Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Και τα τρία αγγελούδια της οικογένειας Δασκαλάκη «έφυγαν» από ασφυξία

Η έλλειψη οξυγόνου «δείχνει» εγκληματική ενέργεια ή κάτι άλλο;

Θεαματική ανατροπή ενδέχεται να επιφυλάσσουν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάσσονται για τους θανάτους δύο εκ των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Ιριδας και της Μαλένας, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες πως έχει βρεθεί κοινός παρονομαστής, που μάλιστα δείχνει προς την κατεύθυνση της εγκληματικής ενέργειας!

Διαβάστε επίσης: Ο Κατερινόπουλος αποκαλύπτει στην Espresso για το χαμό των παιδιών στην Πάτρα: «Είναι έγκλημα από το ίδιο χέρι…»

tzortina

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ιατροδικαστές που μελετούν τους θανάτους των δύο κοριτσιών ηλικίας επτά μηνών και 3,5 χρόνων έχουν εντοπίσει κοινά σημεία μεταξύ των εκθέσεων. Δηλαδή, κοινές αλλοιώσεις, οι οποίες μπορεί να αποδοθούν σε έλλειψη οξυγόνου. Υστερα από αυτή τη νέα διαπίστωση, οι πραγματογνώμονες, που έχουν μελετήσει τις εκθέσεις, θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει περαιτέρω έλεγχος και, αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, να προστεθεί και η ασφυξία ως πιθανή αιτία θανάτου.

Διαβάστε επίσης: Οι γονείς των τριών «Αγγέλων» στην Πάτρα «σπάνε» τη σιωπή τους

patra nekra paidia papaspigou

Σύμφωνα με την εκπομπή «Το Πρωινό», στην ιατροδικαστική έκθεση για τη Μαλένα υπάρχει παρατήρηση που κάνει λόγο για «εκτεταμένη κενοτοποιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων». Αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να προκληθεί και από έλλειψη οξυγόνου. Στην έκθεση για την Ιριδα, οι επιστήμονες διακρίνουν στον εγκέφαλο ίχνη από αλλοιώσεις που προκαλούνται από ανοξυγοναιμία. Αυτά τα δύο κοινά σημεία κάνουν τους ιατροδικαστές να ζητούν να εξεταστούν ξανά οι δύο εκθέσεις.tzortzina patra 0

«Ο ασφυκτικός θάνατος έχει σημεία που μπορούμε να βρούμε κατά την ιατροδικαστική διερεύνηση. Πρέπει να δούμε το σύνολο της εικόνας, αν μπαίνει στο κάδρο η ασφυξία. Πρέπει να δούμε το σύνολο των ευρημάτων. Φαίνεται ότι υπάρχει και αυτό το σοβαρό ενδεχόμενο. Και τα ευρήματα στο πρώτο παιδί, αλλά και τα ευρήματα του δεύτερου παιδιού, μέσα στις αιτίες θανάτου, υπάρχει προφανώς και η έλλειψη του οξυγόνου» δήλωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.aes

Στο μεταξύ, η παράλληλη έρευνα που διενεργείται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας εξετάζει επίσης κοινά στοιχεία στους τρεις ανεξήγητους -για την ώρα- θανάτους, όπως το γεγονός ότι και τα τρία αγγελούδια πέθαναν στον ύπνο τους. Επιπλέον, στον ύπνο της έπαθε και η Τζωρτζίνα το πρώτο περιστατικό, για το οποίο εισήχθη στο Καραμανδάνειο, επίσης την ώρα που κοιμόταν έπαθε την πρώτη ανακοπή και, τελικά, στον ύπνο της κατέληξε στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει αυτή την πρωτόγνωρη υπόθεση αντιπαραβάλλουν τα αναμφισβήτητα δεδομένα με γεγονότα και χρόνους με τις καταθέσεις των γιατρών και των γονέων.

Αν και από τον πρώτο κύκλο καταθέσεων είχε προκύψει διάσταση στις περιγραφές των γεγονότων, φαίνεται ότι ακόμα μια ασάφεια υπάρχει στο θέμα των βίντεο που τράβηξε η μητέρα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της Τζωρτζίνας και έχει να κάνει με μια πληροφορία, η οποία αναφέρει ότι η λήψη των βίντεο ξεκινά και στις τρεις περιπτώσεις με καθυστέρηση σε σχέση με την έναρξη των επεισοδίων που είχε η Τζωρτζίνα, άρα δεν μπορούν να διαφωτίσουν σε κάτι.

«Υπάρχει ένα συγκλονιστικό βίντεο στο οποίο φαίνεται, δυστυχώς, τι συμβαίνει στο τρίτο παιδί. Σε αυτό, η Τζωρτζίνα ανεβάζει πάρα πολλούς σφυγμούς και μετά ξαφνικά πέφτουν απότομα. Αυτό το έχουν πει οι γιατροί και από την Πάτρα και από το Ωνάσειο, όπου πέθανε το κορίτσι. Αυτό αποδεικνύει πως πρέπει να φύγουν κάποιες “σκιές” που “φωτογραφίζουν” τη μητέρα, καθώς αυτός είναι ο μηχανισμός που έκανε το παιδί να αποβιώσει» είπε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Απόστολος Λύτρας, σχολιάζοντας το επίμαχο βίντεο και υποστήριξε ότι οι απαντήσεις βρίσκονται σε γονιδιακό πρόβλημα:

«Ήδη έχω έρθει σε επαφή με καρδιολόγους. Κάποια πράγματα δεν τα βγάζω από το μυαλό μου. Δεν υπάρχει κάτι που να δικαιολογεί αυτές τις ανακοπές. Δυστυχώς, με όλους τους γιατρούς που έχω έρθει σε επαφή μού λένε πως σαφέστατα υπάρχει γονιδιακό πρόβλημα».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...