Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ο «Mr Σασμός» σε βεντέτα βιασμού

Ο Mr Σασμός σε βεντέτα βιασμού

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Mr Σασμός, Κώστας Κωστόπουλος, μετά τον σάλο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της καταγγελίας της Ελενας Αθανασοπούλου, η οποία κατέθεσε μήνυση εις βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν 21 ετών!

Αν και η ηθοποιός απέφευγε να κατονομάσει στις αναρτήσεις της τον γνωστό σκηνοθέτη, ο ίδιος έσπευσε να διαψεύσει, με μια μακροσκελή ανάρτησή του στο facebook, ότι τη βίασε μέσα στο αυτοκίνητό του στις αρχές του καλοκαιριού του 2010, τόνισε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για «τη χυδαία απόπειρα» συκοφάντησής του και ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από το Νο 1 τηλεοπτικό σίριαλ που φέτος «σπάει» τα κοντέρ της τηλεθέασης, προκειμένου να μη φέρει κανέναν σε δύσκολη θέση.

«Εδώ και καιρό μια γυναίκα, με την οποία είχαμε μία περιστασιακή γνωριμία πριν από δώδεκα, δεκατρία χρόνια, με απειλεί, μέσω μηνυμάτων και υπαινιγμών στα social media, ότι θα με καταγγείλει για βιασμό. Βλέποντας τις σχετικές της αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, διαπίστωσα ότι εμπλούτιζε συνεχώς την “καταγγελία” της, με προσωπικά κωμικά και δήθεν χιουμοριστικά βιντεάκια, “φωτογραφίζοντας” συνεχώς εμένα. Εδωσα τόπο στην οργή, αρνούμενος να πιστέψω ότι τέτοιου είδους ψεύδη θα μπορούσαν να αποκτήσουν επίσημη υπόσταση. Τις τελευταίες ημέρες, όμως, δημοσιεύματα και τηλεοπτικά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η γυναίκα αυτή έχει προχωρήσει σε υποβολή μήνυσης για έναν βιασμό προ δωδεκαετίας από “γνωστό σκηνοθέτη”, χωρίς και πάλι να κατονομάζομαι» έγραψε.

Στη συνέχεια, ο 58χρονος σκηνοθέτης των μεγάλων τηλεοπτικών επιτυχιών εξήγησε πώς θα απαντήσει στις κατηγορίες της Ελενας Αθανασοπούλου:

«Λόγοι ευθύτητας και αξιοπρέπειας μου επιβάλλουν να τοποθετηθώ δημόσια. Η “καταγγελία” αυτή, αν και εφόσον όντως αφορά εμένα, είναι απολύτως ψευδής και αποτελεί μία χυδαία απόπειρα συκοφάντησής μου. Οι αρχές και το ήθος μου είναι γνωστές σε όλους όσους συνεργάστηκα όλες αυτές τις δεκαετίες. Βέβαια, για την υπεράσπιση του ονόματος και της προσωπικότητάς μου δεν αρκούν μόνο οι μαρτυρίες των φίλων. Δεν πρόκειται να αφήσω τη συκοφαντία να σέρνεται και να διαβρώνει την επαγγελματική και προσωπική μου ζωή. Δεν έχω μάθει, άλλωστε, να ζω ανάμεσα σε σκιές και φαντάσματα. Είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω την προστασία της Δικαιοσύνης, στην οποία άμεσα προσφεύγω. Δεν σκοπεύω προφανώς να αντιπαρατεθώ δημόσια με την εν λόγω γυναίκα, ούτε να απαντήσω στα ψεύδη της ή να συνδιαλλαγώ μαζί της. Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, είναι αυτοί στους οποίους καταφεύγω, όπως θα έκανε κάθε πολίτης που θα ήθελε να προστατεύσει το όνομά του. Στο διάστημα που ακολουθεί και μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη νιώθω την υποχρέωση να παραιτηθώ από τη σειρά την οποία σκηνοθετώ. Δεν θέλω με κανέναν τρόπο αυτή η προσωπική μου περιπέτεια να φέρει σε δύσκολη θέση τους συνεργάτες μου, την παραγωγή και το κανάλι».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ελενας Αθανασοπούλου, η οποία επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι ο 58χρονος σκηνοθέτης τη βίασε, αφού πρώτα την «πότισε» αλκοόλ, και τον παρομοίασε με δύο άλλους καλλιτέχνες που επίσης παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους έπειτα από παρόμοιες καταγγελίες σε βάρος τους. Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για μάρτυρες, οι οποίοι επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της, καθώς και για… απόπειρες δωροδοκίας από τον 58χρονο.

«Είναι λέει ψεύδη… Δεν θες να βγάλω τώρα δημόσια τα μηνύματα του μάρτυρα, να σου πω εγώ τι είναι ψεύδη! Θα περιμένω τη Δικαιοσύνη. Εφτασες στο σημείο να με δωροδοκήσεις για να πεις ότι όλα είναι ψεύδη! Είχα έναν μάρτυρα! Τώρα έχω δύο… Και θα πω και κάτι τελευταίο, ξέρω ότι παρακαλάς τον μάρτυρα να πάρει το μέρος σου, αλλά έχω όλα τα μηνύματά του, που, αν τα βγάλω, δημόσια θα κλαις… Κάτι μου θυμίζει αυτό! Α, ναι, τα ίδια έκαναν και πέρυσι εκείνοι οι δύο… Σιωπή! Καληνύχτα» ανέφερε σε μια σειρά αναρτήσεων στο facebook, κάποιες εκ των οποίων κατέβηκαν λίγη ώρα αργότερα.

Σε επικοινωνία που είχε η ηθοποιός με την εκπομπή «Super Κατερίνα», στον Alpha, τόνισε πως είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ότι χθες επρόκειτο να συναντήσει τον δικηγόρο της.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη μήνυση της 33χρονης ηθοποιού, η οποία ισχυρίζεται ότι «έλυσε» τη σιωπή της παίρνοντας θάρρος από το κίνημα #MeToo, έπεσε θύμα βιασμού από τον γνωστό σκηνοθέτη, όταν έκανε τα πρώτα βήματά της στον χώρο της υποκριτικής, στην ηλικία των 21 ετών. Λόγω της φιλικής σχέσης που διατηρούσε μαζί του, πείστηκε να βγουν για φαγητό στις αρχές του καλοκαιριού του 2010, πιστεύοντας παράλληλα στις ψεύτικες διαβεβαιώσεις του ότι θα ακολουθούσε έξοδος σε κλαμπ με κοινούς φίλους.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, όμως, ο 58χρονος την «πότισε» αλκοόλ και, αφού την επιβίβασε στο αυτοκίνητό του, τη μετέφερε λιπόθυμη σε ένα πάρκινγκ σε ερημική τοποθεσία, όπου τη βίασε.

«Μιλάμε για ένα άγριο περιστατικό… Δεν ήταν καθόλου εύκολο, γιατί πέρασα από πολλά στάδια θυμού, θλίψης, οργής, πένθους. Εγώ πενθώ για το κορίτσι που ήμουν τότε, ήμουν 21» είχε πει μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Ο καλλιτεχνικός κόσμος στο πλευρό του σκηνοθέτη

«Βροχή» τα μηνύματα στήριξης στον Κώστα Κωστόπουλο από τον καλλιτεχνικό κόσμο. Η απόφαση του σκηνοθέτη του «Σασμού» να ανακοινώσει μέσω facebook την παραίτησή του από το δημοφιλές σίριαλ του Alpha μέχρι να… ξεκαθαρίσει το τοπίο στην υπόθεση της καταγγελίας που έκανε εναντίον του η ηθοποιός Ελενα Αθανασοπούλου οδήγησε πρώην και νυν συνεργάτες του να εκφραστούν δημόσια υπέρ του.

«Κώστα μου, η εντιμότητά σου χρόνια τώρα είναι γνωστή και κοσμείς τον τηλεοπτικό χώρο… Λυπάμαι πολύ, έχουμε ξεφύγει, πιστεύω ότι είναι λάθος η παραίτησή σου, που κι αυτή είναι δείγμα του ήθους σου!» σχολίασε κάτω από την ανάρτηση-βόμβα του σκηνοθέτη ο ηθοποιός Σπύρος Σαραφιανός, ο οποίος παίζει στον «Σασμό» και υποδύεται τον Τάσο Καμαριωτάκη, πατέρα της τηλεοπτικής Στέλλας (Ε. Σαμαρά).

«Το τι είσαι το ξέρουμε πολύ καλά. Ελπίζω να πληρώσει από τη Δικαιοσύνη, γιατί το ψέμα και η συκοφαντία διώκονται» σημείωσε σε δικό σχόλιο ο συνθέτης Νίκος Τερζής, που υπογράφει τα τραγούδια της δημοφιλούς σειράς του Alpha, δείχνοντας έτσι πως συμφωνεί με την κίνηση του Κώστα Κωστόπουλου να καταφύγει στη Δικαιοσύνη για να βρει το δίκιο του.

ΝΙΚΟΣ ΤΕΡΖΗΣ

«Μα, αν είναι δυνατόν! Κώστα μου, μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν κάτι τέτοια άτομα. Το έργο σου το λατρεύει μια Ελλάδα! Τώρα, το να θέλουν κάποιοι να το σπιλώσουν για λόγους ξεκάθαρα φθόνου και ζήλιας, δεν θα περάσει! Φυσικά και είναι αδύνατον και όλα θα πέσουν στο κενό! Να έχεις δύναμη και υγεία, και να συνεχίζεις δυνατά αυτό το σπουδαίο έργο που κάνεις» τάχτηκε δημόσια στο πλευρό του και ο Κρητικός καλλιτέχνης Ηλίας Παλιουδάκης, ο οποίος συμμετείχε στον «Σασμό» τραγουδώντας το ομώνυμο κομμάτι στο γλέντι του γάμου της Θεοδώρας (Δ. Παππά).

«Κώστα μου, συνεργάστηκα μαζί σου άψογα. Ουδέποτε υπήρξε ο παραμικρός υπαινιγμός ή πλανήθηκε στον αέρα οτιδήποτε σχετικά με τις γυναίκες συνεργάτιδές σου. Μας τιμούσες όλες και πάντα οι σχέσεις ήταν απόλυτα επαγγελματικές» έγραψε η Βάσια Παναγοπούλου σε δικό της μήνυμα στήριξης. «Να ζητήσεις οπωσδήποτε ψυχιατρική γνωμάτευση. Αν είναι αυτή που είδα στην TV, χρειάζεται οπωσδήποτε. Είσαι άμεμπτος, πρότυπο συμπεριφοράς από παιδί. Είμαστε όλοι πλάι σου» τόνισε από την πλευρά της η Κατερίνα Βακαλοπούλου, η οποία έπαιζε για χρόνια στη «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου.

«Έλεος! Και, βέβαια, δεν έπρεπε να παραιτηθείς. Μην αφήσεις τη συκοφαντία να υπερισχύσει ούτε για λίγο» σημείωσε από την πλευρά της η Μαίρη Βιδάλη.

ΠΑΛΙΟΥΔΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...