Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Εμφύλιος με αγωγές για τον «θησαυρό» του Ανέστη Βλάχου

Νέα «πυρά» από τον γιο του, Ηρακλή, κατά της συζύγου του ηθοποιού και της κόρης τους

Στις δικαστικές αίθουσες οδεύει, όπως όλα δείχνουν, ο «εμφύλιος» που μαίνεται με αμείωτη ένταση ανάμεσα στον γιο του Ανέστη Βλάχου, Ηρακλή, και στην τελευταία σύζυγο του πατέρα του, Μαρία Γαρίτση, καθώς και με την ετεροθαλή αδελφή του, Ελλη Βλάχου, με αφορμή τη διαθήκη του αείμνηστου ηθοποιού.

201312051205360.9933 ANESTIS VLAXOS 04122013

Από τη Μαρία Μεϊμάρη

Και τούτο γιατί έπεσε στο… κενό η απόπειρα συμβιβασμού που έκανε πριν από μερικές ημέρες η πλευρά του μοναχογιού του Ανέστη Βλάχου, σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί εξωδικαστική λύση, καθώς η δεύτερη σύζυγος του ηθοποιού και η κόρη της φέρεται ότι δεν έδειξαν καμία απολύτως διάθεση «συμφιλίωσης».

Διαβάστε επίσης: Ανέστης Βλάχος – Η σύζυγός του περνά στην αντεπίθεση για τη διαθήκη του

Είχε προηγηθεί, τον περασμένο Αύγουστο, η κατάθεση αγωγής στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την οποία ο γιος του αξέχαστου «κακού του ελληνικού σινεμά» Ηρακλής ζητάει την ακύρωση της χειρόγραφης διαθήκης, η οποία έχει ως μοναδική κληρονόμο την ετεροθαλή αδελφή του.

anestis vlachos diathiki

«Κινήσαμε τις διαδικασίες και έγινε μια πρώτη προσπάθεια διαμεσολάβησης εκ μέρους μας, πλην όμως η άλλη πλευρά ήταν κάθετα αντίθετη και αρνητική και δεν συζητούσε καν το ποσοστό της νόμιμης μοίρας, που εκ του νόμου αναλογεί στον εντολέα μου» δήλωσε ο δικηγόρος του Ηρακλή Βλάχου, Ιωάννης Σαμέλης, στην «Espresso».

anestis vlaxos diathiki
Στα νιάτα του σε σκηνή από ταινία

Και πρόσθεσε: «Μετά την υποβολή μηνύσεως και την περάτωση της προκαταρκτικής εξέτασης, η υπόθεση σε ποινικό επίπεδο αναμένεται να χρεωθεί σε εισαγγελέα για το αν θα ασκήσει ή όχι δίωξη και για ποια αδικήματα. Ταυτοχρόνως, όμως, ήδη τις προηγούμενες ημέρες ασκήσαμε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου αγωγή ζητώντας την ακύρωση της διαθήκης με βασική μας νομική βάση την πλαστογραφία της διαθήκης, όπως έχουμε ήδη καταγγείλει στα ποινικά δικαστήρια».

Διαβάστε επίσης: Ο εγγονός του Ανέστη Βλάχου μετά το σάλο με τη διαθήκη του παππού – «Να πρυτανεύσει η λογική»

4135 ANESTIS VLAXOS 20092011 1 Τέλος, ο κ. Σαμέλης τόνισε πως ο Ανέστης Βλάχος δεν θα άφηνε ποτέ εκτός διαθήκης τον μοναχογιό του.

«Σε κάθε περίπτωση, και ως επικουρική βάση, λέμε ότι ακόμα και αν δεν είχε συντάξει ο αείμνηστος Ανέστης Βλάχος αυτή τη διαθήκη, ήταν τέτοια η διανοητική του κατάσταση και η κατάσταση της υγείας του, ούτως ώστε συνέταξε μια διαθήκη με την οποία αποκήρυξε ουσιαστικά τον γιο του χωρίς κανέναν προφανή λόγο, άρα είναι μια δικαιοπραξία αντίθετη στα χρηστά ήθη. Διότι κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι ο αείμνηστος Ανέστης Βλάχος θα άφηνε εκτός της όποιας περιουσίας του, που παρεμπιπτόντως δεν ήταν μεγάλη -είναι ηθικής τάξεως το ζήτημα-, τον γιο του που υπεραγαπούσε» κατέληξε ο δικηγόρος του Ηρακλή Βλάχου.

Διαβάστε επίσης: Ανέστης Βλάχος: Νέο ξέσπασμα του γιου του, Ηρακλή για τη διαθήκη

φ2 ο δεξια

Μετά το άνοιγμα της χειρόγραφης διαθήκης ο γιος του σπουδαίου ηθοποιού, που έφυγε από τη ζωή στις 24 Αυγούστου του 2021, ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο, είχε προχωρήσει στην υποβολή μήνυσης για πλαστογραφία με χρήση, απάτη επί δικαστηρίω και ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, άλλως εξ αµελείας.

diathiki anesti vlaxou xespasma gioy prosvoli diathikis Στην πολυσέλιδη έγκλησή του ο Ηρακλής Βλάχος δήλωνε, μεταξύ άλλων, την έκπληξή του για τον αποκλεισμό του από τη διαθήκη του πατέρα του, με τον οποίο διατηρούσε άριστες σχέσεις, όπως τόνιζε, και εξηγούσε παράγραφο παράγραφο γιατί θεωρεί ότι αυτή είναι πλαστή. Ισχυριζόταν, μάλσιτα, ότι έχει στα χέρια του πλήθος εγγράφων του πατέρα του στα οποία ο γραφικός του χαρακτήρας είναι διαφορετικός από τη φερόµενη ως ιδιόχειρη διαθήκη, και έφτανε να κάνει λόγο για «ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, άλλως ανθρωποκτονία εξ αμελείας», αναφέροντας στο τέλος της μήνυσης:

Anestis Vlaxos Pothoi ston katarameno valto

«Σε κάθε δε περίπτωση, η συμπεριφορά τους ήταν υπαίτια, το δε επελθόν αποτέλεσμα τελεί σε αιτιώδη συνάφεια με την αξιόποινη πράξη και, ως εκ τούτου, δέον είναι να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατ’ άρθρον 299, άλλως της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας κατ’ άρθρον 302 Π.Κ.».diathiki anesti vlaxou xespasma gioy prosvoli diathikis

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης κατέθεσε πλήθος μαρτύρων και πλέον μένει να αποφασίσει ο εισαγγελέας αν θα ασκήσει δίωξη ή όχι. Ταυτόχρονα, η πλευρά του Ηρακλή Βλάχου παρέδωσε ένα απόσπασμα από χειρόγραφα του ηθοποιού, ώστε να αποφασίσει ο εισαγγελικός λειτουργός αν θα διατάξει τη διενέργεια γραφολογικής πραγματογνωμοσύνης.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...