Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Μαρίνα Σάττι: Διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις το «Ζάρι»

Μέσα σε έναν μήνα από την κυκλοφορία του το...

Ο γιος του Ανέστη Βλάχου κατέθεσε μήνυση κατά της τελευταίας συζύγου του πατέρα του και της ετεροθαλούς αδερφής του

Όχι µόνο δεν έχει τέλος η κόντρα του γιου του Ανέστη Βλάχου, Ηρακλή, µε την τελευταία σύζυγο του πατέρα του, Μαρία Γαρίτση, καθώς και µε την ετεροθαλή αδερφή του, Έλλη Βλάχου, αλλά αυτά που θα ζήσουµε δεν θα έχουν προηγούµενο!

Μετά το άνοιγµα της χειρόγραφης διαθήκης του µεγάλου ηθοποιού, που έγινε στις 8 Φεβρουαρίου, έχοντας ως µοναδική κληρονόµο την κόρη του, Έλλη, από τον δεύτερο γάµο του, άνοιξε για τα καλά ο ασκός του Αιόλου. «Ορίζω αποκλειστική κληρονόµο µου την κόρη µου Έλλη Βλάχου του Ανέστη…» ανέφερε µέσα στις λίγες αράδες της χειρόγραφης διαθήκης του ο «κακός του ελληνικού κινηµατογράφου», δίνοντας έτσι τέλος στο θρίλερ µε την κληρονομιά.

Ωστόσο, αυτό που τόσο καιρό ο Ηρακλής Βλάχος διατυµπάνιζε, ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια, το έκανε πράξη. Η είδηση έσκασε σαν βόµβα µέσα από την εκποµπή «Αλήθειες µε τη Ζήνα», ότι ο γιος του µμεγάλου µας ηθοποιού (που έφυγε από τη ζωή στις 24 Αυγούστου 2021, ύστερα από πολυήµερη νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο) κατέθεσε τελικά μήνυση κατά της δεύτερης συζύγου του πατέ- ρα του, Μαρίας Γαρίτση, αλλά και της ετεροθαλούς αδερφής του. Χθες το µμεσημέρι ο Ηρακλής Βλάχος βρέθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων και κατέθε- σε ενώπιον του εισαγγελέα Πληµµελειοδικών Αθηνών µήνυση για «πλαστογραφία µε χρήση», «απάτη επί δικαστηρίω», καθώς και «ανθρωποκτονία µε εν- δεχόμενο δόλο, άλλως εξ αµελείας».

Στην πολυσέλιδη µήνυση του, ο Ηρακλής Βλάχος ισχυρίζεται µεταξύ άλλων: «Έµεινα έκπληκτος όταν ενηµερώθηκα για την ύπαρξη της ανωτέρω διαθήκης, η οποία φέρεται να έχει γραφεί, χρονολογηθεί και υπογραφεί από τον θανόντα πατέρα µου και η οποία διαθήκη δηµοσιεύθηκε κατόπιν αίτησης του πληρεξούσιου δικηγόρου των µηνυοµένων».

Και συνεχίζει: «Πέραν του ότι ουδέποτε προηγουµένως είχα λάβει γνώση για την ύπαρξη της ως άνω διαθήκης, η οποία φέρεται να έχει συνταχθεί ήδη από το 2016 και ενώ ο πατέρας µου βρισκόταν σε διάσταση µε την πρώτη µηνυόµενη, κατάπληξη µου προ- καλεί το γεγονός ότι ο µηνύων φέροµαι να έχω αποκλειστεί εντελώς από αυτήν, µολονότι µε τον πατέ- ρα µου διατηρούσαµε άριστες σχέσεις». Ο µοναχογιός του µεγάλου ηθοποιού στη µήνυσή του εξηγεί παράγραφο παράγραφο γιατί θεωρεί ότι η διαθήκη είναι πλαστή.

φ100 14Σύµφωνα µε τον µηνυτή, «εύλογα τίθενται αµφιβολίες ως προς το γεγονός της σύνταξης της φερόµενης ως ιδιόχειρης διαθήκης από τον θα- νόντα, αλλά και ως προς την πνευµατική κατάσταση αυτού, καθώς υφίστανται συγκεκριµένες ενδείξεις προς την κατεύθυνση της πνευµατικής του αστάθει- ας κατά τον χρόνο σύνταξης της διαθήκης».

Ο γραφικός χαρακτήρας Μάλιστα, ο Ηρακλής Βλάχος όπως ισχυρίζεται, έχει στα χέρια του πλήθος εγγράφων του πατέρα του στα οποία ο γραφικός του χαρακτήρας είναι διαφο- ρετικός από τη φερόµενη ως ιδιόχειρη διαθήκη. Στο δεύτερο σκέλος της µήνυσης που έχει καταθέσει ο Ηρακλής Βλάχος και αφορά την «απάτη επί τω δικαστηρίω», ο µηνυτής αναφέρει µια σειρά από άρθρα στα οποία ο νοµοθέτης επικεντρώνει όλες τις παράνοµες πράξεις. «Οι ψευδείς παραστάσεις ή η απόκρυψη ή η παρασιώπηση των αληθινών γεγονότων του δράστη µε την πλάνη του παθόντα πρέπει να τελούν σε σχέση αµεσότητας και αναγκαιότητας» είναι µια από τις παραγράφους της µήνυσης.

Στο τρίτο σκέλος, όµως, ο Ηρακλής Βλάχος φτάνει στο σηµείο να κάνει λόγο για «ανθρωποκτονία µε ενδεχόµενο δόλο, άλλως ανθρωποκτονία εξ αµελείας», αναφέροντας στο τέλος της µήνυσης: «Σε κάθε δε περίπτωση, η συµπερι- φορά τους ήταν υπαίτια, το δε επελθόν αποτέλεσµα τελεί σε αιτιώδη συνάφεια µε την αξιόποινη πράξη και, ως εκ τούτου, δέον είναι να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη για το αδίκηµα της ανθρωποκτονίας µε πρόθεση κατ’ άρθρον 299, άλλως της ανθρω- ποκτονίας εξ αµελείας κατ’ άρθρον 302 Π.Κ.». Σύµφωνα πάντως µε όσα έχει δηλώσει κατά καιρούς ο γιος του Ανέστη Βλάχου και µηνυτής, ο πατέρας του δεν είχε µεγάλη περιουσία, πλην µιας οικίας στην πλατεία Βικτωρίας, καθώς και των πνευµατικών δικαιωµάτων από τις πολυάριθµες ταινίες στις οποίες είχε πρωταγωνιστήσει.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...