Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Αναβρασμός στη Θεσσαλονίκη: Δαίμονες με μεταφραστή και σόου «αρχιερέα»

Τι λένε στην «Espresso»για όσα απίστευτα είδαν και άκουσαν

Ποιος θα περίμενε ότι το κέντρο της Θεσσαλονίκης, περιμετρικά της πλατείας Αρχαίας Αγοράς, θα γινόταν «εκκλησία» μιας παραθρησκευτικής οργάνωσης με «αρχιερέα» έναν Ελληνα εντεταλμένο… Νιγηριανού ψευδοπροφήτη, που ισχυρίζεται ότι μπορεί μόνο με το άγγιγμά του να «διαγνώσει» ποιος είναι δαιμονισμένος και να κάνει… εξορκισμό!

thessaloniki exorkismoi 768x483 1

Οι κάτοικοι είδαν έκπληκτοι ένα απόγευμα Κυριακής, στις αρχές Αυγούστου, κάποιον να φωνάζει «Get out, get out», σθεναρά και με ένταση, και βγήκαν στα μπαλκόνια τους για να δουν τι συμβαίνει.

Ενας άνδρας, που έμαθαν στη συνέχεια ότι είναι ο «άνθρωπος του Θεού, Χάρης», μιλούσε έντονα σε μια γυναίκα πεσμένη στο έδαφος, η οποία έλεγε διάφορα ακατάληπτα στα αγγλικά, ενώ κάποια στιγμή ακούστηκε να… γαβγίζει! Μάλιστα, φρόντισε να έχει δίπλα του και μεταφραστή προκειμένου ο… Σατανάς να γίνεται κατανοητός και στους Ελληνες «πιστούς» του.

Ο αυτοαποκαλούμενος «άνθρωπος του Θεού, Χάρης», κατά κόσμον Χάρης Τ., είναι ο ποιμένας της Εκκλησίας Ολων των Εθνών Θεσσαλονίκης. Οπως ο λέει, έχει πάρει το «χρίσμα» του Τ. Μπ. Τζόσουα, που αυτοαποκλήθηκε προφήτης και κατάφερε να εξαπλώσει εκτός των συνόρων της Νιγηρίας την αίρεση SCOAN, την οποία ίδρυσε με έδρα το Λάγκος, ιδρύοντας παράρτημα και στη «νύφη του Θερμαϊκού».

«Όλα νομίζαμε ότι τα έχουμε δει, αλλά τελικά κάναμε λάθος. Μάλλον έχουμε πολλά ακόμη να δούμε» σχολιάζει ένας κάτοικος της περιοχής. Παρόμοιες συγκεντρώσεις, που θυμίζουν… τσίρκο, έγιναν στην πλατεία της Αρχαίας Αγοράς επί δύο συνεχόμενες Κυριακές, στο τέλος Ιουλίου και στις αρχές Αυγούστου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, άλλες τέσσερις συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί μέσα στον Σεπτέμβριο.

Μάλιστα, η διοργανώτρια «συναγωγή» είχε φροντίσει να είναι άκρως οργανωμένη η εκδήλωση, με καρέκλες, χημικές τουαλέτες και ομπρέλες για τον ήλιο! Γύρω στα 40 με 50 άτομα, άνδρες και γυναίκες διαφόρων ηλικιών, είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την ομιλία του «ανθρώπου του Θεού, Χάρη»!

«Καθένας φυσικά μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει. Οταν όμως γίνεται μια συγκέντρωση τέτοιου είδους σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, με πλήθος διερχομένων, τότε θεωρούμε ότι, αν μη τι άλλο, θα πρέπει να έχει ζητηθεί άδεια. Για τη συγκέντρωση της πρώτης Κυριακής, σε ερωτήσεις που κάναμε τόσο στην Αστυνομία όσο και στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενημερωθήκαμε ότι δεν έχει δοθεί κάποια τέτοια άδεια για τη χρήση κοινόχρηστου χώρου» εξηγούν από τον Σύλλογο Κατοίκων Αρχαίας Αγοράς.

Οι μεσαιωνικές σκηνές, με τους υποτιθέμενους εξορκισμούς, έχουν καταγραφεί σε βίντεο που κατακλύζουν το διαδίκτυο, με τον τοποτηρητή της αίρεσης στη Θεσσαλονίκη να διατάζει τους «δαίμονες» να εγκαταλείψουν τα σώματα των πιστών, τους οποίους υποτίθεται ότι θεραπεύει ακόμη και από… κατάγματα ή από την εξάρτησή τους από τα ναρκωτικά! Πλέον, όμως, αυτά γίνονται και στον δημόσιο χώρο της Αρχαίας Αγοράς.

«Δεν θα δίναμε συνέχεια, ωστόσο με έκπληξη είδαμε ότι ανάλογη συγκέντρωση έγινε και τη δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή 7 Αυγούστου.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά μαθαίνουμε από σποτ στα μέσα δικτύωσης ότι η ίδια εκδήλωση θα γίνεται κάθε Κυριακή στην πλατεία. Είναι αυτό νόμιμο;» αναρωτιούνται τα μέλη του συλλόγου.

Ο «άνθρωπος σοφίας» και η… μυστήρια υπερφυσική εμπειρία του με τον Θεό

Ο Χάρης Τ. γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1984 στον Αγιο Αθανάσιο Δράμας και, όπως γράφει στο βιογραφικό του, ήταν από τα 20 του χρόνια επιτυχημένος επιχειρηματίας στην Ολλανδία, όταν βίωσε μια υπερφυσική εμπειρία με τον Θεό! Χωρίς να εξηγεί τι ήταν αυτή, ισχυρίζεται ότι ο παντοδύναμος του αποκάλυψε το σχέδιό Του για τη ζωή του και γεγονότα που επρόκειτο να συμβούν.

«Ο Χάρης ξόδεψε τα επόμενα 10 χρόνια της ζωής του κοντά στον μέντορά του, προφήτη Τ. Μπ. Τζόσουα, αγωνιζόμενος να γίνει κατάλληλος για τον Θεό, ώστε στη διορισμένη ώρα του να είναι έτοιμος να εκπληρώσει το θείο κάλεσμά του… Ο προφήτης Τ. Μπ. Τζόσουα τον δίδαξε ότι η διαδικασία είναι πιο σημαντική από το αποτέλεσμα και ότι ο χαρακτήρας είναι το θείο καύσιμο που κρατάει αναμμένη τη φλόγα του χρίσματος του Θεού στη ζωή ενός ανθρώπου.

Ο Χάρης, μαζί με εκατοντάδες νέους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, απαρνήθηκε όλα όσα είχε να του προσφέρει ο κόσμος ώστε να λάβει αυτή τη μοναδική εκπαίδευση, με σκοπό να χτίσει χαρακτήρα. Αφότου ο Κύριος τον έχρισε για το έργο του και καθώς βρισκόταν ακόμα υπό την εποπτεία του μέντορά του, ο Θεός άρχισε να τον χρησιμοποιεί ώστε να θεραπεύει, να ελευθερώνει και να προφητεύει αποκαλύπτοντας την άποψη του Θεού» γράφει ο ίδιος.

Στις 19 Απριλίου 2015, ο Χάρης Τ. ίδρυσε τη Συναγωγή – Εκκλησία Ολων των Εθνών Θεσσαλονίκης, «με την οδηγία του Αγίου Πνεύματος». Μέσω της ιστοσελίδας του προσκαλεί ανθρώπους από κάθε φυλή και δόγμα στην εκκλησία για να ακούσουν το κήρυγμά του για «τη θεία θεραπεία, η οποία γίνεται με τις ευλογίες που εξαγόρασε ο Ιησούς Χριστός για εμάς στον Γολγοθά», που μεταφράζεται live σε αγγλικά, αλβανικά, βουλγαρικά, ρωσικά, αρμενικά, γαλλικά και ιταλικά. Τις Κυριακές, η λειτουργία ξεκινάει στις 12, αλλά δεν γίνεται στην εκκλησία που εδρεύει στη Θέρμη, ίσως γιατί οι εργασίες ανακατασκευής που εξήγγειλε ο Χάρης Τ. τον περασμένο Μάιο δεν έχουν τελειώσει ακόμη.

Πάντως, ο «αρχιερέας» της SCOAN ανακοίνωσε μέσα σε όλα ότι, στις 5 Ιανουαρίου 2021, ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου με την αρραβωνιαστικιά του Μαρία, στη Θεσσαλονίκη!
Ο «άνθρωπος σοφίας» Χάρης Τ. δεν είναι ο μόνος εκπρόσωπος της αίρεσης στην Ελλάδα, καθώς τη διαχειρίζονται άλλοι τρεις που έχουν λάβει το χρίσμα του προφήτη: o Racine Bousso από τη Σενεγάλη, ο Daniel Emelandu από τη Νιγηρία και o Christopher Orji από τη Νιγηρία.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...