Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Μηνύσεις στους υπευθύνους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας από τους...

Τις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Πυροσβεστικής αλλά και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος προσπαθεί να αποτρέψει την Αμαλία και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Κιβωτός τεράτων: Τσουνάμι από καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση, εκβιασμούς και εξευτελιστικές συμπεριφορές

Τα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της οργάνωσης που εμπλέκονται και ο φόβος για ύπαρξη σέχτας παιδοβιαστών 

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για όσα φρικιαστικά φέρεται ότι εκτυλίσσονταν στις δομές διαβίωσης της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου», του πατέρα Αντωνίου, η οποία παρέχει φιλοξενία σε παραμελημένα, κακοποιημένα ή εγκαταλειμμένα παιδιά!

Η καταγγελία ενός 19χρονου, ο οποίος περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες αδιανόητα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, εκβιασμούς και εξευτελιστικές συμπεριφορές από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της οργάνωσης, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου δίνοντας το έναυσμα σε πολλά άλλα παιδιά, που είχαν φιλοξενηθεί στις δομές της ΜΚΟ και τα οποία κρατούσαν ως τώρα τα χείλη τους σφραγισμένα, να τα ανοίξουν. Σύμφωνα με όσα είδαν το φως, στην ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Πολίτη» έχουν φτάσει δεκάδες καταγγελίες από πρώην φιλοξενούμενα παιδιά της «Κιβωτού» που άφησαν να εννοηθεί πως πίσω από το ευαγές ίδρυμα, το οποίο είχε βραβευτεί μέσω του ιδρυτή του, πατρός Αντωνίου Παπανικολάου, κρύβονται μια… «κιβωτός τεράτων» και μια επικίνδυνη σέχτα παιδοβιαστών, που διαπράττουν εγκλήματα σε βάρος αθώων παιδικών ψυχών!

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών Αρχών έχουν μπει υψηλόβαθμο στέλεχος της «Κιβωτού του Κόσμου», καθώς και τέσσερα τουλάχιστον πρόσωπα τα οποία βρίσκονται ψηλά στην ιεραρχία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Αλλωστε, στην κατάθεσή του στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής ο 19χρονος πρώην φιλοξενούμενος της «Κιβωτού του Κόσμου» είχε αναφερθεί σε στέλεχος της οργάνωσης, το οποίο είχε ασελγήσει σε βάρος του το 2021, τον υποχρέωσε να σταματήσει το σχολείο και να εργάζεται, ενώ, παράλληλα, τον εκβίαζε να μη μιλήσει, απειλώντας τον ότι θα έκοβε το επίδομα της ανήμπορης μητέρας του και ότι θα έχανε τη δουλειά του ο μεγαλύτερος αδελφός του! Οπως αναφέρουν πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε βάρος του ίδιου προσώπου υπήρξε και άλλη καταγγελία, πάλι για περιστατικό που έγινε το 2021, στη δομή της Χίου. Ανθρωπος που φιλοξενούνταν εκεί είχε μπει σε δωμάτιο και είχε βρει τον καταγγελλόμενο να επιδίδεται σε σεξουαλικές πράξεις με νεαρό αγόρι. Ωστόσο, το θύμα είχε αρνηθεί να καταθέσει, αν και ενημερώθηκε η Αστυνομία.

Την ίδια ώρα, προκαλούν οργή και αποτροπιασμό οι περιγραφές ενός 27χρονου για όσα βίωσε το διάστημα που διέμενε σε δομή της οργάνωσης. Οπως λέει, άτομο που εργαζόταν εκεί είχε ξαπλώσει δίπλα του και είχε βάλει το χέρι του στα γεννητικά όργανά του! Μάλιστα, όταν τον ρώτησε «τι κάνεις;», εκείνος του απάντησε «θα σου αρέσει», με τον 27χρονο να τον χαστουκίζει και να φεύγει! Λίγο αργότερα, όταν το συζήτησε με έναν φίλο του, του εκμυστηρεύτηκε ότι είχε και εκείνος παρόμοια εμπειρία, αλλά φοβήθηκαν να καταγγείλουν τα περιστατικά.

«Την προηγούμενη χρονιά από το περιστατικό βρισκόμασταν στην κατασκήνωση στη Ραφήνα και ο βοηθός του ομαδάρχη είχε κατηγορήσει τον ίδιο άνθρωπο για ασέλγεια. Τον έβγαλαν τρελό» τόνισε ο καταγγέλλων, που έφυγε από το σπίτι του γιατί δεχόταν βάναυση κακοποίηση από τον πατέρα του. Περιγράφοντας τη ζωή του στην «Κιβωτό του Κόσμου» ο 27χρονος ανέφερε πως, όταν έφτασε στη δομή διαβίωσης, σε ηλικία 14 χρόνων, νόμιζε ότι βρισκόταν στον Παράδεισο. Ωστόσο, σύντομα τα πράγματα άλλαξαν: «Μας έβαζαν τιμωρία για το παραμικρό. Οι τιμωρίες (απομόνωση, αποκλεισμός από δραστηριότητες, κουβάλημα) έμπαιναν αν αντιμιλούσες, αν νευρίαζες κάποιον υπεύθυνο, αν σου ξέφευγε βρισιά, αν δεν έκανες τα μαθήματα, αν πονούσε η μέση σου και δεν μπορούσες να δουλέψεις». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δουλειές στη δομή ήταν καθημερινές. Τα παιδιά καθάριζαν τουαλέτες και αποθήκες, κουβαλούσαν ψυγεία, έπλεναν, τακτοποιούσαν τρόφιμα και τους άλλαζαν ετικέτες, γιατί, όπως λέει, τους ζητούσαν να μη φαίνεται ότι κάποια προϊόντα που δώριζαν σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη ήταν ληγμένα!

Μάλιστα, ένα καλοκαίρι έμεινε επί τρεις μήνες σε ένα διαμέρισμα στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, μαζί με άλλα παιδιά, και ο μόνος λόγος για τον οποίο έβγαιναν από το σπίτι ήταν για να πάνε για δουλειά σε ένα χωράφι στην Αττική. «Τα χέρια μας είχαν γεμίσει φουσκάλες. Δεν μας λυπούνταν… Μας έδιναν μόνο πέντε λεπτά διάλειμμα» θυμάται! «Δεν τους ένοιαζε η ηλικία, δουλεύαμε μες στον ήλιο. Μας έδιναν 2 ευρώ τη μέρα και για να φάμε παίρναμε άδεια. Μας κλείδωναν για μήνες, δεν μας τάιζαν, μας έβαζαν τιμωρία στον τοίχο με το ένα πόδι ψηλά» τονίζει άλλη καταγγέλλουσα που, σε ηλικία 7 ετών, μεταφέρθηκε σε δομή της οργάνωσης. Οπως είπε η ίδια, μαζί με άλλα παιδιά τούς έβγαζαν μέσα στον ήλιο να μαζεύουν κουκουνάρια.

Τέλος, η 20χρονη Σοφία, που έζησε σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Ηπειρο από τα 12 έως τα 18 χρόνια της, υποστηρίζει πως σε όσα κορίτσια ήταν τιμωρημένα επιτρεπόταν να βγαίνουν από το δωμάτιο μόνο για να καθαρίζουν την τουαλέτα και να βοηθούν τη μαγείρισσα, ενώ τα άφηναν να κάνουν διάλειμμα μόνο για να πάνε τουαλέτα. Επίσης απαγορεύονταν τα κινητά στις δομές, με αποτέλεσμα η επικοινωνία με συγγενείς να είναι δύσκολη.

Τις επόμενες ώρες στη ΓΑΔΑ αναμένεται να καταθέσουν τουλάχιστον άλλα τέσσερα παιδιά για όσα φρικτά βίωσαν μέσα στις δομές. Η έρευνα αφορά από τις συνθήκες διαβίωσης και διατροφής μέχρι τις σεξουαλικές κακοποιήσεις σε τουλάχιστον πέντε δομές της ΜΚΟ (Αθήνας, Πειραιά, Χίου, Πωγωνιανής Ιωαννίνων, Βόλου και Καλαμάτας).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....