Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Σαμπάνης: Στο δυναμικό της Panik Records

Στο δυναμικό της Panik Records ανήκει πλέον (και) ο...

Η Κερασία Σαμαρά στο πλευρό του Βασιλόπουλου για το «Κουαρτέτο»

Η Κερασία Σαμαρά πήρε τη θέση της Νάντιας Μουρούζη...

Η «Ναυτεμπορική» έκλεισε 100 χρόνια ζωής, μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για...

Τη συμπλήρωση των 100 ετών από την έκδοσή της...

Έμπνευση & έρωτας με φόντο τον Νείλο για την Ευγενία Νιάρχου

Η jetsetter, σχεδιάστρια κοσμημάτων και «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου...

Συνδικάτο εγκλήματος στου Ζωγράφου – Face control και σε φοιτητές

Το βίντεο που τους «έκαψε»!

Για περισσότερο από τέσσερα ολόκληρα χρόνια είχαν κάνει… δικούς τους τούς ορόφους της παλιάς φοιτητικής εστίας στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου οι αδίστακτοι Αλβανοί κακοποιοί-μέλη του μαφιόζικου «συνδικάτου» που σκόρπιζε τρόμο και πανικό στους φοιτητές.

Από τη Νάντια Αλεξίου

Τα μέλη των τριών συμμοριών διακινούσαν όπλα και ναρκωτικά, διέπρατταν ληστείες, αποθήκευαν κλοπιμαία, αλλά στέγαζαν και τις… οικογένειές τους! Μάλιστα, το θράσος τους έφτανε στο σημείο να κάνουν οπλισμένοι… face control σε όποιον έμπαινε ή έβγαινε από την Πολυτεχνειούπολη!

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, που προχώρησαν σε συνολικά 32 συλλήψεις, μέσα στο κτίριο είχαν την έδρα τους τρεις εγκληματικές οργανώσεις, δύο από τις οποίες είχαν αναλάβει τις ληστείες, ενώ η τρίτη τη διακίνηση ναρκωτικών. Οι δύο πρώτες είχαν ως αρχηγό τον διαβόητο «Εσκο», που είχε την υψηλή «εποπτεία» και στην τρίτη εγκληματική ομάδα, τα περισσότερα μέλη της οποίας είχαν εμπλοκή και σε περιστατικά οπαδικής βίας.

Τα μέλη της πρώτης και της δεύτερης συμμορίας είχαν «καταλάβει» περισσότερα από δέκα δωμάτια στον 7ο όροφο του κτιρίου και δεν επέτρεπαν σε κανέναν να πλησιάσει. Τρομοκρατούσαν τους δικαιούχους φοιτητές οι οποίοι διέμεναν στην εστία κάνοντάς τους «face control» και απειλώντας τους με ξυλοδαρμούς χωρίς έλεος, ενώ εισέβαλλαν με το «έτσι θέλω» στα διαμερίσματά τους.

Οι δύο από τους συλληφθέντες Αλβανούς ήταν μέλη της σπείρας με τα καλάσνικοφ, που λήστευαν από το 2012 τους ενοίκους σπιτιών στα νότια προάστια και βίαζαν τις γυναίκες τους. Στις προηγούμενες καταδίκες τους τούς είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα και η επανείσοδος, σε περίπτωση που διέφευγαν από τα παράνομα δίκτυα. Ο 30χρονος «Εσκο», ο οποίος τραυματίστηκε κατά την επιχείρηση των αστυνομικών, διέμενε μαζί με τη σύντροφό του, το νεογέννητο μωρό τους, τη μητέρα και τον αδελφό του στα δωμάτια του εννιαώροφου κτιρίου στο οποίο στεγάζονται οι παλιές εστίες του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

να μπει 26251617

Σε βάρος του σεσημασμένου 30χρονου, που νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ερυθρό Σταυρό, εκκρεμούν πέντε εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά, αλλά και δικογραφία για την αρπαγή του -τότε- 17χρονου γιου δημοσιογράφου. Πρωτοπαλίκαρο του Εσκο ήταν ο Αλβανός σύντροφος της 22χρονης δόκιμου αστυνομικού Γ.Α., η οποία κατηγορείται ότι έδινε πληροφορίες στα μέλη των συμμοριών.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. και η εξακρίβωση των στοιχείων των συλληφθέντων άνοιξαν για την Ασφάλεια Αττικής παλιές υποθέσεις, που δείχνουν πώς «γεννήθηκαν» οι τρεις εγκληματικές οργανώσεις. Ολα άρχισαν το 2012, με την ομαδική απόδραση σκληρών Αλβανών κακοποιών από τις Φυλακές Τρικάλων, μεταξύ των οποίων ο Μαριάν Κόλα που σκοτώθηκε από την ΕΚΑΜ στο Βουτσαρά Ιωαννίνων ενώ επιχειρούσε να διαφύγει στην Αλβανία από παράνομα μονοπάτια. Η Ασφάλεια είχε διαπιστώσει ότι οι δραπέτες συνδέονταν με την επικίνδυνη συμμορία των «Αλβανών με τα καλάσνικοφ», μέλη της οποίας είχαν συλληφθεί νωρίτερα. Ωστόσο, ο δολοφόνος αρχηγός τους με το ψευδώνυμο «Τίτι» παρέμενε ελεύθερος και συνέχιζε την εγκληματική του δράση.

Είχαν βιάσει έγκυο

Από το 2009 ως το 2012 η συμμορία του «Τίτι» είχε διαπράξει περισσότερες από 70 ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και σπίτια στα νοτιοανατολικά προάστια, ενώ είχαν επτά συμπλοκές με αστυνομικούς, με τους οποίους είχαν ανταλλάξει πυρά. Τουλάχιστον σε μια περίπτωση οι Αλβανοί κακοποιοί είχαν βιάσει μια γυναίκα μπροστά στον σύζυγό της και στα ανήλικα παιδιά τους, ενώ σε άλλη περίπτωση είχαν βιάσει μια γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη!

Το 2010 οι αδίστακτοι κακοποιοί είχαν δολοφονήσει εν ψυχρώ τον 30χρονο σεφ Νίκο Παπουτσιδάκη και είχαν τραυματίσει τον αδελφό του Μανώλη, όταν τους αντιλήφθηκαν να κλέβουν το αυτοκίνητό τους που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι τους στην Καισαριανή. Ο «Τίτι» ή Αστρίτ, όπως είναι το πραγματικό όνομα του αρχηγού της συμμορίας των επικίνδυνων Αλβανών κακοποιών, είχε καταδικαστεί σε ισόβια ως ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας και της ληστείας.

5689095
Xάος σε δωμάτιο της φοιτητικής εστίας

Η παρουσία του σε αρκετές εγκληματικές ενέργειες έχει ταυτοποιηθεί από το χαρακτηριστικό τατουάζ, το οποίο ξεκινάει από τον καρπό και καταλήγει στον ώμο του αριστερού του χεριού. Μεταξύ αυτών, ήταν η διάρρηξη στην κατοικία του τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή, ενώ είχε πρωταγωνιστήσει μαζί με ομάδες ποινικών Αλβανών και ομογενών από Ρωσία σε σοβαρά επεισόδια και στάση στις Φυλακές Κορυδαλλού, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας 33χρονος Ρώσος υπόδικος για απόπειρα ληστείας και οπλοφορία.

Παράνομα έσοδα

Κατά τη διάρκεια μεταγωγής του από τα κρατητήρια της Διεύθυνσης Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη, το 2019, ο «Τίτι» είχε δραπετεύει παίρνοντας ως όμηρο μία γυναίκα αστυνομικό και το ίδιο καλοκαίρι διέφυγε στην Αλβανία μαζί με τα δύο πρωτοπαλίκαρά του, ο ένας από τους οποίους έχει συλληφθεί, ενώ ο άλλος «νομιμοποίησε» τα παράνομα έσοδά του κάνοντας έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας με εισαγωγές προϊόντων μαναβικής από την Ελλάδα!

Προτού διαφύγει στην Αλβανία ο «Τίτι» οι αστυνομικοί είχαν φτάσει κοντά στη σύλληψή του, ωστόσο τους είχε αντιληφθεί και είχε καταφύγει -και τότε- στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου! Στη συνέχεια κηρύχτηκε καταζητούμενος και από τις αλβανικές Αρχές. Πλέον, έπειτα από ένα άγριο οικογενειακό επεισόδιο, κρατείται στις κεντρικές Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας των Τιράνων, κατηγορούμενος για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοκατοχή, καθώς τη στιγμή τις σύλληψής του αντιστάθηκε και έβγαλε όπλο απειλώντας τους ομοεθνείς του αστυνομικούς. Ωστόσο, φαίνεται πως στην Ελλάδα συνέχισαν τις «δουλειές» του δικοί του άνθρωποι, και κυρίως ο Εσκο.

Αν και η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για μια «επιτυχημένη αστυνομική επιχείρηση», εύκολα διαπιστώνει κάποιος ότι πρόκειται για… φιάσκο που ξεκινάει από το ανύπαρκτο πληροφοριακό δίκτυο της Ασφάλειας και καταλήγει στην κάκιστη επιχειρησιακή ανταπόκριση, με μια ανθυπαστυνόμο να δηλώνει «αδιάθετη» και να αποχωρεί από την επιχείρηση, αλλά να πυροβολεί (και μάλιστα έξι φορές) τον 30χρονο Αλβανό, τραυματίζοντάς τον!

Τέσσερα χρόνια η Αστυνομία δεν είχε ασχοληθεί με τη δράση των τριών εγκληματικών ομάδων στους πανεπιστημιακούς χώρους, με αποτέλεσμα να απολαμβάνουν το… άσυλο και να τριγυρίζουν ανενόχλητοι στην ευρύτερη περιοχή διαπράττοντας ληστείες, επιθέσεις και ξυλοδαρμούς, ενώ είχαν ρημάξει στις κλοπές τα γραφεία των καθηγητών και τα εργαστήρια τόσο του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου όσο και του Πολυτεχνείου. Κατά πληροφορίες, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, ο οποίος ήταν ενήμερος για την κατάσταση που επικρατούσε στις φοιτητικές εστίες, κλήθηκε πριν από λίγες ημέρες για κατάθεση στην Ασφάλεια Αθηνών.

Συνολικά έχουν συλληφθεί 32 μέλη των τριών συμμοριών και συγκεκριμένα εννέα της πρώτης εγκληματικής ομάδας, 14 της δεύτερης και εννέα της τρίτης. Εννέα από τα ηγετικά στελέχη τους διέμεναν σε δωμάτια στην Πολυτεχνειούπολη και άλλα 12 «μπαινόβγαιναν» περιστασιακά, εκφοβίζοντας, δέρνοντας και απειλώντας φύλακες και φοιτητές. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τέσσερα οχήματα, δύο πιστόλα, 50 φυσίγγια, πτυσσόμενα κλομπ, έναν σουγιά, ακόμη και ένα εργαστήριο υδροπονικής κάνναβης, όπου βρέθηκαν δύο κιλά και 700 γραμμάρια κάνναβη, 40 γραμμάρια κοκαΐνη και 7.500 ευρώ.

Αργά χθες το απόγευμα οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή. Ωστόσο, με το που πέρασαν την πόρτα των δικαστηρίων Ευελπίδων ήταν προκλητικοί τόσο αυτοί όσο και οι συγγενείς τους, που τους περίμεναν. Μερικοί από τους συλληφθέντες έλεγαν σε προκλητικό τόνο στους δημοσιογράφους «βγάλτε μας ωραίους στην κάμερα, αλλιώς πώς θα βρούμε γυναίκα;»

Αστυφύλακας θα ορκιζόταν το ερχόμενο Σάββατο η 22χρονη δόκιμος που συνελήφθη στου Ζωγράφου

Από τη Νάντια Αλεξίου

Το μακρύ μαύρο μαλλί της, τα σαρκώδη χείλη και η λεπτή σιλουέτα με τις ελκυστικές καμπύλες σκιαγραφούν τη δόκιμη αστυνομικό Γ.Α. ως μια εκδοχή της κινηματογραφικής «Ποκαχόντας»! Η 22χρονη, με καταγωγή από τη Λευκάδα, είχε καταφέρει με τη δεύτερη συμμετοχή της στις πανελλαδικές να πετύχει το όνειρό της να ενταχθεί στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. Άλλωστε, και ο πατέρας της είχε υπηρετήσει επί δεκαετίες στην Αστυνομία και στις Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης, δηλαδή στα ΜΑΤ, όπου και η ίδια ονειρευόταν να υπηρετήσει.

Το ερχόμενο Σάββατο η 22χρονη, που ήταν και υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην Αθήνα στις τελευταίες εκλογές, θα ορκιζόταν αστυφύλακας και θα ξεκινούσε σταδιοδρομία στην ΕΛ.ΑΣ. Τα όνειρά της γκρεμίστηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν συνελήφθη κατά την επιχείρηση της Ασφάλειας Αθηνών στις παλιές εστίες της Πολυτεχνειούπολης, μαζί με τον Αλβανό σύντροφό της.

13775983 1029180340500816 4603067928478459956 n

Η νεαρή δόκιμη, η οποία ως πριν από τρεις μήνες υπηρετούσε στη γραμματεία του Αστυνομικού Τμήματος Ζωγράφου και μετακινήθηκε στο Τμήμα Παγκρατίου, φέρεται ότι ήταν πληροφοριοδότης των Αλβανών ποινικών που διαβιούσαν παράνομα στις φοιτητικές εστίες, ενημερώνοντάς τους μέσω του συντρόφου της για τις επιχειρήσεις της Αστυνομίας.

Η σύλληψη της 22χρονης αιφνιδίασε τη μητέρα της, που μεγάλωσε μόνη της τα τρία παιδιά της μετά τον θάνατο του συζύγου της πριν από περίπου 18 χρόνια, ωστόσο έδωσε τη δική της εκδοχή για την κατηγορία που αντιμετωπίζει η κόρη της για εμπλοκή της στις αλβανικές συμμορίες.

«Γνώρισε τον (…), ένα καλό παιδί αλβανικής καταγωγής, ο οποίος πραγματικά την αγάπησε και την αγαπά. Η σχέση τους ξεκίνησε πριν η κόρη μου ενταχθεί στην Αστυνομία. Αρχικά είχα ανησυχήσει, όμως μιλώντας με το παιδί μου κατάλαβα ότι πρόκειται για μια σχέση με αγνά αισθήματα και από τις δυο πλευρές, οπότε δεν έβλεπα κάποιο σοβαρό λόγο για να παρέμβω. Ίσως πλάι του βρήκε κάποιον που την έκανε να αισθανθεί ασφάλεια. Τώρα, αν αυτό το παιδί έκανε παρέα με άτομα που διέπρατταν παρανομίες, είναι κάτι που δεν γνωρίζω αλλά, και πάλι σας λέω, ούτε εκείνος ούτε η κόρη μου έχουν σχέση με όσα τους αποδίδονται. Φανταστείτε ότι αυτό το παιδί δεν είχε ούτε το νοίκι να πληρώσει για ένα μικρό καφέ που είχε ανοίξει» υποστήριξε η μητέρα της.

308775132 1265935924241274 6913866214728496172 n

Στο πλαίσιο της επιχείρησης οι αστυνομικοί το πρωί της Τρίτης έφτασαν στο διαμέρισμα της 22χρονης εκκολαπτόμενης συναδέλφου τους.

«Η κόρη μου κοιμόταν εκείνη τη στιγμή. Με ρώτησαν οι αστυνομικοί αν γνωρίζω ότι η κόρη μου έχει δύο κινητά τηλέφωνα και τους απάντησα “ναι”. Το ένα από τα δύο κινητά ήταν συνδεδεμένο στο WiFi και το χρησιμοποιούσε απλά για να βλέπει ταινίες, τίποτα παραπάνω…» λέει η μητέρα, που δεν μπορεί να πιστέψει και αρνείται ότι η κόρη της είχε διασύνδεση με συμμορίες κακοποιών.

«Είναι δυνατό μια δόκιμη αστυνομικός να γνώριζε τις κινήσεις της ΕΛ.ΑΣ. και να τους ενημέρωνε πότε θα γίνει έφοδος ή δεν ξέρω τι; Η κόρη μου καταρχάς δεν υπηρετούσε στου Ζωγράφου, αλλά στο Γαλάτσι και στην Τροχαία».

Μετά την προσαγωγή της 22χρονης η μητέρα της επικοινώνησε μαζί της: «Μου ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά και πως δεν είχε μιλήσει σε κανέναν από τους εμπλεκομένους. Την πιστεύω!» καταλήγει.

Το βίντεο που τους «έκαψε»! Στο… κόλπο και η νεαρή δόκιμος

Επί μία τετραετία τα μέλη των τριών συμμοριών που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριό τους τις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης πουλούσαν «θάνατο», πλημμυρίζοντας με κόκα και χασίς τις πιάτσες των τοξικομανών, ή σκορπούσαν τον τρόμο συμμετέχοντας σε κλοπές, ληστείες και απαγωγές! Με την πολυετή δράση τους κατόρθωσαν να φτιάξουν περιουσίες, να κυκλοφορούν με πανάκριβες Mercedes και μηχανές και να απολαμβάνουν στο έπακρο τη χλιδάτη ζωή, χωρίς κανείς από αυτούς να εργάζεται, διαφημίζοντας μάλιστα τον πλούτο τους στο TikTok!

Ωστόσο, η επίδειξη ισχύος στα social media σήμανε και την αρχή του τέλους γι’ αυτούς, αφού οι αστυνομικοί αξιοποίησαν το πλούσιο υλικό που κυκλοφορεί στα social media και κατάφεραν να τους «βάλουν στο χέρι» και να τους περάσουν χειροπέδες! Σε ένα από τα βίντεο που «έκαψε» τους κακοποιούς και στάθηκε αφορμή για την εκτέλεση της ευρείας επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. στην Πολυτεχνειούπολη, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 32 άτομα, διακρίνονται δύο νεαροί που φορούν μπουφάν με κουκούλες και μάσκες προσώπου να επιδεικνύουν με έπαρση τα όπλα και τα χρήματά τους υπό τους ήχους ξένης μουσικής! Συγκεκριμένα, ο ένας κραδαίνει μια κοντόκαννη καραμπίνα, ενώ ο άλλος επιδεικνύει προκλητικά το πιστόλι που προεξέχει από τη φόρμα του, κάνοντας παράλληλα μια συμβολική κίνηση με το δάχτυλό του, σαν να κόβει τον λαιμό του, θέλοντας προφανώς να στείλει ένα μήνυμα στους αντιπάλους του!

Στη συνέχεια του βίντεο που ανέβηκε στη διαδικτυακή πλατφόρμα TikTok η κάμερα κάνει ζουμ σε ένα τραπεζάκι που βρίσκεται σε μια γωνιά του διαμερίσματος της φοιτητικής εστίας, πάνω στο οποίο υπάρχουν μια στοίβα με χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και μια σακούλα με λευκή σκόνη, πιθανότατα κοκαΐνη! Αν και στο συγκεκριμένο βίντεο δεν φαίνονται τα πρόσωπα των νεαρών, η Αστυνομία κατάφερε να τους ταυτοποιήσει και, μάλιστα, οι δυο τους φέρεται ότι ήταν μεταξύ των ατόμων που συνελήφθησαν στην αστυνομική επιχείρηση.

Σε άλλα βίντεο που έχουν ανέβει στα social media φαίνονται τα μέλη των τριών επικίνδυνων συμμοριών να επιδεικνύουν τα πανάκριβα χρυσά ρολόγια που αγόρασαν με το «μαύρο» χρήμα από τις ληστείες, τις κλοπές και τη διακίνηση ναρκωτικών! Οι ίδιοι καμαρώνουν μπροστά σε μηχανές μεγάλου κυβισμού που άλλοι συνομήλικοί τους δεν έχουν δει ούτε καν στα όνειρά τους, πόσο μάλλον οι φοιτητές της Πανεπιστημιούπολης τους οποίους οι κακοποιοί περνούσαν από… κόσκινο πριν τους αφήσουν να μπουν στις παλιές φοιτητικές εστίες!

Στον διαδικτυακό κόσμο της πρόκλησης και της επιδειξιμανίας, που είχαν φτιάξει τα μέλη των αδίστακτων συμμοριών, τις οποίες «ξεδόντιασαν» οι διωκτικές Αρχές, φαίνεται πως είχε μυηθεί και η δόκιμη αστυνομικός που υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου και φέρεται ότι ήταν το «βαθύ λαρύγγι» των κακοποιών, καθώς και ότι είχε ερωτική σχέση με τον υπαρχηγό του 30χρονου «Εσκο». Τρανή απόδειξη αποτελεί μια φωτογραφία που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσα από την Πανεπιστημιούπολη.

Σε αυτήν διακρίνεται η δόκιμη αστυνομικός, ντυμένη προκλητικά, να κάθεται ανάμεσα σε δύο μαυροντυμένους άνδρες, πιθανότατα μέλη των συμμοριών, τις οποίες φέρεται ότι ενημέρωνε για επικείμενες έρευνες και εφόδους των αστυνομικών Αρχών. Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση πως στο ένα χέρι της κρατάει ένα κουτάκι μπίρας και στο άλλο ένα πιστόλι!

{{-PCOUNT-}}40{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ελένη Νταράλα: Στο ψυχιατρείο η αδελφή του Νταλάρα!

Ωρες αγωνίας για την ετεροθαλή αδελφή του Γιώργου Νταλάρα,...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...

Ο αδερφός της Νταϊάνα κακοποιήθηκε στα 11 του

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από ενήλικη γυναίκα έπεσε ο μικρότερος...