Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Ο Τόλης Βοσκόπουλος «ζωντανεύει» στο χαρτί

Ενας χρόνος συμπληρώνεται στις 19 Ιουλίου από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο «πρίγκιπας» του ελληνικού τραγουδιού, ο Τόλης Βοσκόπουλος, και κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την ξεχωριστή παρουσία του στο ελληνικό πεντάγραμμο.

  • Από τον
    Νίκο Νικόλιζα

Μια παρουσία 60 χρόνων, γεμάτη τραγούδια, ταινίες, έρωτες, πάθη, συγκινήσεις, που συνθέτουν το παζλ μιας ζωής κατάλληλης για βιβλίο… μπεστ σέλερ. Και ναι, η πολυαγαπημένη του σύζυγος Αντζελα Γκερέκου περικλείει όλα αυτά τα στοιχεία του Τόλη σε ένα μοναδικό αφήγημα, το οποίο έως το τέλος του χρόνου πιθανόν να το δούμε στις προθήκες των βιβλιοπωλείων.

f2a

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Ο μεγάλος Τόλης Βοσκόπουλος εδώ και πολλά χρόνια είχε αρχίσει να γράφει την αυτοβιογραφία του, θέλοντας έτσι να αφήσει και συγγραφικά το στίγμα του για όσα βίωσε στο ελληνικό πεντάγραμμο.

Η αρχή αυτού του πονήματος πάει πολλά χρόνια πίσω, στα μέσα της δεκαετίας του 2000, όταν ο ίδιος είχε αρχίσει να ανασύρει από τη μνήμη του όλα εκείνα τα γεγονότα που συνέθεταν τη ζωή του. Μια ζωή πλούσια σε αποκαλύψεις για την οικογενειακή του κατάσταση, πώς ξεκίνησε φτωχό παιδί να ονειρεύεται με πάθος το θέατρο και το τραγούδι και πώς μπόρεσε να γίνει το πιο λαμπρό αστέρι τόσο στις κινηματογραφικές αίθουσες όσο και στο τραγούδι.

tolis voskopoulos 47583463 152365039083613 4045534150266982783 n

Το έναυσμα δόθηκε αμέσως μετά τη συγγραφή ενός βιβλίου που δεν είχε την έγκρισή του και το υπέγραφε η μεγαλύτερη αδερφή του, Παναγιώτα Βοσκοπούλου, μαζί με τον ανιψιό του. Η έκδοση εκείνου του βιβλίου είχε πληγώσει βαθιά τον Τόλη, με αποτέλεσμα ο ίδιος να κάνει ασφαλιστικά μέτρα και να αποσυρθεί το βιβλίο, που θεωρούσε ότι τον έθιγε. Ωστόσο, ήταν και η αφορμή ο Τόλης να πεισμώσει και να αρχίσει να γράφει ο ίδιος για τη ζωή του.
Ηθελε πάση θυσία ο κόσμος να γνωρίζει από πρώτο χέρι την αληθινή ιστορία του Βοσκόπουλου. Νυχθημερόν καθόταν άλλοτε στον καναπέ του σπιτιού του και άλλοτε στο γραφείο του, και έγραφε τα γεγονότα της πολυτάραχης ζωής του έτσι όπως τα ανέσυρε στη μνήμη του, από το μακρινό παρελθόν. Πολλές φορές ανακατεμένα. Πολλές φορές με διαφορετική σειρά. Ωστόσο, πάντα είχε δίπλα του την Αντζελα για να του δίνει κουράγιο να συνεχίσει.

TOLIS VOSKOPOYLOS ANTZELA GEREKOY

Πάνω από 150 χειρόγραφες σελίδες κατάφερε να γράψει το πρώτο διάστημα της συγγραφικής του μανίας ο μεγάλος ερμηνευτής. Και όταν τα γεγονότα που έρχονταν στη μνήμη του τον πλήγωναν, τα έσκιζε και τα πετούσε στον κάλαθο των αχρήστων.

Μόνιμο στήριγμά του

Και ξαφνικά ο Τόλης σταματάει να γράφει. Η μνήμη του από κάποιο σημείο και μετά θολώνει. Ο ίδιος δεν θέλει να θυμηθεί γεγονότα που του είχαν στερήσει την εσωτερική του γαλήνη και ηρεμία. Κάπου εκεί η πολυαγαπημένη του Αντζελα έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο. Πήρε εκείνη το βάρος πάνω της να συνεχίσει τη συγγραφή.

2781 MARIA VOSKOPOYLOY TOLIS VOSKOPOYLOS ANTZELA GEREKOY 572017

Ο Τόλης καθισμένος και ήρεμος στον καναπέ και δίπλα του το μόνιμο στήριγμά του, η Αντζελα, κατάφεραν να τελειώσουν αυτό που εκείνος ήθελε πάντα: Ο λαός που τον αγάπησε να μάθει τις αλήθειες του από τον ίδιο. Ο Βοσκόπουλος είχε εκμυστηρευτεί στον υπογράφοντα ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα έθιγε τα πρόσωπα που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη ζωή του. Αλλωστε, ο σκοπός της αυτοβιογραφίας του δεν ήταν η εκδίκηση, αλλά η αληθινή πληροφόρηση του κοινού για τη ζωή του.

3311 ANTZELA GEREKOY TOLIS VOSKOPOYLOS 342017

Στα μέσα της δεκαετίας του 2000, μάλιστα, ένας από τους κορυφαίους εκδοτικούς οίκους της χώρας τον «χρύσωνε», προκειμένου να εκδώσει την αυτοβιογραφία του εκεί. Τα μηδενικά ήταν πολλά. Ωστόσο ο Τόλης και πάλι ούτε στιγμή δεν σκέφτηκε το χρήμα, αλλά πώς η αυτοβιογραφία του θα γίνει μάθημα δύναμης και ελπίδας για νέα παιδιά που ανέβαιναν τον δικό του ανηφορικό δρόμο.

2375 GKEREKOY VOSKOPOYLOS STILIANOPOYLOY SAPOYTZAKI 20062019

Αν και οι υποχρεώσεις της Αντζελας Γκερέκου με τον τουρισμό στο υπουργείο είναι πολλές, ωστόσο η ίδια κάθε βράδυ συμπληρώνει σελίδες στη ζωή του αγαπημένου της Τόλη, προκειμένου αυτό να ολοκληρωθεί και να εκδοθεί, όπως εκείνος θα το ήθελε.

φ1 9950 TOLIS VOSKOPOYLOS 1172017 1Και μπορεί να μη βρίσκεται κοντά μας με τη φυσική του παρουσία, ωστόσο οι «αναμνήσεις» μέσα από το βιβλίο του σίγουρα θα συγκινήσουν πολλούς και θα αφήσουν το δικό τους στίγμα «διά χειρός Τόλη»!

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...