Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Το ΟΠΑΠ Forward στηρίζει το γυναικείο επιχειρείν

Nα ενισχύσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό τοπίο, μέσω...

Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος: «Είμαστε άνθρωποι με ανθρώπινες αδυναμίες, που άλλοτε τις νικούμε και...

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι αποκαλύψεις σχετικά με τη...

Η Σκορδά λαχτάρισε με το… μπισκοτάκι της

«Ζηλεύω το μικρό σου το γατί, στα πόδια σου...

«Παιχνίδι» κατασκόπων στο εξοχικό της σφαγής

Στην ΕΥΠ ο φάκελος της ανεξιχνίαστης εκτέλεσης Ελληνοαιγύπτιου επιχειρηματία, της συζύγου και του γιου του στο Αίγιο το 2005

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 17 ολόκληρα χρόνια μετά το τριπλό έγκλημα στον Λόγγο Αιγίου, που είχε παγώσει το πανελλήνιο, η υπόθεση θρίλερ της ομαδικής σφαγής του 66χρονου Ελληνοαιγύπτιου επιχειρηματία Μιχάλη Ζουμπατλή, της συζύγου και του γιου του μέσα στο εξοχικό τους βγήκε από τα σκονισμένα συρτάρια και έρχεται πάλι στο προσκήνιο, καθώς στις έρευνες μπήκε η ΕΥΠ!

Για το αποτρόπαιο έγκλημα που έλαβε χώρα το 2005 και παραμένει μέχρι σήμερα χωρίς τιμωρία φαίνεται πως υπάρχουν νέες πληροφορίες και στοιχεία που κινητοποιούν εκ νέου τις αστυνομικές Αρχές.

Ο φάκελος της υπόθεσης έχει ανοίξει και κλείσει πολλές φορές από το 2005, ενώ το τελευταίο διάστημα άνοιξε εκ νέου από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών που προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι της τριπλής δολοφονίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», αξιωματούχοι της ΕΥΠ και μυστικών υπηρεσιών κρατών της Μέσης Ανατολής επεξεργάζονται νέα στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση.

Μάλιστα εκτιμούν πως το «συμβόλαιο θανάτου» του 66χρονου Ελληνοαιγύπτιου επιχειρηματία, της συζύγου του Καλλιόπης – Φανής Ζουμπατλή και του γιου τους Νίκου Ζουμπατλή – Ραμζή έχει διεθνείς διαστάσεις.

Όλα αυτά τα 17 χρόνια ο φάκελος της υπόθεσης ανασύρθηκε τρεις φορές από το αρχείο της Εισαγγελίας Αιγίου, αλλά κατέληξε πάλι στο συρτάρι. Μάλιστα, τη μία φορά άνοιξε με νεότερα στοιχεία που είχε εισφέρει η τηλεοπτική εκπομπή «Φως στο τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη.

Στο πέρασμα των χρόνων οι διωκτικές υπηρεσίες είχαν καταλήξει στην εκτίμηση ότι το «συμβόλαιο θανάτου» δεν αφορούσε προσωπικές διαφορές, αλλά είχε διεθνείς διαστάσεις.

Για τον λόγο αυτόν η υπόθεση άνοιξε ξανά, αυτή τη φορά από την ΕΥΠ, σε συνεργασία με μυστικές υπηρεσίες χωρών της Μέσης Ανατολής.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώτος άνθρωπος που μπήκε στο σπίτι της οικογένειας Ζουμπατλή ήταν συμπτωματικά ο τότε διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας Κώστας Κυριακόπουλος, ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί σήμερα από την Ελληνική Αστυνομία με τον βαθμό του αντιστρατήγου.

«Δεν ήμουν επιφορτισμένος με τη διενέργεια των πρώτων ερευνών. Έτυχε εκείνη την ημέρα να είμαι στον Λόγγο σε σπίτι φιλικής οικογένειας, που ήταν κοντά στο εξοχικό της οικογένειας Ζουμπατλή. Μπήκα πρώτος στο σπίτι και βρέθηκα μπροστά σ’ ένα ανατριχιαστικό θέαμα. Ο Μιχάλης Ζουμπατλής δεν είχε εκπνεύσει. Μου ζήτησε ένα ποτήρι νερό και του το έδωσα. Με ξεψυχισμένη φωνή πρόλαβε να μου πει ότι ο δολοφόνος ήταν ψηλός, ευέλικτος, φορούσε μαύρα ρούχα και κουκούλα. Αποκόμισα την αίσθηση ότι υποψιαζόταν ποιοι ήταν οι πρόξενοι του μακελειού, αλλά δεν μου είπε κάτι άλλο, γιατί έγειρε το κεφάλι του και εξέπνευσε…» περιέγραψε ο κ. Κυριακόπουλος.

«Θυμάμαι ότι δεν άφησε στον τόπο του εγκλήματος ίχνη ο δράστης. Ηταν ένας σούπερ επαγγελματίας εκτελεστής. Ούτε το όπλο, φυσικά, βρέθηκε. Υλοποιήθηκε ένα “συμβόλαιο θανάτου” με χειρουργική ακρίβεια, που παραπέμπει σε ιστορίες κατασκοπίας ή ξεκαθαρίσματος λογαριασμών σε υψηλό επίπεδο…» συμπλήρωσε ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Με τα λεγόμενά του επιστρέφει το… σενάριο των επιχειρηματικών σχέσεων του 66χρονου Μιχάλη Ζουμπατλή σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Ήταν πρόεδρος του Ελληνοαιγυπτιακού Συμβουλίου, είχε διατελέσει πρόεδρος του Ελληνοαιγυπτιακού Επιμελητηρίου, ενώ είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τον μακαριστό Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του μετά την πτώση ελικοπτέρου Σινούκ που τον μετέφερε με τη συνοδεία του στο Αγιον Ορος, έναν χρόνο πριν από το τριπλό φονικό του Αιγίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν φτάσει στις Αρχές, ο Ζουμπατλής είχε κάνει λεφτά από την αγορά χρυσού, διαμαντιών και πολύτιμων λίθων από το Ιράκ τη δεκαετία του ’90, εν μέσω του εμπάργκο που είχε επιβληθεί στο καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν.

Οι διωκτικές Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να συσχετίζεται ο θάνατος του Πατριάρχη με την τριπλή δολοφονία της οικογένειας Ζουμπατλή.

«Ένα κοινό σχέδιο εξόντωσής τους είναι πιθανότατο, αν κιόλας συνυπολογίζουμε ότι μέχρι τώρα φαντάζει “αλάνθαστος” ο τρόπος που έχασαν τη ζωή τους» δήλωσε σχετικά στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» υψηλόβαθμη πηγή της ΕΥΠ.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...