξα ο ίδιος καταχρηστικές, παρενοχλητικές και συμπεριφορές εκτός των ορίων του νόμου» τονίζει, μεταξύ άλλων.

Με τη δεύτερη αγωγή του ο κ. Κιμούλης στρέφεται κατά του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, του προέδρου του πειθαρχικού οργάνου Πασχάλη Τσαρούχα καθώς και ακόμη δύο μελών του εν λόγω συμβουλίου, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ από το ΣΕΗ και 50.000 ευρώ από το καθένα από τα τρία μέλη του Πειθαρχικού. Επιπλέον, διεκδικεί αποζημίωση ύψους 231.227,80 ευρώ για την περιουσιακή ζημία που, όπως υποστηρίζει, υπέστη. Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, μεταξύ άλλων, κατηγορεί το Σωματείο για μεροληψία στο πρόσωπό του, επισημαίνοντας ότι τον παρέπεμψε εσπευσμένα στο Πειθαρχικό μαζί με ηθοποιό που είχε καταγγελθεί για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

6685 KIMOYLIS DOYKA 26112007

Για τον πρόεδρο του ΣΕΗ Σπύρο Μπιμπίλα αναφέρει, μάλιστα, ότι δημιούργησε εντυπώσεις εναντίον του, ενώ για το ΣΕΗ τονίζει ότι είχε σκοπό «να με διαβάλουν, να με εξευτελίσουν, να με εξοντώσουν επαγγελματικά και κυρίως ηθικά, προκειμένου να διασώσουν το αμφίβολο κύρος και να διαφημίσουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τη δήθεν αποτελεσματικότητα και εγκυρότητα της πραγματικά αίολης πειθαρχικής διαδικασίας, ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ, προς ίδιον όφελος των εναγομένων και πάντως εις βάρος μου». Όπως καταλήγει ο κ. Κιμούλης, αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να πληγεί ο ίδιος επαγγελματικά, καθώς διεκόπη κάθε συνεργασία του, και να αντιμετωπίσει οικονομικό και βιοποριστικό πρόβλημα.

5831 DOYKA PSARAS 02072021

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, απαντώντας όσα επικαλείται στην αγωγή του ο δημοφιλής ηθοποιός, τόνισε ότι δεν είχε τύχει ως τώρα ηθοποιός να στραφεί κατά του σωματείου με αυτόν τον τρόπο. «Εμείς, σαν σωματείο, θα απαντήσουμε. Έχουμε νομικούς συμβούλους. Η αγωγή πήγε την Παρασκευή το μεσημέρι, όταν δεν ήταν κανείς εκεί. Δεν την έχω πάρει στα χέρια μου. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο είναι νόμιμο. Θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον στα δικαστήρια… Δεν έχει ξαναγίνει ηθοποιός να στραφεί κατά του ΣΕΗ με αυτόν τον τρόπο. Θα το αντιμετωπίσουμε και αυτό, όπως χιλιάδες άλλα προβλήματα» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΗ και πρόσθεσε: «Δεν έχει τελειώσει η διαδικασία με τον κύριο Κιμούλη. Θα έρθει ένας φάκελος στο διοικητικό για να παραπεμφθεί στη γενική συνέλευση. Είναι η μόνη αρμόδια για να αποφασίσει αν ο Κιμούλης θα μείνει στο ΣΕΗ ή όχι».

0887 SOYLIOTI DOYKA KIMOYLIS 10112008

Η Ζέτα Δούκα είχε ανοίξει τον δρόμο σε καλλιτέχνες που είχαν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές, ώστε να βγουν δημόσια και να μιλήσουν γι’ αυτές, όταν είχε ισχυριστεί, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» ότι ο Γιώργος Κιμούλης την έβρισε και την κλότσησε μπροστά στους συναδέλφους της.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θοδωρής Κατσαφάδος: «Δεν φανταζόμουν πως με τη Χριστίνα Τσάφου θα γινόμασταν συμπέθεροι»

Μία συγκλονιστική συνέντευξη έδωσε στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» ο...

Ο Γιάννης Φέρτης δίνει μάχη με το Αλτσχάιμερ – Η φωτό μέσα στο σπίτι του

Ο Γιάννης Φέρτης περνάει δύσκολες στιγμές καθώς δίνει μάχη...

Ενοικιαστήριο στο «χρυσό παλατάκι» της Πατούλη

Σύμφωνα με την αγγελία που δημοσιεύει το σάιτ Spitogatos,...

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη ποστάρε μια τρυφερή φωτογραφία με τον μέλλοντα σύζυγό της

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη είναι πολύ ερωτευμένη και ανυπομονεί να...

Νέος χωρισμός στη σόουμπιζ – Αυλαία στη σχέση τους μετά από τέσσερα χρόνια

Αυλαία έριξαν στη σχέση τους μετά από τέσσερα χρόνια...

Μαρία Αναστασοπούλου: Νέο «επεισόδιο» στον ακήρυχτο πόλεμο ΣΚΑΙ με ΑΝΤ1

ΑΝΤ1 καλεί Μαρία Aναστασοπούλου, με το κανάλι να μπαίνει...