Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ίριδα θα δώσει τη χαριστική βολή στον δράστη ή στους δράστες

Τιμωρός η Ίριδα

Συνταρακτικές εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση των αιφνίδιων θανάτων των τριών «αγγέλων» στην Πάτρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρη Λέων, ο οποίος εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι η έξι μηνών Ιριδα θα δώσει τη χαριστική βολή στον ή στους δράστες του πρωτοφανούς εγκλήματος, με τα στοιχεία που θα αποκαλύψει μέσα από τον τάφο της!

«Ακόμα και σε δικαστικό επίπεδο, το παιδί το οποίο δίνει την καθοριστική βολή στη δράστιδα ή στους δράστες είναι η Ιριδα» είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός ιατροδικαστής και εμφανίστηκε σίγουρος ότι τα στοιχεία, που θα δουν σύντομα το φως της δημοσιότητας, θα είναι όχι απλώς αδιάσειστα, αλλά δεν θα αφήνουν το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στα άτομα που θα κατηγορηθούν.

«Θα δείτε ότι στην Ιριδα δεν θα μπορέσει να υπάρξει κανένα επιχείρημα, ούτε σε επίπεδο δικαστηρίου ούτε σε κανένα άλλο επίπεδο, από τη δράστιδα ή τους δράστες» τόνισε ο κ. Λέων, ο οποίος υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή πως οι θάνατοι τόσο της Ιριδας όσο και της τριάμισι χρόνων Μαλένας είναι ασφυκτικοί.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ιατροδικαστής επισήμανε ότι μέχρι στιγμής έχει κλείσει ένας κύκλος, αλλά όχι συνολικά η υπόθεση, και αναφέρθηκε στην απόφασή του να αποσυρθεί από αυτήν: «Νομίζω ότι προσπάθησα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Βλέπαμε μια υπόθεση η οποία εξελισσόταν για τα τρία παιδιά, χωρίς ουσιαστικά να έχουν θέσει οι γονείς κάποιο τεχνικό σύμβουλο για να υπερασπιστεί, αν θέλετε, τους θανάτους των τριών παιδιών.

Νομίζω ότι και εγώ και οι υπόλοιποι συνάδελφοι που συμμετείχαμε στον δημόσιο διάλογο ένα από τα μελήματά μας ήταν προφανώς να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη για θέματα της επιστήμης μας, για να αντιλαμβάνεται τους όρους που ήταν σύνθετοι και, από την άλλη μεριά, να υπερασπιστούμε όσο καλύτερα μπορούμε την επιστημονική αλήθεια σε αυτά τα παιδιά. Με τον ορισμό των δύο πραγματογνωμόνων, δύο ανθρώπων τους οποίους πρέπει να σας πω, ως πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, ότι απόλυτα εμπιστευόμαστε, νομίζω ότι έχει κλείσει ένας κύκλος».

Στη δημόσια τηλεόραση μίλησαν, επίσης, ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Αννα Μαστοράκου, η οποία τόνισε ότι δεν διαπιστώνεται ιατρικό λάθος στους θανάτους των τριών παιδιών: «Αυτό που θα καταθέσουν οι συνάδελφοι είναι πραγματικά αυτό που συνέβη και που τους σόκαρε κατ’αρχήν στο Καραμανδάνειο, που ήταν η πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας, και φυσικά μετά η πορεία του παιδιού στο Νοσοκομείο του Ρίου. Ιατρικό λάθος δεν διαπιστώνεται εκ μέρους των γιατρών… Αυτό που προκύπτει ήταν μια μεγάλη αγωνία των γιατρών να μπορέσουν να αποκρυπτογραφήσουν αυτό που έβλεπαν μπροστά τους».

Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ότι υπάρχουν σοβαρά στοιχεία για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών στην Πάτρα, ανέφερε τα εξής: «Εχει σημασία ότι το λέει ο υπουργός, αλλά και πολλοί ιατροδικαστές έχουν βγει και μιλάνε για αστοχίες σε ό,τι αφορά τα αίτια θανάτου του πρώτου και του δεύτερου παιδιού.

Γι’ αυτό και οι δύο εισαγγελείς ζητούν εκ νέου ιατροδικαστικές πραγματογνωμοσύνες, προκειμένου να δούμε ποια ήταν τα αίτια θανάτου των παιδιών. Κατ’αρχήν, ξεκινάμε να δούμε αν ήταν εγκληματική ενέργεια και μετά να δούμε ποιος μπήκε σε αυτήν τη διαδικασία, αν υπάρχουν συμμέτοχοι. Όπου χρειάζεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, όπου δηλαδή τα αποδεικτικά μέσα το σηματοδοτούν και το ενισχύουν αυτό, ο ανακριτής θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...