Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

Η Μπρίτνεϊ πληρώνει ακριβά τον πατέρα της

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά...

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

Πένυ Σκάρου: Ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με τα χρώματα του...

Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ξιφασκία με τον Παναθηναϊκό ΑμεΑ η...

Η μητέρα του 11χρονου Αλεξ, του πρώτου θύματος bullying αποκάλυψε νέα μαρτυρία

Την ανατριχιαστική υπόθεση της εξαφάνισης του Aλεξ από τη Βέροια φέρνει και πάλι στο προσκήνιο μια σημαντική μαρτυρία για το πού μπορεί να κατέληξε το άψυχο κορμί του 11χρονου αγοριού, το οποίο η μητέρα του Νατέλα δεν έχει σταματήσει να αναζητεί με κάθε ικμάδα ψυχικής δύναμης από το 2006.

Ήταν πριν από 16 χρόνια όταν ουσιαστικά η πρώτη και πιο ακραία υπόθεση bullying που ο επίλογός της βάφτηκε με αίμα έφερνε στην ελληνική κοινωνία τον άγνωστο έως τότε όρο. Σήμερα, ύστερα όσα ακολούθησαν με τη δράση των ανήλικων τραμπούκων που «πάγωσαν» την ελληνική κοινωνία, ίσως προμηνύονται εξελίξεις και έρθει η πολυπόθητη απάντηση για τη Νατέλα.

Η μητέρα του παιδιού, που κέρδισε με το ήθος και την ευπρέπειά της την αποδοχή του συνόλου της κοινωνίας, μίλησε στο «Φως στο τούνελ» από το ποτάμι της Βέροιας, την Μπαρμπούτα, όπου κατά μία εκδοχή μέλη της φονικής συμμορίας των αμούστακων έριξαν τον νεκρό Αλεξ. Οσα είπε η Νατέλα προσδίδουν μια νέα εκδοχή για το τι συνέβη, η οποία κόβει την ανάσα.

«Υπάρχει τώρα μαρτυρία από μία κυρία. Νωρίς το πρωί της επόμενης ημέρας έπρεπε να κάνει μια καθιερωμένη εργασία σε κοντινή απόσταση και δεν την άφησαν δύο εργάτες να περάσει από αυτό το σημείο. Την έδιωξαν στην ουσία, ήταν σαν κάτι να ήθελαν να κρύψουν. Η περιοχή και η ημερομηνία τής έκαναν εντύπωση. Επειδή έγινε η εκπομπή σας, αφιερωμένη στην υπόθεση και είχατε αναφερθεί σε κάποια οικοδομικά έργα στο σημείο, εγώ πιστεύω πρέπει να είναι το ίδιο» είπε η μητέρα του Αλεξ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Μανώλη Αναστασάκη, η συγκεκριμένη μαρτυρία αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα και καθιστά αναγκαία την παρέμβαση εισαγγελέα, καθώς εκείνη την ημέρα δεν πραγματοποίησαν εργασίες στην Μπαρμπούτα ούτε ο Δήμος Βέροιας, ούτε άλλες υπηρεσίες, όπως είχε αποκαλύψει η έρευνα της εκπομπής.

Όταν έσπασε η «ομερτά» και οδηγήθηκαν ενώπιον των Αρχών τα μέλη της συμμορίας, είχαν πει ότι κυνήγησαν τον Αλεξ, έπεσε, χτύπησε και μετά τον μετέφεραν με καρότσι στην Μπαρμπούτα. Η σορός του, όμως, δεν βρέθηκε ποτέ. Οπως εκτίμησε η μάρτυρας, πιθανότατα κάποιοι «έχτισαν» εκεί το άτυχο παιδί, γι’ αυτό και δεν έχει εντοπιστεί ως σήμερα. Μάλιστα, η μάρτυρας μπορεί να υποδείξει το σημείο για να γίνει συγκεκριμένη έρευνα. Ο δικηγόρος είπε πως θα ενημερώσει επίσημα την εισαγγελία της περιοχής για τη μαρτυρία. «Η μητέρα ζει με την ελπίδα να βρει το σώμα του παιδιού της και, αν υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να βρίσκεται σε αυτόν τον χώρο που της είπαν, θα πρέπει να ερευνηθεί» τόνισε.

Aλλη μαρτυρία έρχεται από μια γυναίκα, μεγάλης ηλικίας πλέον, που είχε δει με τα μάτια της το κυνηγητό που έκαναν οι αμούστακοι χούλιγκαν στον Αλεξ. «Δέχτηκα και μία άλλη μαρτυρία από μία σοβαρή κυρία, δασκάλα στο επάγγελμα: “Δεν ήθελα να σε ταράξω, αλλά ήθελα πάντα να σου πω ότι εμείς είδαμε το κυνηγητό. Πρώτα πέρασε σαν σφαίρα ένα παιδί, μάλλον ο Αλέξανδρος, και μετά τρέχανε και οι άλλοι”. Το θυμόταν, αλλά δεν είχε συνδυάσει το περιστατικό. Το θεωρούσε δεδομένο ότι το ξέραμε. Έχω μαζί τη μητέρα μου που είναι 90 χρόνων και προσπαθώ να μην της δείχνω πόσο πολύ στενοχωριέμαι – κι αυτή μάλλον το ίδιο. Κάποια στιγμή πριν από πέντε έξι χρόνια την άκουσα που καθόταν μόνη της στο δωμάτιο, έκλαιγε και έλεγε “τον πέταξαν σαν σκυλί”» είπε η Νατέλα.

Μέλος της συμμορίας απειλεί να «φαει» τη χαροκαμένη Νατέλα

Πέρασαν 16 ολόκληρα χρόνια από εκείνον τον Φεβρουάριο που κόπηκε βίαια το νήμα της ζωής του Aλεξ και πολλά έχουν αλλάξει στην πόλη.

«Είναι πολύ δύσκολο όταν συναντάω τους συμμαθητές του Αλέξανδρου. Eχουν πάρει τα πτυχία τους και έχουν τακτοποιηθεί. Ακόμα και οι δράστες έχουν πλέον κάνει τα δικά τους παιδιά. Δεν είναι στη Βέροια πια, αλλά δεν μπορεί να με βοηθήσει, ούτε με ενδιαφέρει πού είναι ή τι κάνουν. Αυτό που θα ήθελα είναι να είχαν πει από την αρχή τι έχουν κάνει. Κάποιοι από αυτούς έχουν φύγει στο εξωτερικό. Τον Νάσο τον είχα πετύχει το 2017. Μπήκα στην αίθουσα του ΚΤΕΛ και παρατήρησα τρεις νεαρούς που μιλούσαν πολύ δυνατά. Με είδε και, όταν με αναγνώρισε και αυτός, σηκώθηκε και έφυγε. Hταν μία πολύ άβολη στιγμή. Eφυγαν από εδώ και ήθελαν να ξεκινήσουν μία καινούργια ζωή, νομίζοντας πως κανείς δεν θα μάθαινε τι έχουν κάνει. Ο Βορειοηπειρώτης τουλάχιστον έδειξε κάποια ευαισθησία» είπε η Νατέλα.

Υπάρχει, όμως, κάτι που δεν άλλαξε και αυτό είναι το μίσος που έχει ακόμα στην ψυχή του ένας εκ των μελών της συμμορίας που, όχι μόνο δεν δείχνει μετανιωμένος, αλλά αντίθετα έχει το θράσος και να απειλεί τη χαροκαμένη μητέρα! Οσα είπε εννέα χρόνια μετά τη δολοφονία στην Αγγελική Νικολούλη, που είχε «στριμώξει» από πολύ νωρίς την παρέα των σκληρών, προκαλούν σοκ. Επιμένει πως ο ίδιος δεν έκανε κάτι στον Aλεξ και, απαντώντας αν θα βρεθεί ποτέ το πτώμα του, δείχνει πόσο σκοτεινή ψυχή έχει: «Δεν με νοιάζει, ας το βρει η μάνα του! Εγώ δεν έκανα κάτι, δεν μετανιώνω για τίποτα. Αν βρω τη μάνα του, θα τη “φάω” αυτήν πρώτα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...