Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

«Φόνισσα», ούρλιαζε το πλήθος στη Ρούλα Πισπιρίγκου: Η σύλληψη για τη δολοφονία της κόρης της

Αυτό που όλοι σιγοψιθύριζαν, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορούσαν να πιστέψουν, έγινε πραγματικότητα…

Η δραματική εξέλιξη στην έρευνα για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας προκαλεί από χθες το απόγευμα ανατριχίλα στην ελληνική κοινωνία, που πληροφορήθηκε με κομμένη την ανάσα ότι η μητέρα του αδικοχαμένου κοριτσιού συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος της για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από τον εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης: Μαγγίρα για σύλληψη Πισπιρίγκου: «Δεν υπάρχει καμία χαρά σήμερα, δυστυχώς ξημέρωσε αυτή η μέρα»

patras nekra paidia

Διαβάστε επίσης: Οργισμένος ο Λιάγκας με τη Πισπιρίγκου: «Θα το πω τώρα και δεν ξέρω αν φάει πρόστιμο ο ΑΝΤ1 από το ΕΣΡ…»

Η αναισθητική ουσία κεταμίνη, που εντοπίστηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας σε ποσότητα 6 μιλιγκράμ ανά λίτρο αίματος -μια δόση που θεωρείται σχεδόν θανατηφόρα για ενήλικες-, ήταν το κομμάτι που έλειπε από το παζλ και, όταν μπήκε στη θέση του, έδωσε την καθαρή εικόνα την οποία αναζητούσαν οι διωκτικές Αρχές για να κατηγορήσουν τη μάνα ως τη δολοφόνο τουλάχιστον του ενός παιδιού της.patra nekra paidia papaspigou

Μάλιστα, το γεγονός ότι ο εισαγγελέας άσκησε συγκεκριμένη και προσωποποιημένη ποινική δίωξη σε βάρος της μητέρας, και όχι κατ’ αγνώστων, δείχνει ότι υπάρχει ευθεία και άμεση σύνδεσή της με τη χορήγηση της κεταμίνης στο παιδί. Είναι προφανές ότι οι Αρχές ήταν έτοιμες και περίμεναν μόνο το πράσινο φως των καθηγητών του εργαστηρίου του Αριστοτελείου, που ανέλυαν τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Φ5 4

Η υπόθεση ήταν εξαρχής «δεμένη» και η τελευταία πράξη αυτού του θρίλερ άρχισε να παίζεται χθες το απόγευμα, όταν ο καθηγητής Τοξικολογίας του ΑΠΘ Νίκος Ράικος, που εντόπισε την ουσία κεταμίνη, ενημέρωσε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών και τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, ο οποίος αναμένεται να συντάξει την πλήρη ιατροδικαστική έκθεση και να την καταθέσει αρμοδίως.patra pispi

Διαβάστε επίσης: Οργισμένη η πρώην πεθερά του Δασκαλάκη: «Να βγει ο Μάνος να εξηγήσει ποιος είναι ο ρόλος του…»

Άμεσα οι αστυνομικοί έλαβαν τη σχετική κατάθεση από τον καθηγητή, όπως και από τους υπόλοιπους γιατρούς, οι οποίοι βεβαίωσαν ότι ποτέ δεν είχαν χορηγήσει κεταμίνη στο κοριτσάκι. Κατόπιν ενημέρωσαν την εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, καθώς η 9χρονη είχε καταλήξει στο Παίδων, και η δικαστικός έδωσε εντολή να οδηγήσουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου στον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Δημήτρη Ελευθεριάνο.kkkd

Ο εισαγγελέας με τη σειρά του ζήτησε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτρια, με το σκεπτικό ότι «αν σκοτώσεις το δικό σου το παιδί, είσαι ικανός να σκοτώσεις και άλλους». Ετσι, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών ζήτησαν από τους συναδέλφους τους στην Πάτρα να οδηγήσουν τη μητέρα στη ΓΑΔΑ με συμβατικό όχημα. Αλλωστε, οι άνδρες της Ασφάλειας Πατρών ήταν από το πρωί ενήμεροι για το τι θα ακολουθήσει και είχαν ακροβολιστεί διακριτικά έξω από το σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη.

Διαβάστε επίσης: Ζωή Κρονάκη: «Δεν βρίσκω λόγια για αυτό το αγγελούδι που μαρτύρησε στα χέρια της μάνας του»

Στη διαδρομή, οι αστυνομικοί δεν είπαν στη Ρούλα Πισπιρίγκου ότι επίκειται η σύλληψή της, παρά μόνο της ζήτησαν να κλείσει το κινητό της, γνωρίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα δραστήρια στα social media… Εκείνη έδειχνε ψύχραιμη ή παρίστανε την πρόθυμη να εισφέρει πληροφορίες για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, λέγοντας «θα χαρώ να βοηθήσω»! Στο κτίριο της ΓΑΔΑ, όπου θα κρατείται τις επόμενες ημέρες, η Πισπιρίγκου εισήλθε κάτω από άκρα μυστικότητα, για να μην περάσει από τον χώρο όπου είχαν «στρατοπεδεύσει» οι κάμερες των καναλιών και αρκετός κόσμος. Λίγο πριν από αυτή τη δραματική εξέλιξη, μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση από την Πάτρα είχε επικοινωνήσει με την Ασφάλεια και είχε αναφέρει πως έχει πληροφορίες ότι η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου ενδέχεται να αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.patra pispirigkou

Η κεταμίνη που εντοπίστηκε είναι μια ουσία η οποία -όπως συμφωνούν όλοι οι ειδικοί- σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να επιφέρει τον θάνατο μέσα σε λίγα λεπτά. Οι επιστήμονες λένε πως η κεταμίνη χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως στη διαδικασία διασωλήνωσης ή όταν επιχειρείται προσωρινή ή ήπια νάρκωση, κάτι που δεν συνέβη με την Τζωρτζίνα. Πρόκειται για γενικό αναισθητικό, που δρα άμεσα, μπορεί να ληφθεί είτε από τη μύτη είτε από το στόμα ή και ενέσιμα, και κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή ως λευκή σκόνη. Μάλιστα, πωλείται στο διαδίκτυο, αλλά και σε καταστήματα με φάρμακα για ζώα, καθώς χρησιμοποιείται από κτηνιάτρους για την αναισθησία ζώων που υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Μία και μόνο μία αμπούλα μπορεί να προκαλέσει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα ή και θάνατο μέσα σε 15-20 λεπτά. Σε μικρότερη δόση μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία και αργότερα βραδυκαρδία, κάτι που, αν επιβεβαιωθεί, μπορεί να αντιστοιχεί στα επεισόδια που πάθαινε η Τζωρτζίνα. Επίσης, σε μικρές δόσεις μπορεί να χορηγηθεί και ως αντικαταθλιπτικό.patra

Η κεταμίνη κυκλοφορεί και στις πιάτσες εξαρτημένων, όπου την αποκαλούν «Special K».
«Αυτή η ουσία χρησιμοποιείται συνήθως στην κτηνιατρική ως αναισθητικό. Θα πρέπει πλέον να αξιολογηθεί κατά πόσο συνέβαλε στον θάνατο, δηλαδή πρέπει να εξεταστούν τα επίπεδα που χορηγήθηκαν. Θα πρέπει να εξεταστεί, δηλαδή, αν η χορήγηση της κεταμίνης προκάλεσε τον θάνατο ή αν συνέβαλε σε αυτόν με τη δράση της στον οργανισμό. Θα φανούν αυτά από τις τοξικολογικές εξετάσεις» εξήγησε μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων και συμπλήρωσε:

patra ddd

«Πάντως, και στον τρίτο θάνατο έχουμε έναν εξωγενή παράγοντα που τον προκάλεσε. Ετσι, είμαστε πιο κοντά στο σενάριο της εγκληματικής ενέργειας».

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά μόνο τον θάνατο της Τζωρτζίνας και δεν σχετίζεται με την έρευνα που είναι σε εξέλιξη για την Ιριδα και τη Μαλένα. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι και αυτές οι έρευνες θα μεταφερθούν στην Αθήνα και οι υποθέσεις θα συσχετιστούν. Θέμα χρόνου είναι, επίσης, να κληθεί για κατάθεση και ο πατέρας των παιδιών Μάνος Δασκαλάκης, τον οποίο δεν εντόπισε κανείς μετά τη σύλληψη.

Τις επόμενες ημέρες θα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία απολογίας της μητέρας, η οποία σήμερα οδηγείται ενώπιον των δικαστικών λειτουργών και σύμφωνα με νομικούς κύκλους, και δεν θα αποφύγει την προφυλάκιση, ανεξάρτητα από την εξέλιξη της έρευνας για τους άλλους δύο θανάτους, που δεν θα μείνουν για πολύ ανεξήγητοι… Ενδιαφέρον θα έχει να αποκαλυφθεί και από πού προμηθεύτηκε την τοξική ουσία η 33χρονη.

«Φόνισσα» ούρλιαζε εξαγριωμένο πλήθος έξω από το σπίτι της στην Πάτρα

Ο κακός χαμός επικράτησε χθες έξω από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου επί της οδού Μπιζανίου στην Πάτρα, από πολίτες που βγήκαν εκτός εαυτού μετά τη γνωστοποίηση της σύλληψής της για ανθρωποκτονία από πρόθεση της μικρής Τζωρτζίνας.

Γνωστοί, φίλοι, γείτονες και απλός κόσμος, που τους τελευταίους μήνες παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα την πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών, συγκεντρώθηκαν έξω από τη μονοκατοικία όπου κατοικεί η οικογένεια, φωνάζοντας συνθήματα κατά της μητέρας και ζητώντας από όσους ήταν μέσα να απολογηθούν.

«Φόνισσα», «αίσχος» και πολλές βρισιές εκτοξεύονταν από το συγκεντρωμένο πλήθος. Οπως φαίνεται σε βίντεο που διέρρευσε στο διαδίκτυο από την περιοχή, ο πατέρας, η μητέρα και η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγγου κατάφεραν μετ’ εμποδίων να περάσουν το κατώφλι της εισόδου, καθώς το εξαγριωμένο πλήθος επιχείρησε να τους λιντσάρει.

KOSMOS 3 scaled

Παράλληλα, στο σημείο έσπευσαν τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι από τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, που προσπαθούσαν να αποσπάσουν δηλώσεις από τον σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρίες, βρισκόταν στο σπίτι μαζί με τον πατέρα του, καθώς και την αδελφή και τη θεία της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας που προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αλλά το οργισμένο πλήθος συνέχισε να προσπαθεί να σπάσει την πόρτα της εισόδου και να εισβάλει στο εσωτερικό.

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...