Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Το στοιχείο που οδήγησε τις Αρχές στον Αλβανό δράστη του διπλού φονικού στην Αίγινα το 2015

Τι ξέχασε στον τόπο του εγκλήματος;

Ενα μοιραίο λάθος που είχε κάνει πριν από επτά χρόνια φαίνεται ότι «πρόδωσε» τον δράστη του διπλού φονικού στην Αίγινα, με θύματα την 70χρονη Ειρήνη Μαρμαρινού και τον 44χρονο ανιψιό της Λάμπρο Πρωτονοτάριο, το οποίο είχε συγκλονίσει την Ελλάδα το 2015.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δράστης, ο οποίος με τόσο φρικτό τρόπο είχε δολοφονήσει θεία και ανιψιό, φέρεται ότι ξέχασε στον τόπο του εγκλήματος τον μαύρο σκούφο που φορούσε και ο οποίος αποδείχτηκε «κλειδί» για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Παρότι έβαλε φωτιά στο σπίτι και έκαψε ζωντανά τα δύο θύματά του, ο σκούφος δεν κάηκε, με αποτέλεσμα να βρεθεί στα χέρια των Αρχών και επτά χρόνια μετά να οδηγήσει στη σύλληψή του.

Συγκεκριμένα, στις 20 Αυγούστου οι αστυνομικές Αρχές της Μάλτας σε τυχαίο έλεγχο εξέτασαν τα στοιχεία του 36χρονου Αλβανού, που κυκλοφορούσε στον δρόμο άνετος, φορώντας βερμούδα, έλαβαν αποτυπώματα από αυτόν και ειδοποίησαν τις ελληνικές Αρχές για την ηλεκτρονική ταυτοποίησή τους με εκείνα του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος του για διπλή ανθρωποκτονία.

φ1 2022 08 29T090902.416

Όπως αναφέρουν ΜΜΕ της Μάλτας, δράστης είναι ο Ledjon Brakaj, ο οποίος διέπραξε το ειδεχθές έγκλημα σε ηλικία 29 ετών. Στο σχετικό έγγραφο δεν μνημονευόταν πότε είχε μεταβεί στη Μάλτα ο αλλοδαπός και ποια ήταν η ενασχόλησή του εκεί.

«Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα». Με αυτή τη φράση σχολίασε ο ταξίαρχος ε.α. Θανάσης Κατερινόπουλος τη σύλληψη του 36χρονου, επτά χρόνια μετά, και συμπληρώνει: «Πριν από επτά χρόνια, όταν είχε γίνει το έγκλημα, οι Αρχές είχαν κάνει φύλλο και φτερό το σπίτι, είχαν μαζέψει όλα τα στοιχεία που είχαν βρεθεί στον τόπο. Μεταξύ αυτών ήταν και το DNA του. Από το DNA ταυτοποιήθηκε και στη συνέχεια ο άνθρωπος αυτός αναζητήθηκε. Εκδόθηκε σχετικό ένταλμα σύλληψης και εντοπίστηκε στη Μάλτα, όπου διέμενε. Ηταν ένα λάθος το οποίο αποδείχτηκε μοιραίο για αυτόν. Αρκεί οι ερευνητές να κάνουν σωστά τη δουλειά τους».

Πλέον τα δύο μεγάλα ερωτήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι Αρχές είναι, αφενός, τι έχουν απογίνει τα σχεδόν 800.000 ευρώ που είχε αρπάξει από το σπίτι όπου διαπράχθηκε το φρικτό έγκλημα, και, αφετέρου, ποιοι είναι και πού κρύβονται οι συνεργοί του.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της περιοχής όπου διέμεναν τα θύματα, στην Αίγινα, δηλώνουν ικανοποιημένοι και ανακουφισμένοι από τη σύλληψη του δράστη. «Οι άνθρωποι αυτοί βασανίστηκαν» είπαν χαρακτηριστικά.

φ2 2022 08 29T090858.888

Το φρικτό έγκλημα είχε γίνει στις 30 Νοεμβρίου 2015, όταν ο Αλβανός, με τη βοήθεια κι άλλων συνεργών του, είχε «μπουκάρει» στο σπίτι της ηλικιωμένης Ειρήνης, σπάζοντας με πέτρα το τζάμι από το παράθυρο. Αφού ξυλοκόπησαν την ηλικιωμένη και τον ανιψιό της, τους μετέφεραν σε ένα δωμάτιο και, αφού τους σκέπασαν με ρούχα, τους έκαψαν ζωντανούς, άρπαξαν το τεράστιο χρηματικό ποσό και τράπηκαν σε φυγή. Τα απανθρακωμένα πτώματα βρήκαν οι πυροσβέστες όταν έσβησαν τη φωτιά.

Έκτοτε η έρευνα για τη διπλή δολοφονία αποκάλυψε μία σκοτεινή υπόθεση. Αποκαλυπτικές μαρτυρίες έκαναν λόγο για παρατραπεζικά και τοκογλυφικά κυκλώματα, που έβαλαν στο στόχαστρο την περιουσία της Ειρήνης Μαρμαρινού. Οπως φάνηκε από την άρση τραπεζικού απορρήτου, η γυναίκα είχε προχωρήσει σε ανάληψη των αποταμιεύσεών της, ύψους 800.000 ευρώ, λόγω της οικονομικής κρίσης που είχε πλήξει τη χώρα.

Σημαντικές πληροφορίες έκαναν λόγο για συγκεκριμένα πρόσωπα με περίεργο ρόλο, που φαίνεται πως είχε εμπιστευτεί η άτυχη γυναίκα για τα οικονομικά της.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τα άτομα αυτά χρωστούσαν μεγάλα ποσά, αλλά μετά τις δολοφονίες βρέθηκαν με πολλά χρήματα και επιχειρήσεις.

Η αδελφή και ανιψιά των θυμάτων Νεκταρία Πρωτονοτάριου είχε πει χαρακτηριστικά: «Μετά τη δολοφονία πήγα να κλείσω κάποιους μηδενικούς λογαριασμούς και μου ζήτησαν ένα σωρό έγγραφα. Αυτή τη γυναίκα που πήγε και σήκωσε ένα τέτοιο ποσό δεν την προστάτεψαν; Δεν ειδοποίησαν έναν συγγενή; Εμένα που ήμουν συνδικαιούχος; Εδωσαν μια ωρολογιακή βόμβα στα χέρια της και μαζί με τη θεία μου, χάθηκε άδικα και ο αδελφός μου που δεν είχε καμία εμπλοκή».

Σχολιάζοντας τις μαρτυρίες σχετικά με τα χρήματα, ο Θανάσης Κατερινόπουλος είχε δηλώσει τότε: «Η λογική λέει πως ένας πρώην επιχειρηματίας που έχει ένα τόσο μεγάλο ποσό φροντίζει να το διασφαλίσει κάπου. Είτε σε θυρίδα είτε σε κάποια επένδυση. Επιπλέον, για να κάνει κάποιος ανάληψη ενός τέτοιου ποσού γίνεται μια ειδική συμφωνία με την τράπεζα και ίσως χρειαστεί και χρηματαποστολή. Αρα υπάρχει ένας κύκλος ανθρώπων που εκ των πραγμάτων γνωρίζει για μια τέτοια εκταμίευση. Σε μια περίπτωση διπλής δολοφονίας όλη αυτή η διαδρομή των χρημάτων και τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν πρέπει να ελεγχθούν».

Ο 36χρονος, που αμέσως μετά το έγκλημα εξαφανίστηκε από το νησί, αφήνοντας στη μέση και δουλειές που είχε αναλάβει, δηλώνει αθώος.

Η ΟΡΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΗΤΕΡΕΣ

φ4 55

Η ζωή φαίνεται πως δεν είχε χαμογελάσει σχεδόν ποτέ στον 44χρονο Λάμπρο, αφού από πολύ μικρός βίωσε τον θάνατο και των δύο του γονιών.

Εμεινε ορφανός στην τρυφερή ηλικία των εννέα ετών και έκτοτε το μόνο του στήριγμα ήταν η κατά τρία χρόνια μεγαλύτερη αδερφή του, που πλέον είναι παντρεμένη κι έχει τρία παιδιά.

Αρχικά ο Λάμπρος και η αδερφή του έχασαν αιφνιδίως τον πατέρα τους από σοβαρή ασθένεια. Περίπου έναν χρόνο μετά τον θάνατό του η μητέρα τους, έχοντας βυθιστεί στο πένθος και μην αντέχοντας την απώλεια του συζύγου της, αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή της, πίνοντας φυτοφάρμακο.

Έκτοτε δίπλα τους ήταν πάντοτε οι δύο θείες τους από την πλευρά της μητέρας τους, Ειρήνη και Παναγιώτα. Η Ειρήνη δεν παντρεύτηκε ποτέ, ενώ η Παναγιώτα, αν και ήταν παντρεμένη, δεν έκανε ποτέ παιδιά. Οι δύο γυναίκες σήκωσαν όλο το βάρος της ανατροφής του Λάμπρου και της αδερφής του και τους μεγάλωσαν σαν να είναι δικά τους παιδιά.

Τα σπίτια τους ήταν πολύ κοντά το ένα στο άλλο και δούλευαν μαζί σε κατάστημα με αναμνηστικά στην Αίγινα που διατηρούσαν στο κέντρο του νησιού, φροντίζοντας να μη λείψει τίποτα στα δύο παιδιά. Κι ενώ η αδελφή του 44χρονου παντρεύτηκε κι έκανε τη δική της οικογένεια, εκείνος φαίνεται να μην ξεπέρασε ποτέ τον χαμό και των δύο γονιών του.

«Δεν ήταν ένας άντρας σαν τους άλλους. Φαινόταν πολύ πληγωμένος. Τον έβλεπες κι ένιωθες ότι είναι ακόμη ένα παιδί. Ο Λάμπρος δεν πρέπει να είχε σκεφτεί ποτέ να κάνει δική του οικογένεια ούτε είχε κάποια σχέση» δήλωσε φίλος του 44χρονου και συμπλήρωσε: «Ηταν τόσο αθώος, με ένα βλέμμα μελαγχολικό. Το μόνο που αγαπούσε να κάνει ήταν να πηγαίνει στα ζώα του και να περιποιείται τα λουλούδια του. Δεν είχε κάποια σταθερή δουλειά, αλλά έκανε μεροκάματα από εδώ κι από εκεί».

«Ηταν πάντοτε ήσυχος. Δεν μιλούσε πολύ. Εκείνος ζούσε απολαμβάνοντας τις μικρές χαρές της ζωής, που σε άλλους μοιάζουν ασήμαντες. Τον τελευταίο καιρό είχε κλειστεί ακόμη περισσότερο στον εαυτό του, γιατί έχασε τη θεία του, την Παναγιώτα, και προσφάτως και τον θείο του, τον σύζυγό της. Οι μόνοι που του είχαν απομείνει ήταν η αδελφή του και η θεία του η Ειρήνη. Φαίνεται πως ένιωθε ότι αν πεθάνει κι η θεία του αυτή θα μείνει ολομόναχος, αφού η αδελφή του είχε φτιάξει τη δική της οικογένεια. Αυτοί που μπήκαν μέσα στο σπίτι τα ήξεραν όλα αυτά. Ο Λάμπρος δεν θα μπορούσε να τους κάνει κακό ούτε κι η θεία του, που ήταν ηλικιωμένη. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν και τους σκότωσαν» κατέληξε.

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...