Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Πιερίδη με το νέο αγόρι της

«Ο έρωτας με έρωτα περνάει» λέει ένα λαϊκό διαχρονικό...

Ο τρόπος λειτουργίας του στρατού των χούλιγκαν και τα αντίποινα που οδήγησαν...

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ OΜΛΕ του Τρανού, ο «Καρχαρίας»...

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Ο εγγονός του Σταύρου Νιάρχου, Νικόλας-Σταύρος, παραμένει φυλακισμένος στο Κονγκό

Θρίλερ για την τύχη του Νικόλα Σταύρου Νιάρχου, καθώς ο γόνος των δύο οικογενειών κροίσων, που απαρνήθηκε τη χλιδή παίζοντας τη ζωή του κορόνα γράμματα στις πιο επικίνδυνες περιοχές του πλανήτη για να αποκαλύψει τη δημοσιογραφική αλήθεια, βρίσκεται εδώ και έξι ημέρες στα χέρια των μυστικών υπηρεσιών του Κονγκό.

φ2 2022 07 19T085810.711

Η τελευταία αποστολή του γεννημένου στη Νέα Υόρκη Ελληνοαμερικανού δημοσιογράφου τον οδήγησε στις φυλακές του Κονγκό. Την Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Νικόλας Νιάρχος συνελήφθη στο Κονγκό από τις υπηρεσίες πληροφοριών ANR. Αξιωματούχοι τους υποστήριξαν ότι προσέγγισε ένοπλες οργανώσεις που δρουν στα νοτιοανατολικά της χώρας «ιδίως με τους Μπακάτα Κατάνγκα», χωρίς να έχει ενημερώσει τις Αρχές. Συνελήφθη μαζί με έναν Κονγκολέζο συνάδελφό του στο Λουμπούμπασι, στο νοτιοανατολικό Κονγκό, και οδηγήθηκαν στην πρωτεύουσα Κινσάσα.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του επιβεβαίωσε την Κυριακή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων τη σύλληψη, λέγοντας ότι ο Νιάρχος συνεχιζόταν να κρατείται στην Κινσάσα από την υπηρεσία πληροφοριών ANR. Ισχυρίστηκε, δε, ότι ο 33χρονος ενδέχεται να αφεθεί ελεύθερος σήμερα, Τρίτη, αφού, όπως είπε, οι τοπικές Αρχές «δεν έχουν κανένα συμφέρον να τον κρατούν». Ωστόσο, η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε από καμία επίσημη κυβερνητική πηγή.

φ3 88

Ο Νιάρχος πήγε στο Κονγκό για να κάνει ρεπορτάζ για την προστασία της φύσης, της οικονομίας και του πολιτισμού, για λογαριασμό του περιοδικού «The Nation», σύμφωνα με την επίσημη διαπίστευσή του. Στις τελευταίες αναρτήσεις του στο Instagram παρουσίαζε φωτογραφικό υλικό από την εξόρυξη πολύτιμων μεταλλευμάτων, μεταξύ των οποίων και σπάνιων ορυκτών για μπαταρίες.

Επισκέφτηκε μικρά ορυχεία στα οποία εργάζονται ντόπιοι, οι οποίοι στη συνέχεια πουλούν πολύ φθηνά τα ορυκτά σε επιχειρηματίες και εκείνοι τα θέτουν προς πώληση στις διεθνείς αγορές σε αστρονομικές τιμές. Κατά καιρούς έχουν υπάρξει καταγγελίες για παιδική εργασία στα υποτυπώδη ορυχεία κοβαλτίου, διαμαντιών και χρυσού, για την κυριαρχία των οποίων έχει ξεσπάσει άγριος πόλεμος ανάμεσα σε τοπικές ένοπλες οργανώσεις.

φ4 47

Ο 33χρονος Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος είναι εγγονός του εφοπλιστή Σταύρου Νιάρχου και ο πρωτότοκος γιος του Σπύρου Νιάρχου και της Δάφνης Γκίνες, κληρονόμου της «αυτοκρατορίας» της διάσημης μπίρας Guinness. Από μικρός αποφάσισε να αφήσει πίσω του τη χλιδάτη ζωή που του εξασφάλιζε η οικογένειά του για να γίνει μάχιμος δημοσιογράφος. Επειτα από σπουδές στην Πολιτική και τη Λογοτεχνία στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Γέιλ και ένα μεταπτυχιακό στη Δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο Κολούμπια, εργάστηκε σε κορυφαία βρετανικά και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Για λογαριασμό των «Νew York Times», «Huffington Post», «The Guardian», «The Οbserver» «Independent» και του περιοδικού «The New Yorker» ο Νιάρχος, που μιλάει πέντε γλώσσες, πήγε για ρεπορτάζ στις πιο επικίνδυνες περιοχές του πλανήτη, μεταξύ των οποίων οι φλεγόμενες από τον πόλεμο Υεμένη και Μπουρκίνα Φάσο, αλλά και στην Ιαπωνία.

71170141 2436070566507090 768226517138954583 n

Στη χώρα μας αίσθηση είχε προκαλέσει το οδοιπορικό του στο Άγιον Όρος αλλά και το ρεπορτάζ του από τα hot spots μεταναστών στη Σάμο. Κάθε φορά που του δινόταν η ευκαιρία, ο 33χρονος, που έχει για φίλους τον σχεδιαστή Τομ Φορντ και την Οπρα Γουίνφρεϊ, επισκέπτεται την Ελλάδα, χωρίς φυσικά να το διατυμπανίσει, ενώ από τους αγαπημένους του προορισμούς φέρεται ότι είναι οι Σπέτσες, η Λακωνία, η Σκόπελος και η Σέριφος. Προτού μεταβεί στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό είχε κάνει ρεπορτάζ για τη διάσωση έργων τέχνης στο Λβιβ της Ουκρανίας τον Μάρτιο, όταν η πόλη βομβαρδιζόταν από ρωσικά πυρά.

φ6 20

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...