Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Η Μαίρη Χρονοπούλου πέρασε τα πιο δύσκολα γενέθλιά της: Το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Σε καραντίνα η ηθοποιός.

Η μεγάλη πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου σήμερα, υπό άλλες συνθήκες, θα δεχόταν χαμογελαστή ευχές από αγαπημένα της πρόσωπα, θα ξεδίπλωνε το άλμπουμ των αναμνήσεών της και θα επέστρεφε νοερά στο χθες, αναπολώντας τις στιγμές δόξας της τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.

  • Από τον
    Γιάννη Αρμουτίδη

Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν θα συμβεί, μια και, όπως αποκαλύπτει η «Espresso», η σπουδαία κυρία του σινεμά και του θεάτρου περνά χειρότερα από κάθε άλλη στιγμή της ζωής της. Χτυπημένη από τον κορονοϊό, βρίσκεται, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, σε πολύ βαριά κατάσταση για 10η ημέρα και στον 19ο βαθμό του κύκλου της κλίμακας του μοριακού τεστ PCR, κάτι που δείχνει πόσο αλύπητα τη χτυπά ο ιός!

Παρά τη δυσκολία της κατάστασης στην οποία βρίσκεται, θελήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί της. Εκείνη, με τη ευγένεια που τη χαρακτηρίζει, κατάφερε με δυσκολία να βγάλει κάποιες λέξεις από τα βάθη της ψυχής της. «Ποτέ στη ζωή μου δεν ήμουν χειρότερα! Υπάρχει πιο σκούρο χρώμα από τη μοναξιά; Μαύρο, κατάμαυρο! Είμαι σε μια καραντίνα. Βέβαια, σε μια καραντίνα εννέα στρεμμάτων, 200 ελιών και των λατρεμένων μου ζωντανών, μέσα στον πεντακάθαρο αέρα μου. Βλέπετε, είμαι τυχερή – το σπίτι μου βρίσκεται ακριβώς πάνω σε ένα μπουγάζι. Και έχω πάντα, μα πάντα, αγέρα που τον λατρεύω…Ευτυχώς, η γραμματέας και βοηθός μου, η Νίνο, αρρώστησε ελαφρά, πολύ ελαφρύτερα από εμένα. Κι έτσι μπόρεσε να μου συμπαρασταθεί τέλεια, όπως πάντα. Μοναδική παρηγοριά μου, τα συνεχή και ακατάπαυστα τηλεφωνήματα των φίλων μου» λέει από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής με τρεμάμενη φωνή!

Με βαριά συμπτώματα πνευμονίας ανάμεσα σε αυτά που περνά, θεωρεί τον εαυτό της πολύ τυχερό που εδώ και πολλά χρόνια γιατρός της είναι ο κορυφαίος καθηγητής Νικόλαος Κουλούρης, διευθυντής του Πνευμονολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου «Σωτηρία», ο οποίος από το τηλέφωνο την καθοδηγεί για τη θεραπεία της. Και αυτό γίνεται διότι η Μαίρη Χρονοπούλου δεν θέλησε να μεταβεί στο νοσοκομείο, παρότι της είχαν ετοιμάσει μονόκλινο δωμάτιο θεραπείας, λόγω της εξαιρετικά επείγουσας καταστάσής της.

«Είναι τα χειρότερα γενέθλια της ζωής μου, τα πιο μοναχικά… Το Χαμόγελο του Παιδιού, η δεύτερη οικογένειά μου, είχε οργανώσει ένα μεγάλο event με παιδάκια και χορηγούς σε ένα πανέμορφο κτήμα για τον εορτασμό των γενεθλίων μου» μας λέει και συνεχίζει: «Είχα ζητήσει η τούρτα μου να έχει 100 κεράκια! Ετσι, για τους κακόγλωσσους! Ομως, Κώστα μου (Γιαννόπουλος) και Φωτεινή μου (Πρόκου), όλα πήγαν πίσω, έχουμε όμως χρόνο μπροστά μας! Αυτό όμως που με κουκούλωσε τρυφερά και μου έδωσε κουράγιο ήταν η πολλαπλή, καθημερινή συμπαράσταση των φίλων μου. Οπως μου είπε ένας φίλος μου, “δεν έχεις φίλους, Μαίρη, οικογένεια έχεις”». 

Ωστόσο, δεν χάνει το κουράγιο της: «Σε επτά μέρη της Αθήνας, όχι απαραίτητα σε κεντρικές και περίοπτες περιοχές, έχουν εγκατασταθεί επτά διαγνωστικά κέντρα ύψιστης ποιότητας. Ενα από αυτά είναι πλάι στο σπίτι μου, στο Κορωπί. Πρόκειται για τον όμιλο Ιατρική Διάγνωση και μου έχει συμπαρασταθεί αφάνταστα, σαν συγγενής μου. Καθημερινά! Τους ευγνωμονώ. Δήμητρα, σ’ αγαπώ». Την ώρα που η «Espresso» στέλνει μια τούρτα -συμβολικό δώρο αγάπης- στη λαμπερή πρωταγωνίστρια, εκείνη ευγενικά κλείνει το τηλέφωνο για να ηρεμήσει. Την περιμένουμε σύντομα κοντά μας, αφού όλη η Ελλάδα την αγαπά, τη σέβεται και ελπίζει μαζί της.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...