Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο πατέρας Παύλος με την «Αλίκη στο Ναυτικό» και άλλα χιουμοριστικά...

Ο πατήρ Παύλος έχει γίνει viral στο TikTok, ανεβάζοντας...

Η πρεμιέρα του έργου «The Big Game» με Στεριανού και Θωμά

Πρεμιέρα στο θέατρο Αλκμήνη για το «The Big Game»...

Γεωργιανός εξωσχολικός μπούκαρε σε γυμνάσιο της Κυψέλης, χτύπησε μαθητή με σφυρί και...

Σκηνές τρόμου που βλέπουμε συχνά στις ΗΠΑ εκτυλίχθηκαν στο...

Ταξιδάκι στη Ρώμη για τα… πιτσουνάκια Βανδή και Μπισμπίκη

Κάτω από την πανσέληνο της Ρώμης χάρηκαν τον έρωτά...

Ξεσπάει η κόρη του Στάθη Ψάλτη: «∆εν με ενημέρωσε κανείς για την εκταφή»

Ούτε μετά θάνατον δεν μπορεί να ησυχάσει η ψυχή του Στάθη Ψάλτη, η εκταφή του οποίου έγινε χθες στο Νεκροταφείο Ζωγράφου χωρίς να το γνωρίζει κανείς από την οικογένειά του.

Για άλλη μια φορά η γραφειοκρατία στην Ελλάδα απέδειξε ότι είναι πολύ πιο ισχυρή ακόμα και από τα συναισθήματα των ανθρώπων.

stathis psaltis

Ρεπορτάζ: Νίκος Νικόλιζας

Λίγες ημέρες αφού συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από τον θάνατό του, θαυμαστές του, μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, έκαναν γνωστή την εκταφή του αλησμόνητου ηθοποιού, ενώ έδειξαν μέσα από φωτoγραφίες ότι ο τάφος του Ψάλτη είχε γίνει ένας σωρός από πέτρες. Μόνο ένα κομμάτι από τον σταυρό στο μνήμα που έγραφε το όνομά του και την ημερομηνία θανάτου του απεδείκνυε ότι σε εκείνο το σημείο είχε ταφεί ο μεγάλος ηθοποιός. «Δεν μας ενημέρωσε κανείς από τον δήμο ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Ήταν σοκαριστικό για εμένα, να ανοίξω το FB και να δω ότι ο τάφος του μπαμπά μου, που πήγαινα και άναβα μαζί με τη μητέρα μου το καντήλι, δεν υπάρχει πια», λέει αποκλειστικά στην «Espresso» η μοναχοκόρη του Μαρία.

Διαβάστε επίσης: Η Καίτη Φίνου στηρίζει τη κόρη του Ψάλτη: «Η Μαρία δεν θα άφηνε ποτέ τον πατέρα της “μόνο του”»

psaltii

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Στάθης Ψάλτης έφυγε από τη ζωή στις 21 Απριλίου 2017, βυθίζοντας στο πένθος όλη την Ελλάδα. Ήταν ο άνθρωπος που κατάφερε με το πηγαίο χιούμορ του για δεκαετίες ολόκληρες να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή
των πρωταγωνιστών στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, σκορπώντας όχι μόνο το γέλιο, αλλά πολλές φορές δείχνοντας και τα δραματικά στοιχεία του υποκριτικού του ταλέντου.

280754956 10228042488024920 1608201494938654215 n

Στην κηδεία του χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν εκεί, στο νεκροταφείο του Ζωγράφου, για να τον αποχαιρετήσουν και να του πουν το τελευταίο «αντίο». Άλλωστε ο ίδιος όχι μόνο ήταν παρών σε όλες τις κηδείες των συναδέλφων του, αλλά βοηθούσε μυστικά και πάρα πολύ κόσμο. Λίγο μετά τον θάνατο του μεγάλου ηθοποιού, μάλιστα, μέσα από μια αποκλειστική και συγκλονιστική συνέντευξή της η μοναχοκόρη του Μαρία είχε μιλήσει για όλη τη ζωή κοντά στον μπαμπά της, αλλά και τις τελευταίες τραγικές στιγμές που βίωσε λόγω του καρκίνου.

5000 VOYTSAS PSALTIS IATROPOYLOS 01062007

Από χθες το απόγευμα όμως έχει ξεσπάσει θύελλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το τραγικό συμβάν της εκταφής, αλλά κυρίως για τη φωτογραφία που δείχνει ότι ο τάφος διαλύθηκε από τους υπαλλήλους του δήμου, που προφανώς είχαν λάβει εντολή εκταφής. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατηγόρησαν την οικογένεια του Στάθη Ψάλτη ότι δεν ενδιαφέρθηκε για να παραμείνει το μνήμα του ηθοποιού ως έχει.

Μάλιστα, η μοναχοκόρη του Μαρία Ψάλτη απάντησε σε ένα από τα αρνητικά σχόλια, γράφοντας: «Ο πατέρας μου ήταν εκεί πέντε χρόνια, όχι τρία και δεν με ενημέρωσε κανείς για την εκταφή! Πολύ εύκολα μπορούμε να κρίνουμε χωρίς να γνωρίζουμε».

stathis psaltis

Η Μαρία Ψάλτη, συνεχίζοντας το ξέσπασμά της μέσω της «Espresso», λέει: «Και πείτε ότι εμένα δεν με έβρισκαν. Δεν βρήκαν ούτε τη σύζυγό του Χριστίνα, ούτε τον αδερφό του Γιάννη, ούτε τη Καίτη Φίνου, με την οποία μιλάμε συνεχώς; Είναι απαράδεκτα πράγματα όλα αυτά και λυπάμαι που ο πατέρας μου θα κλαίει από εκεί πάνω που βρίσκεται με όσα συμβαίνουν στην πόλη την οποία αγάπησε και προσέφερε τόσα πολλά».

1636 STATHIS PSALTIS 17102008

Ωστόσο, η «Espresso» επικοινώνησε και με τον αδερφό του Στάθη Ψάλτη, Γιάννη Ρώτα, ο
οποίος βρίσκεται στο Γηροκομείο Αθηνών. «Πρώτη φορά το ακούω από εσάς. Σας ευχαριστώ πολύ που με ενημερώσατε. Η ανιψιά μου πηγαίνει κάθε Σάββατο και ανάβει το καντηλάκι του. Προχθές μιλήσαμε και μου το ανέφερε, μάλιστα. Είναι τραγικό, ένας Στάθης Ψάλτης να μην έχει ούτε ένα μνήμα 2×2 για να μπορούμε να τον θυμόμαστε. Λυπάμαι πραγματικά, γιατί εκεί στου Ζωγράφου ο Στάθης ήταν και αντιδήμαρχος και είχε δώσει τη ψυχή του». Στην ερώτησή μας, αν γνωρίζει η τελευταία του σύζυγος το θέμα της εκταφής, ανέφερε: «Ού-
τε ξέρω ούτε που με νοιάζει. Δεν μιλάω μαζί της».

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Σμπαραλιάστηκε Maserati στον Κηφισό

Ενα πρωτοφανές τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα στον Κηφισό, το...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...