Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Νέα στοιχεία για τον ανώμαλο βίο του αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπαθεί ο 50χρονος φύλακας του...

«Σασμός»: Η Στέλλα μεταφέρεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Στέλλα...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Για τους μώλωπες της ψυχής της Καρολάιν μίλησε στο δικαστήριο η ψυχολόγος του ζευγαριού

Τα ξεσπάσματα της 20χρονης όταν δεν ήταν μπροστά ο πιλότος! «Θέλω να πάρω το παιδί και να φύγω»

Με πομπώδεις εκφράσεις και εξαντλητικές λεπτομέρειες περιέγραφε για περισσότερες από πέντε ώρες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η Ελένη Μυλωνοπούλου τις σκέψεις της Καρολάιν Κράουτς, τους φόβους της, αλλά και την άποψη που είχε σχηματίσει για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Η σύμβουλος ψυχικής υγείας εμφανίστηκε ως «η φωνή της Καρολάιν» και υποστήριξε πως από την πρώτη στιγμή θεώρησε ότι ο δράστης της δολοφονίας της ήταν ο σύζυγος.

«Η Καρολάιν κοιμόταν. Τη σκότωσε στον ύπνο της. Την είχε στα χέρια του. Ψυχορραγούσε στα χέρια του. Την ένιωθε και τη δολοφόνησε. Είχε κακοποιητική συμπεριφορά και στο παιδί που τοποθέτησε δίπλα στο νεκρό σώμα της μάνας. Δεν σέβεται τον θάνατο. Δεν σέβεται το πτώμα. Το μωρό έχει ιδιαίτερη σχέση με τη μάνα. Το κακοποιεί βάζοντάς το δίπλα στο άψυχο σώμα της μαμάς του» περιέγραψε η μάρτυρας.

Η ίδια ισχυρίστηκε ότι στο πρώτο ραντεβού το ζευγάρι της εξήγησε πως η Καρολάιν είχε κατάθλιψη λοχείας, ενώ συνολικά έγιναν 12 συνεδρίες.

«Την πρώτη φορά που ήρθαν στο γραφείο μου άρχισε να μιλάει ο κατηγορούμενος, παρουσιάζοντάς μου μια ιδανική σχέση, μια ζωή γεμάτη έρωτα, ταξίδια, πάθος. Μια ιδανική κατάσταση. Αναφέρθηκε στην αποβολή της γυναίκας του και μου είπε ότι η περίοδος αυτή ήταν δύσκολη για την Καρολάιν. Ζήτησα να περάσει έξω και έμεινα μόνη με την Καρολάιν. Με το που έφυγε ο σύζυγος, η πρώτη κουβέντα που μου είπε ήταν “θέλω να φύγω από το σπίτι και να πάρω και το παιδί”! Αμέσως αποδομήθηκε η εικόνα του ιδανικού γάμου. Υπήρχε ένα ερώτημα, ποιος λέει την αλήθεια και ποιος ψέματα». Η μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι η 20χρονη βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά την αποβολή της.

«Στην ερώτησή μου γιατί τόσο γρήγορα αποφάσισε να μείνει έγκυος δεν μου απάντησε. Ηταν ένα παιδί που φοβόταν. Μου είπε ότι είχε περάσει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, αλλά δεν πήγαινε γιατί δεν είχε πού να αφήσει το παιδί. Ηθελε να φύγει γιατί αισθανόταν ότι είχε χάσει τον εαυτό της, τη ζωή της. Στην πορεία κατάλαβα ότι αυτοί οι μώλωπες της ψυχής ήταν πίσω από αυτό το χαμόγελο. Είμαι φορτισμένη, νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είμαι η φωνή της Καρολάιν και δεν θέλω να ξεχάσω τίποτα από αυτά που μου είχε πει».

Η σύμβουλος ψυχικής υγείας χαρακτήρισε «χειριστική και ελεγκτική» τη συμπεριφορά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, εξηγώντας πως «πολλές φορές η ίδια δεν καταλάβαινε τον εαυτό της, την έκανε να αισθάνεται ενοχές. Η μητέρα της τής έστελνε χρήματα, τα έπαιρνε εκείνος, δεν είχε ούτε 5 ευρώ πάνω της. Ηθελε να πάει σε μια σχολή ζαχαροπλαστικής, αλλά δεν είχε χρήματα. Δεν μπορούσε να μετακινηθεί. Ολα γίνονταν με ταξί φίλου του κατηγορουμένου».

Αναφερόμενη στη σχέση του ζευγαριού, ξεκαθάρισε ότι η 20χρονη δεν της είχε αναφέρει ποτέ περιστατικά σωματικής βίας, αλλά της εξιστόρησε λεκτικά επεισόδια και πώς ερωτεύτηκε τον 33χρονο πιλότο: «Οταν η Καρολάιν ήταν 16 ετών, της είχε κάνει έναν “βομβαρδισμό” έρωτα! Πετούσε με το ελικόπτερο, ήθελε να τη βάλει σε ένα ροζ συννεφάκι. Ηταν 15 ετών όταν γνωρίστηκαν. Μια γυναίκα που είναι κατά πολλά έτη μικρότερη είναι πολύ πιο εύκολο να υποστεί χειριστική συμπεριφορά».

Πρόεδρος: Η Καρολάιν είχε συνειδητοποιήσει τον κόσμο που εσείς τώρα μας αναφέρετε;

Μάρτυρας: Ναι. Η Καρολάιν τα έλεγε όλα στον κατηγορούμενο και εκείνος μετά στις συνεδρίες κατεύθυνε την κουβέντα. Νόμιζε ως χειριστικός ότι μπορεί να με κοροϊδέψει κι εγώ τον άφηνα να το πιστεύει. Της έλεγα: «Πρέπει να φύγεις, γιατί δεν ξέρεις πού θα καταλήξει». Στην επόμενη συνεδρίαση ήρθε ο κατηγορούμενος και μου είπε: «Θα αγοράσω ένα οικόπεδο, να χτίσω ένα σπίτι και να δούμε αν τότε θα τα πάμε καλά. Ακόμη σε πιο μακρινή περιοχή». Της είπα ότι ένα σπίτι δεν φτιάχνει τη σχέση, εάν η σχέση είναι νοσηρή, δεν πρόκειται να φτιάξει. Στην επόμενη συνεδρία μού είπε ότι θα παίρνανε δάνειο και θα τους δίνανε και οι γονείς τους χρήματα, οι γονείς της τα περισσότερα. Ηταν έξω φρενών και μου έλεγε: «Πάλι οι γονείς μου πληρώνουν».

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να πείσει την 20χρονη να μιλήσει στη μητέρα της, ενώ της έδωσε και το τηλέφωνο της δικηγόρου της που ασχολείται με κακοποιημένες γυναίκες. Αυτό που της έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η διακοπή της συνεργασίας τους μέσω γραπτού μηνύματος. «Στις 4 Φεβρουαρίου διεκόπη η συνεργασία μας με ένα γραπτό μήνυμα. Και τότε είχα την τελευταία επικοινωνία με τον κατηγορούμενο, ο οποίος μου είπε ότι η Καρολάιν δεν θέλει να συνεχίσει. Οταν άκουσα το έγκλημα, η πρώτη μου κίνηση ήταν να πάρω τη δικηγόρο μου τηλέφωνο και να της πω ότι, με αυτά που βλέπω, ο σύζυγος έχει κάνει το έγκλημα. Κατέληξα εκεί γιατί είδα κάποια πράγματα που έδεναν με αυτό που είχα εντοπίσει. Πρώτα από όλα, το σκυλί… Το λάτρευε η Καρολάιν. Η Καρολάιν κοιμόταν. Τη σκότωσε στον ύπνο της. Την είχε στα χέρια του. Ψυχορραγούσε στα χέρια του, την ένιωθε και τη δολοφόνησε».

Διαβασμένος στο εδώλιο

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος παρακολουθούσε από το εδώλιο επί τρεισήμισι ώρες τη μάρτυρα να καταθέτει και κρατούσε διαρκώς σημειώσεις. Ατάραχος και προετοιμασμένος, φέρνοντας μαζί του ακόμη και σημειώσεις από συνεντεύξεις της Ελένης Μυλωνοπούλου, έμοιαζε να ανυπομονεί να έρθει η στιγμή των δικών του ερωτήσεων.

Κατηγορούμενος: Ενας άνθρωπος που επιδιώκει να ξεκινήσουν και να συνεχιστούν αυτές οι συνεδρίες, που επιδιώκει τη συμβουλή, πώς είναι δυνατόν εσείς να τον περιγράφετε ως άνθρωπο που να θέλει να αποκόψει το «θύμα» του; Αυτό δεν είναι μια μεγάλη αντίφαση; Πώς το δικαιολογείτε;

Μάρτυρας: Η πρώτη αντίφαση είναι ότι η Καρολάιν είναι νεκρή μέσα σε έναν τάφο και ο κατηγορούμενος είναι ζωντανός μπροστά μου.

Πρόεδρος: Αυτό που σας ρωτάει είναι, δεν θα αποκάλυπτε το θύμα σε εσάς ότι χειραγωγείται;

Μάρτυρας: Οι άνθρωποι που χειραγωγούν και οι χειριστικοί σύζυγοι θέλουν να δείχνουν ότι κάνουν τα πάντα. Δεν μου κάνει εντύπωση. Αυτή την εικόνα ήθελε να περάσει. Πρόκειται για προσπάθεια όλο το κοινωνικό περιβάλλον να έχει άριστη γνώμη.

Κατηγορούμενος: Πώς γίνεται ένας άνθρωπος που πρέπει να αποκόψει τον σύντροφό του από το περιβάλλον να φέρνει στη ζωή του νέους ανθρώπους;

Μάρτυρας: Για ποιον λόγο την οδήγησε σε μένα, απάντησα. Το να πας να κάνεις μια συμβουλευτική δεν σημαίνει ότι εντάσσεις τον σύντροφό σου σε ένα κοινωνικό περιβάλλον.

Η θέση μου δεν είναι να είμαι η φίλη της Καρολάιν, να διευρύνω το κοινωνικό της περιβάλλον.

Κατηγορούμενος: Λέτε κάτι σαν γεγονός, ότι ο σύζυγος εμφανιζόταν απότομα στις εξόδους της με τη φίλη της. Είπατε ότι αυτό έγινε μια φορά στις 10 Μαΐου, κάτι το οποίο εσείς δεν ήσασταν σε θέση να γνωρίζετε…

Μάρτυρας: Εγώ απαντώ σύμφωνα με τα όσα είχε πει η Καρολάιν. Το πότε εμφανίστηκε ο σύζυγος, αυτό δεν το γνωρίζω. Ξέρω ότι δεν μπορούσε να πάει πουθενά. Υπήρχε η εφαρμογή παρακολούθησης και ότι εμφανιζόταν μπροστά της.

Κατηγορούμενος: Στο κομμάτι του φόβου, που είπατε. Τι φόβος ήταν αυτός που είπατε ότι είχε προς εμένα;

Μάρτυρας: Ποτέ δεν είχε αναφερθεί σωματική κακοποίηση, να επαναλάβω, μόνο μια σπρωξιά. Ο φόβος εμφανίστηκε από τον Ιανουάριο. Αν άκουγε ο κ. Αναγνωστόπουλος, που βρισκόταν με το παιδί στο σαλόνι…

Κατηγορούμενος: Να μείνουμε στο κομμάτι του φόβου. Λέτε για φόβο…

Πρόεδρος: Ζητάτε από τη μάρτυρα να επιβεβαιώσει τη δική σας ερμηνεία.

Κατηγορούμενος: Έχετε δίκιο, αλλά δεν υπάρχει και καμία άλλη ερμηνεία.

Κατηγορούμενος: Στις 13 Μαΐου στην κατάθεσή σας λέτε ότι ήμουν καλός και προστατευτικός μαζί της. Το ίδιο λέγατε και σε συνεντεύξεις σας μετά. Υπάρχει οτιδήποτε από αυτά που είπατε που να μην είναι αλήθεια;

Μάρτυρας: Ολα αυτά ειπώθηκαν μετά τη μεταξύ μας και γιατί ήσασταν κατατρεγμένος από τους δημοσιογράφους που σας θεωρούσαν ένοχο. Ολα αυτά ήταν μετά από μεταξύ μας επικοινωνία και συνεννόηση. Υπήρχε μια έντονη συναισθηματική πίεση.

Κατηγορούμενος: Εκείνο το βράδυ (σ.σ.: της δολοφονίας), 1.30 ήμουν με την κόρη μου στο σαλόνι, ανέβηκα δύο φορές πάνω για να την παρακαλέσω να κοιμηθούμε όλοι μαζί. Ταιριάζει σε ένα χειριστικό άτομο αυτό;

Μάρτυρας: Θέλατε να πάρετε κάτι και θέλετε τώρα. Του είχα πει ότι όταν υπήρχε ένταση, να την αφήνετε να φύγει. Ανέβηκε πάνω, ενώ η κοπέλα κοιμόταν.

Κατηγορούμενος: Δεν απαντάτε.

Μάρτυρας: Δικιά σας ερμηνεία είναι αυτή.

{{-PCOUNT-}}33{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...