Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Γιώργος Τσαγκαράκης: Θύελλα για τον τηλεαντικέρ των κοσμικών

Στο σφυρί η γκαλερί στο Κολωνάκι και δύο υπερπολυτελείς βίλες του Γιώργου Τσαγκαράκη στα νότια προάστια

Στη δίνη των πλειστηριασμών έχει βρεθεί ο επιχειρηματίας Γιώργος Τσαγκαράκης, απασχολώντας ακόμα μία φορά τη δημοσιότητα, που τόσο φημολογείται ότι όχι μόνο του άρεσε και την επιδίωκε, αλλά και την απολάμβανε με πάθος.

Αυτή τη φορά, όμως, όχι για τις δημοπρασίες του ούτε για την προσωπική του ζωή, αφού τον ερχόμενο Ιούνιο έχει προγραμματιστεί να βγουν στο ηλεκτρονικό σφυρί τόσο το κατάστημα της Galerie Tsangarakis στο Κολωνάκι όσο και δύο πολυτελή σπίτια στα νότια προάστια, με τη συνολική τιμή εκκίνησης να φτάνει τα 3.538.000 ευρώ. Καθώς οι κατασχέσεις έγιναν για οφειλή ύψους 200.000 ευρώ και υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος μέχρι να χτυπήσει το σφυρί, πιθανολογείται ότι θα μεσολαβήσουν νομικές προσφυγές και άλλες πρωτοβουλίες, οι οποίες ενδεχομένως να αποτρέψουν τις οδυνηρές συνέπειες. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», o επιχειρηματίας, ο οποίος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα ρευστότητας, τρέχει και δεν φτάνει για να σώσει τη μεγάλη ακίνητη περιουσία του.

Το στρατηγείο του

Πρώτο στη σειρά αναμένεται να βγει την 1η Ιουνίου -εάν μέχρι τότε δεν γίνουν κάποιες κινήσεις για την αναστολή του πλειστηριασμού- το κατάστημα-μπουτίκ της Galerie Tsangarakis στο Κολωνάκι, στη γωνία των οδών Νεοφύτου Βάμβα και Καψάλη. Πρόκειται για διαμέρισμα υπερυψωμένου ισογείου, που αποτελεί αυτοτελή, ανεξάρτητη και διακεκριμένη οριζόντια ιδιοκτησία, επιφάνειας 178 τ.μ.

Το ακίνητο αυτό είναι το στρατηγείο του επιχειρηματία και είναι διακοσμημένο με σπάνια έργα τέχνης, αντίκες, κινέζικα βάζα και χρυσά σαλόνια που παραπέμπουν σε μικρό παλατίνο! Εκεί έχουν δοθεί δεξιώσεις, ντεφιλέ μόδας και cocktail parties για την προώθηση των εκλεκτών αντικειμένων που εμπορεύεται ο επιχειρηματίας και έχουν παρευρεθεί πολλά γνωστά ονόματα της κοσμικής Αθήνας και της showbiz. Πριν από αρκετά χρόνια, άλλωστε, στα εγκαίνια έγινε «σεισμός» στο Κολωνάκι, καθώς ο φιλόδοξος αντικέρ «τόλμησε» και άνοιξε το κατάστημά του (πουλώντας μεταξύ άλλων και παλιά κοσμήματα αντίκες) ακριβώς απέναντι από το διάσημο κοσμηματοπωλείο Serkos του αγαπημένου κοσμηματοπώλη της high society Σέρκου Τζανικιάν.

Το ακίνητο αγοράστηκε από τον Τσαγκαράκη τον Οκτώβριο του 2006 και κατασχέθηκε για 200.000 ευρώ στις 22 Οκτωβρίου 2021 υπέρ της Poseidon Financial Investor Designated Activity Company. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 882.000 ευρώ και επισπεύδουσα του πλειστηριασμού, σύμφωνα με το σάιτ newmoney, είναι η Cepal Hellas. Εκτός, όμως, από την μπουτίκ του Κολωνακίου, στις 22 Ιουνίου ακολουθούν ακόμη δύο πλειστηριασμοί για τις πολυτελείς βίλες του στα νότια προάστια.

Η μία εξ αυτών -και ακριβότερη-, η οποία βρίσκεται στη Βάρη και δηλώνεται ως κατοικία του επιχειρηματία, διαθέτει, μεταξύ άλλων, δύο πισίνες, σάουνες, αποδυτήρια, γήπεδο τένις, υπόγεια γκαράζ, φυλάκιο για σεκιούριτι, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2.600.000 ευρώ. Πρόκειται για πολυτελέστατο ακίνητο-μεζονέτα σε οικόπεδο 5.174,80 τ.μ. Στη βίλα-φρούριο, που είναι διακοσμημένη με μοναδικά έργα και σπάνιες αντίκες, ο επιχειρηματίας έζησε μια ευτυχισμένη ζωή με την πρώην σύζυγό του Μαίρη και τα παιδιά τους, ενώ εποχή για τη χλιδή τους άφησαν τα πάρτι του.

ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΒΟΥΛΑ 1

Το ακίνητο-φιλέτο φέρει προσημείωση υπέρ της Alpha Bank για 456.000 ευρώ από τις 19 Σεπτεμβρίου 2005 και προσημείωση υπέρ του Μοχάμεντ Ζοχαρί Αμπντελαγιέμ Αχμέντ για 1.000.000 ευρώ από τις 15 Οκτωβρίου 2019. Η αναγκαστική κατάσχεση έγινε όπως και παραπάνω για 200.000 ευρώ, υπέρ της Poseidon Financial Investor Designated Activity Company στις 9 Νοεμβρίου 2021 και επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η Cepal Hellas. Στις 22 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός και για δεύτερο ακίνητο του Τσαγκαράκη, πάλι στη Βούλα, μία μεζονέτα σε συγκρότημα κατοικιών, στη θέση Πηγαδάκια.

ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ 2

Η ζωή του δαιμόνιου τηλεοπτικού δημοπράτη, ο οποίος λάτρευε την πολυτέλεια, μοιάζει σαν μυθιστόρημα! Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια και είναι αυτοδημιούργητος, εργαζόμενος σκληρά και υπό αντίξοες συνθήκες, καθώς έχασε τους γονείς του όταν ήταν 11 ετών. Παιδί ακόμα έκανε προς τιμήν του πολλές δουλειές – από εργάτης στα καράβια ως ψήστης στην Αλάσκα. Στη συνέχεια σπούδασε στο Κάιρο Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Γεμολογία, ξεκινώντας την ενασχόλησή του με τις αντίκες και τους πολύτιμους λίθους.

Το 1989 ίδρυσε την Galerie Tsangarakis, με παρουσία στην Ελλάδα, στην Κύπρο και την Αλεξάνδρεια, διαθέτοντας κοσμήματα, ρολόγια, πορσελάνες και συλλεκτικούς πίνακες ζωγραφικής. Στο ευρύ κοινό, όμως, έγινε διάσημος με τις περίφημες τηλεοπτικές δημοπρασίες του, κάνοντας το κόσμημα και τις αντίκες προσιτά στον μέσο Ελληνα.

Η ευγένειά του και το ταλέντο του στις πωλήσεις και στο να ανακαλύπτει «θησαυρούς» εκτόξευσαν την επαγγελματική του καριέρα και η επιχείρησή του εξελίχθηκε σε αλυσίδα με έξι καταστήματα στην Αθήνα (Κολωνάκι, Γλυφάδα, Χαλάνδρι κ.ά.) και δύο στη Μύκονο, τα οποία όλα τα εγκαινίαζε με μεγαλειώδη πάρτι, φλας και τηλεοπτικά συνεργεία. Το 1998 ίδρυσε την εταιρία Pianetta Terra Ltd, με την οποία δραστηριοποιήθηκε στο real estate, ενώ 10 χρόνια μετά, το 2008, άνοιξε τις πόρτες του το «Gt suites boutique hotel» στη Μύκονο. Παράλληλα, το 2009 μέσω της GTM Biogas-GT Energy Holding έστρεψε το ενδιαφέρον του και στην πράσινη ενέργεια. Η οικονομική κρίση, όμως, δεν άφησε ανεπηρέαστη και τη δική του επιχείρηση.

Τον Ιούνιο του 2016, μάλιστα, υπήρξε και ένα επεισόδιο όταν το ένα από τα δύο κοσμηματοπωλεία του στη Μύκονο έκανε reopening ως ιταλικό εστιατόριο χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η σχετική αδειοδοτική διαδικασία, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να προχωρήσει στη σφράγισή του. Σήμερα η Galerie Tsangarakis διαθέτει δύο καταστήματα, στο Κολωνάκι και στην Κύπρο, ενώ η πρώην σύζυγός του Μαίρη Τσαγκαράκη, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της στο ρεπορτάζ που έκανε η «Espresso», διαθέτει ένα μικρό καφέ-μπαρ στην Τσακάλωφ, στο Κολωνάκι, το οποίο αποτελεί αγαπημένο στέκι μοντέλων και ανθρώπων της showbiz.

Το σκάνδαλο (ΤΟ 2013) με την παρακολούθηση της πρώην συζύγου του

Ο έρωτας του Γιώργου Τσαγκαράκη με την όμορφη ξανθιά Μαίρη Ελμάζη κατέληξε σε γάμο -ο γνωστός επιχειρηματίας ήταν μόλις 30 ετών- και στη δημιουργία μιας ευτυχισμένης οικογένειας με τρία παιδιά.

Το 2013 ο Γιώργος Τσαγκαράκης αναπάντεχα έγινε πρωταγωνιστής σε σκάνδαλο, καθώς είχε βάλει αστυνομικό να παρακολουθεί τη σύζυγό του, γιατί, όπως έλεγαν τότε οι κακές γλώσσες, την είχε υποπτευτεί για εξωσυζυγική σχέση.

για το ενθετο

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η φρουρά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου είχε ακινητοποιήσει τον 45χρονο αρχιφύλακα (μιας και οι κινήσεις του θεωρήθηκαν ύποπτες και περίεργες) που είχε προσλάβει ο γνωστός κοσμηματοπώλης για να παρακολουθεί τη σύζυγό του.

Eκτός από τον αστυνομικό, συνελήφθη και ο επιχειρηματίας, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, δηλώνοντας πως ό,τι έκανε το έκανε για να προστατεύσει τη σύζυγό του, την οικογένειά του και την περιουσία του, καθώς είχε πέσει θύμα κλοπών εκείνο το διάστημα.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...