Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

Τα ανεξήγητα στο συκώτι της Μαλένας – Βρέθηκαν αλλοιώσεις που δεν δικαιολογούνται

Μετά την αποκάλυψη ότι η κεταμίνη σκότωσε την 9χρονη Τζωρτζίνα, άνοιξε ο ασκός του Αιόλου, με τις αποκαλύψεις να διαδέχονται η μία την άλλη και για τα άλλα δύο αγγελούδια. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο θάνατος της Μαλένας, η οποία κατέληξε πρώτη από τα αδελφάκια της μόλις στα τριάμισι χρόνια της, τον Απρίλιο του 2019, μέσα στο Νοσοκομείο Ελπίς όπου νοσηλευόταν.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» Κατερινοπούλου για υπόθεση Πάτρας: «Θα υπάρξουν κι άλλα άτομα στο ειδώλιο του κατηγορουμένου»

patra d

Οι ειδικοί που έχουν επιφορτιστεί να φωτίσουν κάθε πτυχή αυτής της πρωτοφανούς σκυταλοδρομίας θανάτου των παιδιών έχουν εστιάσει στις αλλοιώσεις που είχε υποστεί το ήπαρ της Μαλένας, κάτι που δεν δικαιολογείται από το ιστορικό παθήσεων που είχε. Με λίγα λόγια, οι επιστήμονες καλούνται αρχικά να διαπιστώσουν εάν ισχύει ένα ανατριχιαστικό σενάριο: αν, δηλαδή, το κοριτσάκι δολοφονήθηκε από τοξικές ουσίες όπως αναφέρεται και στο κατηγορητήριο για την Τζωρτζίνα με την κεταμίνη.

Διαβάστε επίσης: Δήμητρα Πισπιρίγκου: «Η Ρούλα είναι φυλακή άδικα, μπήκε μέσα για τη κοινή γνώμη»

patra pispirigkou dimitra

Σύμφωνα με όσα είχε πει η μητέρα της τη μοιραία μέρα, η Μαλένα κοιμήθηκε στις 15.30, στις 16.30 ήρθε νοσοκόμα και της χορήγησε φάρμακο για το στομάχι, γιατί το πρωί της ίδιας μέρας είχε κάνει χημειοθεραπεία και στις 16.40 υπέστη ανακοπή. Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις, όμως, δεν αποκλείεται οι ιατροδικαστές που εξετάζουν τον ιατρικό φάκελο του παιδιού να ζητήσουν ακόμη και την εκταφή του ή τη λήψη δείγματος από τα μαλλιά του, για να διαπιστωθεί αν της είχαν χορηγηθεί τοξικές ή δηλητηριώδεις ουσίες που ίσως επέφεραν το μοιραίο.

Διαβάστε επίσης: Λιάγκας για οικογένεια Πισπιρίγκου: «Στασίδι έχουν πιάσει και η μάνα και η αδερφή στις εκπομπές»

kkkd

Να θυμίσουμε ότι το πόρισμα για τη Μαλένα δεν έχει παραδοθεί στις Αρχές, ενώ όλο αυτό το διάστημα πολλοί ιατροδικαστές, με προεξάρχοντα τον Γρηγόρη Λέων, υποστήριζαν το σενάριο της ασφυξίας ως αιτία θανάτου. Ωστόσο, στο τραπέζι είναι πλέον και αυτό το ενδεχόμενο.

Την ίδια ώρα η φονική κεταμίνη επανέρχεται στην επιφάνεια, καθώς, εκτός από αναισθητικό και αντικαταθλιπτική ουσία, έγινε γνωστό ότι χρησιμοποιείται και για τη θεραπεία της ινομυαλγίας, ενός αυτοάνοσου νοσήματος. Η σατανική σύμπτωση είναι ότι στο παρελθόν η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε αποκαλύψει ότι πάσχει από αυτό το αυτοάνοσο. Τον Οκτώβριο του 2018, σε συνομιλία μέσω διαδικτύου με μια γυναίκα, η 33χρονη είχε πει: «Έρχονται στιγμές που με ακουμπάνε τα παιδιά μου έστω και για μία αγκαλιά και πονάω. Έχω πάει σε όλους τους γιατρούς, ο καθένας τη δική του διάγνωση. Η νευρολόγος μού έδωσε αντικαταθλιπτικά μικρής δόσης για τη θεραπεία».

patra 2

Σε πρόσφατη συνέντευξή της η κατηγορουμένη είχε πει σχετικά με τις ινομυαλγίες:

«Η ινομυαλγία είναι ένα αυτοάνοσο που πονάνε οι μύες. Το έχω ακόμα και τώρα αυτό το πράγμα. Μου είχαν δώσει κάποια αγωγή, αλλά επειδή με είχε πειράξει, μετά έτυχε η ασθένεια της Μαλένας και δεν το ξανακοίταξα. Τότε προτεραιότητα είχαν οι μικρές και όχι εγώ, αν πονάω ή όχι». H ινομυαλγία είναι αγνώστου αιτιολογίας, καθώς ακόμη δεν έχουν εντοπίσει οι επιστήμονες τι την προκαλεί. Υπάρχουν επιστημονικές εκτιμήσεις ότι αποδίδεται σε γενετικούς, περιβαλλοντικούς ή ψυχολογικούς παράγοντες, όπως το έντονο στρες.

Οι ασθενείς που πάσχουν από ινομυαλγία παρουσιάζουν μικρότερη ανοχή στον πόνο, όπως επίσης στους δυνατούς ήχους και στα φώτα, και είναι πιο ευαίσθητοι σε αισθητικά ερεθίσματα από έντονες οσμές, θερμοκρασία κ.λπ.

Χθες τη διενέργεια νέας ιατροδικαστικής εξέτασης για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη παρήγγειλαν οι εισαγγελείς που χειρίζονται τις αντίστοιχες έρευνες. Οι εισαγγελικοί λειτουργοί Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου ζήτησαν τη διενέργεια νέων ιατροδικαστικών εξετάσεων προκειμένου να διακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγαν από τη ζωή η 3,5 ετών Μαλένα, τον Ιούλιο του 2019, και η έξι μηνών Ιριδα, τον Μάρτιο του 2021.daskalaki

Την ίδια στιγμή, τους έχουν διαβιβαστεί οι πλήρεις ιατρικοί φάκελοι των κοριτσιών, οι διαγνώσεις των θεραπόντων γιατρών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί η άτυχη Μαλένα. Σχετικά με τον θάνατο της Ιριδας, που πέθανε στο σπίτι της οικογένειας, θα αναζητηθούν οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της, αλλά και τα σχετικά έγγραφα του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...