Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Μηνύσεις στους υπευθύνους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας από τους...

Τις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Πυροσβεστικής αλλά και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος προσπαθεί να αποτρέψει την Αμαλία και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Σε ιατρούς και νοσηλευτές έριξε την ευθύνη για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας η μάνα

Σκληρή, αμετανόητη και παγερά ψυχρή πέρασε το κατώφλι του κτιρίου 9 της Ευελπίδων, όπου βρίσκεται το γραφείο της 18ης ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα, η Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να απολογηθεί. Χρειάστηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες δημιούργησαν ασπίδα γύρω της για να την προστατεύσουν από την οργή του συγκεντρωμένου πλήθους. Στη μαραθώνια απολογία της έδωσε αγώνα για να πείσει ότι δεν δολοφόνησε την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

76706787 138193790960862 552937057509441536 n

Προάγγελος της άφιξής της ήταν ένα εκκωφαντικό βουητό από κατάρες και ύβρεις όσων βρέθηκαν στα δικαστήρια. «Θάνατος», «Ψόφα», «Κρεμάλα χρειάζεσαι», «Να σαπίσεις στη φυλακή», «Στον τάφο να βρεθείς» ήταν μόνο μερικά από όσα άκουσε η 33χρονη, η οποία ανέβηκε τα σκαλοπάτια του κτιρίου 9 με σκυμμένο το κεφάλι, φορώντας κουκούλα, χειροπέδες και αλεξίσφαιρο γιλέκο. Η ένταση ήταν τόσο μεγάλη, που η Αστυνομία εκτόπισε ακόμα και τους οπερατέρ οι οποίοι προσπαθούσαν να καταγράψουν την εικόνα της κατηγορούμενης.5557868

Περισσότερο από έξι ώρες μετά η Ρούλα Πισπιρίγκου πήρε τον δρόμο για τη φυλακή με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Κατά την πολύωρη παραμονή της στο ανακριτικό γραφείο έδωσε «μάχη» για να αποδείξει ότι δεν είναι εκείνη που δολοφόνησε την πρωτότοκη κόρη της. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι εστίασε στον χρόνο που χορηγήθηκε η κεταμίνη στην άτυχη Τζωρτζίνα, καθώς στο πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια η 33χρονη φέρεται ότι αναλύει τις θέσεις της, αρνούμενη κατηγορηματικά ότι εκείνη τη δολοφόνησε και βάζοντας στο «κάδρο» γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.patra 3

Πηγές αναφέρουν πως βασικός της ισχυρισμός της είναι ότι υπάρχει πιθανότητα λάθους των γιατρών κατά τη διάρκεια της προσπάθειας ανάνηψης του παιδιού. Μάλιστα, φέρεται ότι καταγράφει στο υπόμνημά της ότι το ιατρικό επεισόδιο της Τζωρτζίνας σημειώθηκε στις 14.30 το μεσημέρι, αλλά το παιδί είχε παλμούς έως τις 15.10. Η υπερασπιστική της γραμμή φέρεται να αναλύει πως, εφόσον -κατά τους ειδικούς- το παιδί έπρεπε να έχει καταλήξει το αργότερο μέσα σε 20 λεπτά, η ίδια δεν έχει καμία σχέση με περιστατικό, αφού η Τζωρτζίνα έφυγε από τη ζωή έπειτα από 40 λεπτά.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί την παραμονή του θανάτου της κόρης της είπε στους γιατρούς «αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμη!», η 33χρονη φέρεται ότι ισχυρίστηκε πως αυτό ήταν ένα «καμπανάκι» προς τους γιατρούς, προκειμένου να έχουν τεταμένη την προσοχή τους, αφού είχαν προηγηθεί τρία επεισόδια με ταχυκαρδίες και μία βραδυκαρδία.

Σχετικά με την ερώτησή της προς τους γιατρούς για το εάν υπήρχαν κάμερες στο νοσοκομείο, ισχυρίστηκε πως είχε γίνει μια κλοπή και για τον λόγο αυτό ρώτησε αν υπάρχει κάμερα, προκειμένου να φυλάσσεται ο χώρος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μίλησε και για τη σχέση της με τον σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, από την αρχή έως την ημέρα θανάτου της κόρης τους, χωρίς να τον κατηγορήσει για κάτι ή να αφήσει αιχμές για τη συμπεριφορά του.

daskalaki 1

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται ότι είπε: «Είμαι μητέρα που έχω χάσει τρία παιδιά και είμαι ένα βήμα πριν από τη φυλακή». Την ίδια ώρα, όταν ρωτήθηκε για την ψυχραιμία που έδειξε στο τελευταίο επεισόδιο της Τζωρτζίνας και μετά τον θάνατό της, φέρεται ότι αποκρίθηκε πως είχε χάσει ήδη δύο παιδιά. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ρωτήθηκε και για τα αλλά δυο παιδιά της, με την ίδια να επικαλείται τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, επισημαίνοντας πως ειδικά για τη Μαλένα είχε υποβληθεί και μήνυση από την οικογένεια. «Αν είχα ανάμειξη στον θάνατό της, θα πήγαινα στη Δικαιοσύνη;» φέρεται ότι απάντησε.patra 1

Η 33χρονη φέρεται ότι υποστήριξε πως δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατο των παιδιών της και πως θα αναζητήσει κάθε δυνατό τρόπο για να αποδείξει την αθωότητά της. Μάλιστα, φέρεται ότι εξέφρασε την έντονη επιθυμία της να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους, δηλώνοντας βέβαιη ότι το αποτέλεσμα θα τη δικαιώσει. Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, το αποτέλεσμα μια τέτοιας διαδικασίας, η οποία συνηθίζεται κυρίως στις ΗΠΑ, δεν είναι δεσμευτικό για τη Δικαιοσύνη, αλλά συνεκτιμάται με τα υπόλοιπα στοιχεία της δικογραφίας και τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας έχει χρησιμοποιηθεί μόλις μία φορά.Φ5 4

Απαντώντας στον ισχυρισμό της εισαγγελίας ότι βρισκόταν μόνη στο δωμάτιο με το παιδί και στα εννέα επεισόδια που εκδήλωσε, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται ότι αρνήθηκε κατηγορηματικά πως ήταν η μόνη παρούσα στα ιατρικά επεισόδια της Τζωρτζίνας. «Στις τρεις από αυτές τις -υποτίθεται- απόπειρες ο Μάνος ήταν μέσα, ήταν μπροστά» φέρεται ότι είπε.

Η 33χρονη βγήκε από το ανακριτικό γραφείο με το κεφάλι σκυμμένο και δεν θέλησε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ενώ φυγαδεύτηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις. Η Ρούλα Πισπιρίγκου έφυγε από τα δικαστήρια με τον ίδιο τρόπο που ήρθε: Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκε στο αυτοκίνητο της Αστυνομίας, που βγήκε από την Ευελπίδων μαζί με περιπολικά με τις σειρήνες να ηχούν.

Τοξικομανής συγγενής έδωσε (;) στη Ρούλα την κεταμίνη

Βασικό ζητούμενο για την εξέλιξη της ανάκρισης αποτελεί το πώς η Ρούλα Πισπιρίγκου προμηθεύτηκε την κεταμίνη που έδωσε στην Τζωρτζίνα το τελειωτικό χτύπημα. Το αρχικό σενάριο ότι προμηθεύτηκε αυτή τη συνταγογραφούμενη ουσία από φαρμακαποθήκη δεν έχει προκύψει κι έτσι παραμένει άγνωστο πού βρήκε τόσο μεγάλη ποσότητα.

Η εφημερίδα «Αχαϊκή Πολιτεία» έδωσε μια πιθανή εκδοχή, αναφέροντας ότι ίσως ένας συγγενής της 33χρονης είναι το πρόσωπο που θα μπορούσε να βρει τη συγκεκριμένη ουσία και να της τη δώσει. Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, είναι γνωστό στην Πάτρα πως ο συγγενής της έχει εμπλοκή με ναρκωτικά εδώ και χρόνια κι έτσι η πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη εστιάζει σε αυτό το πρόσωπο ως το πιθανό να μπορούσε να εξασφαλίσει κεταμίνη.patra nekra paidia mitera

Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη ουσία καπνίζεται από χρήστες που την αποκαλούν «special K» και ένας τοξικομανής θα μπορούσε εύκολα να την προμηθευτεί στις «πιάτσες» τους. Για τους αστυνομικούς η προμήθεια έγινε σε μεγάλη ποσότητα, καθώς η θανατηφόρος ουσία φέρεται ότι χορηγήθηκε τουλάχιστον εννέα φορές στο άτυχο κοριτσάκι ώσπου να λάβει την τελευταία και μοιραία δόση.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, η απάντηση να βρεθεί από τα ψηφιακά αποτυπώματα της Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο, που ενδέχεται να προκύψουν από την έρευνα στα κινητά και στους υπολογιστές της.

Ήδη οι ερευνητές των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν στα χέρια τους τις συσκευές ανασύρουν σβησμένα αρχεία, αναζητήσεις στο διαδίκτυο και αγορές που έκανε μέσω αυτού του τρόπου.patra nekra paidia mitera 1

Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έως τώρα έρευνα των αστυνομικών στο διαδίκτυο έχει βγάλει «λαγό», καθώς έχουν εντοπιστεί αναζητήσεις από τις συσκευές της 33χρονης για ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν θάνατο! Συγκεκριμένα, από τις συσκευές φαίνεται να έχει γίνει αναζήτηση μέσω Google για «ουσίες που μπορούν να σκοτώσουν» και ίσως από αυτές προέκυψε η κεταμίνη.

Όταν υπάρξει τελική εικόνα με το τι εντοπίστηκε, θα συνταχθεί σχετική έκθεση, η οποία θα ενσωματωθεί στη δικογραφία και, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, η θέση της κατηγορουμένης θα επιβαρυνθεί καταλυτικά.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....