Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Η νεκρή «θεία» και το μυστήριο της Τζωρτζίνας

Κανένα γονιδιακό πρόβλημα ή σύνδρομα για τα τρία αδερφάκια

Αποκλείοντας σενάρια και πιθανά αίτια και συνδυάζοντας κοινά στοιχεία μεταξύ των τριών θανάτων προχωρούν οι επιστήμονες που έχουν επιφορτιστεί με την εύρεση της λύσης στο θρίλερ της Πάτρας.

Αύριο, όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξει μια απάντηση προς την Ιατροδικαστική Υπηρεσία από τις αναλύσεις που διενεργεί στις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας η επιστημονική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη «βόμβα»: Ένδειξη της τροπονίνης στην καρδιά της Τζωρζίνας

patra df

Οι επιστήμονες αλλά και οι αστυνομικοί αναμένουν να υπάρξει μια εξήγηση για τη φαρμακευτική ουσία που εντοπίστηκε, για το αν συνάδει με τα φάρμακα που έπαιρνε το 9χρονο παιδί και σε ποια ποσότητα του χορηγήθηκε.

Διαβάστε επίσης: Κατερινόπουλος για υπόθεση Πάτρας: «Υπάρχει ένας δολοφόνος χωρίς να αποκλείεται η ύπαρξη συνεργών»

patra

Το τι απαντήσεις έχουν προκύψει φυλάσσεται σαν επτασφράγιστο μυστικό, ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι στο μικροσκόπιο της έρευνας μπαίνει όχι μόνο η φαρμακευτική αγωγή της Τζωρτζίνας -και, φυσικά, και των άλλων παιδιών-, αλλά ακόμα και αυτή της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας Δασκαλάκη.

patras nekra paidia

Διαβάστε επίσης: Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Αποκάλυψη «βόμβα» – «Δεν υπήρξε γονιδιακό πρόβλημα των παιδιών»

Η 69χρονη γυναίκα, η οποία είχε παραχωρήσει το σπίτι στην οικογένεια για να είναι δίπλα της και να τη φροντίζει επειδή έπασχε από σοβαρή νόσο, εισήχθη στο νοσοκομείο της Πάτρας λίγους μήνες μετά τον θάνατο της Μαλένας το 2019 και έφυγε από τη ζωή μέσα σε λίγες ημέρες. Μάλιστα στο νοσοκομείο στο πλευρό της ήταν μόνο η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία δήλωνε σε γιατρούς και νοσηλευτές ότι ήταν η «ανιψιά» της άτυχης γυναίκας.σελ 15 φ1 76706787 138193790960862 552937057509441536 n

Εάν τελικά αποδειχθεί ότι αυτή η ουσία ήταν εκτός του ιατρικού πρωτοκόλλου, τον λόγο θα έχουν οι διωκτικές Αρχές, που θα ερευνήσουν ποιος… έπαιξε τον ρόλο του Θεού.

Τα αποτελέσματα από τον έλεγχο γονιδίων της οικογένειας που έκανε το Ιδρυμα της Ακαδημίας Αθηνών έδειξαν ότι δεν υπήρχαν κληρονομικά προβλήματα και σύνδρομα, άρα και αυτή η περίπτωση αποκλείεται. Και ενώ όλα τα σενάρια έχουν φτάσει σε αδιέξοδο, ιατροδικαστές και γιατροί βάζουν ανοιχτά ο ένας μετά τον άλλον στο τραπέζι το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας ως πιθανότερη αιτία των θανάτων!patra 1

«Προφανώς ο θάνατος οφείλεται ή σε ένα κοινό παθολογικό αίτιο που μπορεί να μην έχει εντοπιστεί, αν και είναι εξαιρετικά σπάνιο, ή σε εγκληματική ενέργεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής Σωτήρης Τσαντίρης και συμπλήρωσε πως το πόρισμα που αναμένεται θα δώσει απαντήσεις μόνο για ένα από τα τέσσερα γεγονότα.

«Στην οικογένεια υπάρχουν δύο θάνατοι, και στο τρίτο παιδί μία ανακοπή και ένας θάνατος. Ο ιατροδικαστής με την έκθεσή του θα δώσει τα ευρήματα, τα οποία θα αποτελέσουν πειστήρια σε σχέση με τον θάνατο του τρίτου παιδιού» διευκρίνισε.σελ 4 φ2 manos roula

Στο μεταξύ, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων προχώρησε σε ακόμα μία ανάρτηση στο twitter. «Εύρημα στην πρώτη υπόθεση: Δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα. Εύρημα στη δεύτερη υπόθεση: Μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου» έγραψε και παρέθεσε σχετική βιβλιογραφία στην οποία αναφέρεται ότι η «πνιγμονή από απόφραξη των αναπνευστικών στομίων περιλαμβάνει κατά κανόνα σχεδόν περιστατικά ανθρωποκτονίας.

Πιο συχνά είναι αιτία σε παιδοκτονίες και λιγότερο παρατηρείται σε ανθρωποκτονίες ενηλίκων, όπως σε υπερήλικες ή άτομα εξασθενημένα από νόσο, πάθηση ή λήψη οινοπνεύματος και τοξικών ουσιών.patra nekra paidia papaspigou

Τα ευρήματα στα περιστατικά αυτά είναι εκδορές, εκχυμώσεις, ρήξεις των ιστών στόματος και μύτης, από την αντίσταση του θύματος απέναντι στον δράστη, στα σημεία αυτά της βίας και τα γενικά ευρήματα της ασφυξίας».

Για ακόμα μία φορά ο επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Θανάσης Κατερινόπουλος, που έχει μιλήσει εξαρχής για εγκληματική ενέργεια σε συντριπτικό ποσοστό πιθανοτήτων, ήταν κατηγορηματικός όταν μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα. «Κάποιο ανθρώπινο χέρι μπήκε, και πρέπει να δώσουν πειστικές απαντήσεις στους γονείς και στην κοινωνία τόσο η επιστημονική κοινότητα όσο και η Αστυνομία» δήλωσε και αποκάλυψε τι του μετέφερε μια ελληνικής καταγωγής αστυνομικός της Scotland Yard, που χειρίστηκε αντίστοιχη υπόθεση στο Λονδίνο. «Με πήρε τηλέφωνο σήμερα (σ.σ.: χθες) το πρωί και μου είπε “Θανάση, μη μασάς. Είναι εγκληματική ενέργεια. Εμείς εδώ ξέρετε τι βρήκαμε; Υδράργυρο!”» δήλωσε ο απόστρατος ταξίαρχος.

«Περίεργες» τηλεφωνικές κλήσεις στην πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών

Παρά τις… περίεργες ενοχλήσεις που δέχεται η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, δεν διστάζει να εκφράζει την επιστημονική της άποψη για τους τρεις ανεξήγητους θανάτους που σημάδεψαν τη μοίρα της ίδιας οικογένειας.tzortina

Η Άννα Μαστοράκου εκτίμησε πως με τα τωρινά δεδομένα της επιστημονικής έρευνας έχουν αποκλειστεί σε μεγάλο βαθμό τα παθολογικά αίτια για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας. Επίσης, για την Τζωρτζίνα έχει αποκλειστεί το καρδιολογικό πρόβλημα, δεν προκύπτει ιατρικό λάθος, ενώ σχεδόν έχει αποκλειστεί το γενετικό αίτιο. Έτσι, σύμφωνα με την ίδια, «απομένει η τελευταία εκδοχή που είναι η εγκληματική ενέργεια»…patra 1

Η κυρία Μαστοράκου μίλησε και για τις κλήσεις με απόκρυψη που δεχόταν κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της για το θέμα στην ΕΡΤ. «Δέχτηκα τηλεφωνικές “ριπές” από απόρρητο αριθμό. Δεν ξέρω αν συνδέονται με το περιστατικό, αλλά το λαμβάνω ως προειδοποίηση. Η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου μού είπε ότι δεν έχω ασχοληθεί με τα παιδιά, άρα δεν θα έπρεπε να μιλώ για την ιστορία. Κι εγώ της είπα ότι έχω θεσμικό ρόλο και θα πρέπει να προστατεύσω κυρίως τους γιατρούς των νοσοκομείων στα οποία νοσηλεύτηκαν τα παιδιά. Μάλιστα, η κυρία Πισπιρίγκου έκανε δύο παρατηρήσεις: ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ο γονιδιακός έλεγχος και ότι η ανάταξη της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο μετά την ανακοπή δεν κράτησε οκτώ αλλά 55 λεπτά» αποκάλυψε η πρόεδρος του ΙΣΠ.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...