Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Η πορεία των ηθοποιών που περιστοίχισαν τον Ράσελ Κρόου στο «Gladiator» πριν από 22 χρόνια!

Οι οσκαρικοί, οι... σούπερ ήρωες και οι εξαφανισμένοι

Ακριβώς 22 χρόνια μετά την πρεμιέρα της θρυλικής ταινίας «Gladiator», ποια ήταν η μοίρα που επιφύλασσε το Χόλιγουντ για τους ηθοποιούς που περιστοίχισαν τον «Μονομάχο» Ράσελ Κρόου;

Μία απέκτησε κινηματογραφικά νυμφομανή κόρη, πριν γίνει αμαζόνα, άλλος κέρδισε Οσκαρ ως ο πιο διαβόητος «κακός» του σύμπαντος της DC, ενώ ένας τρίτος, αφού σήκωσε το χρυσό αγαλματίδιο της αμερικανικής ακαδημίας κινηματογράφου, άρχισε να κάνει… παρέα με τους σούπερ ήρωες της Marvel.

Ο «κακός» αυτοκράτορας Κόμμοδος έκανε τον Χοακίν Φίνιξ γνωστό στο παγκόσμιο κοινό. Αν και δεν κατάφερε να κερδίσει το Οσκαρ για το οποίο προτάθηκε για την ερμηνεία του στον «Μονομάχο» του 2000, απλά ανέβαλε το ραντεβού με το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο. Αφού το 2005 μπήκε σε κέντρο αποτοξίνωσης για να λύσει το πρόβλημα αλκοολισμού που τον κρατούσε πίσω, η καριέρα του απογειώθηκε με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Οσκαρ, παίζοντας αριστοτεχνικά τον «κακό» της DC, Τζόκερ στην ταινία του 2019 «Joker».

f2a

Η αδελφή του αυτοκράτορα, Λουσίλα, κατά κόσμον Κόνι Νίλσεν, έκανε σημαντική καριέρα στο Χόλιγουντ. Στο ερωτικό δράμα «Nymphomaniac» υποδύθηκε την «ψυχρή σκύλα» μητέρα της νυμφομανούς πρωταγωνίστριας, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε και αυτή στο «σύμπαν των σούπερ ηρώων της DC». Υποδύθηκε με επιτυχία την αμαζόνα Ιππολύτη πρώτα στο «Wonder Woman» το 2017 και στη συνέχεια στις ταινίες «Justice League», «Wonder Woman 1984» και «Zack Snyder’s Justice League».

Ο σκλάβος που φρόντισε την πληγή του λεγεωνάριου Μάξιμους (Ράσελ Κρόου), πριν αρχίσει να δίνει μάχες στο πλευρό του μέσα στις αρένες ως μονομάχος, άνοιξε τις πόρτες του Χόλιγουντ στον Ντζιμόν Χουνσού. Αφού κέρδισε Οσκαρ για τον ρόλο του δίπλα στον Λεονάρντο ντι Κάπριο στο «Blood Diamonds» του 2006, πάτησε πόδι στο «σύμπαν των σούπερ ηρώων της Marvel», όπου υποδύθηκε τον Κόραθ δίπλα από τους σούπερ ήρωες στο «Guardians of the Galaxy» και στο «Captain Marvel».

shutterstock 763068391

Ο μικρός Λούσιους Βέρους, γιος της Λουσίλα που είχε ως ίνδαλμα τον «μονομάχο» Ράσελ Κρόου, έδωσε ώθηση στον Σπένσερ Τριτ Κλαρκ, η οποία ωστόσο δεν κράτησε πολύ. Αρχικά εμφανίστηκε στην ταινία «Unbreakable» δίπλα στον Μπρους Γουίλις, ενώ το 2003 έπαιξε στο «Mystic River» μαζί με τον Σον Πεν και τον Κέβιν Μπέικον. Όσο μεγάλωνε, όμως, οι ρόλοι μειώνονταν. Ο Κλαρκ στράφηκε στις σπουδές και, αφού πήρε πτυχίο στις πολιτικές επιστήμες από το Columbia University, επέστρεψε στην υποκριτική και εμφανίστηκε στην τηλεοπτική σειρά της Marvel, «Agents of S.H.I.E.L.D.».

shutterstock 434370475

Ο Ντέρεκ Τζάκομπι δεν χρειαζόταν συστάσεις όταν ανέλαβε να παίξει τον γερουσιαστή Γράκχο στο «Μονομάχο». Η καριέρα του διατηρήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα και πιο πρόσφατα έπαιξε με επιτυχία στις ταινίες «The King’s Speech» και «Murder on the Orient Express», αλλά και στη σειρά «The Crown».

shutterstock 147280679

Τέλος, μετά τον ρόλο του γερουσιαστή Φάλκο, ο Ντέιβιντ Σόφιλντ εμφανίστηκε μεταξύ άλλων στη βραβευμένη ταινία «Darkest Hour» του 2017 αλλά και στις ταινίες των πειρατών της καραϊβικής «Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest» και «Pirates of the Caribbean: At World’s End».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...