Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Η Έλενα Αθανασοπούλου μήνυσε για σεξουαλική κακοποίηση πασίγνωστο σκηνοθέτη

«Βεντέτα» βιασμού με κορυφαίο σκηνοθέτη

«Σεισμό» πολλών Ρίχτερ έχει προκαλέσει στον χώρο του θεάματος η καταγγελία της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου περί σεξουαλικής κακοποίησής της από πασίγνωστο σκηνοθέτη, ο οποίος βρίσκεται αυτήν την περίοδο στο απόγειο της φήμης του λόγω της «θραύσης» που κάνει φέτος το τηλεοπτικό σίριαλ το οποίο σκηνοθετεί!

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στη μήνυσή της η 33χρονη ηθοποιός, η οποία ξεκίνησε τη… βεντέτα με τον 58χρονο -σήμερα- σκηνοθέτη παίρνοντας θάρρος από το κίνημα #MeToo, έπεσε θύμα βιασμού από τον δημιουργό των μεγάλων τηλεοπτικών επιτυχιών ενώ έκανε τα πρώτα βήματά της στον χώρο της υποκριτικής, στην ηλικία των 21 ετών.

Όπως λέει, λόγω της φιλικής σχέσης που διατηρούσε με τον δημιουργό, ο οποίος στη φετινή τηλεοπτική σεζον είναι ο «μετρ» των πλάνων σε μαυροφορεμένα όρη με αιματοβαμμένους έρωτες, πείστηκε να βγουν για φαγητό στις αρχές του καλοκαιριού του 2010, πιστεύοντας παράλληλα στις ψεύτικες διαβεβαιώσεις του ότι θα ακολουθούσε έξοδος σε κλαμπ με κοινούς φίλους. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, όμως, ο 58χρονος την «πότισε» αλκοόλ και, αφού την επιβίβασε στο αυτοκίνητό του, τη μετέφερε λιπόθυμη σε ένα πάρκινγκ σε ερημική τοποθεσία, όπου τη βίασε!

Φ2 65 scaled

«Με πήρε από το σπίτι μου με το αυτοκίνητό του και πήγαμε στο μαγαζί, όπου παραγγείλαμε φαγητό και ένα μπουκάλι κρασί. Τελειώνοντας το πρώτο μπουκάλι, ο εγκαλούμενος παρήγγειλε και δεύτερο και δεν θυμάμαι αν είχε παραγγείλει και τρίτο. Αρχισα να νιώθω ζαλισμένη, προοδευτικά ένιωθα να χάνω τη συνείδησή μου, κάτι που μου έκανε εντύπωση… Δεν γνωρίζω αν υπήρχε κάποια άλλη ουσία στο κρασί που ήπια. Εγώ πλέον δεν ένιωθα καθόλου καλά και φοβόμουν ότι θα λιποθυμήσω. Του είπα να φύγουμε…» περιγράφει η 33χρονη στη μήνυσή της και προσθέτει:

«Από τη στιγμή που φύγαμε μέχρι τη στιγμή που επανήλθαν οι αισθήσεις μου έχω ένα κενό μνήμης. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι τη στιγμή που άνοιξα τα μάτια μου (…) ήταν ότι ήμασταν μέσα στο αυτοκίνητό του και αυτός είχε διεισδύσει με το γεννητικό του όργανο στο σώμα μου και συνουσιαζόταν μαζί μου εν αγνοία μου και χωρίς τη συναίνεσή μου»!

Όπως εξηγεί η ηθοποιός στην έγκλησή της, μετά την κακοποίησή της δεν βγήκε στον δρόμο για να ζητήσει βοήθεια, γιατί φοβήθηκε ότι μπορεί να της συνέβαινε κάτι ακόμη χειρότερο στην ερημιά. Αντίθετα, προτίμησε να μείνει στο αυτοκίνητο και στη διαδρομή προς το κλαμπ φώναζε «γιατί μου το έκανες αυτό;», ενώ ο 46χρονος -τότε- σκηνοθέτης οδηγούσε αμίλητος!

«Μιλάμε για ένα άγριο περιστατικό που έπρεπε να το μάθουν και τα δικά μου πρόσωπα. Δεν ήταν καθόλου εύκολο, γιατί πέρασα από πολλά στάδια θυμού, θλίψης, οργής, πένθους. Εγώ πενθώ για το κορίτσι που ήμουν τότε, ήμουν 21» ανέφερε η ηθοποιός περιγράφοντας την τραυματική εμπειρία της στην ΕΡΤ. Σε άλλες δηλώσεις της στην εκπομπή «Το Πρωινό», είπε για την απόφασή της να μιλήσει δημόσια: «Ημουν αρκετά μικρή όταν έγινε το συμβάν, δεν είχα την ίδια πυγμή και το ίδιο θάρρος. Αυτή τη στιγμή είμαι μια άλλη γυναίκα. Μιλάω δημόσια, για να πάρουν θάρρος και άλλα κορίτσια για να λυτρώσουν τις ψυχές τους».

Φ1 2022 05 05T101718.662 scaled

Πριν από λίγο καιρό, στις 18 Απριλίου, η Ελενα Αθανασοπούλου είχε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο, στο οποίο απευθυνόταν φανερώς εκνευρισμένη στον σκηνοθέτη, λέγοντάς του τα εξής: «Θα σου πω και κάτι τελευταίο. Δεν γουστάρω να είμαστε στον ίδιο χώρο, δεν γουστάρω. Η ενέργειά σου με πνίγει. Άσε που με αυτά που έχεις κάνει ήδη στην έχουνε χαρίσει. Λοιπόν, δεν γουστάρω, θέλω να δουλέψω πλέον χωρίς να φοβάμαι. Τέλος!»

Σε άλλο βίντεο που είχε δημοσιεύσει στα social media, η 33χρονη ηθοποιός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχω μάθει για πάρα πολλά θύματά σου. Έχεις 40 χρόνια καριέρα, οπότε εσύ γνωρίζεις καλύτερα πόσα θύματα έχεις. Μη λες δεξιά κι αριστερά… μπιπ, γιατί τα μαθαίνω όλα, έχω αυτιά και μάτια παντού… Μην προκαλείς άλλο γιατί γνωρίζεις κι εσύ ο ίδιος ότι δεν σε ξεπλένει τίποτα…»! Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Εισαγγελία έχει ήδη δώσει εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. Στο πλαίσιο αυτό, η 33χρονη θα κληθεί να καταθέσει στις Αρχές και, στη συνέχεια, ο εισαγγελέας θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην άσκηση δίωξης ή όχι.

Η Έλενα Αθανασοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Μετά το Λύκειο φοίτησε στη Σχολή Δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1 και από το 2006 ως το 2009 σπούδασε υποκριτική στη δραματική σχολή Ιασμος του Βασίλη Διαμαντόπουλου, ενώ παράλληλα συμμετείχε και σε σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού. Την τελευταία δεκαετία έχει συμμετάσχει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, παίζοντας μικρούς guest ρόλους. Η παρθενική εμφάνισή της στην τηλεόραση έγινε το 2008 στη σειρά «Ολα στον αέρα». Την ίδια χρονιά έκανε ένα «πέρασμα» από τη σειρά «Μια στιγμή, δυο ζωές» του Δημήτρη Αρβανίτη και από το «Γ4», που προβλήθηκε από τον Alpha, ενώ το 2009 συμμετείχε στη δραματική σειρά «Χαρά αγνοείται», που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Το 2010 εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο της δημοφιλούς κωμικής σειράς «Πολυκατοικία» και το 2012 συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά «Είναι στιγμές».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...