Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Έτσι «έφαγαν» τον Βαλυράκη – Οι κινήσεις των δύο δραστών που οδήγησαν στον θάνατο

Η εισαγγελέας ζήτησε να παραπεμφθούν σε δίκη για ανθρωποκτονία οι κατηγορούμενοι

Την παραπομπή σε δίκη των δύο κατηγορουμένων για την υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη ζητά με πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο η εισαγγελέας Βαρβάρα Γνεσούλη.

Η εισαγγελική λειτουργός ζητά να παραπεμφθούν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ προτείνει και τη διατήρηση των περιοριστικών όρων που τους έχουν επιβληθεί.

7571 TASOS MPIRSIM MINA VALIRAKI SIFIS VALIRAKIS 16102019

Στην πρόταση της εισαγγελέως περιγράφεται λεπτό προς λεπτό η συνάντηση των δύο σκαφών και οι κινήσεις των δύο δραστών που οδήγησαν στον θάνατο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ. Από τη δικογραφία προκύπτει ότι στις 24 Ιανουαρίου 2021 οι δύο κατηγορούμενοι βρίσκονταν με το σκάφος τους «Περικλής – Μιχάλης» περίπου στις 12.30 στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, μεταξύ του Πεζονησίου και της Αγίας Τριάδας. Οταν αντιλήφθηκαν το φουσκωτό σκάφος του Ιωσήφ Βαλυράκη «Μίνα» το προσέγγισαν, παρεμβλήθηκαν στην πορεία του, οπότε τα δύο σκάφη μείωσαν την ταχύτητά τους και διαπληκτίστηκαν οι επιβαίνοντές τους. Ο Κ.Ε, που βρισκόταν στο πηδάλιο του αλιευτικού σκάφους, διενήργησε επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη και προκάλεσε έντονους κυματισμούς.

1848 SIFIS VALIRAKIS MINA

Στη συνέχεια, με τους κατάλληλους χειρισμούς πλησίασε το σκάφος του Σήφη Βαλυράκη το οποίο ήταν εν κινήσει με μικρή ταχύτητα και ο Α.Ε. με τη χρήση ξύλινου κονταριού κατάφερε απανωτά χτυπήματα στον Σήφη Βαλυράκη, πλήττοντάς τον στο πάνω μέρος του κορμιού τουλάχιστον 2-3 φορές, με αποτέλεσμα την πτώση αυτού χωρίς τη θέλησή του στη θάλασσα, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν έφερε πάνω του τα ειδικά βάρη για κατάδυση, αλλά και από το γεγονός ότι το σκάφος ήταν εν κινήσει, δεδομένα που αποκλείουν το ενδεχόμενο αυτός να έπεσε οικειοθελώς στο νερό.valirakis

Κατά την εισαγγελέα, οι κατηγορούμενοι διέπραξαν την πράξη με πλήρη νηφαλιότητα, με υπολογισμό και εκτίμηση της διαμορφωθείσας κατάστασης και ενήργησαν ευρισκόμενοι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και όχι εν βρασμώ ψυχικής ορμής. Μάλιστα, η κυρία Γνεσούλη φέρεται ότι κάνει ειδική μνεία στη συμπεριφορά των κατηγορουμένων αμέσως μετά την πτώση του πρώην υπουργού στη θάλασσα. Οπως φέρεται ότι εξηγεί, οι δράστες μόλις αντιλήφθηκαν ότι ο Ιωσήφ Βαλυράκης έπεσε στη θάλασσα χτυπώντας την προπέλα των εν κινήσει σκαφών αυτοί απομακρύνθηκαν από το σημείο, εγκαταλείποντας αβοήθητο το θύμα και χωρίς να παράσχουν οποιαδήποτε πληροφορία, αν και γνώριζαν ότι αναζητείται το θύμα από τις λιμενικές Αρχές, παρεμποδίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο οποιαδήποτε έγκαιρη σωστική ενέργεια.valirakis

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου οι συγγενείς του Σήφη Βαλυράκη σε συνέντευξη Τύπου είχαν κάνει λόγο για συγκάλυψη του εγκλήματος, αναφερόμενοι στον θάνατο του άλλοτε υπουργού του ΠΑΣΟΚ στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας τον Ιανουάριο του 2021. Η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη και οι δικηγόροι της, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου σε αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, παραθέτοντας στοιχεία που ενισχύουν τους ισχυρισμούς τους.

Από την πρώτη στιγμή η οικογένεια Βαλυράκη έκανε λόγο για εγκληματική ενέργεια και όχι για δυστύχημα. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στηλίτευσε την απόπειρα αρχειοθέτησης της υπόθεσης από πλευράς εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ έβαλε στο «κάδρο» τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...