Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

«Σωσίβιο» υπεράσπισης του Αλέξη Κούγια στην Πισπιρίγκου με φόντο τους τρεις θανάτους

«Delete» από Πισπιρίγκου στον Οθωνα Παπαδόπουλο!

Αυτό που πολλοί συζητούσαν πως αργά ή γρήγορα η Ρούλα Πισπιρίγκου θα «πέσει» στην «αγκαλιά» του Αλέξη Κούγια, προκειμένου να τη σώσει από το βαρύ κατηγορητήριο το οποίο αντιμετωπίζει, έγινε τελικά πραγματικότητα, με τη συνέχεια της υπόθεσης να αποκτά νέα τροπή.

patra aj

Το «delete» στον Οθωνα Παπαδόπουλο και την ανάθεση της υπεράσπισής της στον Αλέξη Κούγια έκανε γνωστή με ανακοίνωσή της η ίδια η κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία κατά συρροή των παιδιών της Τζωρτζίνας, Μαλένας και Ιριδας.patra 4 3

«Δηλώνω ότι από σήμερα (σ.σ.: χθες) μοναδικός δικηγόρος υπεράσπισής μου σε όλες τις υποθέσεις και σε όλες τις κατηγορίες, τις οποίες αντιμετωπίζω σε ανακριτικό επίπεδο, είναι ο δικηγόρος Αθηνών κ. Αλέξιος Κούγιας» αναφέρεται στην εξουσιοδότηση που δόθηκε στη δημοσιότητα. Η ανακοίνωση επίσης καταλήγει με εμφατικό τρόπο από την πλευρά της 34χρονης: «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ο μόνος δικηγόρος ο οποίος με εκπροσωπεί στις ως άνω υποθέσεις είναι ο κύριος Αλέξιος Κούγιας και καταργώ κάθε άλλο δικηγόρο, ο οποίος μέχρι σήμερα με εκπροσωπούσε» «αδειάζοντας» ουσιαστικά τον δικηγόρο Οθωνα Παπαδόπουλο, τον οποίο ούτε καν κατονόμασε και ούτε ευχαρίστησε, και πλέον εμπιστεύεται την τύχη της και την ποινική της μεταχείριση στον Αλέξη Κούγια, που επίσης «τρέχει» και την πολύκροτη υπόθεση Λιγνάδη ως συνήγορός του.

patra roula pispirigkou

Λίγο αργότερα από το γραφείο του νέου συνηγόρου της Πισπιρίγκου εστάλη και μια μακροσκελής ανακοίνωση, η οποία έκανε λόγο για «πρωτοφανή προανακριτική και αστυνομική προκατάληψη» και με την προειδοποίηση ότι θα πέσουν αγωγές και μηνύσεις σε όσους καταστρατηγούν το τεκμήριο της αθωότητας της εντολέως του.

«Η αποκλειστική αιτία της αποδοχής ήταν η διαπίστωση από εμέ πρωτοφανών ιατροδικαστικών, παθολογοανατομικών, μαρτυρικών και αστυνομικών επιλογών» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος και τον περασμένο Απρίλιο είχε μιλήσει για ανθρωποφαγία των ΜΜΕ. Βέβαια, τότε είχε προσθέσει πως δεν θα αναλάβει την υπόθεση, καθώς, όπως δήλωνε, «τρέχω στις υποθέσεις κακουργημάτων και είναι αδύνατον να έχω χρόνο να ασχοληθώ με αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση».

5644043 1

Επίσης, δίνοντας το πνεύμα της υπεράσπισης, ο γνωστός δικηγόρος ανέφερε πως στην καριέρα του δεν συνάντησε «ποτέ τόσες πρωτοφανείς αντιφατικές ιατροδικαστικές, παθολογοανατομικές, μαρτυρικές, αστυνομικές αντιφάσεις. Με μία πρωτοφανή προανακριτική – αστυνομική προκατάληψη και “χωροφυλακίστικη” προσέγγιση στοιχείων της δικογραφίας καταργήθηκαν οι κορυφαίες επιστημονικές προσωπικότητες του καθηγητού Παθολογοανατομίας του ΕΚΠΑ κ. Αγαπητού και των κορυφαίων Ελληνίδων ιατροδικαστών κ. Τσάκωνα και Τσιόλα» τόνισε ο νέος δικηγόρος της Πισπιρίγκου.

Επίσης, δεν παραλείπει ο κ. Κούγιας να προειδοποιήσει ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει «μάχη» με όποιον προδικάζει την εξέλιξη και καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας.

«Κανένας δικηγόρος, ιατροδικαστής, παθολογοανατόμος, δημοσιογράφος δεν έχει δικαίωμα μέσα από τηλεδίκες να εξοντώνει κανέναν συνάνθρωπό μας. Από σήμερα, προσωπικά εγώ και οι συνεργάτες μου θα στρεφόμεθα εναντίον οιουδήποτε, μέχρι να εκδοθεί ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ από τα ποινικά Δικαστήρια, είτε προδικάζει είτε δυσφημεί την προσωπικότητα της κας κατηγορουμένης. Προσωπικά δεν θα εμφανιστώ, όσον αφορά στην παρούσα υπόθεση, σε καμία τηλεοπτική εκπομπή και θα τοποθετούμαι μόνο μέσω γραπτών ανακοινώσεων, μηνύσεων και αγωγών εναντίον οποιουδήποτε δεν θα σέβεται το τεκμήριο αθωότητος και θα κακοποιεί την αλήθεια» τονίζει ο ποινικολόγος, δίνοντας το στίγμα για τη γραμμή που θα ακολουθήσει στο εξής.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι στα μέσα του περασμένου Μαΐου ο Αλέξης Κούγιας είχε υποστηρίξει ότι διοικητής νοσοκομείου τον είχε προσεγγίσει για να αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ο Αλέξης Κούγιας δεν τον κατονόμασε, ωστόσο ο ίδιος θέλησε να μιλήσει προκειμένου να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Έτσι, ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου «Ελπίς» Θεόδωρος Γιάνναρος σε δηλώσεις του είχε διαψεύσει ότι ο εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση και έκανε λόγο για αστειότητες και κακοήθειες. Παραδέχτηκε ότι είχε επικοινωνία με τον Μάνο Δασκαλάκη, στον οποίο, όπως είχε πει, είχε στείλει ένα συλλυπητήριο μήνυμα, υπήρχε μια επικοινωνία μέσω μηνυμάτων και του συνέστησε αρχικά τον Απόστολο Λύτρα και να κάνουν γονιδιακό έλεγχο. Σε καμία περίπτωση δεν είχε κάποια εμπλοκή, δηλαδή να συστήσει τον κ. Κούγια στην οικογένεια.

Στο μεταξύ, ο γνωστός ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, με μια ανάρτησή του στο facebook, σχολίασε την ανακοίνωση της Ρούλας Πισπιρίγκου. «…ΚΑΤΑΡΓΩ κάθε άλλο δικηγόρο… Ενα ρήμα που περιέχει θυμό, ένταση, απαξίωση, υποτίμηση για έναν άνθρωπο που ήταν δίπλα της τόσους μήνες με συνέπεια, ευγένεια και δύναμη. Φυσικά… κι ούτε ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Θα μου πείτε, πώς να βγει μια τέτοια λέξη, αφού έχουμε πλήρη απουσία συναισθημάτων; Σωστά, δυστυχώς, σωστά» σχολίασε μεταξύ άλλων για το ύφος της ανακοίνωσης.

Τέλος, με ανάρτησή του στο facebook και ο γνωστός ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων σχολίασε: «Ο κάθε κατηγορούμενος και οι συνήγοροί του έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν το όποιο μέσο για την υπεράσπισή του. Σε υποθέσεις όμως με ιατροδικαστικά ζητήματα η επιστήμη δίνει τις απαντήσεις».

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...