Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Φρίκη στο «Αγλαΐα Κυριακού» – 7χρονος κατήγγειλε 14χρονο για σεξουαλική κακοποίηση με την απειλή μαχαιριού

Καταγγελία και από 13χρονη για τον ίδιο έφηβο!

Κόμπο στο στομάχι προκαλεί η είδηση πως μικρά παιδιά πέφτουν θύματα κακοποίησης μέσα στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας και μάλιστα με την απειλή μαχαιριού!

Ανθρώπινος νους δεν μπορεί να χωρέσει πως η δομή ανηλίκων που στεγάζεται μέσα στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» είχε μετατραπεί σε τόπο μαρτυρίου για δύο μικρά παιδιά, τα οποία έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από έναν 14χρονο που επίσης φιλοξενείται με εισαγγελική εντολή στη δομή.

Οι καταγγελίες των δύο μικρών παιδιών προκάλεσαν χθες «σεισμό» στο υπουργείο Υγείας, με τον Θάνο Πλεύρη να ζητά άμεση ενημέρωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου και τους στενούς του συνεργάτες, αλλά και να δίδει εντολή για διενέργεια άμεσης Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης!

Την ίδια ώρα, το Τμήμα Ανηλίκων διέταξε άμεση έρευνα για την καταγγελία και τα παιδιά -ο 7χρονος και η 13χρονη- θα εξεταστούν από ιατροδικαστή, ενώ και τα 37 παιδιά, παρουσία παιδοψυχολόγου, θα δώσουν κατάθεση στις Αρχές ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει κι άλλο αντίστοιχο περιστατικό.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται το βράδυ της Τρίτης, όταν ο 7χρονος τηλεφώνησε στη μητέρα του και κατήγγειλε πως ο 14χρονος τον παρενόχλησε σεξουαλικά υπό την απειλή μαχαιριού. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά και αποκαλύπτουν το «μπάχαλο» που επικρατεί εντός του νοσοκομείου, η προσπάθεια παρενόχλησης έγινε στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και όχι στις τουαλέτες, όπως είχε αρχικά ακουστεί. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε το θύμα, ο 14χρονος φέρεται ότι ακούμπησε σε διάφορα σημεία τον 7χρονο και το παιδάκι ένιωσε άσχημα, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί και να μιλήσει στη μητέρα του. Εκείνη ειδοποίησε τον νονό του παιδιού, γιατί δεν μπορούσε να μεταβεί η ίδια. Εκείνος πήγε στο νοσοκομείο και αφού ξυλοκόπησε τον φύλακα, έπειτα βρήκε τον 14χρονο και, αφού λογομάχησαν, τον χτύπησε και εξαφανίστηκε.

Λίγες ώρες αργότερα, και ενώ οι γιατροί και το προσωπικό του νοσοκομείου βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ, ακόμα ένα μικρό κορίτσι, το οποίο επίσης φιλοξενείται στη δομή, κατήγγειλε πως και εκείνο είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον 14χρονο, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πως κάτω από τις «μύτες» των γιατρών και του προσωπικού του νοσοκομείου εξελισσόταν ένα παρατεταμένο έγκλημα εις βάρος αθώων παιδικών ψυχών.

Πίσω από το αστυνομικό θρίλερ που θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες ώστε να διαπιστωθεί το εύρος των κακοποιημένων παιδιών στη δομή του Παίδων υπάρχει κάτι πολύ πιο βαθύ και πολύ πιο δομικό για όλα αυτά τα «αδικημένα» παιδιά, τα οποία είχαν την ατυχία να μεγαλώσουν σε ένα μη κανονικό περιβάλλον. Ενδεικτικό είναι πως τα δύο παιδιά φιλοξενούνται στον χώρο με εισαγγελική παραγγελία, λόγω οικογενειακών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν οι οικογένειές τους.

Συνεπώς το ερώτημα που τίθεται και στο οποίο καλείται να απαντήσει το υπουργείο Υγείας δεν είναι μόνο πώς ο συγκεκριμένος 14χρονος έφτασε στο σημείο να κακοποιήσει σεξουαλικά τα δύο μικρά παιδιά, αλλά κυρίως τι κάνει το κράτος ώστε να εγγυάται ότι τα παιδιά αυτά θα μεγαλώσουν σε ένα κανονικό περιβάλλον.

Έβλεπε τα παιδιά αυτά ψυχολόγος; Υπήρχε μέριμνα για τα παιδιά που ανέπτυσσαν αντικοινωνική συμπεριφορά; Υπήρχε προσπάθεια ενσωμάτωσης και ομαλής ένταξής τους ή απλώς τα παιδιά αυτά στοιβάζονται σε μια δομή μόνα και απροστάτευτα;

Πίσω, λοιπόν, από την ιστορία αυτή υπάρχει η παντελής απουσία του κοινωνικού κράτους, που κάθε φορά γίνεται όλο και πιο αισθητή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...