Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Ετεοκλής Παύλου αποκαλύπτει για το ατύχημα: «Δεν χτυπούσε το κινητό μου...

Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Στάθης Παπούλιας...

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

Στη φυλακή ο πολυβραβευμένος Βασίλης Παπαθεοδώρου για κατοχή σκληρού πορνογραφικού υλικού με ανήλικα

Για πέντε χρόνια ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων εμπλούτιζε την «άρρωστη» συλλογή του

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η αποκάλυψη πως ο πολυβραβευμένος συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Βασίλης Παπαθεοδώρου είχε στην κατοχή του πάνω από 100 βίντεο με σκληρό πορνογραφικό υλικό με παιδιά κάτω των 12 ετών.

Ο 55χρονος συγγραφέας και υπεύθυνος σε μεγάλο εκδοτικό οίκο συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών από Αρχές του εξωτερικού και τη χρήση του ειδικού λογισμικού Child Protection System, που χρησιμοποιείται από τη Δίωξη για να παρακολουθούνται όσοι κατεβάζουν από το ίντερνετ μεγάλους όγκους αρχείων με ανήλικα παιδιά.

Έπειτα από έρευνα, που κράτησε περίπου έναν μήνα, και σε συνεννόηση με εισαγγελέα εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ έπειτα από αλληλογραφία με παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και ο τόπος κατοικίας του.

Ακολούθησε έφοδος των αστυνομικών στο σπίτι του, στη Γλυφάδα, όπου κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι, με περισσότερα από 100 βίντεο με αποκρουστικό πορνογραφικό υλικό με παιδιά, πολλά από τα οποία είναι κάτω των 12 ετών!

Στην απολογία του στον ανακριτή ο συγγραφέας, που αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, φέρεται ότι ισχυρίστηκε πως κατέβασε τα αρχεία παιδικής πορνογραφίας για επαγγελματικούς λόγους, προκειμένου να προχωρήσει στη συγγραφή βιβλίου με συναφές θέμα. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν, καθώς διαπιστώθηκε ότι για πέντε ολόκληρα χρόνια έμπαινε σε εφαρμογές και κατέβαζε το αποκλειστικό υλικό. Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίστηκε και στις 26 Οκτωβρίου πήρε τον δρόμο για τις Φυλακές Τρίπολης.

Οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνούν τις διασυνδέσεις του με παγκόσμια κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας και τυχόν εμπλοκή του σε άλλες έκνομες δραστηριότητες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βασίλης Παπαθεοδώρου κατείχε μέχρι πρόσφατα τη θέση του επικεφαλής του παιδικού τμήματος του γνωστού εκδοτικού οίκου Καστανιώτης, ενώ πραγματοποιούσε επισκέψεις σε σχολεία. Το 2018 είχε αναφέρει σε συνέντευξή του ότι αντλεί έμπνευση από την… αμφίδρομη σχέση με τα παιδιά.

Έξι από τα νεανικά και εφηβικά μυθιστορήματά του διδάσκονται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Για τα βιβλία του «Χνότα στο τζάμι», «Στη διαπασών» και «Τη νύχτα που έσβησαν τ’ αστέρια» έχει τιμηθεί τρεις φορές με το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας (2008, 2010, 2019), δύο φορές με το βραβείο του περιοδικού «Διαβάζω» (2008, 2010), τρεις φορές με το βραβείο του ηλεκτρονικού περιοδικού «Ο Αναγνώστης» (2013, 2014, 2019), ενώ έχει αποσπάσει λογοτεχνικά βραβεία από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου.Τέσσερα από τα μυθιστορήματά του έχουν συμπεριληφθεί στους ετήσιους καταλόγους White Ravens, της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Νεότητας Μονάχου, με τα 200 καλύτερα βιβλία παγκοσμίως.

Έχει διδάξει ως επισκέπτης εισηγητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα δημιουργικής γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ενώ έχει συνεργαστεί με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και το πανεπιστήμιο Frederick.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...